Benim orucumdan kime ne !!

Sikayet edilicek bir yer vardir bence. Diyanet falan gibi.
Cok sacma yani oruca kimse karisamaz ki..

Orucunu da tutarsın, istiyorsun diye kapanırsında, kime ne?
Sen bildiğin yolda yürü..
O iş olmasa başka bir iş olur hayırlısıyla.. Allah yardımcın olsun..

Tövbe Tövbe daha neler duyacağız yahuu bu saçma birşeyi ilk defa duydum Allah ıslah etsin onları..

İnsanın kendi bedeniyle, kendi nefsiyle, kendi inancıyla alakalı bir şeye, nasıl ama nasıl 3. kişi karışır hele bir de yasak koyar..
Vallahi de billahi de aklım almıyor..
Çok şaşırtıcı..

Patronunuzun yaptığı çok yanlış.Ancak bir de şu yönden bakın.Hoşgörü dini olan İslamiyeti benimsemiş olan pek çok insan bile diğer dinlere diğer dinlerin ibadetlerine karşı oldukça önyargılı ve hoşgörüsüz olabiliyor.Koyu müslüman bir patronun Hristiyan çalışanı öğle yemeğinde domuz rosto yiyebilir mi?Ya da pazar günleri açık bir işyerinde müslüman patrona hadi ben kiliseye pazar ayinine gidiyorum diyebilir mi?Bahsettiğiniz sorun aslında oldukça global bir sorun.İnançların birbirine hoşgörüsüzlüğünden kaynaklanıyor.Düşünsenize müslümanlar olumsuz benzetmede GAVUR gibi derler.Gâvur, Türkçede Müslüman olmayan kişileri belirtmek için kullanılan bir sıfattır. Osmanlı Devleti döneminde Farsça gebr sözcüğünden Türkçeye girmiş ve bu dönemde Hıristiyanları özellikle de Yunanları nitelemek için kullanılmıştır.
1856 yılında Osmanlı Devleti içinde ilan edilen ve Osmanlı Devleti bünyesinde yaşayan, hangi dinden olursa olsun herkesin birbiriyle eşit haklara sahip olmasını öngören Islahat Fermanı ile birlikte, Gâvur sözcüğünün de içinde bulunduğu pek çok küçük düşürücü kelime yasaklanmıştır.
Sözcük Farsçadan ilk alındığında aşağılama ve hor gösteren bir anlam içermekteyken toplum arasında hızla yayılmış ve Arapça kâfir sözcüğü ile eşanlamlı olarak kullanılmaya başlanmış, hakaret güden anlamını büyük oranda korumuştur.
Belki patronunuza nefretle değil anlatarak, mantıkla yaklaşsanız sorun daha kolay çözülür.

İyide sorunun çözülecek bi yanı yok ya ben ona dinimizi sevdircm yada ben orucumdan vazgeçecem ki asla asla öyle bişey olmaz..

Görünüşte müslüman canım

bosver ne derse desin , sen orucunu tut ona ne , zorla agzina yemek tikacak degil ya. eger yemek yemedigin icinde seni isten atacaksa ben olsam kendim istifa ederdim , omu daha önemli dininmi. bi patronun sacma istegi icin günaha girecek degilsin yani. orucunuda tut sevabinida al :)

Yani canım yine aynı şeyi söylerse dakka durmam çeker giderim :)

Bide gel benim halimi gör insanlıktan çıkmş bunlar

hayatım kimse senin orucuna karışamaz. tutmadığın için sana baskı yapamaz. kapanabilirsin de eğer özelde çalışıyorsan. hiç sinir yapma, hiç sallama yani. eğer ekmeğinle oynarlarsa, din kadar özel ve kişisel bi mesele üzerinden sana psikolojik şiddet ve baskı yaparlarsa direkt tazminat davası aç. bak bakalım noluyor sonra.

bu ülkede kanun diye bişi var. laik bi ülkede yaşıyoruz kimse kimsenin inanç özgürlüğüne karışamaz. hiç sıkma canını böyle bişeye. niye saklicaksın ayrıca oruç tuttuğunu öyle şey mi olur. hiç de saklama...

aa, adamlara bak ya. hadsizler.

Sizin dininizi sevmek zorunda değil ki.Aranızdaki samimiyet nasıl , hangi konularını ne şekilde konuşabilirsiniz bilmiyorum ama oruç tutmak isteyenler aranızda toplanıp patronunuza dini inanca saygı duyma gerekliliğini anlatacaksınız. Mutlaka geçmişten gelen bir önyargısı vardır.Sakin sakin kesinlikle onu yargılamadan.Müslüman kesim biraz ben merkezci davranabiliyor böyle konularda. Aaaaa nasıl oruç tutmuyorsun, sen cehennemliksin yaklaşımı yerine onun dini inancının da onun için önemli olduğunu unutmadan sorun çözülebilir.

Kapanmana sıcak bakmayabilir ama oruç tutmana kesinlikle karışamazlar onlara ne !
Sen orucunu tut . . Tutma dediği zamanda zorla yemek mi yedireceksiniz de!

Özelde çalışıyorum canım.. Allah kısmet ederse bi kaç güne kapancam ne derlerse desinler gereken cevabıda en güzel şekilde alırlar..

su son zamanlarda böyle konular neden fazlalasti acaba??
kapanmak isteyenler
namaz kilmak isteyenler
simide Ramazan ayi vesilesiyle Oruc tabiki..

simdi sizin yazdiginz hayal mahsulu olaya akli basinda olan kimse inanmaz
cünkü Türkiye su an oruc tutmayanlarin dislandigi bir ülke
kaldiki hicbirzaman oruc tutulmasinin yasak oldugu bir yer bir kurum
ne duyulmustur ne görülmsütür

buna evinden cikmayan esinin söylediklerinden baskasini bilmeyen
sabahtan aksama kadar Esra Erol izleyen insanlar inanabilir tabiki
ama kimi kandirmak amaciniz yada amaciniz denir
hava sicak
kömür ihtiyac yok
aksam iftarda bol kiymali bir makarna yiyiverin iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…