Benim yerimde "SİZ" olsaydınız?..

Annesine çok düşkün,bunu biliyorum aylardır...
Hep hoşuma gitmiştir bu tutumu,annesine düşkün olan erkekler eşlerine de aynı
düşkünlüğü taşırlar demişti psikolog arkadaşım.
Merhametlidir,annesine karşı da bana karşı da.
Ama ben hakaret etmedim ki,sadece senin annen ev hanımı,tahsilsiz de demedim.
Önce kendi annemi söyledim hatta.
Çok kırıldım cidden çok,üzgün değilim,aksine sinirliyim.
Ama kulaklarımda yankılanıyor ya sen annemin tırnağı bile olmazsın...
Aklıma geldikçe hıçkırıklarımı tutamıyorum,ben öyle basit,öyle değersizmişim ki
annesinden aşağıda görmüş beni.

Annesine çok düşkün,bunu biliyorum aylardır...
Hep hoşuma gitmiştir bu tutumu,annesine düşkün olan erkekler eşlerine de aynı
düşkünlüğü taşırlar demişti psikolog arkadaşım.
Merhametlidir,annesine karşı da bana karşı da.
Ama ben hakaret etmedim ki,sadece senin annen ev hanımı,tahsilsiz de demedim.
Önce kendi annemi söyledim hatta.
Çok kırıldım cidden çok,üzgün değilim,aksine sinirliyim.
Ama kulaklarımda yankılanıyor ya sen annemin tırnağı bile olmazsın...
Aklıma geldikçe hıçkırıklarımı tutamıyorum,ben öyle basit,öyle değersizmişim ki
annesinden aşağıda görmüş beni.

Bak canım yapma böyle, şuan gerçekten haklısın ama bir de olaya başka bir gözden bak.
Annesine çok düşkün bir sevgilin var, sen kötü bir şey demek istemiyorsun hatta kendi anneni de işin içine katıyorsun ama karşı taraf bunu benim annem çalışmıyor, demek ki çalışmadığı için gözünde küçük konumda deyip savunmaya geçiyor.
Bazı insanların damar noktaları vardır, benim de damarım babamdır.
Kendim kızarım, ağlarım, üzülürüm, bazen kavga ederiz anlatırım belki hakaret ederek anlatırım öfkeyle(çok ayıp olduğunun farkındayım), ama karşımdaki insan senin baban da amma kaba, anlayışsız, kötü adam dese öyle bir cıyaklarım ki aklın durur.
Karşımdaki annem dahi olsa çok fena şeyler söyler, karşımdakinin kalbini istemsiz kırarım.
Ben sevgilini haklı görmüyorum aksine çok büyük ayıp etmiş, hiç hoş değil yaptığı.
Ama sen bunu gurur meselesi haline dönüştür istemiyorum, çünkü gerçekten öyle bir kanaatte olsa seninle olur muydu?
Resmen kızgınlıkla, öfkeyle savunmaya geçmek amacıyla yapılmış bir ayıp var ortada.
Bence bu söylediği laf yerine senin çalışma isteğine anlayış göstermemesine ve hala bu konuda uzlaşmaya yanaşmamasına sinirlenmelisin.

Siz barışırsınız niyeyse okuyunca öyle dedim

Konuya gelirsek erkekler öyle canım benim erkek arkadaşım da tam bir anneci bu durum benim de çok hoşuma gider. Ama şakasına annesinin içinde bulunduğu bi'espri yüzümüz değişiyor hemen. Şuan sevgili olduğumuz için şey durumu var; o beni kaç ay karnında taşımış, büyütmüş kimse laf edemez. Ben de babam konusunda öyleyim istemdışı espri bile yapsa -Şşşş! derken buluyorum kendimi

Biliyorum sinir bozucu ama o an erkekler de biz kadınlar gibi koca cümle içinde tartışmaya müsait kelimeyi cımbızla çekebiliyorlar
Bence şuan hiiiiiiiiiiç sıkma sen canını. Daha olay ciddileşmeden iş muhabbetinin bu kadar sorun olması kötü, okuyorsunuz bi'de ya hu, okul hobi değil ki herkes iş-güç sahibi olmak için, ilerde rahat bir yaşam sürebilmek için okuyor.

Ben ilerde çalışmasam babam olay çıkartır, kocanın eline bakma ayaklarının üstünde dur diye

Durulun birazcık, sakinlik iyidir. Özlem de işin içine girdi mi uçuşa geçen mantık geri yerine konar

Alttan almak mı?Yapma bebekpatiği...
Ne demek ya alttan almak ben onun annesinin tırnağı bile olamazmışım.
Neyi alttan alayım Allahaşkına

Anne babanızın ve kendi emeklerinizin karşılığında bu zihniyetin ne kadar yanlış olduğunu anlatmak için yukarıdaki kısmı yazmıştım, sizin cevabınız da "Annemin babamın emeklerini bilecek durumdayım şükür" olmuştu, bilmediğinizi iddia etmedim zaten... Konu açıp fikrimizi sorduğunuzda fikrimizi söyleriz, madem onu vazgeçirmek istiyorsunuz bunları anlatmanız gerekecekti, olanı/olması gerekeni söyledik, belki sizin aklınız buna yetiyordur da erkek arkadaşınızınki yetmiyordur, hadi onun da yetiyordur diyelim, kabullenmek istemiyordur, bunu vurgulamanız gerektiğini ifade ettik... Görülüyor ki benim tavsiyemi o uygulamış, sizin anne babanızın emeklerini vurgulamanız gerekirken o kendi annesini ideal kadın olarak örneklendirmiş...

Ne kadar iyi niyetli de olsa evleneceği kadını ev hanımı, çocuklarının anası yapmak isteyen bu zihniyetteki bir adama "Ben annelerimiz gibi olmak istemiyorum" derseniz bu cevabı alırsınız, onun bakış açısı bu... Siz ne kendinizin ne de onun annesini küçümsediniz ama o ataerkil aile yapısını savunduğundan ifadelerinizi hoş bulmamış... Buradan "Annesine değer veriyor, evleneceği kadına da değer verir" anlamından ziyade "Annesi gibi bir kadınla evlenmek istiyor" anlamı çıkar... Kafa yapılarınız farklı, aranız tekrar düzelebilir ama bu konu kolay kolay gündeminizden düşmez... Bu tartışma orta yol bulunması ihtimalini de zedelemiş, artık iş inada binecek ve çatışma devam edecek aranızda... Her ne olursa olsun kararırınızdan dönmediğiniz sürece kendinize en büyük iyiliği yapmış olacaksınız...

İnsanlar birilerine yardımcı olmak ister,fikirlerini dinlerler o insanların,üzerinde düşünürler ama hep kendi bildiklerini okurlar maalesef.
Çünkü konuya sizin kadar dışarıdan ve mantık çerçevesinde bakamıyorlar.Duyulan sevgiden ya da sevdiği için her zaman en iyisini ummaktan.Ben de bunu yaptım sanırım.Çoğu zaman mantıktan çok kalbiyle hareket eden bir insanım ben.Belki de bundan kaybediyorum hep,bundan dolayı üzülüyorum.Annesi aradı bugün beni,anlattım olanı biteni."Çok kızgınım,sizin tırnağınız bile olamazmışım,gururumu çok kırdı ve ben bundan sonra olması için hiçbir çaba sarfetmeyeceğim."dedim."Yanlış anlamıştır da,sadece beni örnek verdin zannetmiştir."dedi."Ne düşündüğü ne zannettiği umrumda bile değil bitti artık siz de kabullenin."dedim.Öyle işte...
Ben yapamayacağım bu zihniyet sahibi bir insanla.Akıllar uymadıktan sonra kalplerin uyumu yetmiyor bir süre sonra.

Alttan almak mı?Yapma bebekpatiği...
Ne demek ya alttan almak ben onun annesinin tırnağı bile olamazmışım.
Neyi alttan alayım Allahaşkına

Dur kız hemencik sinirleniyosun atarlanıyosun
:18: Benn sadece bilemedim tırnağı olamazsın dediyse sende ozaman anne yaşa ömür boyu diyeydin şuna bak hele.

:78: off herşey yoluna girsin bebek patiği öyle istiyo

Herşey bebekpatiğiyle superherogirl'in yoluna girmesini dilemesiyle olsaydı ohooo
Hayırlısı neyse o olsun diyorum artık,birşeyi çok istedin mi olmuyor işte.
Herşey masal gibiyken bir nokta oluyor ve bumm masal mutlu sonla bitmiyor,alışılanın dışında,mutsuz
bitiyor.

cnm merak ettim diger konuna hep fake yorumu gelmis cevap vermemissin. Noldu senin oda/ev (hangisi olduguna karar veremedim konunda 2side geciyor) arkadasin? Ayrilmissiniz ona uzuldum ama meydan o kiza kaldi bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…