benim hikayem..

sonu bu degıl !..
bunu degıstırmek sızın elınızde ınanın bana sımdı yapmassanız evlendıkden sonra bosanırsınız cunku kafanızda bıtırmıssınız herseyı ..sırf olsun dıye evlenmek yapmayın ınanın kurtulus degıl kacıs degıl ..
yanlıs verdınız kararın bedelı de suankı cekdınız acı ..

Eminim ne hissettiğimi biliyor yazmışsınız karşıdaki, ama belki de bilmiyor, burada önemli olan sizin ne kadar açık olduğunuz. Evlilik 2 kişilik, karşıdakine de açık olmak durumundasınız, belki de duygularınızı bilse, istemeyecek evlenmeyi. Kendinizi düşünmüyorsanız, bari karşıdakini düşünün. Hayatına bu şekilde müdahele etme hakkınız yok. Kimse de sizin içinizdekileri okuyamaz, açık olun bence karşıdakine.

Mucize beklemektense, hayatınıza biraz müdahele etseniz. Hayat elinizde, kendi vermediğiniz kararlar için niye mucize bekliyorsunuz. Birşeyi istemiyorsanız gerçekten, bitirirsiniz olur biter, karşıdakine de iyilik yapmış olursunuz en azından.

Hem ayrılmam, hem de kendime dert ederim diyorsanız, o zaman en azından dert etmeyin bari.

Hepinize aklıbaşında ve olgun yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.Sevgili kathelina ilk yorumunda belirttiklerin bana çok uyuyor.Söylediklerinde çok haklısın.Sağol.Bizimki tam anne kız draması oldu.Birbirimize asla hak vermedik.O hep ablamı haklı bulmayı tercih etti.Kendimi aile içinde hep yalnız hissettim.Şimdi de belki sevineceğimiz yerde üzülüyoruz.Herşeye rağmen annemin desteğini alamamak içimde hep bir boşluk olarak kalıcak.Evleneceğim kişi ise sağlam karakterli biri, bana her durumda ışık olmayı başarabilecek mantığa sahip.Annem şimdi bile biraz bana olumlu yaklaşsa bu durumdan beni çekip almasını ondan isterim.Ama dediğim gibi, daha çok üzgün ve suçlayıcı.Her zaman benim haksız olduğumu söylüyor.Bu durumda da daha çok üzülüyorum ve evden uzaklaşmak istiyorum, ama içim çok yanıyor.Evleneceğim insanın ise karakterinden başka güvenebileceğim birşeyi yok.Ben onun maddi açıklarını(kendini yetiştirmesi için yardımcı olmak) kapatmaya çalışıcam, o da benim karakterimdeki ezik ve zayıf yönleri.Böyle bir bütün olucaz işte.Hayat gerçekten garip.Bu gidişle kaderci olucam..

Yazdıklarından anladıklarıma birazda hislerimi ilave ediyorum.Sonuç;

Seviyorsun,kim ne derse desin sevmesen herşeyi göze alırdın.Durup düşünüyorsun bize soruyorsun çünkü onu seviyorsun.Ama...

Herşey bu kadar toz pembe olsa bize soracak sorununda olmazdı haftaya evlenirdin.Şimdi düşünüyorsun;evlenirsen ve bişeyler yolunda gitmezse anneni haklı çıkaracaksın bunu düşünüyorsun.Endişelerin yersiz değil ama 3 yıllık bir ilişkiyi bitirmek için yeterli delilde yok elinde.

Sana ilk mesajımda da yazmıştım.Yüreğin ne diyor diye?Sen hala vicdan muhasebesi yapıyorsun.Annemi mi üzerim evlenirsem yoksa ayrılırsam o bunu haketmiyor diye sorguluyor vicdanın ama bu seni doğru yöne götürrmez.

Kapat gözlerini,sor bakalım zihnine kalbine onunla evlenmek istiyor musun?

sevgili kathelina çok teşekkürler.Dün annesi ve babası bize geldi.Herşey beklediğim gibiydi.Uyumsuz bir tablo, ama saygılı konuşmalar.Annem ve ben bütün gece ağladık.Sonunda da bugün psikiyatriste gittim.Annem de aynı hastanede çalıştığından bana söylemediklerini ona söylemiş ve derin depresyonda olduğumu, hangi kararı verirsem vereyim yanlış bir karar olacağını söylemiş.Çünkü bir tarafta beni hiç anlamayan annem, bir tarafta beni anlayan o var.Annem onunla bir gelecek kurmamı ve neslimi onunla sürdürmemi istemiyor.ıleride çok boynu bükük kalırmışım, çocuklarım hor görülürmüş.Aslında haklılık payı var.Bizim buralı meslek sahibi birini bulurum ama o karakterde birini bulamam biliyorum.Kaldı ki bu bittiğinde de 5 sene hiçkimseyle birlikte olmayı düşünmüyorum.Bugün evlenmek istemediğimi söyledim.Tabiki kıyamet koptu.Millete mahçup olmamak için nikah kıyıp 2 hafta sonra da anlaşmalı ayrılmayı bile düşündük.Ama bu bile anneme güven vermiyor.Yok alışır dönmezmişim.Bu konuşmalardan sonra ben de gelecekten korkmaya başladım.Hakkaten ezilmek istemiyorum.Yıllarca emek verdim, biryerlere gelmek istiyorum.Hala annemin yaralayıcı sözlerinden kaçıp gidesim var ama haklılık payını görmezden de gelemiyorum.Zararın neresinden dönsek kar mıdır?

Zararın neresinden dönseniz kardır, ben hep ailelerin haklı olduğunu düşünürüm ne de olsa bizden daha çok yaşam tecrübeleri var. Anneniz öyle düşünüyorsa öyledir, siz evlenmek istemediğinizde ısrarcı olun ve bu işi bitirin, görüyorum ki siz de istemiyorsunuz onunla evlenmeyi, sadece evden kaçış olarak hoşunuza gidiyor. Ama bu evliliğin sonu pek de parlak görünmüyor, yağmurdan kaçarken doluya tutulmak da var...

sevgi mantığa bakmıyor o çocuğuda ailesi değil kendisi sevmiş aile kararı önemli isede davetiyeler dağıtılmadan ev düzülmeden söylenseymiş şimdi size soruyorum allah için elinizi vicdanınıza koyup söyleyin kardeşiniz vardır heralde yoksada hayal edin sevdiği kız ile bir hafta sonu nikahı var kız seni istemiyorum diyor siz bütün akrabalara davetiye dağıtmışssınız kardeşiniz tüm arkadaşlarını davet etmiş düşeği duruma bakın yazık günah değilmi insanlar onları nasıl hisseddirdiğinizi ömür boyu unutmaz ilk ayrılan çift onlar olmayacak ama bu saatten sonra olmazzzzzzz:1no2:

Karşı taraf konusunda sen de haklısın canım ama anlaşmalı evlilikten bahsetmiş arkadaş yukarıda, onun gibi birşey de yapabilirler. Sevgilisi kızın pek de istekli olmadığını zaten görebiliyormuş ne die bencillik yapıp kızın boşluk anında onu ikna etmiş, böyle bir sonuç olabileceğini görmeliydi. Hadi evlendiler diyelim mutlu olamazlarsa en azından arkadaşlarımıza akrabalarımıza rezil olmadık die mi avutcaklar kedilerini... Ne tarafından bakarsanız bakın yinede bu evliliğin sonu mutsuzluk görünüyor...

Ayrılık kararı herkese açıklandı.Sevdiğim kişi yıkılmış durumda.Bunları hiç haketmeyen biriydi.Annemin artık mutlu olması gerekir.O kişi benimle yine de evlenmek istediğini söylüyor. Ben de onu 3. defa yıkmaktan korkuyorum.Acısı dinince nefrete dönüşür biliyorum.Evlendikten sonra yine kendimi ya ezik hissedersem diye çok korkuyorum.Tabi ki içime sinmeyen şeyler çok.Ama o bebek kadar masum.Hadi ben onun ahını alıyorum da, ben kimin bu kadar büyük ahını aldım, kime ne yaptım.Hayatımda beni en çok seven insana bunları yaptım.Neden ? Anne bi tanedir dedim de ondan...

Kararı açıkladınız, tepkiler nasıl oldu? Şimdi düğün olacak mı olmayacak mı? Bir de sevdiğim kişi demişsin, ben tam anlamıyla sevmediğini zannediyordum yoksa sırf annen istedi die mi ayrıldın? :uhm:

Dün son noktayı koyduk.Bunu yaptığıma hala inanamıyorum.O çok iyi biri, bana hiç yanlış yapmadı, hayal kırıklığına uğratmadı.Ama benim tarafımdan bize kimse destek vermedi.Annem en sonunda tamam git, nikahına gelicez, ama bizden size çok yakın olmamızı bekleme dedi.Bir de ileride çok boynum bükük kalır mı diye düşündüm.Başkaları bana aramızda uçurum olduğunu söylerdi.Ama biz kendi aramızda hiç böyle şeyler hissetmedik.Ama en sonunda gözüm korktu.Tabi ki onu seviyorum.Ama ya şimdi dibe vurup acının kralını yaşıycaz, ya da bir ömür yavaş yavaş çekicez.Evet o benim ruh ikizimdi.Beni herkesten çok sevdi.Ben de ona çok aşıktım.Zaten bizim ki ilk görüşte aşktı.Ama aradaki farklar insanı çok yıpratıyor.O bunları dert etmese de benim karşıma bu farklar çıkıyordu.Bana hep destek oldu, ama ben o kadar güçlü olamadım.Hani derler eğitim ya farkı bilmem ne önemli değil diye, tamam tek tek önemli değil ama bari bazı konularının uyumlu olması gerektiği doğruymuş.Ya aile denk olucak, ya memleket bir olucak, ya eğitim denk olucak.Bunların hiçbiri olmayınca korktum.Bugün evden eşyaları çıkartıyorlar.Herşeyimizi birlikte seçmiştik.Bütün masrafı yapmışlardı.Şimdi zarara ortak olucam.Kimine göre onun için de iyi olmuş, çünkü bir yerde benim mutsuzluğumu görünce o da mutsuz olucakmış.Umarım onun için iyi olur.Çok büyük ah aldım.Pazar günü nikahımız vardı, bugün herşeyi geri çeviriyoruz.Yanlış yapmış olabilirim, ama zaman göstericek.Lütfen birşey söyleyin, uzun yada kısa vadede onun için iyi yada kötü mü olucak.Ve daha önce söylemiştim, o hayat okulunda pişmiş, farkındalığı yüksek , olayları analiz edebilecek bir insan.Sevgiden gözümüz mü kör oldu ne.Onu çok arayacağıma, bu vicdan azabından kurtulamayacağıma eminim.Dönmeyi de düşündüm ama ona yine aynısını yaparım diye çok korkuyorum.Bir daha bunu kaldıramaz kimse

ya arkadaşım Allah kolaylık versin.ama böle mantıklısın kararların kesin.sonu da güzel olur inşallah.tabi ki ona atlatması zor ama şimdiden böle olsun.ileride herşey daha zorlaşabilridi.kendi kararın ama dön ayrıl dön ayrıl yapmayın bence.iyice altüst olur eğer tekrar bitiriseniz Allah hakkınızda hayırlısını versin

şuan ıtıbarıyle bıtırmekte bıtırmemekte yanlıs olur. bence dugunu erteleyın. nısanlınızla bu konuyuda konuusun. kendınızı dınleyebılmek ıcın bıraz zaman ısteyın. kafayı toplayın ca en dogru kararı kendınız verecekzınız

aaa bıtmıs bıle. ustu okumamsıım artık cok gec olmus. hakknızda hayırlısı

Demekki yeterince sevmedin, acabalarla evlilik olmaz güzelim. Eğer gerçekten sevseydin herşeye rağmen evet derdin. Bu durumda verdiğin karar en doğrusu.

Sakın geri adım atma. Şuan da --keşke ona bunu yapmasaydım-- diye düşünüyor olabilirsin ama zaman geçtikçe atlatırsın.

Zaten asıl sorun annen de değil, aslında annen senin kendine bile söyleyemediklerini dile getirdiği için tereddtte kalmıştın.

Anladığım kadarıyla onun düzenli bir mesleği yoktu, sen de avukatsın. Bu kişiyle bu sorunlar varken evlenmiş olsaydın iler de meslektaşlarının evliliklerine bakıp -keşke ben de kendi seviyeme uygun biriyle evlenseydim diye pişmanlıkların olacaktı.

Bir de şöyle düşün,
Şu KK nın derdim var daki çok severfek yapılmış ama sonrasında kabusa dönüşen evlilikleri oku ve --AMAAAAAN HEP ERKEKLER KADINLARI YARI YOLDA BIRAKACAK DEĞıL YA-- de kendine.

Hem o kişi neden daha isteme nişan falan olmadan yangından mal kaçırır gibi ev tutmuş eşyalar almış bir de bunu düşün.
Boş veeer annen üzüleceğine başkası üzülsün, Bu yaşına kadar seni getiren okutan annen değil mi?

Biraz zaman ver kendine ilerde yine karşına senin seviyende seveceğin birisi çıkacaktır bu zor günleri atlatman zaman alacak ama için de pişmanlığın olmayacak en azından.

Vallahi bu gün seni çok sevdiğini söyleyen kişi evlendikten sonra senin meslektaşlarınla aile ziyaretleriniz de , sohbetleriniz de ne komplekslere girecekti ve sana hayatı zindan edecekti kimbilir.

HER ŞER DE VARDIR BıR HAYIR DE VE YOLUNA KALDIĞIN YERDEN DEVAM ET.
kendini oyalayacak hobi kurslarına git, spora git tatile git.

hayirlisi olsun diyorum..aile konusunda mi takinti yaptin??Asil taktigin buyuk sorun neydi?gerci suan bu sorular anlamsiz ama..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…