Benim için önemli lütfen okuyun...!

Ankaraya kesinlikle gelme o zaman. hacettepe zaten ormanlık alan. hayvanlarla iç içesin. gazi'nin de bahçesinde hep kedi köpek olur. çok tatlılardır yemek de verilir onlara ama tabi sen korkuyorsun. ankara üniversitesini bilmiyorum ama onun da bahçesinde yeşillik var orda da olur bol bol illaki. fareden korksan neyse ama sen kedi köpekten de korkuyorsun bu hayvanların yeşilliğe ihtiyacı yok ki her yerde varlar. onlardan soyutlanmış bir üniversite bulamazsın. doğru düzgün bir psikiyatriste git. her diploma alan doktor olamıyor malesef elbet sana yardımcı olan bir tane bulursun çünkü fobilerin tedavisi var. bu arada bende de böcek korkusu var. az mı dersi terk etmişimdir bu yüzden. böceklerden de korkuyor musun?

o kadar aşırısnı da ilk defa duydum ...zor olsa gerek ...sokakta nasıl yürüyorsun her yer kedi köpek...

Hayvanlardan kaçamazsın ki ama Bence bu korkunu yenmeye çalışmak daha mantıklı şehir şehir kaçmaya niyetlenmektense. Tabi ki bi uzman eşliğinde
Ben de korkardım köpeklerden ama babam 2 yıl önce yavrucuk, çok tatlı bi köpek aldı, onunla yendim korkumu Hayvan sevgisini öğrendim diyebilirim onunla

valla ben sızı anlayısla karsılayamayacagım kusura bakmayın.daha calısmamıssınız herhangı bır unıversıteye yerlesebılecek puanı almamışsınız dahası sınava bıle gırmemışsınız tercıhımı hayvanların olmadıgı bı yere gore yapıcam dıyosunuz kusura bakmayın ama yazdıklarınız pekte akıl karı seyler dııll

Canım ya bilsen ne haldeyimm kimse beni anlamıyoooo :) valla ki ciddiyim ama hala inandıramıyorum kimseyi. ben hem sınav stresiyle hemde bu hayvanlarla nasıl olacak diye stres yaşıyorum. inşallah bir çözüm bulurum ya.s kampüs ortamı istiyorum ama böyle sebeplerden dolayı yeşilden nefret ediyorum. parkta bile çimenlere oturamam ben. böcek solucan falan çıkacak diye. geçen yaz arkadaşlarımla parkta otururken çıkmıştı 2 saat ayakta bekledim banka falan oturdum onlar çimenlerde oturdular.napıyım ya elimde değil. kaşıntı tutuyor oturamıyorum. %100 burslu özel bir üniversite kazanırsam çok güzel olur. en azından fare olmaz belki. kediye köpeğe razıyım ama fareden deli oluyorum ya. bak valla yazarken bile her yerim kaşınıyor yemin ederim. inşallah yenerim bu kötü huyumu canım ya

Ohh be sonunda anlayan biri çıktı zaten yaşamayan anlamaz :) off uçan hamamböceği o sanırım haşerat dediğin. onu görmedim ama yürüyeninden de çok korkarım... bende aynen ya çığlıklar bağırmalar herkes bilir benim bu huyumu. hatta geçen yıl dizimi kırmıştım yazın odamda düştüm diz kapağım çıkmıştı bende tektim odada bağırdım düşünce annemler geç geldiler odaya :) kesin odada böcek vardır merve ona bağırıyordur diye düşünmüşler :) yaa işte sen düşün ne kadar deli olduysam bu konu yüzünden. yazları hiç sevmiyorum her yer böcek sinek kışları ne güzel yaaa :)

tamam ya ben hakları yok demiyorum ki. ama rahatsız olduğum için istemiyorum diyorum. kuş dışında her hayvandan korkuyorum sanırım.

Anlayışlı insanın hali bi başka oluyor ya :) ben o hayvanların fotoğraflarını bile göremiyorum bakamıyorum ki tvde falan görünce kaçıyorum odadan. elimde değil. inşallah ben kendim yeneceğimi hiç sanmıyorum. hatta doktor bile çare olamaz bana ama deneyeceğim yoksa başka çarem yok. bi psikiyatriste giderim ama dalga geçip odasından göndermezse bende merve değilim

Off ya Ankara'yı çok istiyordum ama çoğu kişi bunların ankarada bol olduğunu söyledi. peki yıldırım beyazıt üniversitesinde bahçede falan fare var mı ? hiç rastladın mı ? en çok fareden korkuyorum ama kedi köpekte aynı şekilde. bizim evin burdada fazla var kedi köpek ben bir ara köpek yüzünden eve gelirken yolumu değiştirdiğimi hatırlıyorum ya. onlar ordayken geçemiyorum yanlarında. ben derste falan görmem umarım bir daha giremem sanırım o sınıfa. böceklerden de çok korkarım evet. yazmıştım böcek yüzünden çimenlere oturamıyorum. hatta bi ara balkona bile çıkamıyordum. çekirge falan uçuyordu. keşke tek hayvan kuş olsa ama olmuyor maalesef.

kutuplara gidin en kötü ihtimalle penguen görürsünüz

Gitme şansım olsa giderdimm

şaka bi yana, neden bu fobinizi yenmek için doktora gitmiyorsunuz, böyle hayat zor yani..

artık düşünüyorum galiba tek çarem doktor kaldı. dalga geçmez umarım benimle. döverim herhalde çok sinirliyim zaten

o kadar aşırısnı da ilk defa duydum ...zor olsa gerek ...sokakta nasıl yürüyorsun her yer kedi köpek...

Maalesef abartmıyorum. durumum bu. keşke beni tanısaydınız az bile söylemiş olabilirim. aşırı zor Allah yardım etsin bana. artık sokağa çıkarken ayetel kürsi okuyorum yemin ederim köpek falan çıkmasın diye. bu gerçek napacam ben bilmiyorum. delirmekten korkuyorum artık. hayvan besleyen insanlara sinir oluyorum. çünkü korkan birini görünce ellerinden tasmalarını bırakıyorlar çünkü. bana böyle insanlar çok rastgeldi. hava mı atmaya çalışıyorlar acaba. gereksiz insanlar işte.

Artık şehir kaçmaya başlayacam valla. ben yenemiyorum ki. doktora gidecem sanırım. pencere bile açamaz oldum eve böcek girecek diye. havalandırıp geri kapatıyorum pencereyi. yatarken asla açamam zaten uyurkenn böcek girer diye. ben evde asla hayvan besleyemem imkanı yok. evde faresi olanlar var ya senin adına sevindim ama benim işim baya zor. yensemde severmiyim onları bilemem.

Siz bilirsiniz... Beni anlayışla karşılayın diye açmadım konuyu. Ama beni yargılamadan önce böyle kafa tutacağınız konuyu bi adam gibi okuyun :) konunun başında sınava girdiğimde, yeterli puanı alamadığım için tekrar hazırlanacağım da yazıyıor. önce oku sonra beni eleştir. bu konunun çalışmakla alakası ne bende onu anlamadım ? pet shopta falan çalışmaya niyetim yok ki :) bu konuyla bi ilgisi yok çalışmanın. işe giderken yolda karşılaşacağım hayvanları kastetdiysen eğer onları normal zamandada okula eve giderkende görüyorum zaten. sizin okumadan yorum yapmanız da pek akıl karı değil gerçekten :) sınava girip kazanamamak normalken ben hayvanlardan korkuyorum istemiyorum eğer onların olmadığı veya az olduğu bi üniversite varsa orayı tercih edeyim deyince nedense anormal oldu.

kedi köpek sevmemek .aklım almıyor da hadi diyeyim peki,nefret nasıl bir duygu.
ağabeyim erciyes üniv. de öğretim üyesi. tıp fak.de. hiç fareden bahsetmedi.nerede bu fareler .onamı görünmemişler acaba.

Tamam korkuyorsun anlarim ama hayvanlarla yasamayi ogrenmeliyiz.

Dun guvercinlere iki paket ekmek verdim, biri ben gormeden hepsini cope atmis. Gorseydim de sesimi cikaramazdim cunku ben sucluyum guvercinleri sevmedikleri icin onlari besleyemem. Boyle bir dunyadan da ben nefret ediyorum.

Son düzenleme:
kedi köpek sevmemek .aklım almıyor da hadi diyeyim peki,nefret nasıl bir duygu.
ağabeyim erciyes üniv. de öğretim üyesi. tıp fak.de. hiç fareden bahsetmedi.nerede bu fareler .onamı görünmemişler acaba.

Nefret ediyorum derken cani gibi kesip parçalayıp atıyorum anlamında değil tabiki. hep yanlış anlıyorsunuz... etrafımda görmek şstemiyorum huylandığım korktuğum için anlamındaydı... gelincik diyorlarmış ona. nasıl yani ben yalan mı söylüyorumm ? 50 kere gördüm ben. kampüsün yukarılara doğru var. o hastanenin olduğu yerde yok. iyikide yok çok şükür yoksa hastaneye falanda gidemem ben. sık sık gittiğim yer. o hukuk fakültesine giderken iletişim fakültesine giderken fen-edebiyat fakültesinin yanında hep oralar da var o gelincikler. asla ama asla yalan söylemem ben. abinize sorun oralara gittiyse mutlaka görmüştür. ama arabayla falan geçtiyse hiç dikkat etmemiş olabilir göremez arabayla çünkü... o oralardan geçtiyse eğer yürüyerek kesin görmüştür. ben yalan sçylemem. sadece bana görünüyor değil zaten. konunun ilk sayfasında erciyeste okuyan bir arkadaşımız evet gelincikler vardı demişti bakarsan sadece bana mı görünüyorlar yoksa gören başka birileride var mı görürsün... ben fare demiştim o gelincik diye düzeltti.

Korka korka onlarla aynı ortamda bulunamıyorum maalesef. ve onlarıda kesip öldürdüğüm anlamına gelmesin lütfen..! sonuçta onlarda bir canlı ve Allah yarattı ama ben dayanamıyorum korkuyorum napıyım yaşayamam onlarla. ne güzel bir davranış güvercinleri doyurmak istemek. tebrik ederim ama ben de kötü biri değilim. hayvanları sevmesemde yardım edebilirim. ben önlerine koyamasam bile birine rica edip koyarım. yolları var sonuçta. bu hikayeyle bana laf vurmaya çalışmışsınız ama ben alınmam çünkü ne bir hayvanın yiyeceğini elinden aldım vicdansız gibi ne de yardım edenin yardımına mani oldum. bende benim gibi rahatsız olduğum için yargılayıp kötü vicdansız hatta bazıları katil gibi bakıyor resmen sanki hergün hayvan öldürüyorum. ben görmeye dayanamıyorum ki yaklaşamıyorum nasıl zarar vereyim ? bunun Allah katındaki cezalarını günahlarını bilecek kadar müslümanım inançlıyım çok şükür... neyse konu başka başka yerlere gidiyor.. dediğim gibi tamamen temizce açılmış bir konu ama bazı insanlar konuyu benim kötü kalpli olduğuma kadar getirdi. ne diyebilirim ki bundan sonra. herkes istediği gibi düşünmekle özgür...!

yinede nefret kötü bir kelime..
hoşlanmıyorum daha iyi yada korkuyorum.
fare yazdığınız için o yorumu yaptım.

Korkuların yüzünden üniversite araştırma derdine gireceğine bence psikolojik yardım almalısın.. Bence Erciyes üni. 1. tercihin olsun, bir yandan da tedavini görürsün. Çünkü bir tek üniversiteyle kalmaz bu. Hayatını etkiler.

yinede nefret kötü bir kelime..
hoşlanmıyorum daha iyi yada korkuyorum.
fare yazdığınız için o yorumu yaptım.

Ben böyle ifade ettim işte. benim için hepsi aynı anlama geliyor. fare veya gelincik ne fark eder ki aynı sonuçta...

Ben Erciyes'te kafayı yerim herhalde 4 yıl nasıl çekecem orayı ? fakültenin psikiyatri bölümüne başvursam çare olur mu sence? ilgilenirler mi ? hayatımı mahvediyor zaten.

hayvan olmayan bir şehir yok ki. mesela istanbul'a gelsen evet tamam bir kaç üniversite kampüsü (vakıf olanlar) apartmanlardan oluşuyor. ancak kampüsten çıkınca etrafta birçok sokak hayvanı göreceksin. bence öncelikle terapiye falan başlayarak bu sorununu azaltmayı dene. çünkü ileriki dönemlerde bu sorun canını daha da sıkacak.

fare görmeyim fare olmasın okuduğum okulda yeter. kediden köpekten kaçarak yaşarım ama fareyi görürsem kendime gelemiyorum. inşallah yenmeye çalışcam bu sorunumu. yoksa hayatımı kötü etkiliyor. yardım almaya çalışıcam.

arkadaslar lutfen biraz anlayin yalan soylemedigini biliyorum cunku bende oyleyim
butun hayvanlardan korkarim birinin evinde varsada gitmiyorum dusunun bizim sokakta
kopek var bazen onlar gitmeden evime giremiyorum bu bir fobby nasil yukseklik olur deniz olur
asansor olur bu da fobby ve bu sizi bazen sinir edebiliyor nefret derken onlar yuzunden
hayatimiz kisitlanabiliyor

Bence hayvanlardan degil insanlardan korkmalisin hayvanlarin art niyetleri falan yoktur cünkü.
Birde o hayvan sevmeyen insan sevmez sözüne sonuna kadar katiliyorum. Bende tam tersi
hertürlü hayvanlari cok severim. Kendi evimde yok ama sokakta gördügümde koruma icgüdüm kabariyor.
Böceklerin ve Sineklerinde dahil hepsinin insanlardan daha fazla yasama haklarina sahip olduklarinida düsünüyorum ayrica!!
Lütfen o güzel yaratiklarla ilgili kötü bisey yazma olur mu? Eger tam olarak dünyada ne görevleri oldugunu okur arastirirsan belki
en azindan korkunla birlikte saygida duyarsin o hayvanlardan nefret etmek yerine..

Bu fobiye karsi bence bir Psikologa görünmelisin. Bu fobileri yenebilirsin. Ozaman daha saglam kafayla sinava girersen
en azindan kafan rahat olur. Allah yardimcin olsun :)

ben sızın gırdıgınız sınav ıcın dııl ılerde gırecegınız sınav ıcın konustum bu sene kazanamamışsınız seneye bıdaha gıreceksınız anlamışmıyım?bence anlamışım bundan bahsedıyorum zaten daha sınava gırmemişsiniz onunuzde koca bır sene var daha sınavdan unıversıteye yerlesebılecek kadar puan almamışsınız sız nereyı tercıh etsem dıye konu acmışsınız hayvan fobımı yenmek ıcın ne yapmalıyım dıye konu acsaydınız anlardım ama bu konuyu sacma buldum kusura bakmayın ha dıyceksınız madem sacma konumda ne ısınız var hangı konuya gırecegımı sıze sormam bunu da belırtıyım sıze ıyı gunler....

Nerdesin sen yaaa ikizimsin sanırım nerdesin bana tepki verilirkenn :) :44: şaka bi yana valla teşekkür ederim hem anlayan hemde benim yaşadıklarımı yaşayan biri çıktı :) Allah razı olsun senden. kaç gündür anlatamadığım şey işte bu. dediğin gibi bazıları asansörden falam korkar binemez bazılarıda onlara güler böyle nasıl binemiyorsun diye nasılı masılı yok işte fobisi olunca korkunca kolayda olsa yapamıyor.ama bazıları hala bunu anlamamakta ısrarcı. neyse. ben yalan söylemediğim için içim rahat. hayvanlardan uzak durmam nefret edip yaşama haklarını ellerinden almak için değil , korktuğum yaklaşamadığım için. sebep bu. ama 2 gündür konu ordan oraya çekildi. işte benim gibi biri daha çıktı oda mı yalancı oda mı dalga geçiyo acaba ? belkide o hesabıda ben açmışımdır demi :) nasıl olsa kedi kesen köpek parçalayan bi katilim ya onuda yaparım ben :) ayy ayy valla acayip olan ben değilim sizsiniz

İnsanlardan da sevmediğimiz olabiliyor ama hayvanlarla alakalı değil bence ben size katılmıyorum...! art niyetleri var demiyorum zaten ben korkuyorum onlar bile farkında değildir belki korkuttuklarının ama benim elimde olan bişey değil. sen sevebilirsin ama ben sevemiyorum. bizim olduğu kadar onlarında yaşama hakları elbette var ama mümkünse benden uzakta lütfen. :) onlarla ilgili kötü bişey yazmadım hiç dikkatli okursan ben sadece yenemediğim korkumu söylüyorum ama anlamıyorsunuz. tıpkı arkadaşımızım dediği gibi yükseklik korkusu gibi bişey. onlar nasıl yüksek yerlere çıkıp aşağı bakamıyorlarsa bende hayvanlarla aynı ortamda kalamıyorum. ben kimin ne için yaratıldığını bilmeyecek kadar cahil değilim bende biliyorum ama elimde değil olamıyorum onlarla duramıyorum. yanlarına yaklaşmıyorum diye saygısızlıkta yapmıyorum ayrıca. sınava girene kadar toparlayacağım kendimi... teşekkür ederim amin Allah'tan başka yardımcımız yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…