Selam kızlar. Ben bu yıl ygs-lys ye girdim ama kazanamadım maalesef. seneye tekrar hazırlanacağım. derdim hayvanlar maalesef. acayip, hayvanlara karşı fobim var. bütün hayvanlardan nefret ediyorum. sevmedim hiç onları sevemiyorum da. kedilerden köpeklerden farelerden daha saymak istemediğim bütün hayvanlardan hem korkuyorum hemde nefret ediyorum. demek istediğim onlarla üniversitede de karşılaşmak istemiyorum.
Ama mutlaka karşıma çıkıyorlar, kediler köpekler fare bile çıktıııııyyy sizden ricam şu. seneye tercih yapıcam mutlaka. ve nereyi kazanırsam gitmem gerekiyor. 19 yaşındayım şuan. seneye 20 olcam ve artık kazanmam şart. demek istediğim böyle kötü bir şehir ve kampüsü olan üniversiteleri bana söylesenizde bende yazmasam.
Ben Kayseri'de yaşıyorum. Erciyes'te okumak istemiyorum. neden diye sorarsanız. çünkü bahçesinde fareler var hep.kafayı yiyorum oraya hastaneye falan gidince. lysye de orda girdim sınav öncesi beni berbat etti, sinirlendirip korkuttu ve kötü bir şekilde girdim sınava. artık onları bile bile orda 4 yıl okuyamam kafayı yerim herhalde. lütfennn bana yardımcı olun. kötü olan, kampüsü pis yani böyle hayvan bakımından kötü olan yerleri söyleyin bana lütfen burdan kaçıp orda da aynı manzarayla karşılaşırsam kötü olur benim için geride dönemem.
Fikirlerinizi bekliyorummm...
hayvan sevmeyen insan da sevmez derler..neyse eğer gerçekten okumak isteseydin böyle şeyleri takmazdın.. bunlar hep bahane.. ya sonunda bi dr mühendis veya ne bilim güzel bi meslek sahibi olarak mezun olacağın okulun kampüsünün şehrinin ne önemi var.. burda kimse sana oraya buraya gitme orda fareler köpekler var diyeceğini zannetmiorum.. buraya böyle gereksiz bi konu açana kadar git de sınava çalış bence...
bence dalga geçiyorgerçek olamaz
bende orada üniye gittim onlar fare değil gelincik ve çok tatlılar :) ancak amfide fare görmüşlüğüm vardı...
Şuan kayseride olmak için herşeyi verebilirdim...
Canım ben seni çok ii anlıyorum. Herkesin rahatsız olduğu bir durum söz konusu.. Tabiki kendi kriterlerini buna göre belirleyeceksin.. Ben Ankara dayım. Ama sana şöyle söyleyim. ODTÜ kampüsü bildiğin otların içinde.. Dışkapıda bulunan üniversite de öyle. Gazi üniversitesi, Ankara üniversitesininde haliyle bahçesi var... Yani diyeceğim o ki; her yer de maalesef var canım..
Evet gelincikmiş bende sonradan öğrenmiştim ama ben korkuyorum işte. tatlıda değiller ayrıca. evet en korktuğum şey işte sınıfta onları görmek. kararım kesindir erciyesi yazmayacağımm.
herkesin düşüncesi farklıdır canım. ben bu sebeplerden istemezken sende istiyorsun işte. az önce senin konun muydu unuttum ama yazdıklarını gördüm. gaziantep üniversitesi muhasebeyi kazanmışsın ama maddi sebeplerden dolayı gidememişsin. çok üzüldüm gerçekten. ne yaptın tekrar girdin dimi sınava? ne oldu kazandın mı ?
canımm kızmana gerek yok.açıkçası dalga geçtiğini düşündüm okurken.hepimizin fobileri var tabiki.ama hayvanların farelerin,kedi köpeklerin, böceklerin olmadığı bir üniversite zor bulursun.ya da şöyle söyliyim, özel üniversiteler bu anlamda biraz daha iyi olabilir.ama bence bunu bahane ederek geleceğinden çalma, çünkü sırf hayvanlardan korktugun için, kötü bi üniversiteye gitmeni de istemeyiz.bence psikolojik yardımla bunu atlatabilirsin...
Hayır canım gidemedim maalesef.. İçimde hala uhtedir o durum.. Ama ben de elimden geldiğince kurslara gidiyorum. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum.. Şuan bi yerde ön muhasebe çalışıyorum ama müdürüm sağolsun bana canla başla öğretiyor herşeyi..
Bu fobını yenmek ıcın doktorlara gıdebılırsın..
Bence oncelıkle sınava hazırlan guzel bır puan ol...
Hayvanlar hayatımızın bır parçası.....Hayvanların olmadıgı bır il yok...
doktor çare değil deme fobin ciddi boyutta tedavisi var bunun.Yani kampüsündeki hayvanlara göre üni tercihi yapılır mı bi düşünsene bence biran önce doktora gidip çaresine bakmalısın..umarım düzelirsinn zor bi durum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?