kızlar bana bir yardımcı oluverın kendımce buyuk bır derdım var hayatımı kotu etkılıyor. kısaca bahsedeyım örnegın sabah erken bır yere gıdecegız ben kalkamıycam sabah geç kalacagım dıye uyuyamıyorum. bır arkadaşımla gergin bır konuşma olduysa gunler bazen aylar boyunca bıranda aklıma gelıyor canım sıkılıyor gece uyurken konuşmayı sürekli içimten tekrarlayıp uyuyamıyorum.
sevdiğim biri hastaysa ıyıleşene kadar uyuyamıyorum iştahsızlaşıyorum ruhum dararıyor kendı kendımı yıyorum kendımı o kadar çok sıkıyorum kı sonra geçmeyen baş agrılarım oluyor.
böyle şeylerde hayat boyunca ınsanın başına çok sık geldiği için hayatımı kötü etkiliyor.
benim kendime çektirdiğim işkence nedir böyle bır yolu varmıdır? sizlerde böyle oluyor musunuz
olmazmı hele bir canımı sıkacak birşey olsun saatlerce ağlarım sabaha kadar uyuyamamkızlar bana bir yardımcı oluverın kendımce buyuk bır derdım var hayatımı kotu etkılıyor. kısaca bahsedeyım örnegın sabah erken bır yere gıdecegız ben kalkamıycam sabah geç kalacagım dıye uyuyamıyorum. bır arkadaşımla gergin bır konuşma olduysa gunler bazen aylar boyunca bıranda aklıma gelıyor canım sıkılıyor gece uyurken konuşmayı sürekli içimten tekrarlayıp uyuyamıyorum.
sevdiğim biri hastaysa ıyıleşene kadar uyuyamıyorum iştahsızlaşıyorum ruhum dararıyor kendı kendımı yıyorum kendımı o kadar çok sıkıyorum kı sonra geçmeyen baş agrılarım oluyor.
böyle şeylerde hayat boyunca ınsanın başına çok sık geldiği için hayatımı kötü etkiliyor.
benim kendime çektirdiğim işkence nedir böyle bır yolu varmıdır? sizlerde böyle oluyor musunuz
sırf bu huyum yüzünden bebek yapmaktan çok korkuyorum. bebek bu hastalanacak yuzunde tenınde bir şeyler çıkıcak kendımı rahatlatamıyorum diken üzerinde duruyorum uyku 0 en son sevdiğim biri hastalandı dıye 8 gün geceli gündüzlü uyumadım uyuyamadım elimde değil bunyem kötü etkilenıyorgaranticilik galiba,mükemmeliyetçilik...Her şey tam olsun,rezil olmayayım,geç kalmayayım,sorun yaşamayayım gibi ...
sırf bu huyum yüzünden bebek yapmaktan çok korkuyorum. bebek bu hastalanacak yuzunde tenınde bir şeyler çıkıcak kendımı rahatlatamıyorum diken üzerinde duruyorum uyku 0 en son sevdiğim biri hastalandı dıye 8 gün geceli gündüzlü uyumadım uyuyamadım elimde değil bunyem kötü etkilenıyor
bırıyle aramda gerginlik oldugunda(çok nadir olur) çok kontrolluyum kırıcı birşey söylemem. bunu denıycem teşekkür ederim.Böyle uzun yıllar etkisinde kaldığım olaylar vardı, genelde düşünmemeye çalışıyordum ama geceleri özellikle beni çok rahatsız ediyordu. Yakın arkadaşıma mektup yazdım, olaylar hakkındaki düşüncelerimi de ve bingo artık aklıma bile gelmiyor. Gelse de eskisi gibi asla rahatsız edici değil. Bence bir deneyin. İlla yollamanız gerekmez, yırtıp atabilirsiniz de.
nedir o biraz açar mısın?Bir nevi obsesyon bu.
Psikolojik bir rahatsızlık,takıntı hastalığı.bırıyle aramda gerginlik oldugunda(çok nadir olur) çok kontrolluyum kırıcı birşey söylemem. bunu denıycem teşekkür ederim.
peki
nedir o biraz açar mısın?
obsesyon nedir. hiç vurdumduymaz olamıyorum boşveremıyorum ben erken yaşlanırımterapi alabilirsiniz,sürekli kendiniz düşünerek sanıyorum çözülmez bunlar,bu arada bende obsesyon hastasıyım ara ara nüksediyor ama her zaman değil ..Herkese değil takıntım ,bazen çok vurdumduymaz olabiliyorum özellikle kendime karşı,bazen de inanılmaz ayrıntıcı ..
obsesyon nedir. hiç vurdumduymaz olamıyorum boşveremıyorum ben erken yaşlanırım
keşke diyoruPsikolojik bir rahatsızlık,takıntı hastalığı.
hindi gibi lafınıza çok güldüm bende öyle hindi gibi düşünüp duruyorum. neden iyileşmedi ya düzelmezse canı çok yanıyo söylemiyorsa erken bır yere gidicegımızde geç kalma korkusu uyanamama korkusu nedir peki hayatın sonu değil ya boşver kalırsan kal dıyorum rahatlamak için yok uyuyamıyorum ara ara uykuya dalsam bıle gerı uyanıyorum saat kaç geç kaldım mı dıye uykum o kadar çok bölünüyor kı .obsesyon; takıntı ...Çeşitli takıntılar mevcut,herkesin ki farklı..Kimi temizliğe,kimi ölüme,kimi eskilere,kimi geleceğe,kimi hastalığa takıyor kafayı ..Benim ki kardeşime bir şey olacak takıntısıydı ..Yani kötü senaryolar,telefonu açmazsa delirmeler ,ağlamalar falan ..
Ama içimden tekrarladığım cümlelerim,garantiye alışlarım,her yeri kontrol etme çabalarımda var ..Evet insanı çok yoruyor ,saçlarımın çoğu beyaz ,sürekli hindi gibi düşünüyorum ..
olmazmı hele bir canımı sıkacak birşey olsun saatlerce ağlarım sabaha kadar uyuyamam
hepsi çok zor yahu ne yapsan boş en iyisi moral bozmamak yada birşeylerle uğraşmak zaten amaaan kaç kere gelcez ki şu ölümlü dünyaya hadi oynayın gülün şekerlerbende de tam tersi bir durum var
birşeye çok üzülürsem hemen anında uykum geliyor
o anda kafamı koysam uyurum
sanki vücudumdaki bütün enerji bir anda boşalıyor
arkadaşlarım seninki daha iyi uyuyamamaktan diyor ama
eğer üzüldüğüm şey sürüyorsa, o sürdüğü sürece minimum enerji ile ve hep uykum varmış gibi yaşamak zorunda kalıyorum
yemekten sonra mutfağı toplamak gibi basit birşey bile işkenceye dönüşüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?