benimde bir oğlum olcak allah asip ederse bizde adını kağan koymaya karar verdik uzun düşünme sürecinden sonra ama abamızda istediği için bu isimde karar kıldık benim düşündüğüm isimlerarsında eren,kuzey,baran,aras,tuna,toprak vardı ama sonuç kağan olarak kaldı : )
ben ilbey adını çok severdim. vali, ilin hükümranı demek. kız olarakda ilbüke o da valinin eşi. hükümranın eşi anlamına geliyor. sonra ilbey diye kıro bi türkücü çıkmıştı ıyyy demiştim. artık herkes unutmuştur o türkücüyü tekrar konulabilir bir isim bence :hulya:
ilbeyi bende çok seviyorum kaydirigubbakcemile3 bende şöyle bir durum var mesela nehir erdoğana gıcığım diye nehir isminden nefret ediyorum aynen kerem ismi güzel aklıma kerem alışık geliyor kızımın adını derin rana koydum ilinci oğlan olursa yandım çünkü hiç beğenemiyorum.bir tek atlas severdim oda gülbenin oğlunun ismi oldu kaptı ismi
Bir de naçizane türkçe karakterlerin okumayı ve yazmayı oldukça zorlaştırabiliğine tanık oldum çok kez dolayısıyla telafuzukolay olanlar ilerde çocukları rahatlatabilir:)
Bizanslı Tekfurlar, Kuman Türklerini ordularında komutan olarak kullanırdı. Bunlara Aren yani mert (Erkek) derlerdi. Kuman Türklerine verilen Aren isminin erkek kelimesi ile ilgisi vardır.Güçlü,mert erkek anlamına geliyor.
Farsça: en parlak kum tanesi
Hitit uygarlığında ise ışığın ve Güneşin oğlu anlamına geliyor..