Benim için önemli lütfen okuyun...!

canım bu yaşadığın aslına tedaviyle ve terapiyle çok kolay yenebileceğin bir rahatsızlık. herkesin fobileri vardır ama bu fobiler insanların hayatlarını ve karar mekanizmalarını etkiliyorsa o zaman önlem almak gerekebilir. çünkü bazı durumları şimdi kontrol edebiliyor olabilirsin ama bu rahatsızlığın ilerlerse ki böyle şeyler kontrol altına alınmazsa ilerliyor -kendimden biliyorum- hayat senin için yaşanılmaz hale gelebilir. bence, o yüzden sen ilk önce bir psikiyatriste git ve bu fobini nasıl kontrol altına alabileceğini öğren. sonra inşallah korkularının esiri olmadan özgürce hayatının akışına karar ver. fobiler farkındaysan senin özgürce tercih yapmanı da kısıtlıyor, bu çok can sıkıcı değil mi sence de? hani düşünsene bu kısıtlamayı hayatımızdaki bir insan yapsa ona çok sinirleniriz mesela ailen sana dese ki şu üniversiteleri yazamazsın, muhakkak çok sinirlenirsin ama fobilerin sana şu şu üniversiteleri yazma diyor ve sen buna boyun eğiyorsun, bir de bu tarafından bak olaya. o yüzden, daha özgür olabilmek ve istediğin gibi hareket edebilmek için, mutlaka önce doktora git ve bu fobiyi kontrol altına almayı öğren.

sevgiler :)

Teşekkür ederim canım :) Anlayışlı yazın için :) birileri beni anlayınca insanlık ölmemiş diyorum valla :) çünkü tepkiler çok ağır geliyor bazen. haklısın hemde çook haklısın. ben bu tarafından bakamamıştım hiç. dediğin gibi eğer ailem dese böyle birşey herhalde gider inadına ilk tercihime orayı yazardım :) ama bu fobi yüzünden nereleri çıkardım aklımdan bir bilsen. yaşadığım şehirden nefret eder oldum. herkes erciyesi kazanmak için uğraşırken başka şehirden kalkıp buralara gelirken ben baştan sildim aklımdan. ankarayı da öyle. herkesin okumak isteyeceği yerleri ben istemez oldum. ailem şuan böyle kötü olduğumun farkında değiller. doktora gidersem tek başıma giderim zaten. abarttığımı düşünüyorlar. demedim zaten anlatmadım tercihlerimi buna göre karar verecem demedim ama seneye tercih yaparken görecekler ne derler artık. istediğim hareket edemiyorum gerçekten ya. bu akşam iftardan sonra parka falan çıktım yürüyüşe falan çıkıyorum ramazan başladığından beri. yemin ederim sana dua ediyorum daha kapıdan çıkarken. köpek falan çıkmasın diye. bu akşam çıktı annem babamda vardı yanımda bağıra bağıra getirdim onları eve. korktuğumu zaten biliyorlar ama bu kadar şiddetlendiğini bilmiyorlar. duramıyorum artık dışarıda falan. arkama önüme bakarak geçiriyorum zamanımı. kedi mi geldi köpek mi geldi diye. çimlere oturmam asla zaten ama öyle bakıyorum fare falan var mı çimlerde diye. erciyes üni. de çimlerde görmüştüm ondan sonra her yere bakıyorum artık.

işte demek ki tehlike çanları çalmaya başlamış. bence sen otur ailene durumu tüm ciddiyetiyle anlat ve bu durumun genel ruh halini de bozduğunu söyle, anlamaları için elinden geleni yap. böylelikle daha kolay terapi süreci yaşarsın. ben eminim sen çok güzel yerlere gelebilecek birisin o yüzden kendini korkularının esiri yapma, onlarla anlaşma yoluna git :). de ki mesela kendine "tamam kedi ve köpekten korkuyor olabilirim ama bu ODTÜ'yü tercih edemeyeceğim anlamına gelmez!!" "özgür tercihlerim için kararlar alabilirim ve ilk kararım durumumu aileme tüm gerçekliğiyle anlatmak ve onlardan yardım talep etmek" "sonrasında da bu fobilerimi kontrol altına almak için elimden geleni yapmak ve özgür hayatıma geri dönmek"

bence bu sabah böyle bir hayata başlayabilirsin :)

Çok güzel yardımcı oluyorsun gerçekten çook teşekkür ederim sana :) dediklerini yapıcam çok sağol ilgilendiğin için. tepki vermeden önce beni anlamaya çalıştığın için teşekkür ederim. inşallah güzel yerlere gelirim. tek hedefim o. ailemin güvenlerini sarsmamak. bana yakıştırmadıkları için inanmazlar zaten. ama onlara anlatmam lazım. haklısın hemde sonuna kadar. yoksa odtü gibi herkesin ve tabiki benimde hayalim olan yerlerden soğumaya başladım. bu tabiki tamamen psikolojik. elimde değil. ama düzelmek benim elimde. umarım başabilirim.

Hayvanlari seven insanlar cogu bile evde hayvana karsi iken senin tamamen ters karsilaman pekte anormal degil bunu anlarim tabiki..

Daha once yazildimi bilmiyorum denk gelmedim ama.
Hayvan fobisi olup bunu yenmeyi basaran kisiler mutlaka vardir. Onlarla iletisime gecip nasil bir yol takip etmisler fikirler alabilirsin.
Veya hayalinde ki meslegi secip okulu ona yonlerdir orda bulunan hayvanlari arastirip ona gore bir tedbirle yola devam edebilirsin.
Ama eminim biraz zorlasan kendini aslinda hayvanlarin bizden nasil korkup nasil caresiz olduklarini goruceksin.

Tamam olsun sorun değil. aynı şeyler yazılabiliyor zaman zaman. tesadüf işte. evet doğru ben hayvanları sevseydim yine evde bakmazdım tercih meselesi. ne şekilde olursa olsun artık bir şekilde bu fobimden kurtulmam lazım. yoksa kötü olacak. yinede teşekkür ederim. yardım etmek istemeniz için.kırdıysam kusura bakma.

Bir de şöyle bir durum var.Eğer istedigin kampüs içerisinde VETERİNERLİK bölümü varsa illaki hayvan olmak zorunda.Ahır gibi gözükmüş olsa da o öğrencilerin de mesleği bu.Uygulama ve gözlem açısından gerekli.Her kampüste vardır atlar köpekler kediler böcekler fareler..
Biyoloji ağırlıklı bölümlerde özellikle çokça canlı bulunabiliyor.

Son düzenleme:
Yok canm doktora gitmeyi düşünmedim. Ne bilim halime gülerler diye belki de Amann evde babam kardeşim bulunsunda böcek görürsem onlar müdahele etsn baska birşey istemem

Anladım peki tamam. faresiz okul bulamayacağım sanırım başka çareler bulucam o zaman. sağol yinede.
Yok canm doktora gitmeyi düşünmedim. Ne bilim halime gülerler diye belki de Amann evde babam kardeşim bulunsunda böcek görürsem onlar müdahele etsn baska birşey istemem

Banada çok yardımcı olurlar sağolsunlar :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…