Benim yasadıgımı yasayan 1 Allahın kulundaha yok mu!!!

Merhaba. Allah yardımcınız olsun. Benim 4 aylık kızımda hayvan sütü proteini alerjisi var. Anlattıklarınız bebeğinizin de alerjisi olabileceğini düşündürdü.

Sizin tükettiğiniz süt ürünleri ya da mamalardaki süt alerjik bebekte 6. ayda zirve yapacak şekilde yavaş yavaş artan hasara sebep oluyormuş. Her bebeğin vücudu hayvan sütüne farklı tepki veriyor. Benim bebeğimde mukuslu, kanlı, köpüklü, yeşil kaka ve inanılmaz yoğun gaz yapıyordu. Dediğiniz gibi bebeğim asla sırt üstü yatmadı doğduğunda bile. Çünkü sırtüstü sancısı artıyordu. Emerken memeyle savaşır, ağlardı çünkü bebek emerken gaz ve kakanın baskısını nedense daha çok hissediyor. Hatta bilirsiniz bebekler genelde emerken gaz çıkarır, kaka yapar. Emerken daha çok strese girdiği için emmek canını acıtıyor zannediyor olabilir bebeğiniz. Doktora gidin diyeceğim ama bize o kadar duyarsız yaklaştılar ki gidin diyemiyorum. Gerçi gittiğinizde tanı yöntemi bir yaşın altında doğru sonuç vermeyen kan ve deri yama testi. Ben sadece deri yama testi yaptırdım. Sırtının yarısını bantladılar, sırtındaki tüyler dökülmediği için iki gün sonra o bandı çekerlerken kendinden geçti yavrum. O kadar pişmanım ki doğru sonuç vermeyebileceğini bile bile yavruma bunu yaşattığıma. Araştırma hastanesi doktorları hem hikayemizi dinledi hem test sonucuna baktı süt alerjisine benzemiyor dedi. Ama o kadar araştırmıştım ki gitmeden elimde veri olsun diye tüm süt ürünlerini ve süt proteini içerebilecek paket gıdaları çıkardım diyetten. 11 gün sonra doktora gittiğimde bebeğim bambaşka bir bebek olmuştu, gece deliksiz uyuyordu, gündüz uyuma saatleri oluşmuştu. Süt diyetini işe yaradığını söylememe rağmen doktor süt alerjisine benzemiyor dedi. Doktora güvenip o gün birazcık tereyağ yemiştim ve bebeğim inanılmaz gaz sancısı çekmişti aynı gece. Testi çıkaracakları dün doktora tereyağın aşırı gaz yaptığını anlattım, süt alerjisi dedi. Hemen mama raporu çıkardılar. Neocate adında hayvan sütü proteini içermeyen bir mama bu. Hala süt diyetine devam ediyorum, sütüm yetersiz kalırsa ek gıda denemelerim başarısız olursa mama takviyesi yapacağım.

Benim önerim süt diyeti yapın, inek, koyun, keçi sütü ve bunların bulunabileceği hiçbir besin tüketmeyin. Bulursanız neocate mama deneyin. Bir günde düzelmiyor ama yavaş yavaş belirgin ölçüde hafifliyor belirtiler. Eğer siz de bebeğinizde süt alerjisi olabileceğini düşünüyorsanız ve daha çok bilgi isterseniz yazabilirsiniz bana.

Unutmadan, süt alerjisi olan bebeklerin bir kısmında çoklu besin alerjisi de olabiliyormuş. Bebeğinize alerji yapabilecek gıdaları vermeyin. Vereceğiniz her gıdayı önce ağız kenarına sürün. Kızarıklık olmazsa çok az yedirin. 3 gün boyunca başka ek gıda vermeden aynı gıdayı verin. Vücut tepki vermezse başka bir gıda daha deneyin.

Allah yardımcınız olsun.
Cok tesekkür ederim. Msjınızı okur okumaz doktora götürdüm, alerkisi yok dedi. Anlattıgım şeylerle uymuyormus bir de siz yaptıkları testi söyleyince ısrar etmedim. İsali kusmasını ya da vucüdnda kızarıklık var mı dedi. Olmadıgını söyledgmde mutlaka biri olurdu alerji yok dedi. Neler yasamıssınz sizde, ne zormus canının parcasınn ac kalması acı cekmesi:KK43: Biberon mamalrından vazgectim cok bulanıyor midesi, bgn kaşık mama denedim önce tükürdü 2. Denememde 75ccyle hazırladgm mamayı bitirdi. Nasıl sükrettim nasıl sevindim anlamam size..5 aylık olacak 2 gün sonra, erken olabilir ama benm ek gıdaya gecmekten baska carem kalmadı. Sırt üstü yatmamatı da gaza bagladı doktor. Umarım mamaya devam edebilirim, umarım yedigi miktar yeterlidir ya da coğaltmayı basarırım.. Cok gecmiz olsn sizin bebeginizde de. Allah onları bize bagıslasın...

Cok tesekkür ederim. Msjınızı okur okumaz doktora götürdüm, alerkisi yok dedi. Anlattıgım şeylerle uymuyormus bir de siz yaptıkları testi söyleyince ısrar etmedim. İsali kusmasını ya da vucüdnda kızarıklık var mı dedi. Olmadıgını söyledgmde mutlaka biri olurdu alerji yok dedi. Neler yasamıssınz sizde, ne zormus canının parcasınn ac kalması acı cekmesi:KK43: Biberon mamalrından vazgectim cok bulanıyor midesi, bgn kaşık mama denedim önce tükürdü 2. Denememde 75ccyle hazırladgm mamayı bitirdi. Nasıl sükrettim nasıl sevindim anlamam size..5 aylık olacak 2 gün sonra, erken olabilir ama benm ek gıdaya gecmekten baska carem kalmadı. Sırt üstü yatmamatı da gaza bagladı doktor. Umarım mamaya devam edebilirim, umarım yedigi miktar yeterlidir ya da coğaltmayı basarırım.. Cok gecmiz olsn sizin bebeginizde de. Allah onları bize bagıslasın...
5 aylık benim daha 3 ben ne yapayım aynı şey bizde de var sırt üstü yatmıyo totosu da durmuyo hiç

Benim kızımın da müthiş gazı vardi.Doktorum büyük kızımın da doktoru ve alerji ihtisası yapmış.Dogdugunda her emdiginde gazla sümüksü mukozali birşeydi kakası.Doktorumuz farketti bunu ben bunu normal sanıyordum.Laktozsuz süt ve tereyağı,margarin, bisküvi ,pastane ürünlerini yasakladı.İlk iki ay uydum ve çok rahatladım.Simdi 2.5 aylık yavaş yavaş margarin, tereyağı tüketiyorum.Hala gazı var ama kendi kendine çıkarıyor. Bebeğim ilk 25 gün üstümde uyudu hastane yatağında dahi yatmadı.Esimle dönüşümlü uyuduktan.Simdi düzene girdik çok şükür.Laktoz intoleransinda ileri vakalarda(kanlı kaka ) her türlü inek ürünü anneye de yasaklanıyor.Et de dahil

Canım aynı sorun bende de var yani benzeri diyebilirim. Benim kızım da 4 ayını bitirdi 5. aya giriyoruz. Bebeğimin emmesi baya azaldı. Zorla ağzına dayıyorum memeyi. Mama ile beslenmiyo sadece anne sütü ile besleniyo. Biberona zaten alıştıramadım en başından beri biberondan ememiyo öğürüyo. Ben de bi kaç gün önce sağlık ocağındaki ebemize sordum emmiyo napmalıyım ek mama vereyim mi diye. Eğer sütün varsa ek mamayı hiç önermem dedi bu aylarda bu tür sıkıntılar yaşayabilirsin dedi. Sütünü sağ kaşıkla falan verebildiğin kadar ver dedi. Bu aylarda biraz sabırlı ve gayretli ol sakın pes etme dedi. Bende uykusunda emzirebiliyorum anca uyku sersemliğine anlamıyolar galiba nolup ne bittiğini :) Bi de dediğim gibi işte kaşıkla veriyorum ama tabi yutmuyo ağzında bekletiyo yarısı dışına gidiyo, burnunu sıkıyorum her seferinde yutsun diye :(
İnşallah en kısa zamanda atlatırız bu günleri Allah yardımcımız olsun ne diyim.
Kusura bakma belki işine yarayabilecek bişeyler yazamadım ama en azından tek değilsin benim gibi senin gibi birçok annenin de yaşadığını düşünüyorum. Tek ben mi yaşıyorum bu sorunu diyerek kendini yıpratma. Benimki sadece bi nebze de olsa moral vermek diye düşün. Kusura bakma çok uzattım sanırım :)

Canim benim Allah kolaylik versin. Evde sana destek olup yardim edecek biri var mi? Cunku bu yeme isi sende bayagi stres yapmis ve bebekler stresi cok iyi hissediyorlar. Acaba sen mamayi verirken bu kez emecek mi stresi ile veriyor olabilir misin? Baska kisilerin vermesini de dene bi derim.
Ikinci olarak da okut bi istersen. Benim oglum 5 aylikken kadinin biri aa kocaman olnus emiyor bizimki 3 aylik olunca birakti dedi ve ogluma bir hafta meme aldiramadim nuh diyo peygamber demiyor sonra birine okuttum oglumu da kendimi de o gun tekrar aldi memeyi.

Canim benim Allah kolaylik versin. Evde sana destek olup yardim edecek biri var mi? Cunku bu yeme isi sende bayagi stres yapmis ve bebekler stresi cok iyi hissediyorlar. Acaba sen mamayi verirken bu kez emecek mi stresi ile veriyor olabilir misin? Baska kisilerin vermesini de dene bi derim.
Ikinci olarak da okut bi istersen. Benim oglum 5 aylikken kadinin biri aa kocaman olnus emiyor bizimki 3 aylik olunca birakti dedi ve ogluma bir hafta meme aldiramadim nuh diyo peygamber demiyor sonra birine okuttum oglumu da kendimi de o gun tekrar aldi memeyi.

Bu nazara bende çok inanıyorum ve hem kızıma hemde bana çok nazar değiyo. 3er defa felak nas ihlas fatiha 7kez de ayetel kürsü okuyorum. Allah kem gözlerden korusun.

Ha bir de bizde geğregi batmis derler. Bazi arkadaslar tarif etmis eliyle ayaginj arkada birlestiriyorsun eger olmuyorsa gegregi batmis diyorlar ve sirtina masaj yapiyorlar. O haldeki cocuk da yatmak istemiyor hic. Birinde bi ortamda 8 yasindaki cocuk 1 yasindaki kardesini kucagima alacagim derken ters bi hareket yaptirdi ve cocuk feryadi basti ama dedigin gibi yatirmanin imkani yok meme de almadi yatmadigi icin. Ordan hemen biri bakti eliyle ayagi birlesmiyor gegregi batmis dedi kadin ovdu cocugun sirtini bastirarak elle ayak birbirine degene kadar ondan sonra cocuk sustu ve de emdi.

Canım aynı sorun bende de var yani benzeri diyebilirim. Benim kızım da 4 ayını bitirdi 5. aya giriyoruz. Bebeğimin emmesi baya azaldı. Zorla ağzına dayıyorum memeyi. Mama ile beslenmiyo sadece anne sütü ile besleniyo. Biberona zaten alıştıramadım en başından beri biberondan ememiyo öğürüyo. Ben de bi kaç gün önce sağlık ocağındaki ebemize sordum emmiyo napmalıyım ek mama vereyim mi diye. Eğer sütün varsa ek mamayı hiç önermem dedi bu aylarda bu tür sıkıntılar yaşayabilirsin dedi. Sütünü sağ kaşıkla falan verebildiğin kadar ver dedi. Bu aylarda biraz sabırlı ve gayretli ol sakın pes etme dedi. Bende uykusunda emzirebiliyorum anca uyku sersemliğine anlamıyolar galiba nolup ne bittiğini :) Bi de dediğim gibi işte kaşıkla veriyorum ama tabi yutmuyo ağzında bekletiyo yarısı dışına gidiyo, burnunu sıkıyorum her seferinde yutsun diye :KK43:
İnşallah en kısa zamanda atlatırız bu günleri Allah yardımcımız olsun ne diyim.
Kusura bakma belki işine yarayabilecek bişeyler yazamadım ama en azından tek değilsin benim gibi senin gibi birçok annenin de yaşadığını düşünüyorum. Tek ben mi yaşıyorum bu sorunu diyerek kendini yıpratma. Benimki sadece bi nebze de olsa moral vermek diye düşün. Kusura bakma çok uzattım sanırım :)
Ben kasık mamasına gectim, yulaflı elmalı veriyorum 22 temmuz doğumlu erken oldu kasık maması ancak sütüm de cok az olunca baska care kalmadı bana. Sen sütünün yettiği yere kadar devam et zaten ek gıda zamanınıza da az kalmıs. Bu sorun üzerine öyle seyler yasadım ki. Sütlü princli mama kabız yaptı 15 gün ıkındı agladı yine sıkıntıya girdi yavrum. 15 gün sonrasında tabi ilaclar fitiller hersey denendi, doktora gittik bu sefer basının büyümedigi cıktı ortaya, beyin emarı cekildi, simdilik hersey normal cok sükür ancak kabuslar yasıyorum. Ya tekrr büyümezse ta ameliyat gerekirse :( söyleyecegim o ki bunları bilseydim mama yemiyor diye kendimi bu kadar telef etmezdim.. Simdi cok daha büyük korkularım var :( Bebeginle zaman gecirmenin keyfine var, bize de dua et.. Tanrım hepimizin yavrularını korusun :(

Ha bir de bizde geğregi batmis derler. Bazi arkadaslar tarif etmis eliyle ayaginj arkada birlestiriyorsun eger olmuyorsa gegregi batmis diyorlar ve sirtina masaj yapiyorlar. O haldeki cocuk da yatmak istemiyor hic. Birinde bi ortamda 8 yasindaki cocuk 1 yasindaki kardesini kucagima alacagim derken ters bi hareket yaptirdi ve cocuk feryadi basti ama dedigin gibi yatirmanin imkani yok meme de almadi yatmadigi icin. Ordan hemen biri bakti eliyle ayagi birlesmiyor gegregi batmis dedi kadin ovdu cocugun sirtini bastirarak elle ayak birbirine degene kadar ondan sonra cocuk sustu ve de emdi.
Bu sorunu da duymuştum, bizimkinn sorunu mamaların tadını begenmemesiymis, baska seyler verdiğimde kabul etti, cok istahlı olmasa da ac kalmayacak sekilde doyurabiliyorm cok sükür, formül mamalardan vazgecip kaşık mamalara gecince gögsümü de tekrr kabul etti. Agızları var dilleri yok yavruların söylemiyorlar ki dertlerini :(

Bu sorunu da duymuştum, bizimkinn sorunu mamaların tadını begenmemesiymis, baska seyler verdiğimde kabul etti, cok istahlı olmasa da ac kalmayacak sekilde doyurabiliyorm cok sükür, formül mamalardan vazgecip kaşık mamalara gecince gögsümü de tekrr kabul etti. Agızları var dilleri yok yavruların söylemiyorlar ki dertlerini :KK43:
Benim oglum da 5. Ayda hem biberonu hem de mamayi birakti bir gunde. Bir daha mamayi hic agzina surduremedim.

Ne yaptınız peki? Suan kac aylık? Nasıl besliyorsunuz?? Cevabınıza cok ihtiyacım var
5. ayda mamayi biraktiginda ayni zamanda emiyordu da ama sutum az oldugu icin mecbur gunde bi kac kez mama takviye ediyordum bir de ben o zaman kursa gittigim icin ben kurstayken esim mama veriyordu. Mamayi almayinca kasik mamalar denedim ama onlari da yemedi. Ben de cevreden duydugum ek gidalari uygulamaya basladim. O zaman yazdi seftali ve yogurt veriyordum. 1 yumurtanin sarisina ceviz biskuvi pekmez katip ezip veriyordum ama cevizi un haline getirmek şartıyla. Sebze corbasi yapiyordum elime gecen sebzelerde 2 3 dilim dograyip icine azcik irmik atip kemik suyunda pisiriyordum onu da iyice ogutup veriyordum. Bir de irmik ve tam tahilli unu falan azcik tereyaginda kavurup suyla pisiriyordum iliyinca da icine 1 cay kasigi kadar pekmez katip kasik mamalarin kivaminda onu veriyordum.
Aklima gelenler bunlar şimdilik. Siz akliniza takilan oldukca alinti yaparak sorun ben bildigim kadariyla cevaplamaya calisirim.

Şuan ne durumdasınız bilmiyorum ama belli zamanlarda bebekler böyle yapıyor.. geçici bir dönem. Birde suyu normal ölçeğinde koyup mamayı bir ölçek eksik koyup deneyin yani 90 cc su 2 ölçek mama gibi. bunu burda okumuştum ve işe yaramıştı bizde..

5. ayda mamayi biraktiginda ayni zamanda emiyordu da ama sutum az oldugu icin mecbur gunde bi kac kez mama takviye ediyordum bir de ben o zaman kursa gittigim icin ben kurstayken esim mama veriyordu. Mamayi almayinca kasik mamalar denedim ama onlari da yemedi. Ben de cevreden duydugum ek gidalari uygulamaya basladim. O zaman yazdi seftali ve yogurt veriyordum. 1 yumurtanin sarisina ceviz biskuvi pekmez katip ezip veriyordum ama cevizi un haline getirmek şartıyla. Sebze corbasi yapiyordum elime gecen sebzelerde 2 3 dilim dograyip icine azcik irmik atip kemik suyunda pisiriyordum onu da iyice ogutup veriyordum. Bir de irmik ve tam tahilli unu falan azcik tereyaginda kavurup suyla pisiriyordum iliyinca da icine 1 cay kasigi kadar pekmez katip kasik mamalarin kivaminda onu veriyordum.
Aklima gelenler bunlar şimdilik. Siz akliniza takilan oldukca alinti yaparak sorun ben bildigim kadariyla cevaplamaya calisirim.
Yumurtayla yaptıgınız manayı yapmaya calıstım ama beceremedim cok köüt oldu :( bana tam olarak nasıl yaptıgınızı yazabilir msiidibiz rica etsem? Bir de kemik suyuyla yaptıgınız corbanın tarifini alabilir miyim? Kasık mama veriyorum günde 2 kez ama kilo alımı yine yavas, tam beslenemedgni düsünüyorum :(

Şuan ne durumdasınız bilmiyorum ama belli zamanlarda bebekler böyle yapıyor.. geçici bir dönem. Birde suyu normal ölçeğinde koyup mamayı bir ölçek eksik koyup deneyin yani 90 cc su 2 ölçek mama gibi. bunu burda okumuştum ve işe yaramıştı bizde..
Kasık maması veriyorum, formül mamaları bir daha kabul etmedi, 10 gün arayla dahi denedgmde elimde onunla odaya girdigm an cığlık cığlıga aglamaya baslıyor :( hala üzülüyorm o mamalar anne sütüne cok yakın, besleyici :(

Yumurtayla yaptıgınız manayı yapmaya calıstım ama beceremedim cok köüt oldu :KK43: bana tam olarak nasıl yaptıgınızı yazabilir msiidibiz rica etsem? Bir de kemik suyuyla yaptıgınız corbanın tarifini alabilir miyim? Kasık mama veriyorum günde 2 kez ama kilo alımı yine yavas, tam beslenemedgni düsünüyorum :KK43:
Yumurtayi kayisi kivaminda haslayip sarisini el blendirina koyuyordum ustune 2 adet hipp bebek buskivisi 1 ceviz ici ve 1 tatli kasigi da pekmez katip hepsini bir cekiyordum. Kivami cok yogun oldugu icin biraz da kaynamis su ekleyip kasik mamasi kivamina getirip kasikla yediriyordum.
Corbaya gelince yarimdan daha az kabak havuc ve patatesi ince ince dograyip 1 bardak kadar daha onceden kaynattigim kemik suyuna atiyorum icine de 1 tatli kasigi kadar irmik atip hepsini bir pisiriyordum. Pistikten sonra da kekremsi tadini alsin diye yok denecek kadar az tuz tereyag ve karabiber atiyordum. Ama dedigim gibi cok cok az sirf hafiften aroma versin diye. Pisince sebzelri kasikla ezip koyu bir corba olarak yediriyordum.
Yumurtayla yaptigimin tadina hic cesaret edip bakamadim ama corba fena olmuyordu :)

Kasık maması veriyorum, formül mamaları bir daha kabul etmedi, 10 gün arayla dahi denedgmde elimde onunla odaya girdigm an cığlık cığlıga aglamaya baslıyor :KK43: hala üzülüyorm o mamalar anne sütüne cok yakın, besleyici :KK43:
Hic oyle dusunmeyin. Yani bizler bile biyukler olarak hepimiz herseyi yemiyoruz. Onlarin da damak tadlari var. Mamadan alamadigi vitamini baska seylerden alir mutlaka.

Yumurtayla yaptıgınız manayı yapmaya calıstım ama beceremedim cok köüt oldu :KK43: bana tam olarak nasıl yaptıgınızı yazabilir msiidibiz rica etsem? Bir de kemik suyuyla yaptıgınız corbanın tarifini alabilir miyim? Kasık mama veriyorum günde 2 kez ama kilo alımı yine yavas, tam beslenemedgni düsünüyorum :KK43:
Kemik suyu icin de pratik oneri sunayim. Kasaptan aldigim ilikli kemigi fisshler duduklude 1.5 saate yakin kaynatip soguyunca pet bardaklara paylastirip buzluga atiyorum ve donunca hepsini bir posetliyorum koku falan sinmesin diye. Ve her corba yapacagim zaman bir bardak onceden cikarip cozduruyorum. Ek gidaya gectigimizde yapmaya baslamistim 2 yasina geldi halen o sekilde yapıyorum cok pratik oluyor.

Back
X