Benim içinde yeni bir macera başlıyor

abeatifulmoment

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2011
62
1
46
Eskişehir
Kızlar forumda dolaşır diyet listeleri başarı öyküleri okurken birden epey süredir tartılmadığım daha doğrusu tartıdan kaçtığım aklıma geldi gittim tartıldım çünkü bi yerden başlamak istiyorum. Bende kendimi bildim bileli kiloluyum bu yıllar içinde daha da arttı ve dur demezsem kötü yerlere gidicek ki şu anda yeterince kötü.

Aralarda kilo verdiğim oldu yani boğazımı tuttuğumda verebiliyorum bir keresinde 2 ayda 14 kilo birinde de yaklaşık 5 ayda 15 kilo civarında vermişliğim var ama ne oldu yine yedim geri aldım.En sinir bozan ayrıntı ise herkesin ağız birliği etmişçesine çok güzel bir yüzü var biraz kilo verse şahane olucak demesi, bunu bende biliyorum ama demekle olmuyor diyesim gelir hep :)

Hele son 3-4 ayda epeyce almışım bunu biliyodum da tartılıp resmi olarak görmemiştim beş dakika önce tartıda 127 yi görünce başımdan aşağı kaynar sular indi. Derhal başlıyorum rejime, annem diyetisyene gidelim diyor kendisi de gidecek ama daha önce birçok kez gittiğim için biliyorum artık neler söylicek ne diyeti vericek o yüzden gitmiyorum, kendim vitaminden karbonhidrata kadar her şeyi içeren bir sistem oturttum kafamda onu uygulayacağım. Bİr listeye uymam çok zor yurtta kalıyorum o yemeği yemem lazım bu yemeği yemek gerek gibi lükslerim yok malesef.

Birçok Türk kadınında da olduğu gibi basen kısmım ve bacaklarımda sorun var yani en kalın bölgelerim onlar elimden geldiğince spor yapıcam (sabahtan akşama kadar dersim var ama olsun ders çıkışı yürürüm hiçbir şey yapamasam o bile hiç yoktan iyidir ) diyetime de sadık kalıcam kilo değişimlerini burdan yazarım motive olurum en azından. Bana bir şeyler önermek isteyenler olursa seve seve bakarım :) önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar şimdiden teşekkürler :44:

Uploaded with ImageShack.us

Son düzenleme:
Hayırlı olsun.:81:

Yazmışken bari birde basen için bir şeyler yazayım.Ayaktayken bacaklarını kırarak karnına çekmek basene iyi geliyormuş.Umarım anlatabilmişimdir.

Hayırlı olsun canım
Zayıfladığın gün kutlamakta nasip olur umarım
Benimde annem aynen seninki gibi tutturdu diyetisyene git diye
Bence daha önceden gittim elimde listem bile var gidip boşa para vermek istemiyorum
Spora yazılmayı düşünüyor musun

Hayırlı olsun canım
Zayıfladığın gün kutlamakta nasip olur umarım
Benimde annem aynen seninki gibi tutturdu diyetisyene git diye
Bence daha önceden gittim elimde listem bile var gidip boşa para vermek istemiyorum
Spora yazılmayı düşünüyor musun

Umarm canım o günü burdan hep beraber kutlarız.Diyetisyen konusunda aynı fikirdeyim. Spora yazılabilirim ama hafta içim sabahtan akşama full dersle dolu hafta sonu gidebilirim ya da kendim yürüyüş, bacak hareketleri tarzı bişeyler yapabilirim kendim bilmiyorum henüz tek bildiğim boğazımı acil kısmam gerektiği :1:

Merhaba
aslında hikayemiz birbirine cok benziyor ben de 13 yasından beri kiloluyum bir de ergenlik eklenince iyice aldım.
Tabii bnm kilo almamda kortizon tedavisinin buyuk etkisi oldu ama son 7-8 yıldır kortizonun etkisi olmadan var olan kilolara yenileri eklendi bu sure zarfında yaklasık 20 kilo aldım.
2 aydır diyetisyene gidiyorum senin de dediğin gibi artık karbonhidrat, protein vs ne nedir neyde kac kalori var hepsini hap gibi yuttum ama maalesef bilmek yetmiyor bazen...
daha once de gitmiştim diyetisyene ama devlettekiler fiks liste veriyor kaloriye göre porsiyonları ayarlıyor.
Özel diyetisyene gidiyorum su anda ama yavas kilo veriyorum cunku doktor zorlamasıyla gidiyorum diyet yapma isteğim oldugu halde cok da kuvvetli bir motivasyonum yok maalesef :((
Senin okul ortamında kilo vermen evde oturup bnm gibi ne yapsam da biraz daha hareket etsem kilolar gitse demekten daha iyi (bu arada ben de 2 yıllık okul doneminde sadece gunde yarım saat yuruyerek yemede bir sınır olmaksızın 5-6 kilo vermiştim)
anladıgım kadarıyla yemek secme ve pişirme sansın yok ama sana önerebileceğim bir kac detay var (ki zaten sen muhtemelen biliyorsundur:) )
3 ana öğünün yanında kendince 3-4 hatta 5 ara öğün saati belirle kendine ve bu ara öğünlerde ayran veya meyve ye (gunde 2-3 bardak ayran iç ki metabolizman hızlansın)
meyveleri elma,armut,şeftali,portakal gibi yanında tasayabileceğin seyler olsun ki her ara ogun vaktinde rahatca tuketebilesin
okuldan cıkarken muhtemelen yorgun oluyorsundur, biraz dinlendikten sonra en az yarım saatliğine yuruyuse cık zaten doktorlar haftada 4 gun en az yarım saat diyor sen her gun cıkarsan kısa surede forma girersin.
Tabii imkanın varsa spor salonunu da öneririm ama sart değil...
Bir de arkadaslar arasındayken abur cubur guzel gider ama sen yememeye calış canın cok isterse ucundan bir parca tadarsın onun pek fazla zararı olmaz...
Tabii en önemlisi SU!!! günde en az kışın 2lt, yazın 2.5lt su içmek gerekiyor. Bana beslenme danışmanlığı yapan bir ablam sunu demişti birkac yıl once: "Her 25kilon için 1lt" Biliyorsun ki vucudumuzun ucte ikisi su ve her kaybettiğimiz (ter ve idrarla) suyu mutlaka yerine koymak zorundayız. Tavsiyem her saat bası 1 bardak ya da yarım şişe (250ml) su iç, faydasını görürsün. Su içemiyorum yerine baska birşey içeyim deme kendini zorla cunku hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Çay, bitki çayları veya kahve içtiğinde de fazladan 1 bardak su iç cunku bu içecekler vucuttan fazladan su atar. Su, hem metabolizmayı hızlandırır, hem seni daha dinç ve canlı yapar hem de daha saglıklı olursun. ben bu konuda baska bir yerde yazı yazmıştım onu inceleyebilirsin:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/464696-su-icmeyi-sevmiyorum-6.html#post20712235
bnm tavsiyelerim senin kosulların da goz onune alındıgında ancak bu kadar oluyor maalesef ama umarım sana katkısı olur
bu surecte sana ve tum kilo verme cabasında olan arkadaslara (ben de dahil:)) ) basarılar diliyorum

Merhaba
aslında hikayemiz birbirine cok benziyor ben de 13 yasından beri kiloluyum bir de ergenlik eklenince iyice aldım.
Tabii bnm kilo almamda kortizon tedavisinin buyuk etkisi oldu ama son 7-8 yıldır kortizonun etkisi olmadan var olan kilolara yenileri eklendi bu sure zarfında yaklasık 20 kilo aldım.
2 aydır diyetisyene gidiyorum senin de dediğin gibi artık karbonhidrat, protein vs ne nedir neyde kac kalori var hepsini hap gibi yuttum ama maalesef bilmek yetmiyor bazen...
daha once de gitmiştim diyetisyene ama devlettekiler fiks liste veriyor kaloriye göre porsiyonları ayarlıyor.
Özel diyetisyene gidiyorum su anda ama yavas kilo veriyorum cunku doktor zorlamasıyla gidiyorum diyet yapma isteğim oldugu halde cok da kuvvetli bir motivasyonum yok maalesef :((
Senin okul ortamında kilo vermen evde oturup bnm gibi ne yapsam da biraz daha hareket etsem kilolar gitse demekten daha iyi (bu arada ben de 2 yıllık okul doneminde sadece gunde yarım saat yuruyerek yemede bir sınır olmaksızın 5-6 kilo vermiştim)
anladıgım kadarıyla yemek secme ve pişirme sansın yok ama sana önerebileceğim bir kac detay var (ki zaten sen muhtemelen biliyorsundur:) )
3 ana öğünün yanında kendince 3-4 hatta 5 ara öğün saati belirle kendine ve bu ara öğünlerde ayran veya meyve ye (gunde 2-3 bardak ayran iç ki metabolizman hızlansın)
meyveleri elma,armut,şeftali,portakal gibi yanında tasayabileceğin seyler olsun ki her ara ogun vaktinde rahatca tuketebilesin
okuldan cıkarken muhtemelen yorgun oluyorsundur, biraz dinlendikten sonra en az yarım saatliğine yuruyuse cık zaten doktorlar haftada 4 gun en az yarım saat diyor sen her gun cıkarsan kısa surede forma girersin.
Tabii imkanın varsa spor salonunu da öneririm ama sart değil...
Bir de arkadaslar arasındayken abur cubur guzel gider ama sen yememeye calış canın cok isterse ucundan bir parca tadarsın onun pek fazla zararı olmaz...
Tabii en önemlisi SU!!! günde en az kışın 2lt, yazın 2.5lt su içmek gerekiyor. Bana beslenme danışmanlığı yapan bir ablam sunu demişti birkac yıl once: "Her 25kilon için 1lt" Biliyorsun ki vucudumuzun ucte ikisi su ve her kaybettiğimiz (ter ve idrarla) suyu mutlaka yerine koymak zorundayız. Tavsiyem her saat bası 1 bardak ya da yarım şişe (250ml) su iç, faydasını görürsün. Su içemiyorum yerine baska birşey içeyim deme kendini zorla cunku hiçbir sıvı suyun yerini tutmaz. Çay, bitki çayları veya kahve içtiğinde de fazladan 1 bardak su iç cunku bu içecekler vucuttan fazladan su atar. Su, hem metabolizmayı hızlandırır, hem seni daha dinç ve canlı yapar hem de daha saglıklı olursun. ben bu konuda baska bir yerde yazı yazmıştım onu inceleyebilirsin:
http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/464696-su-icmeyi-sevmiyorum-6.html#post20712235
bnm tavsiyelerim senin kosulların da goz onune alındıgında ancak bu kadar oluyor maalesef ama umarım sana katkısı olur
bu surecte sana ve tum kilo verme cabasında olan arkadaslara (ben de dahil:)) ) basarılar diliyorum

Lily86 ilgilendiğin ve bir şeyler yazdığın için çok teşekkür ederim canım :) önerdiklerin yapabileceğim türde şeyler olduğundan bende bunları uygulamayı düşünüyorum. Ama Allahtan su içmeyi çok seviyorum yaz kış demeden sürekli su içerim kahvaltı akşam yemeği her öğün, öğün dışı hep su olcak yanımda yoksa olmuyor bu bakımdan şanslıyım sanırım. Annem pek içmez ona da sürekli su iç diyorum yediklerime dikkat edip spor da yaparsam bu işi hallederim gibime geliyor yani inşallah :)

Allahım hepimize sabır irade ve güç versin :1:

Back
X