- Konu Sahibi superherogirl
-
Öfkeyle kalkan zararla oturur gerçekten.
Çok haklısınız, resmen talihsiz bir söz.
Ki hepimiz için böyledir kimse annemiz ya da babamız gibi olamaz ama bunu dillendirmek bambaşka bir ayıptır.
Biraz sakinleşin, zaman geçsin aradan.
Bu sözün gerçekten düşünülerek değil de kuyruğuna basılmış bir kedinin istemsiz cıyaklaması(örneğim şahane oldu kusura bakmayın) olarak göreceğinizden eminim.
Öfkeyle kalkan zararla oturur gerçekten.
Çok haklısınız, resmen talihsiz bir söz.
Ki hepimiz için böyledir kimse annemiz ya da babamız gibi olamaz ama bunu dillendirmek bambaşka bir ayıptır.
Biraz sakinleşin, zaman geçsin aradan.
Bu sözün gerçekten düşünülerek değil de kuyruğuna basılmış bir kedinin istemsiz cıyaklaması(örneğim şahane oldu kusura bakmayın) olarak göreceğinizden eminim.
Annesine çok düşkün,bunu biliyorum aylardır...
Hep hoşuma gitmiştir bu tutumu,annesine düşkün olan erkekler eşlerine de aynı
düşkünlüğü taşırlar demişti psikolog arkadaşım.
Merhametlidir,annesine karşı da bana karşı da.
Ama ben hakaret etmedim ki,sadece senin annen ev hanımı,tahsilsiz de demedim.
Önce kendi annemi söyledim hatta.
Çok kırıldım cidden çok,üzgün değilim,aksine sinirliyim.
Ama kulaklarımda yankılanıyor ya sen annemin tırnağı bile olmazsın...
Aklıma geldikçe hıçkırıklarımı tutamıyorum,ben öyle basit,öyle değersizmişim ki
annesinden aşağıda görmüş beni.
Benim sevgilimde çalışmamı istemiyor.Ona kızmadım nedenini sordum.Bana dediki ben işten geldiğimde seni yorgun ve mutsuz görmek istemiiyorum aşkım dedi.Bu konu uzun sürdü.Ben bunun yüzünden küslük olsn istemem dedi.
Benim maaşım yetmiyormu hiç polis maaşıyla geçinen eşler yokmu dedi? Ayrıca seni hiç bir konuda kısıtlamam maddiyat değil maneviyat önemli nezaman ki sana para meselesinde sorun olur bu sözümü hatırlat bana dedi.Bence her iki tarafta böyle olmamalı.İllaki alttan almalısın ilişkini devam ettirmek istiyorsan.İçinde kariyer isteğin varsa önce onu gerçekleştir ama bence sevgili ve kariyer yapma bir arada sürmüyor.
Benim anlamadığım ailesinin okutup emek verdiği, gece yarılarına kadar ders çalıştırdığı, sabahın köründe okula hazırladığı, maddi manevi tüm kaynaklarını seferber ettiği, ona ayırdıkları bütçe yüzünden yiyemedikleri, giyemedikleri kız çocuklarının toplasan gökdelen dikilecek eğitim harcamaları ve yorgunluğu aileye aitken evlilik sonrası tüm bunların tek kalemde silinmesi nasıl normal karşılanabilir? Kişiyi en çok düşünen anne babası değil midir? İşyerinde onu rahatsız edecek kötü gözle bakacak adamlar, torununun psikolojisi kadının hayatına sonradan dahil olacak adamdan çok kişinin anne babasını üzmez mi? Aile araba, yazlık almaz, tüm maddi manevi lükslerinden vazgeçer karşılığında kızları evlenir, evde oturur çocuk bakar... Siz "Evde oturacak olsam neden 2 sene daha okulda kafa patlatayım" diyorsunuz ya, siz evde oturacak olsanız ailenizin yıllardır sizin için katlandığı zahmetlere ne demeli? "Mantıklı olduğu noktalar var" diyorsunuz ya işinizi elinize alıp ayaklarınızın üstünde sapasağlam durduğunuzda o noktalar gözünüze görünmeyecek bile... İnşallah nasip olur...
Şu an öyle sinirli öyle öfkeliyim ki kızlar anlatamam ya
Sevgilim dün geceden beri aramadı,bugün de akşam on birde aradı,konuştuk.
Beyefendi fikrinin sabit olduğunu ve değişmeyeceğini söyleyip nabzımı yokladı.
Kesinlikle bu düşüncemden zamanla vazgeçip taviz vereceğimi umma dedim.
Biz sanki hemen iki sene sonra evlenip ilk günden çocuk yapacağız da sen bunları düşünüp bana çalışma diyebiliyorsun dedim.
Mezun olunca çalışırım,çocuk olunca da kreşe gitmesi uygun olduğunda da gayet referans verip iş arayışına girebilirim dedim.
Şu anki durumumla gelecekteki durumumu kıyaslayamayacağımı söyledi.
Ne var ki şu anki durumumda,1+1 dairede kalıyorum,ailemden ayrıyım,evimi de kendim temizliyorum,yemeğimi de pişiriyorum,sabahın
köründe kalkıp hazırlanıp derse de gidiyorum,bu yorucu olmuyor mu sanki?Ama ben herşeye rağmen eksiksiz yapıyorum her işimi dedim.
Ben hem çalışma hem de iyi bir eş,iyi bir anne olma gücünü kendimde buluyorsam sen hala neyi düşünüyorsun dedim.Eğer çok zorlanırsam da maaşımdan verip de haftada bir temizlik için bayan çağırabilirim dedim.
Neymiş evime,eşyalarıma başka kadının dokunması hoşuma gider miymiş?Zihniyete bak yaa...
Ben çalışıp her olumsuzluğa rağmen kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum,eve 3 giriyorsa benimkiyle 5 olur,kötü mü olur dedim.
Sonra da ben annem gibi,annen gibi olmak istemiyorum dedim.(Benim annem de onun annesi de ilkokul mezunu ve ev hanımı.Bunu annelerimizi küçümsemek için söylemedim.Ama her sabah bir kadının eşinden para istemesi kötü bir şey tabi.)Sonra da beyefendi bunun üzerine SEN BENİM ANNEMİN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN. demesin mi?
Şok oldum resmen şok...
Senin annenin tırnağı mı?Bırak da onu bunu ben öyle bir kadın olacağım ki sen benim tırnaklarımı o zaman gör,kim kimin tırnağı olamazmış işte o zaman göreceksin dedim.Suratına kapattım telefonu.
Çok sinirliyim çok...Onca harcadığım emeğe,zamana,döktüğüm dile değmezmiş.Bitti işte bitti.Bulsun benim gibi kızı göreyim o zaman ben.:99:
Ucuz kurtuldum şükür
Hiç etmediğim küfürleri ediyorum saatlerdir,canım o kadar sıkkın ki.Karşımda olsa okkalı bir tokadı yemişti de neyse.
Anne babanızın ve kendi emeklerinizin karşılığında bu zihniyetin ne kadar yanlış olduğunu anlatmak için yukarıdaki kısmı yazmıştım, sizin cevabınız da "Annemin babamın emeklerini bilecek durumdayım şükür" olmuştu, bilmediğinizi iddia etmedim zaten... Konu açıp fikrimizi sorduğunuzda fikrimizi söyleriz, madem onu vazgeçirmek istiyorsunuz bunları anlatmanız gerekecekti, olanı/olması gerekeni söyledik, belki sizin aklınız buna yetiyordur da erkek arkadaşınızınki yetmiyordur, hadi onun da yetiyordur diyelim, kabullenmek istemiyordur, bunu vurgulamanız gerektiğini ifade ettik... Görülüyor ki benim tavsiyemi o uygulamış, sizin anne babanızın emeklerini vurgulamanız gerekirken o kendi annesini ideal kadın olarak örneklendirmiş...
Ne kadar iyi niyetli de olsa evleneceği kadını ev hanımı, çocuklarının anası yapmak isteyen bu zihniyetteki bir adama "Ben annelerimiz gibi olmak istemiyorum" derseniz bu cevabı alırsınız, onun bakış açısı bu... Siz ne kendinizin ne de onun annesini küçümsediniz ama o ataerkil aile yapısını savunduğundan ifadelerinizi hoş bulmamış... Buradan "Annesine değer veriyor, evleneceği kadına da değer verir" anlamından ziyade "Annesi gibi bir kadınla evlenmek istiyor" anlamı çıkar... Kafa yapılarınız farklı, aranız tekrar düzelebilir ama bu konu kolay kolay gündeminizden düşmez... Bu tartışma orta yol bulunması ihtimalini de zedelemiş, artık iş inada binecek ve çatışma devam edecek aranızda... Her ne olursa olsun kararırınızdan dönmediğiniz sürece kendinize en büyük iyiliği yapmış olacaksınız...
Alttan almak mı?Yapma bebekpatiği...
Ne demek ya alttan almak ben onun annesinin tırnağı bile olamazmışım.
Neyi alttan alayım Allahaşkına
Dur kız hemencik sinirleniyosun atarlanıyosun
:18: Benn sadece bilemedim tırnağı olamazsın dediyse sende ozaman anne yaşa ömür boyu diyeydin şuna bak hele.
:78: off herşey yoluna girsin bebek patiği öyle istiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?