Benim yerimde "SİZ" olsaydınız?..

superherogirl

Dikkat Prenses Çıkabilir!
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
695
3
96
İzmir
İyi geceler kızlar...
Dalgalı bir deniz gibi olan ilişkimde şu an da ileride benim çalışıp çalışmayacağım meselesi sıkıyor canımı.
Beyefendinin düşünceleri bir yönden çok mantıklı ama bir yönden de akıl sır erdiremiyorum.
İleride işi iyi olursa benim çalışmam gereksiz olurmuş.
İşten eve geldiğimde yorgun olurmuşum,bir de kadınlar ev işleriyle de yoruluyorlarmış zaten.
İşyerinde doğru düzgün adamların olup olmayacağı ne malummuş.
Çocuklarla annesi dışında bakıcı ya da babaanne-anneanne ilgilenirse çocukların psikolojisi farklı-kötü-oluyormuş.
Ya bilmiyorum,kafama çok takıldı bu konu.Saatlerce polemik içindeydik.
Ben "Neden dört sene boşu boşuna okuyayım ki,e çalışmayacaksam bırakayım bugün okulu."diyorum.
Ev hanımı olup günlere gideceksem,ev işi yapacaksam okumanın ne anlamı var?Sonuçta bir ev hanımının yaptığı yemekle
iş kadınının yaptığı yemek de aynı.(Bayanlar yanlış anlamayın,ev hanımlarını asla kınamıyorum ya da küçümsemiyorum,benim annem de ilkokul mezunu ve ev hanımı,sadece örnek vermek için kullanıyorum bu cümleleri.)
Boşu boşuna okumayacakmışım,illa bana bir katkısı olacakmış,peki ben onca dersle,onca formülle neden kafa patlatayım ki
2 sene daha?
Anlayamıyorum işte,anlayamıyorum "Sen kadınsın,ev işi yapıp çocuklarına bakacaksın,ben erkeğim çalışır evime para getiririm."zihniyetini bir türlü anlayamıyorum ya:117:
Bazen sinirlenip kendi kendime "Boşver,mezun ol en iyi firmalardan birinde iş bul,dişini tırnağına takıp.Görsün gününü."diyorum.
Ben bu anlayışı bir türlü anlayamıyorum.
Ama bir yandan O da beni,evdeki huzuru ve henüz doğmamış çocuklarımızın psikolojisini düşünüyor.Allah'ım Yarabbim ne yapacağım ben?:26:
Son haberler 6. sayfada kızlar,ayrıldık biz

Son düzenleme:
aslında erkek arkadasının haklı yönleri var
çalışmak çok güzel ama bir o kadarda yorucu..
çocuk olunca aklın çocukta kalıyor ve ona yeterince zaman ayıramıyorsun
aslında bir sürü sebep var çalışan yada çalışmayan için

ama çocukta yaparım kariyerde diyorsan çalış derim ben

bazı erkeklerin bu görüşlerine sinir oluyorum ya.
Evimin kadını ol mantığı ne yani okuyup çalışan kadın evinin kadını olamıyor mu ? saçma...
Etrafımda çalışıp çocuğunu o kadar güzel yeiştiren anneler,evindeki düzeni sağlayan kadınlar var ki gıpta etmemek elde dğeil doğrusu.
Ben nasipse ileride çocuğuma çalışan kendi ayakları üstünde duran evinin işine de yetişen bir anne olarak örnek olmak öyle de yetiştirmek isterim.
Herşeyden öte okunan dört yıla verilen emeğe (maddi-manevi9 yazık değil mi ?
bence sen çalışma konusunda kararlı isen erkek arkadaşını ikna et buralara gelmek kolay değil sonuçta.

Kim öle kim kala demişler daha iki sene varmış. Ne evlilik kesin, ne de ayrılmayacağınız. Şimdiden bunları düşünüp, didişmeyin ya hu

Ben de "çocuk da yaparım kariyer de" düşüncesindeyim,aslında bunları düşünmek
için erken henüz.Ama ciddi düşünüyoruz,isteme olacak nasipse bayramdan sonra ve
bu tür konularda uzlaşma olması gerektiği düşüncesindeyim.Evlendikten sonra sorun olmaması açısından.
"Çok narinsin,yapamazsın.Ben seni biliyorum,zorlanacaksın ama ona rağmen sesini bile
çıkarmayacaksın.Sürekli birşeyleri yapmak,en iyisini sunmak için çabalayıp kendini yoracaksın."diyor
sevgilim de.

Çalışmazsan erkek evimin kadını der, çalışırsan evinin kadını olursun.

Ki çok zamanınız var, kim öle kim kala... Evlendin de, çocuk yaptın da, doğurdun da bakımı kaldı yani.

Taviz verme ama fikrini kabullendirmek için de uğraşma, zamanı gelince konuşulur bunlar diye geçiştir.

Bu arada siz olsanız demişsin ya, ben ilişki dalgalandığı anda bu konulara hiç giremeden ayrılıyorum, dalgalı ilişkiler bana göre değil

1.Şimdiden bu polemiklere girip okulu bırakmak gibi saçma bir düşünceden sıyrıl derhal.

2.Çalışmak istiyor musun / istemiyor musun bu sorunun cevabına göre belirlenecek iş hayatın ; erkek arkadaşının çizdiği yol haritasına göre değil...

3.Eğer bu soruyu kendine sorup;evet ya ben çalışmak istemiyorum çalışmak bana göre değil kanaatine varırsan da kendini dikişe nakışa,altın günlerine vermek zorunda değilsin.

4.Eğer çalışmaya karar verirsende bunu kimsenin engellemesine izin verme!

Kim öle kim kala demişler daha iki sene varmış. Ne evlilik kesin, ne de ayrılmayacağınız. Şimdiden bunları düşünüp, didişmeyin ya hu

Sadece günü kurtarmak için yaşayanlardan olamıyorum ben,gelecek düşüncesi kurcalar kafamı sürekli.
Ki evlilik yok şimdilik ama bayramdan sonra isteme olacak.Bu tür konuları konuşmak için de geç kalmak istemiyorum.
Evlendikten sonra boşanacağım derdi olmasın...

canım daha ortada fol yok yumurta yok..
hele bir evlenin. eğer sen iyi imkanlarda bir iş bulursan çalışır,
çocuk olunca işi bir süre bırakır sonra geri dönersin işine..
çocuğunuzun kaliteli bir hayat sürebilmesi için anne ve babanın çalışması şart..!

:)) kızma, erkek cinsi ilkel dürtüleri ile hareket eder ve düz mantıklardır biliyorsun : ))
insanın varoluşu yemek yeme, şiddet ve üreme
şimdi bu olayı şu şekilde ele alalım mı?
erkek zihni ile bir erkeğin kalkıp kız arkadaşı ile doğmamış çocuklarının polemiğine girmesi sence de tuhaf değil mi?
peki o kendi bilinçaltında hayatını kurmayı düşündüğü kadını kendisine çaktırmadan hakımıyetını kabul edıp etmeyecegını ya da ıtaatkar olup olmayacagını komık bır test ile senı denıyor olabılır mı
verdıgn tepkıden kendıne fıkır beyan edıp gelecekte verecegın tepkılerı gordugunu sanıyor olabılır mı
olamaz mı : ))
bence olur gıbı gelıyor
cok boyutlu bakmak daha karlı :)

Yok okulu bırakma konusu O'nun fikrine göre çalışmayacağım ya e O'nun fikrine göre çalışmayacaksam okumamın da bir anlamı yok,o bakımdan öyle söyledim.Ben okula başlarken O vardı sanki de O'nun için okulumu,ideallerimi bırakacağım...
Evet çalışmak istiyorum,O'nun fikri de sahip oldukları aile şirketinde,bir nevi holdinglerinde çalışmam.Şu ana kadar yapmak istediğim herşeyi yaptım,asiyim biraz ben,aileme bile karşı gelmişliğim çoktur.O'na da söyledim,sen varsın diye başlamadım ben bu okula,şimdi de sen varsın diye ne okulumu bırakırım ne de çalışma fikrimden vazgeçerim.Ki zaten okulumu bırakmamı da istemiyor.O diploma alınacakmış,gün içinde hep arar sorar ders çalışıyor muyum diye,hatta bazen derslerimde yardımcı olur.

Evet bu da farklı ve güzel bir bakış açısı
Sağol tatlımm...

Mesele ne o zaman?Çalışmanızı istemiyor değil yani..

Alın diplomanızı sonra bakarsınız aile şirketi cazip gelirse orda çalışırsınız.

Gereksiz güç gösterisi,ataerkil aile düşüncesi,baskın olma çabaları...
Ama garip bir şekilde beni düşünüyor.
"Üniversite mezunu ile ilkokul mezunu tabi bir olmaz,farkını her yerde göstereceksin,gösteriyorsun da zaten.
Ben yorulmanı istemiyorum."falan diyor.Bir yandan bu düşünce saçma geliyor.Ama bence alttan almasının sebebi
benim çalışmamı istemiyor ancak beni de düşündüğünü göstererek bu düşünceyi bana aşılamaya çalışıyor.

Mesele ne o zaman?Çalışmanızı istemiyor değil yani..

Alın diplomanızı sonra bakarsınız aile şirketi cazip gelirse orda çalışırsınız.

Benim canımı sıkan mevzu sanki başka bir firmada çalışsam orada çalışan bay elemanların hepsinin gözü
benim üzerimde olacakmış gibi düşünmesi.

Benim sevgili de tam tersi çalışmak istemiyorum ilerde desem "sen boşa mı okuyorsun, evde oturup çocuk bakıp, sürekli ev mi süpürmek istiyorsun, iki kişi çalışınca nasıl güzel geçinilir" der. Arada sinir etmek için diyorum Ama çalışmamam gibi bi'durum sen de olduğu gibi bende de çok zor bir ihtimal. Ailem o kadar emek vermiş okutmuş, ben okadar sınavdı oydu buydu sabahlamışım

Bence erkek arkadaşın ev geçindirmenin zor olduğunu görünce bu fikrinden cayar. Ama sakın tamam diyim evlenince ikna ederim deme. Sonuçta bu senin kararın. Ama çocuk olursa belli bir yaşa kadar işten kopabilirsin, bu çocuk için daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Burası iyi bir forum ya teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.
Az da olsa insanın içi rahatlıyor paylaştıkça,konuştukça.
Ki sizi tanımıyorum bile
Sağolun fikirlerinizi böyle içtenlikle paylaştığınız için.

okumak dünyanın en mükemmel şeyi bence...bayanlar çalışmadığı zaman kocası nekadar zengin olursa olsun kendilerini eksik görebiliyorlar.okuyup diplomanı al ilerde çocukların olduğu zaman istersen çalışmazsın onlar biraz büyüyene kadar.bende çalışan bir annenin evladıyım ama ne sevgimiz nede ilgimiz eksik bırakmamıştır annemiz.evimizde herzaman yemeğimiz hazır olurdu.bunlar birazda kişinin neyi yapıp neyi yapamayacağıyla ilgilidir...

Keşke bana çalışma ben sana bakarım dese eşim, evde oturup çalışmayacağımdan değil arkamda eşimin olduğunu bilmek yeterdi.
İş hayatında çok sorunlar yaşadım bir kere bu cümleyi kurmadı. Ben evde oturmam çalışmadan duramam ama kendini çalışmak zorunda hissedince stres oluyorsun.

Ne demek canım Ama dediğim gibi şimdiden bu konulara çok dalıp şu günlerinizi dırdırla geçirip, günün sonunda evlerinize mutsuz dağılıp da uykusuz bi'gece geçirmeyin. Hallolmayacak bir sorun değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…