arkadaşlar merhaba fikirleriniz benim için önemli.biraz uzun olacak ama yardımınıza ihtiyacım var. Sorunum şu; ben özel bir hastanede gece vezne elemanı olarak çalışıyorum. bundan yaklaşık 4 ay önce geceye geçmek istediğimi kendim ilettim insan kaynaklarına çünkü gündüz doktor asistanı olarak 4 yıla yakın çalıştım işimi çok seviyordum fakat bilirsiniz bazı yerlerde herkes kendini patron zanneder yerimde sabit duramadım beni kullanmaya çalıştılar biliyorum diye her birimin işini bana yaptırıyorlardı vs üstüne üstlük birde beni şikayet etmeler falan bu cadı kazanı içinde daha fazla çalışmak istemedim. ayrılamadım da eşim ozaman işsizdi. daha yüksek maaşla geceye geçmek istedim. hem bir gece gelip bir gece gelmeyecektim. bir buçuk gün izin bana kalıyordu. eşim de müsade etti hem vezneyi öğrenir kendimi geliştiririm sürekli gecede kalacak değilim ya diye düşündüm. Vel hasıl gayet memnundum taki hamile olduğumu öğrenene kadar.. inanılmaz derecede bulantılarım var günde 3-4 kere şiddetli kusuyorum yoğurttan başka bişey yiyemiyorum. halsiz kalıyorum. Ayrıca bizim resmi tatillerde, bayramlarda ve haftasonları 24 saatlik nöbetlerimiz var gram uyku uyumak yasak. evet ben bunları biliyordum bile bile geldim memnundum da. ama bu gebelik benim planladığım bişey değildi. ama oldu şükürler olsun biz 1-2 sene daha bekleyelim diyorduk ama şimdi nasipmiş. gebe kalacağımı bilseydim salak mıyım geceye geçer miydim? neyse efendim tesadüf bu ya yeni yasa çıktı gebelerin gece çalışması yasaklandı. Dolayısıyla geçenlerde gidip insan kaynaklarına durumu izah ettim. ve buna bir çözüm bulabilir miyiz diye danıştım. Bana verilen cvp: biz sen geceye geçmek istedin diye düzeni bozduk yeni eleman aldık senin yerine, senide geceye verdik şimdi sende tekrar gündüzde yer varmı diyorsun kusura bakma ya doğum izninine kadar sabredersin. yada istifanı yazar gidersin..! bide üstüne ekledi doğum iznin bittikten sonra da burda senin için açık pozisyon olur mu bilemiyorum. yani kısaca doğumdan sonra sana burda yer yok diyor kadın. çok üzüldüm sonuçta yıllardır burda emeğim var. işverenler çok acımasız. bende 170 Alo sgk hattını aradım bilgi aldım gerçekten bu karar resmi gazetede yayınlandı mı diye. yayınlanmış. Bana gebe olduğuma dair bir raporla noterden ihtarname alıp iş yerime verebileceğimi söyledi. sakın istifa vermeyin dedi. bu işin üzerine gidersem beni istifaya zorlayacaklar biliyorum çünkü herkese böyle yapıyorlar. ama ben istifa edersem kaç yıllık tazminat hakkım yanar, işsizlik maaşı alabilme hakkım yanar, yazık değil mi emeklerime? sizce ne yapmalıyım? susup çalışmaya devam edeyim sabredeyim mi? yoksa noterden o yazıyı alıp önüne atayım mı? kendilerini beni niye çıkarmıyorlar anlamıyorum.