bu sabah eşim dün 5 lira vermişti onunla sohbete gittim servisle gittik servis ücreti 1 lira idi sonra 2 lira oldu eşim de bana yalan söyledin diyarek laf söylediben servise binince haberim oldu kısacası par a harcadım diye kızdı çok gücüme gitti büyük mebla olsa haklı ama 2 lira yaa keşke bende ayaklarım üzerinde durabilsem:2:
Kadına şiddet sadece gözüne yumruk atmakla dayakla olmuyor.
Kadına şiddetin fiziksel şiddet, ekonomik şiddet, psikolojik şiddet gibi, sınıfları var.
Eşiniz olacak o adam size hem ekonomik şiddet uyguluyor hem de psikolojik şiddet.
Hem çalışmanıza izin vermiyor hem de verdiği 5 liranın hesabını sorarak, psikolojinizi alt üst ediyor.
Bir kadının çalışması parasını kazanması taraftarıyım.Fakat oldu ki çalışmadı çalışamadı,oturdu evinin temizliğini yemeğini yaptı çocuklarına baktı; o adam bostan korkuluğu mu?
Hani her derdini anlatana boşanmalısın demiyorum ama, sizin bir an önce eşinize " ben çalışıp paramı kazanacağım" diye diretmeniz lazım.
Kabul etmez izin vermezse (izin vermek de ne demek oluyorsa artık sanki esir aldı adam kendine), "verdiğin 5 liranın hesabını yapmadan önce düşünseydin" demeniz lazım.
Herşeye rağmen çalışmanıza müsaade etmez, lira lira hesap yaparak sizin psikolojinizi bozarsa, boşanmanız lazım.Çok net.
Ne bu böyle bu dünyaya onun kahrını çekmeye mi geldiniz?
Bilerek izin vermiyor çalışmanıza ki ona muhtaç kalasınız.
Yok öyle yağma, güçlü olun biraz lütfen!