Doğuma Hazırlık Benim Oğlumada İsim Bulalım Kızlar....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benimde bir oğlum olcak allah asip ederse bizde adını kağan koymaya karar verdik uzun düşünme sürecinden sonra ama abamızda istediği için bu isimde karar kıldık benim düşündüğüm isimlerarsında eren,kuzey,baran,aras,tuna,toprak vardı ama sonuç kağan olarak kaldı : )

kayraHAN
mirza
kağan
tuna
EGe
Erşad
yiğit
tarık
BERA
TUNA
YAĞIZALP
YAVUZALP
BATURALP
MİRZA

buda benim listem daha liste uzayacak büyüklerin fikirlerin,de alıyoruz ama kayra ismi çok hoşuma gidiyor bakalım artık

ben ilbey adını çok severdim. vali, ilin hükümranı demek. kız olarakda ilbüke o da valinin eşi. hükümranın eşi anlamına geliyor. sonra ilbey diye kıro bi türkücü çıkmıştı ıyyy demiştim. artık herkes unutmuştur o türkücüyü tekrar konulabilir bir isim bence :hulya:

ilbeyi bende çok seviyorum kaydirigubbakcemile3 bende şöyle bir durum var mesela nehir erdoğana gıcığım diye nehir isminden nefret ediyorum aynen kerem ismi güzel aklıma kerem alışık geliyor kızımın adını derin rana koydum ilinci oğlan olursa yandım çünkü hiç beğenemiyorum.bir tek atlas severdim oda gülbenin oğlunun ismi oldu kaptı ismi

biz oğluşumuza dağhan koymayı düşünüyoruz eski türklerden oğuz kağanın oğullarından birinin ismi anlamıda dağların hakimi hükümdarı...

koymayı düşündüğüm diğer isimlerde doğukan ve emirhan.dı..

kızlar biraz daha buldum..hangisi güzel sizce?
anıl
koray
rüzgar
poyraz
uras
çınar
utku
göktuğ

Baray çok hoş isimmiş. Yeni gebeliğimi öğrendim, cinsiyet bilmiyorum ama sanki erkekmiş gibi geldi bu baray adını duyunca:)

Bir de naçizane türkçe karakterlerin okumayı ve yazmayı oldukça zorlaştırabiliğine tanık oldum çok kez dolayısıyla telafuzukolay olanlar ilerde çocukları rahatlatabilir:)

Ben oğluma Aren ismini koymayı düşünüyorum..

AREN:

Bizanslı Tekfurlar, Kuman Türklerini ordularında komutan olarak kullanırdı. Bunlara Aren yani mert (Erkek) derlerdi. Kuman Türklerine verilen Aren isminin erkek kelimesi ile ilgisi vardır.Güçlü,mert erkek anlamına geliyor.
Farsça: en parlak kum tanesi
Hitit uygarlığında ise ışığın ve Güneşin oğlu anlamına geliyor..

Bu da bir seçenek olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…