benim ki dert değil ama akıl verirseniz mutlu olurum :)

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
357
256
303
Yine ben :) Çok başınızı ağrıtıyorum ama sizlere de danışmak istedim ..
Daha önce de işle ilgili konu açmıştım zaten bununla ilgili bir sorum olacak.

Ben işe gireli 1 ay oldu olacak deneme süresinde olduğum için SSK yapılmadı aslında kanunen ilk işe başladığım gün olmak zorunda tabi hiç bir yerde öyle olmaz. Bugün işe ne zaman başladığımı falan sordular SSK m olacak ama ben KPSS ye çalışmıştım bir çok soru bankası falan çözdüm hatta şu sıralar denemeler çözüyorum ayriyeten Ziraat Bankası sınavına da gireceğim. Eylül'ün 23 'ünde ssk girişim olacak eee ben oldu da atandım ya da Ziraat sınavını kazandım (Allah biliyor pek te ümitli değilim zaten sınavlar kendim çapımda hazırlanıyorum ) böyle olursa eğer SSK girdi çıktı olacak. Annem de diyor ki sınav sonuçların gelene kadar SSK yaptırma şimdi ne desem işyerine aman benim sınavlarım var SSK yapmayın mı diyeyim ? Bu benim ilk işim ve şimdiye kadar çok memnum kaldım rahatım. Ne yapayım akıl verin ?

Sinavla ssknin ne ilgisi var ben anladim kanunen suan calisman suc isyerine cezasi var

Evet şu an da ssk olmadan çalışmam suç onu iş görüşmesinde işverene de belirttim. Bana baştan söylendi zaten ssk olmayacağını ben de ama bu kanunen olmak zorunda ben burada çalışırken bir kaza geçirsem o zaman ne yapacaksınız dedim ? Biz bütün mesuliyeti alıyoruz dediler. Sınav konusunda şöyle düşünüyorum SSK girişim oldu ama tut ki sınavı kazandım ve atandım ayın 27' sinde sınav var. Ben de diyorum ki sınavlardan sonra (atanamazsam) ssk girişim olsa , işverene karşı ayıp olmasın niyetimi baştan belli edeyim diyorum bilmiyorum ya ya da ben saçmalıyorum acemi olduğumdan galiba

Neden ayip olsun ki anlamadim

Bir gün dahi calissan SSK ni yatirmak zorundalar bunu yapmayan işverene belki isten cikarim diye SSK yaptirmamak doğru değil. Kimse kimseye bunu teklif edemez, kimse de kabul etmemeli ...

Bu sana kanunların tanidigi ülkedeki milyonlarca kişiye taninan bir hak, sen burada işvereni zor durumda birakmis falan olmazsin işveren bu riskleri her zaman bilir ve göze alir

Ben bir gün calisip isten cikani da gördüm bunda bir yanlislik yok.. Ayrıca sskninizin yatacagi bir ggün bir gündür

ne ayıbı? işveren sen onun için çalıştığın için sana sigorta yapıyor, sen de atanırsan işten ayrılacaksın, neden işten çıktın diye arkandan mı ağlayacak, çalışmadığın günden itibaren sigortanı kesecek. Çalışıp işten çıkıp geri dönme ihtimalin yok ki senin hakkında ne düşüneceğini dert ediyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…