Benim yasadıgımı yasayan 1 Allahın kulundaha yok mu!!!

Birde bebeği karanlik ortamda emzirmeyi deneyin.
Hani önlük tipi bir örtüyle emzirirken karanlik yapmaya çalışın etrafı.
Bebeği kundaklayin.
Bazi bebīsler cevrelerinle ve helede kendi kol ve bacaklarinla ilgilenirler (aslinda normal birşey) o esnada emmek istemezler.
Karanlik ve sessiz ortam iyi gelir genelde. İlgilerini emmeye odaklamak gerek. Dediğim gibi birde kundak bu işi çözer galiba
Kundagı da denedim siz yazınca, karanlık ortamı da,ise yaramıyorlar:( Artık durumu kabullenip uykusnda yedigi kadarına razı olacgm sanırım:( Ben ugrastıkca kötüye gidiyor:(

Konunu okumadan konu acmisim, ayni seyi yasiyoruz,gazdan yapiyor emin ol. Reddediyor beni bizimki de, itiyo kayiliyo aglamaktan...
Gaz sorunu bitince acaba yeniden düzenli yeteri kdar beslenmeye baslarlar mı?? Öyleyse cok mutlu olacgm cünkü ek gıdaya gecince de yemeyi reddedck diye cok korkuyorm

Gaz sorunu bitince acaba yeniden düzenli yeteri kdar beslenmeye baslarlar mı?? Öyleyse cok mutlu olacgm cünkü ek gıdaya gecince de yemeyi reddedck diye cok korkuyorm
Ben fark ettim ki gaz sancisi yokken gayet guzel emiyor.benimki bir de iki gundur hic uyumadi boluk porcuk toplam 3 saat ancadir gece de gunduz de aglarken uyuya kaliyor gozu kapali agliyor karni ac farkinsayim ama agzina bisey sokabilmek mumkun degil ya tikanircasina agliyor ya da uyuyor ve agzini kitliyor acamiyosun... gaz sorunu yokken agucuk bugucuk yapiyor bana cuk cuk ta emiyor dikkat ettim. Bazen o aglama krizlerinden sonra uyuya kaliyor ve gaz cikartmiyor ama rahat gorunuyor. Sanirim ara sira cok fazla agri yapiyor gaz onlarda o agri oldugunda reddediyor bizi, ama sanci gecince normal rutinine donuyor... insallah gecer ikimiz icin de dua edicem

Ben fark ettim ki gaz sancisi yokken gayet guzel emiyor.benimki bir de iki gundur hic uyumadi boluk porcuk toplam 3 saat ancadir gece de gunduz de aglarken uyuya kaliyor gozu kapali agliyor karni ac farkinsayim ama agzina bisey sokabilmek mumkun degil ya tikanircasina agliyor ya da uyuyor ve agzini kitliyor acamiyosun... gaz sorunu yokken agucuk bugucuk yapiyor bana cuk cuk ta emiyor dikkat ettim. Bazen o aglama krizlerinden sonra uyuya kaliyor ve gaz cikartmiyor ama rahat gorunuyor. Sanirim ara sira cok fazla agri yapiyor gaz onlarda o agri oldugunda reddediyor bizi, ama sanci gecince normal rutinine donuyor... insallah gecer ikimiz icin de dua edicem
34 gün oldu ben uyanıkken besleyemiyorum. :( ins söyledgin gb gazdandır.. ins gecer.. Allh yardımcmz olsun. Bebeklerimize saglık versin..

Bakıyorum sekerli bi tadı var, mamayı da almıyor. Senn bebegn biberon alıyor mu? Onu bir kac gündür arastırıyorn yüz üstü sekilde kolu bacagı incir diye korkumdan yapamıorum, ellerin titriyor:KK43:
Benim bebegim emiyor ama sütüm yok denecek kadar az mama veriyorum kaşıkla besliyorum ki az da olsa emmekten vazgecmesin diye

Benim bebegim emiyor ama sütüm yok denecek kadar az mama veriyorum kaşıkla besliyorum ki az da olsa emmekten vazgecmesin diye
Aslında biberon bi nimet, keske bırakmasaydı, sagıp süt verirdim yetmedigi yerde mama.. Biberonu bırakınca sütümü de veremez oldum

Aglma krizleriniz nasil oluyor sizin?
Saatlerce mama yemeden duruyor, kucakta gezmek istiyor sonra bir anda cıldırıyor. Sanki uykusu gelince cok aglıyor, aclıkta eklenince hic susmuyor. Kesinlikte ayagımda sallatmıyor. Ayagıma yatırdıgımda cok daha fazla cığlık atıyor..

Saatlerce mama yemeden duruyor, kucakta gezmek istiyor sonra bir anda cıldırıyor. Sanki uykusu gelince cok aglıyor, aclıkta eklenince hic susmuyor. Kesinlikte ayagımda sallatmıyor. Ayagıma yatırdıgımda cok daha fazla cığlık atıyor..
Ayni durumdayiz yattigi anda aglama krizi! Surekli dik pozisyonda kucakta durmak istiyor.

Be ayni sekilde saatlerce emmeden duruyor. Ben kilo kaybetti diye cok uzuluyordum ama dun kontrolde guzel kilo aldigini gordum dunyalar benim oldu. 2-3 dk anca emzirebiliyorum cunku. Merak etme aldigi uc lokma yetiyodur ona

Bluee00 Bluee00 isteesen listeye bir goz at atak haftalarinda hep reddediyorlarmis memeyi en uzun atak ta 3.5 ayla 5 ay arasi

Eklentiler

• IMG_3599.webp
    IMG_3599.webp
    19,3 KB · Görüntüleme: 175
Bluee00 Bluee00 isteesen listeye bir goz at atak haftalarinda hep reddediyorlarmis memeyi en uzun atak ta 3.5 ayla 5 ay arasi
Büyüme ataklarında daha cok yemek istediklerini zannediyordum, eger sebebi bunlarsa ve ne kadar uzun sürerse sürsün gececegini bilmek beni cok rahatlatırdı.. Gecen ay uykusunda besle besle 500 gr aldırdm ancak bu ay 5-6 saatte bir 50/60cc ancak iciriyorum, bu beni cok korkutuyor. Bu listeye göre 15 gün sonra beslenmesi düzene binecek.. inss öyle olur bundan daha cok hic bsy istemiyorum.. Cok tesekkür ederim bi ümidim oldu simdi

Büyüme ataklarında daha cok yemek istediklerini zannediyordum, eger sebebi bunlarsa ve ne kadar uzun sürerse sürsün gececegini bilmek beni cok rahatlatırdı.. Gecen ay uykusunda besle besle 500 gr aldırdm ancak bu ay 5-6 saatte bir 50/60cc ancak iciriyorum, bu beni cok korkutuyor. Bu listeye göre 15 gün sonra beslenmesi düzene binecek.. inss öyle olur bundan daha cok hic bsy istemiyorum.. Cok tesekkür ederim bi ümidim oldu simdi
Benim bebegim de atak haftalarinda emmeyi reddediyor, bir kac arkadasimla konustum onlarinkiler de reddediyormus, bazi cocuklar daha fazla emmek istiyormus evet ama her cocuk farkli.

Ben de aynı durumdayım emmiyor zaten 17 aralıkta tam 3 aylık olacak ilk zaman biberon çok güzel emiyordu şimdi ağzında oynuyo 2 saat biberon tutuyorum emmiyo bide bö diyip duruyo yatırınca bas bas bagırıyo senin ki uykuda alıyormuş benim uykuda da ağzına sokturmuyo soksam da yutkunup içmiyo yarın ben de kontrole götürcem bu ay sanmıyorum kilo aldığını çok üzülüyorum çare arıyorum aynı bi allahın kulu benim yanlız degılsın ac kalıyo gece gündüz de zorluyorum ağzına sıkıyorum onu bile yutkunmuyo bazen 30 40 cc tamm sorun işte anlatamıyorsun ben de götürdüm doktora kan idrar birşey yok diyo emme refleksine bakıp bide sordukları 2 saate bir beslıyor musun yarın ne diyecek bakalım

Ben de aynı durumdayım emmiyor zaten 17 aralıkta tam 3 aylık olacak ilk zaman biberon çok güzel emiyordu şimdi ağzında oynuyo 2 saat biberon tutuyorum emmiyo bide bö diyip duruyo yatırınca bas bas bagırıyo senin ki uykuda alıyormuş benim uykuda da ağzına sokturmuyo soksam da yutkunup içmiyo yarın ben de kontrole götürcem bu ay sanmıyorum kilo aldığını çok üzülüyorum çare arıyorum aynı bi allahın kulu benim yanlız degılsın ac kalıyo gece gündüz de zorluyorum ağzına sıkıyorum onu bile yutkunmuyo bazen 30 40 cc tamm sorun işte anlatamıyorsun ben de götürdüm doktora kan idrar birşey yok diyo emme refleksine bakıp bide sordukları 2 saate bir beslıyor musun yarın ne diyecek bakalım
Uykuda herzaman veremiyorum, dilinin ucuyla itiyor bagırıyor uyanıp ama biraz sallayıp uyutup tekrr tekrar deniyorum. 1 saat önce 120 cc yedirmeyi basardım ama cok zorladı zor aldı tabi uyuyordu. Uyanıkken artık hic ümidim yok. Sürekli mama degistiriyorm 4 cesit mama var. Her öğün farklı yapıyorum. Coğu zaman 50-60 cc alıyor uyanıyor ve 6-7 saat sonra zar zor yekrr 60 veriyorum.Ben tam 40 gündür bununla savasıyorum. Allah yardım etsin yemeyen bebekle uğrasmak digerleri gibi kolay degil :(

Uykuda herzaman veremiyorum, dilinin ucuyla itiyor bagırıyor uyanıp ama biraz sallayıp uyutup tekrr tekrar deniyorum. 1 saat önce 120 cc yedirmeyi basardım ama cok zorladı zor aldı tabi uyuyordu. Uyanıkken artık hic ümidim yok. Sürekli mama degistiriyorm 4 cesit mama var. Her öğün farklı yapıyorum. Coğu zaman 50-60 cc alıyor uyanıyor ve 6-7 saat sonra zar zor yekrr 60 veriyorum.Ben tam 40 gündür bununla savasıyorum. Allah yardım etsin yemeyen bebekle uğrasmak digerleri gibi kolay degil :KK43:
2 saatte bir besleyebilsek doktor doktor geze miyiz :( :( ben yine ugrasmaya razıyım 50/50 2 saatte icse hic sorun yapmam. Aras dün tam 9 saat hic bsy yemedi uyudu veremedim uyandı agladı. 9 saatin sonunda banyoya soktuk sonra mayıstı uyudu da 80cc verebildim. Bu kadar uzun zaman ac kalmaya nasıl dayanıyor bilmiyorm. Bence senle ben irtibatta kalalım, belki birbirinize faydamız dokunur

Bebeğinizin süt alerjisi olabilir mi? Benim bi arkadaşımın bebeğinde vardı aynı sıkıntı meğer bebeğin inek ürünlerine alerjisi varmış, eti dahil. Annesi diyet yaptı bebek rahatladı şimdi. Yazılan her şeyi okuyamadım bu şekilde önceden yazan varsa eğer kusura bakmayın.

2 saatte bir besleyebilsek doktor doktor geze miyiz :KK43: :KK43: ben yine ugrasmaya razıyım 50/50 2 saatte icse hic sorun yapmam. Aras dün tam 9 saat hic bsy yemedi uyudu veremedim uyandı agladı. 9 saatin sonunda banyoya soktuk sonra mayıstı uyudu da 80cc verebildim. Bu kadar uzun zaman ac kalmaya nasıl dayanıyor bilmiyorm. Bence senle ben irtibatta kalalım, belki birbirinize faydamız dokunur
benim var ya canım açım diye aglamıyo bile bugün gittim 450 gram almış oda benim cabamla ağlar diyo acıksa aglamıyo kan aldı birşey yok idrar verdik yine kafayı yıycem

Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Benim 4 aylık kızımda hayvan sütü proteini alerjisi var. Anlattıklarınız bebeğinizin de alerjisi olabileceğini düşündürdü.

Sizin tükettiğiniz süt ürünleri ya da mamalardaki süt alerjik bebekte 6. ayda zirve yapacak şekilde yavaş yavaş artan hasara sebep oluyormuş. Her bebeğin vücudu hayvan sütüne farklı tepki veriyor. Benim bebeğimde mukuslu, kanlı, köpüklü, yeşil kaka ve inanılmaz yoğun gaz yapıyordu. Dediğiniz gibi bebeğim asla sırt üstü yatmadı doğduğunda bile. Çünkü sırtüstü sancısı artıyordu. Emerken memeyle savaşır, ağlardı çünkü bebek emerken gaz ve kakanın baskısını nedense daha çok hissediyor. Hatta bilirsiniz bebekler genelde emerken gaz çıkarır, kaka yapar. Emerken daha çok strese girdiği için emmek canını acıtıyor zannediyor olabilir bebeğiniz. Doktora gidin diyeceğim ama bize o kadar duyarsız yaklaştılar ki gidin diyemiyorum. Gerçi gittiğinizde tanı yöntemi bir yaşın altında doğru sonuç vermeyen kan ve deri yama testi. Ben sadece deri yama testi yaptırdım. Sırtının yarısını bantladılar, sırtındaki tüyler dökülmediği için iki gün sonra o bandı çekerlerken kendinden geçti yavrum. O kadar pişmanım ki doğru sonuç vermeyebileceğini bile bile yavruma bunu yaşattığıma. Araştırma hastanesi doktorları hem hikayemizi dinledi hem test sonucuna baktı süt alerjisine benzemiyor dedi. Ama o kadar araştırmıştım ki gitmeden elimde veri olsun diye tüm süt ürünlerini ve süt proteini içerebilecek paket gıdaları çıkardım diyetten. 11 gün sonra doktora gittiğimde bebeğim bambaşka bir bebek olmuştu, gece deliksiz uyuyordu, gündüz uyuma saatleri oluşmuştu. Süt diyetini işe yaradığını söylememe rağmen doktor süt alerjisine benzemiyor dedi. Doktora güvenip o gün birazcık tereyağ yemiştim ve bebeğim inanılmaz gaz sancısı çekmişti aynı gece. Testi çıkaracakları dün doktora tereyağın aşırı gaz yaptığını anlattım, süt alerjisi dedi. Hemen mama raporu çıkardılar. Neocate adında hayvan sütü proteini içermeyen bir mama bu. Hala süt diyetine devam ediyorum, sütüm yetersiz kalırsa ek gıda denemelerim başarısız olursa mama takviyesi yapacağım.

Benim önerim süt diyeti yapın, inek, koyun, keçi sütü ve bunların bulunabileceği hiçbir besin tüketmeyin. Bulursanız neocate mama deneyin. Bir günde düzelmiyor ama yavaş yavaş belirgin ölçüde hafifliyor belirtiler. Eğer siz de bebeğinizde süt alerjisi olabileceğini düşünüyorsanız ve daha çok bilgi isterseniz yazabilirsiniz bana.

Unutmadan, süt alerjisi olan bebeklerin bir kısmında çoklu besin alerjisi de olabiliyormuş. Bebeğinize alerji yapabilecek gıdaları vermeyin. Vereceğiniz her gıdayı önce ağız kenarına sürün. Kızarıklık olmazsa çok az yedirin. 3 gün boyunca başka ek gıda vermeden aynı gıdayı verin. Vücut tepki vermezse başka bir gıda daha deneyin.

Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Back
X