• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

benim yaşamdan, yaşamaktan anladığım yanlışmı

merhaba arkadaşlar,
ben 32 eşim 37 yaşında ikimiz de kamudayız iki kızımız var biri 10 diğeri 5 yaşında aylık 6000 civarı gelirimiz var. bir evimiz bir arabamız var arabamız model olarak yüksek ama evimiz alt kat çokta iyi olmayan bir ev ama konaklamak için yetiyor bize. şimdi şöyle biz eşimle aylık harcamalarımızı çocukların ihtiyaçlarını giderdikten sonra kalan parayı 2-3 ay biriktirip iki ayda üç ayda bir, bir şehri gezmeye gidiyoruz. 11 yıllık evliliğimizde eşimle toplamda 34 şehir gezdik. ve daha gezilecek çok yer var ikimizde duramıyoruz. ama etraftan tepkiler alıyoruz. benim ailem eşimin ailesi arkadaş çevremiz. bizim yaptığımızı yanlış buluyorlar. onlara göre birikim yapmalıyız bir ev daha alıp çocukların geleceği için kiraya falan vermeliyiz. bizim hiç köşede paramız olmaz biraz birikince bir yerlere kaçarız tabi çocuklarla mesela 10 yaşındaki kızım bu yaşına kadar 20 şehir gördü. öyle kıyafete eşyaya falan çok harcamayız. onlara ihtiyacımız kadar harcarız. ama eşimle ikimiz yeni biryeri göreceksek paramızı son kuruşuna kadar veriririz. bilmiyorum sizce yanlışmı bu yaşam tarzımız. iki günlük dünya için ben para birktirmek mal biriktirmek istemiyorum. çok şükür bir ev birde arabamız var daha fazlası boş uğraş gibi geliyor bana.
kime ne ya hayatınıza bakın keyfiniz daim olsun.

Dünyanın en güzel şeyi yeni yerler keşfetmek, gezmek..Ne güzel eşinizle aynı kafadasınız size çok özendim ancak bazen büyüklerin söylediklerini de göz ardı etmemek lazım.Ben alt kat güneş görmeyen bir evde yaşayamazdım hele ki düzgün bir gelirim varken.Çünkü ev benim için çok önemli.Ayrıca bir insanın evinin o kişinin ruhunu yansıttığına inanırım.Gençken ve o enerjiniz varken daha güzel bir ev alın.Tabi ki tamamen gezgin ruhunuzu da terketmeyin:)

Son kurusa kadar harcamak cok mantikli degil.
Iki cocugunuz var, esiniz veya sizin bi saglik probleminiz olsa Allah korusun yada isle ilgili sIkinti yasayip maas eksilse napacaksiniz?
Tamam gezin ama kenara da atin.
Mesela kizlarin unv harcamalari icin uc bes kurus kenara koysaniz fena mi?
Esimin maasi yeterince iyi, bnmde akmasa da damliyor, calismasam herturlu geciniriz ona ragmen elime 3 gecse 2 sini harcar 1 ini yanima koyarim.
1 senede araba parasi biriktirdim boyle.
Bence gezin ama son kurisuna kadar degil..

çocuklara verilecek en iyi yatırım eğitim bence.
okut, ev al, araba al, evlendir....
hep hazıra konmasınlar.
Onların da bir amacı olsun.
Anne baba olmak kendini, hayallerini ve sosyal kültürel gelişimini bir kenara atmanı gerektirmiyor.
Mutlu ve sağlıklı anne baba eşittir mutlu çocuklar. :KK54:

'Hayatı yaşamak' budur bence. Ne mutlu size :super: Kulak tıkacı sanırım tek ihtiyacınız dilerseniz yollayabilirim :KK66:

otuduğum evi en fazla 130000 e satabilirim güneş gören geniş iyi evler 250000 den aşağı değil burda üzerine 120000 tl borçlanmam gerekir.
Güneş görmeyen bir ev hem siz hem çocuklarınız için sağlıklı değil
İleride bunun önemi anlarsınız
120 bin borcu ödeyebilirsiniz bence
Biraz birikim yapın
Büyükleriniz çokta haksız sayılmazlar

Bence mutlaka birikim yapin. Hic olmazsa ayda 1 veyrek altin alin koyun kenara.
Istediginiz hayat guzel . Avrupa sartlarinda yaşanir bi isvicre almanya norvec gibi ulkenin vatandasiysaniz eger
Ama simdi ulkemizin durumu ve standartlari belli
Her ne kdar sosyal bir devletiz desekte devletimiz ihtiyaclarimizi tam karsilayamiyor
Avrupa ülkelerinde oldugu gibi çocuk yapinca 2 yil ucretli izin alamiyoruz
Hastane kosullarimiz belli
Emekli olunca yasayacagimiz standartlar belli
Cok iyi egitim almis olsak bile işsiz kalbiliyoruz yani cocuklara cok iyi bir egitim aldirdim demekle ış bitmiyor
Hersey ates pahasi ve gitgide alim gücümüz azaliyor
Demem o ki mutlaka birikim şart
Ayda en azindan bi çeyrek altin atin köseye 265 lira çok degil

Bence de olay çok güzel

Ama ben kenarda "zor gün param" olsun isterim

Ya da zorda kalan bir tanıdığim olunca o parayi onlara o zor zamanda verince o kadar mutlu oluyorlar ki bol dua alıyoruz :)

İdealim de ki yaşam tarzı. Sizin gibi çiftlere bayılıyor ve hayran kalıyorum. :) İçinizden nasıl geliyorsa yaşamaya devam edin. Laf edenler sizi kıskanıyor.

Bu yaptıklarınızı yapın yine ama bunları yaparken ufak birikimler de yapabilirsiniz. 2. ev alma fikrine katılmıyorum. O kadar büyük borçlara gerek yok. Gezmek istiyorsanız gezin tabi ki. Bir laf vardı çok severim.
hayatta birgün herşeyini kaybedebilirsin. Ama kaybetmeyeceğin tek bir şey var: biriktirdiğin anılar...
Yaşam felsefeniz güzel ama bi yerlere ufaktan bişiler de atabilirsiniz. Ama yok ben biriktirmek istemiyorum dersen, atmak zorunda da değilsin paraya ihtiyacın olduğunda bankalar var artık.

Bu şehir gezmeleri turlarla yapıldığında hem daha uygun geliyor hemde 1 turda 5-6sehiri gezebiliyorsunuz.
Biz böyle 2-3defa tür şeklinde gezdik.
Gerisinide kendimiz geziyoruz.
Bizde 25 şehir gorduk.
Oglum da bazılarında bizimle olamadı o da 12 yaşında ama 12-13 tane görmüştür.
Merak ettiğin suan 7 şehir daha var hani görmeliyim mutlaka dedigim.
Gerisi kısmetse artik.
Ama birikimde yapiyoruz biraz kenarda var birikimimiz cok sukur.
Ama ev alacak kadar falan degil.

Yani ben de yeni şehirler gormeyi seviyorum.

Kenarda parada gerek bence az da olsa.

Bunu diyen aileleriniz size kaç ev bıraktı :)
Onların bıraktığını bırakırsınız çocuklarınıza.
Gezip tozmak iyi güzel de oturacağınız ev iyi olmalı.
1 tane yeter. Ama güneş gören, asansörlü, ferah, güvenlik problemi olmayan yada sizin iyi ec anlayışınız neyse ona uygun bir ev şart...
Bugün geziyor ve konaklama için kullanıyorsunuz. Yarın gezemediginizde dar olmasın size eviniz :)

Çevredeki insanlar neden her şeye burnunu sokar ne neden doğru yapanları eleştirip yanlış yapanlara hiçbir şey demezler anlamıyorum. Bence kimseyi dinlemeyin, bu şekilde devam edin :)

Ben hem sizin gibi hem de cevre gibi düşünüyorum.
Yani ikisini de kararinda yapmak lazim. Hem gezmeli hem de birikim yapmalı.
Ulkenin hali ortada. Amerikada yargilanan dolandirici bir ulkeyiz sonucta. O yuzden kendiniz zaten basinizi sokacak bir eve sahipsiniz ama bence imkan varsa her cocuga bir ev birakmali. Kucuk de olsa en azindan parasiz kalirsa, sokakta kalmayacagi bir evi olmali diye düşünüyorum.
Mune Mune bu yorum ceza almazsa hangi yorum alacak

Back
X