KUZİ canım eşimden sperm alıcaklarmış onu yıkayacaklar laboratuvar ortamında daha sonra herhalde tarnsfer gerçekleşecek ben bunu anladım yumurta toplanmayacak benden aşılama bu olmuyıormu acaba şansım bunda daha mı yüksek senin bilgin varmı
Canım aşılamada işlem şöyle oluyo, senin yumurtaların içerde büyüyo gelişiyo, belli bir büyüklüğe gelince kalçadan çatlatma iğnesi yapılıyo, iğneden 36 saat sonra eşinden alınan yıkanmış spermler senin rahmine enjektöre benzer bir aletle enjekte ediliyo, yani normal ilişki gibi, tek farkı iyi spermlerin seçilip yumurtaya daha yakın bir yere bırakılıyo olması, yumurtayla spermin buluşup döllenmesi senin şansına kalmış yani, tutma olasılığı çok yüksek bir işlem değil bence ama tabiki aşılaması tutan bir sürü insanda var
sen daha önceki yazında büyümüş yumurtam alınırken acı çekermiyim diye sormuşsunda ondan şaşırdım bende
birde mikroenjeksiyon var bu tüpbebek yöntemi oluyo, onda yumurtalar büyüyüp geliştikten sonra rahimden alınıyo(buna yumurta toplama işlemi deniyo), erkeğin spermlerinden en iyileri seçilip dışarıda yumurtanın içine enjekte ediliyo, yani spermler yumurtanın içine doktor tarafından enjekte edilip döllenme sağlanıyo, döllenirse 3 günkadar dışarıda döllenmeleri takip ediliyo, iyi durumdaysa güzel gelişiyosa yumurtalar kadının rahmine geri konuluyo transfer diye buna deniyo, bunda tabiki şans daha fazla ama sonuçta herşey Allahın takdiri, umarım açıklayabilmişimdir
inşallah tutar canım aşılamanda gerek kalmaz tüp bebeğe falan Allah yardımcın olsun