- Konu Sahibi superherogirl
-
aslında erkek arkadasının haklı yönleri var
çalışmak çok güzel ama bir o kadarda yorucu..
çocuk olunca aklın çocukta kalıyor ve ona yeterince zaman ayıramıyorsun
aslında bir sürü sebep var çalışan yada çalışmayan için
ama çocukta yaparım kariyerde diyorsan çalış derim ben
Kim öle kim kala demişler daha iki sene varmış. Ne evlilik kesin, ne de ayrılmayacağınız. Şimdiden bunları düşünüp, didişmeyin ya hu
İyi geceler kızlar...
Dalgalı bir deniz gibi olan ilişkimde şu an da ileride benim çalışıp çalışmayacağım meselesi sıkıyor canımı.
Beyefendinin düşünceleri bir yönden çok mantıklı ama bir yönden de akıl sır erdiremiyorum.
İleride işi iyi olursa benim çalışmam gereksiz olurmuş.
İşten eve geldiğimde yorgun olurmuşum,bir de kadınlar ev işleriyle de yoruluyorlarmış zaten.
İşyerinde doğru düzgün adamların olup olmayacağı ne malummuş.
Çocuklarla annesi dışında bakıcı ya da babaanne-anneanne ilgilenirse çocukların psikolojisi farklı-kötü-oluyormuş.
Ya bilmiyorum,kafama çok takıldı bu konu.Saatlerce polemik içindeydik.
Ben "Neden dört sene boşu boşuna okuyayım ki,e çalışmayacaksam bırakayım bugün okulu."diyorum.
Ev hanımı olup günlere gideceksem,ev işi yapacaksam okumanın ne anlamı var?Sonuçta bir ev hanımının yaptığı yemekle
iş kadınının yaptığı yemek de aynı.(Bayanlar yanlış anlamayın,ev hanımlarını asla kınamıyorum ya da küçümsemiyorum,benim annem de ilkokul mezunu ve ev hanımı,sadece örnek vermek için kullanıyorum bu cümleleri.)
Boşu boşuna okumayacakmışım,illa bana bir katkısı olacakmış,peki ben onca dersle,onca formülle neden kafa patlatayım ki
2 sene daha?
Anlayamıyorum işte,anlayamıyorum "Sen kadınsın,ev işi yapıp çocuklarına bakacaksın,ben erkeğim çalışır evime para getiririm."zihniyetini bir türlü anlayamıyorum ya:117:
Bazen sinirlenip kendi kendime "Boşver,mezun ol en iyi firmalardan birinde iş bul,dişini tırnağına takıp.Görsün gününü."diyorum.
Ben bu anlayışı bir türlü anlayamıyorum.
Ama bir yandan O da beni,evdeki huzuru ve henüz doğmamış çocuklarımızın psikolojisini düşünüyor.Allah'ım Yarabbim ne yapacağım ben?:26:
1.Şimdiden bu polemiklere girip okulu bırakmak gibi saçma bir düşünceden sıyrıl derhal.
2.Çalışmak istiyor musun / istemiyor musun bu sorunun cevabına göre belirlenecek iş hayatın ; erkek arkadaşının çizdiği yol haritasına göre değil...
3.Eğer bu soruyu kendine sorup;evet ya ben çalışmak istemiyorum çalışmak bana göre değil kanaatine varırsan da kendini dikişe nakışa,altın günlerine vermek zorunda değilsin.
4.Eğer çalışmaya karar verirsende bunu kimsenin engellemesine izin verme!
:)) kızma, erkek cinsi ilkel dürtüleri ile hareket eder ve düz mantıklardır biliyorsun : ))
insanın varoluşu yemek yeme, şiddet ve üreme
şimdi bu olayı şu şekilde ele alalım mı?
erkek zihni ile bir erkeğin kalkıp kız arkadaşı ile doğmamış çocuklarının polemiğine girmesi sence de tuhaf değil mi?
peki o kendi bilinçaltında hayatını kurmayı düşündüğü kadını kendisine çaktırmadan hakımıyetını kabul edıp etmeyecegını ya da ıtaatkar olup olmayacagını komık bır test ile senı denıyor olabılır mı
verdıgn tepkıden kendıne fıkır beyan edıp gelecekte verecegın tepkılerı gordugunu sanıyor olabılır mı
olamaz mı : ))
bence olur gıbı gelıyor
cok boyutlu bakmak daha karlı :)
Yok okulu bırakma konusu O'nun fikrine göre çalışmayacağım ya e O'nun fikrine göre çalışmayacaksam okumamın da bir anlamı yok,o bakımdan öyle söyledim.Ben okula başlarken O vardı sanki de O'nun için okulumu,ideallerimi bırakacağım...
Evet çalışmak istiyorum,O'nun fikri de sahip oldukları aile şirketinde,bir nevi holdinglerinde çalışmam.Şu ana kadar yapmak istediğim herşeyi yaptım,asiyim biraz ben,aileme bile karşı gelmişliğim çoktur.O'na da söyledim,sen varsın diye başlamadım ben bu okula,şimdi de sen varsın diye ne okulumu bırakırım ne de çalışma fikrimden vazgeçerim.Ki zaten okulumu bırakmamı da istemiyor.O diploma alınacakmış,gün içinde hep arar sorar ders çalışıyor muyum diye,hatta bazen derslerimde yardımcı olur.
Mesele ne o zaman?Çalışmanızı istemiyor değil yani..
Alın diplomanızı sonra bakarsınız aile şirketi cazip gelirse orda çalışırsınız.
Sadece günü kurtarmak için yaşayanlardan olamıyorum ben,gelecek düşüncesi kurcalar kafamı sürekli.
Ki evlilik yok şimdilik ama bayramdan sonra isteme olacak.Bu tür konuları konuşmak için de geç kalmak istemiyorum.
Evlendikten sonra boşanacağım derdi olmasın...
Benim sevgili de tam tersi çalışmak istemiyorum ilerde desem "sen boşa mı okuyorsun, evde oturup çocuk bakıp, sürekli ev mi süpürmek istiyorsun, iki kişi çalışınca nasıl güzel geçinilir" der. Arada sinir etmek için diyorumAma çalışmamam gibi bi'durum sen de olduğu gibi bende de çok zor bir ihtimal. Ailem o kadar emek vermiş okutmuş, ben okadar sınavdı oydu buydu sabahlamışım
Bence erkek arkadaşın ev geçindirmenin zor olduğunu görünce bu fikrinden cayar. Ama sakın tamam diyim evlenince ikna ederim deme. Sonuçta bu senin kararın. Ama çocuk olursa belli bir yaşa kadar işten kopabilirsin, bu çocuk için daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.
Burası iyi bir forum ya teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.
Az da olsa insanın içi rahatlıyor paylaştıkça,konuştukça.
Ki sizi tanımıyorum bile
Sağolun fikirlerinizi böyle içtenlikle paylaştığınız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?