benim moral sıfır sıfır sıfır

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.615
22.512
598
neden benim hep vefasız arkadaşlarım oldu?

zaten kötü bir lise donemi geçirdim. Üniversite hayatımda bitmek üzere ama gel gör ki herşey aynı. Ben kimseyle yalnız kalmamak için arkadaşlık kurmadım ama ben alternatif bir arkadaşmışım demekki 4 yıl sonra görüyorum ne kadar yanlış insanlara önem verdiğimi .

Ayrı ayrı bir çok arkadasım vardı okulda ancak hepsinden çektim kendimi çünkü bir depresyon geçiriyorunm kullandığım ilaç sebebiyle. Birisi de neyin var demedi normalde insan ilişkilerine çok takılmam ama hassas bir dönem geçiriyorum .Okula gitmek hic istemiyorum ben normalde tüm zamanımi okulda geçirirdim. Hep mi böyle olacak ?Biraz teselliye ihtiyacım var

en iyisi arkadaş peşinde koşmamak, çünkü ölümüne kankayız gibi görünenlerde aslında öyle değil

zaten hayatta koşmam çok gururluyum bu konuda

canım koşma derken yani bu konuyu düşünme, sen düşünüyorsun, rol yapanların sıkı dostu(!) olur, rol yapamayanlar yanlızdır bence
haaa gerçekten dost olan yok mu var tabii ama yüzde bir

en iyisi tek tabanca takılmak üniversite hayatı işte... Kimseye güvenmeyecen, ben lise den arkadaşımla aynı sınıftaydım çok samimiydik güyaaaa not isteme ve imza atar mısın zamanlarda kanka olurduk üniversite bitti arkadaşlık tamamen bitti arada işi düşünce şimdide samimi arkadaşım yok okul bitti evdeyim herkeze aynı samimiyet illa arkadaş olması gerekmiyo yani

Arkadaslar okullar bitince, is hayati baslayinca, evlenince, bir arkadas digerinden daha iyi sartlarda yasadiginda, cocuk sahibi olundugunda, hastalikta, zor durumlarda yavas yavas sayica azalirlar.
Insanin gercekten arkadasi ya 1-2 tane olur ya da zamanla eksile eksile hic kalmaz.
O yuzden uzmeyin kendinizi, kimseye haddinden fazlada guvenmeyin.

Bu durum bir tek okul hayati icin gecerli degil ki malesef. Hayatin her doneminde canim dediklerin,zaman geliyor bir kasik suda bogabilecek insanlara donusebiliyor.neden boyle bilmiyorum. Herkez birbirinin yüzüne iyi. Arkani bir donmeyiver ooooo.
O yuzden kimseye kendini kaptirmamak gerekiyor,arkadas mi arkadas tamam herseyini kendini ona sartlamamak gerekiyor.bu durum aslinda sevgili,eş icinde gecerli. Cunku olur da bir ayrilik,bir ihanet söz konusu oldugunda yipranan hep cok seven,fazla deger veren oluyor cunku.

söylediklerinizin hepsine katılıyorum farkındayım ama sanırım ağır geliyor bunlar kabullenemiyorum yeterince güçlü değilim demekki

kimseye güvenememek ağır geliyor sanırım

Cocukluk arkadasin var mi?
Bircok kez cocukluk arkadaslari kaliyor insanin yanina, ve hic kimse cocukluk arkadasi gibi olmuyor. Onlar zaten kucukluk arkadasi oldugu icin bir nevi kardes gibi oluyorlar, samimi olmadiklarimiz bile.
Sorun tam olarak nedir bilmiyorum, ama ben arkadaslik yok diyenlerden degilim. Ya karsina cikmadi, ya da yanlis yaptigin birseyler var. Bilmiyorum ama umudu kesme yani.

ben de olduğuna ikna olmuşken bi anda bunlarla karşılaştım

az olsun öz olsun,ben hiç çok arkadaş edinmemişimdir
çokluğa gelemiyorum,sayılı olacak arkadaşlarım
herkesle arkadaşlık yapınca bir anlamı kalmıyor
belki arkadaşlarınızla samimi değilsiniz,tam olarak sorun neki?
ama bazı insanlar gerçekten çok vefasız olur
hepimizin başına gelmiştir bu olay.

Zamanla ortamlar değişiyor,insanlar değişiyor,yaşadıklarımız değişiyor hatta karakterlerimiz bile değişiyorken arkadaşlıklarımızın sabit kalmasını beklemek bence çok komik.
İnsan kendine yetebilmeli önce.
Ailesiyle arası iyi olmalı,hiç kimseye muhtaç olmayacak bir mesleğe,işe,maaşa sahip olmalı bir de kafa dengi bir eş buldu mu dışarıdaki herkes merhaba merhaba.
Gün geliyor kendi ailesiyle bile aynı frekansı tutturamıyor insan.

Üniversitede ve bunu takip eden birkaç yılda ben de böyleydim, arkadaşlarıma gereğinden fazla önem veriyordum. Çevremi olabildiğince geniş tuttum, hayatıma bir çok insan ekledim. Şimdi neredeyse hiçbiriyle görüşmüyorum. Aramızda bir sürtüşme olduğundan da değil hayatın olağan akışı bunu gerektirdi.

Tavsiyem arkadaşlıklara çok anlam yükleme. Yani "hiçbiri buna değmez!!!!" demek istemiyorum ama ne kadar anlam yüklersen beklentin o oranda artar ve seni hastayken aramamaları normalde çok önemsemeyebileceğin bir durumken canını yakar. Sen yine okula git, kendini sosyal hayattan kesinlikle soyutlama sadece o ortamın gelip geçici olduğunu ve o insanların da hayatından aynı şekilde gelip geçeceğini unutma.

Ben zaten çok fazla yakın olma taraftarı değilimdir. Ama normal arkadaş da değildik yani gayet iyiydi aramış.

sorun şu ki onlar için sadece yanlarında biri olması gerekiyormuş kim olduğu önemli değil çok fazla. Özellikle bir arkadaşımın ona onca hakaret etmiş aşagılamış biri ona biraz iyi davranınca beni arayıp sormadı eskisi kadar.Bu olay beni kendime getirdi ben böyle arkadaşlar istemiyorum

Ben dediklerinizin tamamen farkındayım. Ama hazmedemiyorum bu kadarını da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…