haketen senin orucundan kime ne! derdi ne , senin patron müslüman degilmi?
Orucunu da tutarsın, istiyorsun diye kapanırsında, kime ne?
Sen bildiğin yolda yürü..
O iş olmasa başka bir iş olur hayırlısıyla.. Allah yardımcın olsun..
Patronunuzun yaptığı çok yanlış.Ancak bir de şu yönden bakın.Hoşgörü dini olan İslamiyeti benimsemiş olan pek çok insan bile diğer dinlere diğer dinlerin ibadetlerine karşı oldukça önyargılı ve hoşgörüsüz olabiliyor.Koyu müslüman bir patronun Hristiyan çalışanı öğle yemeğinde domuz rosto yiyebilir mi?Ya da pazar günleri açık bir işyerinde müslüman patrona hadi ben kiliseye pazar ayinine gidiyorum diyebilir mi?Bahsettiğiniz sorun aslında oldukça global bir sorun.İnançların birbirine hoşgörüsüzlüğünden kaynaklanıyor.Düşünsenize müslümanlar olumsuz benzetmede GAVUR gibi derler.Gâvur, Türkçede Müslüman olmayan kişileri belirtmek için kullanılan bir sıfattır. Osmanlı Devleti döneminde Farsça gebr sözcüğünden Türkçeye girmiş ve bu dönemde Hıristiyanları özellikle de Yunanları nitelemek için kullanılmıştır.
1856 yılında Osmanlı Devleti içinde ilan edilen ve Osmanlı Devleti bünyesinde yaşayan, hangi dinden olursa olsun herkesin birbiriyle eşit haklara sahip olmasını öngören Islahat Fermanı ile birlikte, Gâvur sözcüğünün de içinde bulunduğu pek çok küçük düşürücü kelime yasaklanmıştır.
Sözcük Farsçadan ilk alındığında aşağılama ve hor gösteren bir anlam içermekteyken toplum arasında hızla yayılmış ve Arapça kâfir sözcüğü ile eşanlamlı olarak kullanılmaya başlanmış, hakaret güden anlamını büyük oranda korumuştur.
Belki patronunuza nefretle değil anlatarak, mantıkla yaklaşsanız sorun daha kolay çözülür.
Görünüşte müslüman canım
bosver ne derse desin , sen orucunu tut ona ne , zorla agzina yemek tikacak degil ya. eger yemek yemedigin icinde seni isten atacaksa ben olsam kendim istifa ederdim , omu daha önemli dininmi. bi patronun sacma istegi icin günaha girecek degilsin yani. orucunuda tut sevabinida al :)
Bide gel benim halimi gör insanlıktan çıkmş bunlar
hayatım kimse senin orucuna karışamaz. tutmadığın için sana baskı yapamaz. kapanabilirsin de eğer özelde çalışıyorsan. hiç sinir yapma, hiç sallama yani. eğer ekmeğinle oynarlarsa, din kadar özel ve kişisel bi mesele üzerinden sana psikolojik şiddet ve baskı yaparlarsa direkt tazminat davası aç. bak bakalım noluyor sonra.
bu ülkede kanun diye bişi var. laik bi ülkede yaşıyoruz kimse kimsenin inanç özgürlüğüne karışamaz. hiç sıkma canını böyle bişeye. niye saklicaksın ayrıca oruç tuttuğunu öyle şey mi olur. hiç de saklama...
aa, adamlara bak ya. hadsizler.
Kapanmana sıcak bakmayabilir ama oruç tutmana kesinlikle karışamazlar onlara ne !
Sen orucunu tut . . Tutma dediği zamanda zorla yemek mi yedireceksiniz de!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?