• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim sevgilim yok diye kıskanıyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yaptıgımın yanlıs oldugunun farkındayım zaten burdada belırttım.. ben bu duygudan kurtulmak ıstıyorum.. bılıyorum haste etmedıgım zaman baskasının ıyılıgını ıstedıgım zamn bende ıyı olurum ama arkadsımın sevgılısı var benım nıe yok dıe ıcerlenıorum bu duygudan cıkmak ıstıorum cok ıstıyorum bır turlu kurtulamıorum

Benim de böyle bir arkadaşım vardı.
Sevgilimle ilgili herşeye bir laf sokardı.
Önce biraz sevgilimi savundum,sonra sessiz kaldım,daha sonra sevgilimle o kızı aynı ortama sokmadım. Çünkü sevgilimin yüzüne karşı da olmadık eleştirilerde buluyordu. Adamla mutluluğum bozulacaktı nerdeyse.
En son da kızla tüm bağımı kestim. Bana zarar veren hiç kimseyi hayatımda istemiyorum artık!
Kıskançlık değil bence sizinki,kötülük. Bir insan bile bile karşısındakini incitiyorsa o kişi kötüdür.
Allahım korusun siz ve sizin gibilerden inşallah!

yaptıgımın yanlıs oldugunun farkındayım zaten burdada belırttım.. ben bu duygudan kurtulmak ıstıyorum.. bılıyorum haste etmedıgım zaman baskasının ıyılıgını ıstedıgım zamn bende ıyı olurum ama arkadsımın sevgılısı var benım nıe yok dıe ıcerlenıorum bu duygudan cıkmak ıstıorum cok ıstıyorum bır turlu kurtulamıorum

eğer bu duygudan kurtulmak istiyorsan duygunu aksi bir duygu ile törpüle. hatanın farkındasın bu da yeter. olumsuz duygular aklına geldiği anda olumlu duygulara yönel. onlar için dua et. daha çok mutlu olmalarını iste. hepimiz insanınzı ve mutlaka hepimizin içinde olumsuz duygular mevcut bu duygulara gözlerini kapayan kendini kandırır senin gibi gözlerini içine çevirmiş ve olumsu yanlarını görmüş olanda bununla mücadele eder. eğer dediğim şey işe yaramaz ise onlardan uzak durmaya çalış. ve bu duygudan en kısa zamnada kurtul. çünkü kaçtıkça yalnızlaşabilirsin. allah yardımcın olsun.

böyle şeylere takılmak yerine kendine bak özgüven duy ve sosyal ol...
herşeyden önce güleryüzlü ve neşeli ol tabiki..
kısmet bu güzelim kime ne zaman geleceği belli mi olur...

küçük bir çevrede yaşıyorsun sanırım. yani şu yaşa takılınan , yaş ilerledikçe sevgili yada eş bulmanın zor olacağına inanılan bir çevre . bu yüzden hemen hemen sendromu yaşıyor olabilirsin. zaman ilerledikçe paniğin artacak ve buda kıskançlığını tetikleyecek. eğer söylediklerimde doğruluk payı varsa yaşadığın çevreden uzaklaş. kendine farklı uğraşlar bul. romatik kitap ve müzklerden uzaklaş.

Benimde aynı senin gibi tavırlarda bulunan kız arkadaşım vardı çok samimimiydik yani ben öyle sanmışım.. Yaklaşık 10 yıllık bir geçmişimiz olmasına rağmen çok tuhaf davranıyordu.. Sevgilimle nişanlandığımda iyice abarttı.. Ara verdim daha az görüştüm daha az derken onsuz daha mutlu olduğumu anladım.. Şimdi ne mi oldu ? Ben evliyim ve artık kendisi ile hiç görüşmüyorum ...

Arkadaşını seviyorsan ve kaybetmek istemiyorsun, gerçek bir arkadaş gibi ol rakibi gibi değil :34:

Kendi içinde mutsuzsan başkalarının mutluluğunu kıskanmak oldukça insani bir duygu.
Sevgilin olmasını önemsemeseydin, eksikliğini hissetmeseydin arkadaşının sevgilisini kıskanmazdın. Yoksunluğunu hissettiğini kıskanıyorsun.
Bu duygu sende sevgililik durumlarını görünce ortaya çıkar, bir başkası kilo almak istiyordur kilosu normal olana birşey hissetmez, kilo alabilenin mutluluğunu azaltmaya çalışır, kendisi onun eksikliğini hissediyor çünkü.
Sevgilisi olmasını kıskanmaktan ziyade, sevgilisi olmasından dolayı hissettiği mutluluğu kıskanıyorsun daha çok sanki.
Sevgilisini olumsuzlamaktan ziyade sevgilisinin ona yaşattığı mutluluğu azaltmaya çalışıyorsun, öyle anladım yazdıklarından.

Genel anlamıyla yaşamında mutluluktan uzak olabilirsin.
Özgüven azlığı yaşıyor olabilirsin.
Sevgili konusunu fazla düşünmekten algın açılmış ve normalinden fazla hassasiyet geliştirmiş olabilirsin.
En öne çıkanı da hayatın ile ilgili tamamlanamayan mutsuzlukların olmalı.

Bunlar hissettiğin duyguyu -kıskanmak duygusunu- devam ettirmen için nedenler silsilesi değil.
Onu nasıl kıskanmayabilirim...Kısa vadeli çözüm beklentisi olur. Çünkü arkadaşın olmazsa başka mutlu sevgilileri görünce tekrar huzursuzlanacaksın.
Niye mutsuzsun..Mutsuzluğun ile nasıl başa çıkabilirsin..
Mutlusun veya, fakat mutluluk görünce -sevgililer görünce- enerjin neden çabuk düşüyor.. -sana sevgilisizliği hatırlatıyor çünkü..
Kendini iyi hissettiğin zamanları düşün..Sonra karşındaki arkadaşının bu neşeni içten içe kıskandığını ve enerjini düşürmeye çalıştığını düşün..
Bunu düşünmek iyi gelmeyebilir, birşey de kazandırmayabilir ama irkiltir insanı. Kendini dışardan görmeni sağlar. Duygunu onarmaya yararı olmayabilir ama kendini daha bir net görürsün.

Hissettiğin birçok kişide olan temel bir duygu durum bozukluğu aslında.
Herkeste de farklı sebepleri olabildiği için dışardan öneriler ile pek ilerleyemezsin gibi.
Bir bilen ile içerden duygu yolculuğu yaparak yavaş yavaş elbette onarabilirsin.
Üzerini örtüp kılıflandırmıyorsun çünkü. Kendine itiraf edebiliyorsun. Hele hele ki bu öz eleştirini kadınlar kulubünde yapabiliyorsun. Senden cesuru yok der ve giderim :)

Önceden onun sevgilisi yoktu senin vardı , şimdi senin yok onun sevgiilisi var.Yarın yine senin sevgilin olmaması için bir neden yok.Sadece bugün böyleyse biraz sabrın zararı yok,azıcık ssabır ve şuna inan arkadaşına ilişkisi hakkında ne kadar olumlu davranırsan o kadar senin de güzel ilişkin olabilir.Ödüllendirileceğini düşün.

bazı arkadaslar cok guzel yorumlar yapmıs cok tesekkur ederım onlara

bazı arkadaslar cok guzel yorumlar yapmıs cok tesekkur ederım onlara

Seninki kiskancligin otesinde imrenme, "neden benim yok" deme. Sevgilin olsa boyle bir sorunun olmaz. Madem kiskandiginin farkindasin fazla yakinlasma arkadasinla. Onlarin arasini bozarsan sende uzulursun. Kendi hayatina odaklan , belki de birini o arada tanirsin. Hayat bu belli olmaz.

Son düzenleme:
arkadasımın sevgılısı var benım yok dıye kıskanıyorum.. ona sevgılısı guzel seyler yapınca bana neden bole seyler yapan dıye kıskanıyorum..bılıyorum cok kötü bı huy ama engel olamıyorum.. sureklı oglanı kötülemeye calısıyorum cunku kıskanıyorum.. laf vuruyorum benım nıe yok dıyorum ıcımden cok ayıp edıyorum ama cok yanlıs yapıyorum..engel olmak ıstıyorum buna bana bır çare

sevgilisini kötüleyerek arkadaşını kendinden soğutursun, kıskanmaya düşüneceğine kendi hayatına bak o zaman belki sevgilin olur :34:

Senin gibi bir arkadaşım var.

Sende o arkadaşın için böyle mazi de kalmak istemiyorsan , gerçek bir arkadaş ol !

bence sen bana bısey yazma

olumsuz yorumları görmezden gelmeni tavsiye ederim. kıskançlık herkeste olan bir duygudur, belki onlar da geçmiş zamanda bir arkadaşlarını kıskanmıştır da şimdi seni bu derecekötüleyerek bastırmaya çalışıyolardır kim bilir. bu da farklı bir bakış açısı :) nihil'in yazdığı yorum çok hoşuma gitti. onun tavsiyesine uyman çok iyi olacaktır bence...

....mesaj tekrarı

Son düzenleme:
İçinden kıskansan bile yansıtma bari..Arkadaşın bunu duysa nekadar üzülür,belki de arkadaşlığını bitirir..Fazla görüşme o halde onunla,onun mutluluğunu kıskanıyorsan..Böyle olmamalı biliyorsun.Ben de eşimden ayrıldığımda,yatalak annesi yüzünden evlenemeyen bir arkadaşım vardı,30 yaşlarında...Annesi ölünce kendinden bile güzel biriyle nişanlandı..Hakediyor dedim ve adına çok mutlu oldum..Hakediyordu gerçekten...
Bir arkadaşım daha var,30 yaşlarında,daha hiç evlenmedi.Bunu dert ediyor biliyorum,biraz da kıskanç bir yapısı var.İlk evliliğimde kıskandığını hissetmiştim.Şimdi ben ikinciye evlensem biliyorum kötü olacak..Oyüzden erkenden ona böyle şeyleri söylemek bile istemiyorum ,üzülmesin diye..Biliyorsun çok yanlış bu..Ben de yalnızım ama kıskanmıyorum bariz biçimde kimseyi..
Onun olabilir,benim olmayabilir...Belki birgün bizim de olacak..Sabırlı ol biraz..Biliyorum yalnızlık çok zor ama..Sabret yalnızlığa..Allah'a dua et..
Bir de ;İslam ahlakı okumalsın ..Bu konudaki hadisleri falan oku..

Back
X