Tuvalet Eğitimi Benim yöntemim kademeli eğitim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

Nego

Özgür Filistin ☝️Bir sabah gelecek kardan aydınlık
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2010
84.676
355.180
898
Oğlum 31 aylık kademeli eğitim dedim bezini çıkarmadan günün belli saatleri lazımlığa oturtmaktı yöntemim iki gün sürdü sonra tekrar beze döndüm bu dönemde ara verdik bir ayı geçmiş, pazar günü bezi bitmişti bende mecburen alıştırma külodu giydirdim oğlum çişin gelince söyle altında bezin yok dedim tamam dedi bir kaç kere kaza oldu kaçırdı hiç kızmadım 5-6 pijama değiştik sanırım saymadım her seferinde biraz altına biraz lazımlığına yaptı bende sticker verdim ve tablomuza yıldız yapıştırdık,akşam yatana kadar bez bağlamadık o yarım günde bir sticker kazandı:) gerisini üstüne yaptı:) tablomuz yine aynı değiştirmedim bazen ben soruyorum bazen kendi söylüyor gün gün yazıcam gelişmeleri mavi yıldızlar çiş kırmızılar yaptığı kaka olacak henüz kaka yapmadı.

[TABLE="class: grid, width: 500"]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]pazartesi[/TD]
[TD]salı[/TD]
[TD]çarşamba[/TD]
[TD]perşembe[/TD]
[TD]cuma[/TD]
[TD]cumartesi[/TD]
[TD]pazar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]uyanınca[/TD]
[TD]+[/TD]
[TD]+[/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] + + [/TD]
[TD] +++ [/TD]
[TD][/TD]
[TD] ++ [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kahvaltıdan sonra[/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] + + [/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] ++[/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] ++ [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]öğlen uykusundan önce [/TD]
[TD] + [/TD]
[TD][/TD]
[TD] ++ [/TD]
[TD] ++ [/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]öğlen uykusundan sonra [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] + + [/TD]
[TD] + + [/TD]
[TD] ++ [/TD]
[TD] +++ [/TD]
[TD] ++++ [/TD]
[TD] + + [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akşam uykusundan önce[/TD]
[TD][/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] + + [/TD]
[TD] + + + [/TD]
[TD] + [/TD]
[TD] ++ [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Son düzenleme:
2. gün

Bugünde iki kere yaptı küçük çişini, kakasını bugün bezine yaptı lazımlığa yapamadı zorlamıycam teklif edicem ayakta yapmaya alışık olduğu için zorlanıyor kakasında, epeydir çömelerek yap diye uyarıyorduk ama pek işe yaramamış:)

Rica etsem çalışmalarınızın ne durumda oldugunu bizede aktarırmısınız benım kızım da sırada bekliyor :))

Rica etsem çalışmalarınızın ne durumda oldugunu bizede aktarırmısınız benım kızım da sırada bekliyor :))

Merhaba 3. günden sonra istemedi sabah hemen yaptırmak istedim ama iki gün üst üste yapmıştı bezine zaten sabah uyanınca ve öğlen uyanınca yaptırabildim ,yeniden başlamayı düşünüyorum bu yönteme yani geçen hafta fiyasko oldu bende rahatsızdım üsteleyemedim, devam edince yazıcam inşallah işe yarar hepimiz için:)

3. gün

Sabah uyandığında bezine yapmıştı lazımlığa oturmak istemedi gün içinde listedeki saatlerde oturttum ama yapmadı ertesi günde aynı olunca bıraktım, bu hafta yeniden başlamak istiyorum bu yöntem bana en uygunu diğer türlü çok zorlanıyorum oğlum çok inatçı sağolsun:))

benim kizimda bazen soyluyor tamam simdi sirasi cocuk hazir herhalde diyorum bezini cikartiyorum bide bakmisim uzerine kacirmis bazen kakasinida soyluyor bazen bezine yapiyor bende ustelemek istemiyorum bakalim ne zaman kurtulucaz bezimizden

benim kizimda bazen soyluyor tamam simdi sirasi cocuk hazir herhalde diyorum bezini cikartiyorum bide bakmisim uzerine kacirmis bazen kakasinida soyluyor bazen bezine yapiyor bende ustelemek istemiyorum bakalim ne zaman kurtulucaz bezimizden

Ben ne zaman başlayalım desem iş çıkıyor yarım kalıyor günleri iyi planlamak lazım şimdi de hamileyim bir an önce halletmem lazım bu durumu, Allah kolaylık versin hepimize

Ben ne zaman başlayalım desem iş çıkıyor yarım kalıyor günleri iyi planlamak lazım şimdi de hamileyim bir an önce halletmem lazım bu durumu, Allah kolaylık versin hepimize

amin canim gercekten oyle hadi baslayalim diyorum ya randevumuz oluyo ya misafir geliyo simdide ise basladim nasil yapicam bilmiyorum kizimda bir soylerse 2 soylemiyo zaten aksama kadar creche te kaliyo bi kac gun izin almayi dusunuyorum yazdan once ogrenmesi lazim seneye ana okuluna gidicek temiz olmazsa almazlar bende calisiyorum yasindan dolayi artik creche de gidemez mecbur bu yaz temiz olmamiz lazim allah herkesin yazdimcisi olsun senin isinde zormus ama bence vakit ayi dogumdan once temiz olsun benim kizim oldugunda oglum hala temiz degildi ve inan aksama kadar bez degistirmekten bikmistim.

Bende öyle istiyorum artık eşimden vs destek alıcam halasını çok seviyor birde onunla deniycem belki başarırız benimle inatlaşıyor çünkü:) Allah kolaylık versin hepimize

1. gün pazar öğleden sonra:

Bir defa lazımlığa çişini yaptı sticker kazandı tablomuzada bir yıldız

2. gün pazartesi:

Sabah uyandığında tuvalete gitmem gerek çişim var diye beni kaldırdı hemen koştuk ve lazımlığına yaptı çişini:) bezi kupkuruydu:) hemen bir sticker verdim tablomuza yıldız yapıştırdık.

kahvaltıdan sonra ve öğlen uykusundan önce yine lazımlığa yaptı:) arada 2-3 kere altına yaptı ıslandı ıslandı diye çok rahatsız oldu:) bazende birazını çamaşırına birazını lazımlığa yaptı hiç kızmadım kaza olmuş oğlum bir daha unutma söylemeyi üstün cicilerin ıslanmasın edim tamam anne dedi:) tabi oyuna çizgi filime dalınca unuttu:) bazen ben sordum bazen kendisi geldi:) öğlen uykusundan huysuz kalktı ve yapmak istemedi aslına en iyi uykundan uyanınca yapıyordu benimde hastane işim vardı babannesigile bezli olarak bıraktım o gün akşam geldim mecburen öğleden sonrası bezli geçti o gün 3 kere yaptı lazımlığa:)

3. gün salı:

Sabah uyanmıştı beşiğinden almamıştım çişim geldi diye bağırınca hemen aldım beşikten:) koştuk yine yaptı lazımlığa bezi yine kuruydu sticker verdim yıldızımızı yapıştırdık, kahvaltıdan sonra bir kere daha lazımlığına yaptı, iki kere altına yaptı, şimdi bezsiz uyuyor bakalım ne olacak:)

3. gün salı:

Öğlen bezsiz uyudu ve kuru kalktı:) kalkınca hemen yapmadı 15-20 dk bekledi ve yaptı:) sonra akşam üzeri bir daha yaptı uyumadan önce yapacak mı bakalım:)

3. gün salı:

Akşam uyumadan da yaptı canım oğlum:) kaka yaptırmaya çalıştık yapmıyor kabız olacak iyice bezini bağlamıştım ona yap diye bezde istemiyor artık inşaalah kaka işinide hallederiz

4. gün çarşamba:

Sabah uyanınca yaptı çişini, kahvaltıdan sonra da yaptı bezi kuruydu yine,hiç kaçırmadan yaptı bakalım gün içinde ne olacak:)

4. gün çarşamba:

Sabah uyanınca yaptı çişini, kahvaltıdan sonra da yaptı bezi kuruydu yine,hiç kaçırmadan yaptı bakalım gün içinde ne olacak:)

internetten baktigim kadariyla cisin var mi diye sormayin kendi kendine ogrenmesi lazimmis diye okudum. ama bugun hic sormadim kendiside soylemedi.hep altina yapti.

acaba sormam daha mi etkili olur.

ins bizde sizin gibi hemen ogreniriz. kac yasinda oglunuz.

Bun benim 3. denemem ilk yaptığımızda bende sabır yoktu rahat olamıyordum bu sefer çok rahatım batırsın her yeri mantığıyla hareket edince o da rahat oldu, çişin var mı diye her an sormuyorum sizde benim çizelgem gibi hazırlayın faydası olur günün belli saatleri sorun dakka başı sorunca sıkılıyorlar gerçekten benim oğlum şu an kendi de hevesli yoksa ilk iki denemem fiyaskoydu hepsini bir vakti oluyor 32 aylık şu an, bir ben soruyorum oğlum çişin var mı diyorum yok anne diyor tamam kuzum gelince söyle üstün ıslanmasın diyorum eğer unuturda yaparsa aa kaza olmuş unuttun galiba bir daha unutma tamam mı diyorum tamam diyor şimdilik böyle ben gün gün yazarım gelişmeleri umarım faydası olur sizede.

Altina yaptiginda hic kizmadim. Hatta sizin dediginiz gibi soyluyordum.benim kizimda 32 aylik. Ben onunla konustugumda yuzume bakmiyor. Baska birseyle ilgileniyor yada baska birsey soylemeye calisiyor. Halbuki yumusak konusuyorum. Tamam mi diyorum o bana baska seyler anlatiyor. Soruma cvp vermiyor. Tuvalete gittik cisini yapti bitti. Hayir bitmedi daha yapacagim dedi.sende benimle kal dedi. Bende ona bitirdiginde beni cagir.ben gelecegim dedim. Cunku 14 aylik bir kizim daha var. O da agliyordu o sirada.cogunlukla tuvaletin onunde ucumuz beraber oturuyoruz ama..... 14 aylik bir kizimin etkiside olabilir mi ? Babasi geldiginde zaten hepten degisti. Tuvalete goturemedim. Agladi bende zorlamadim.sonra altina yapti. Hosuna gitmis gibi cok mutluydu.bezi tekrar bagladim suan.
Sizin yazilarinizi takip edecegim. Tesekkur ederim.

Kardeşinden dolayı öyle yapıyor anladığım kadarıyla dikkat çekmek için o bezine yapıyor ben neden yapmıyım diye düşünüyor muhtemelen, ben yalnız bırakmıyorum yaparken oğlum çok hareketli durmaz ben olmazsam:) şimdi siz çiş konusu gündeme gelince haliyle daha fazla ilgi gösterdiniz bu da hoşuna gitmiştir,ne yapsanız bilemedim işin içinde kardeş var çünkü siz bir ay ara verin tekrar deneyin bence ben öyle yapmıştım, bu işte sabır şart, az önce öğlen uykusunda kaçırmış bez bağlamamıştım ağladı bir sürü kızmadım oğlum olur kaza olmuş dedim ama çok ağladı en son ağladığı için kızdım neyse tekrar uyuttum kaza olmuş üzülme sakın olur herkes yapar böyle kaza dedim ikna oldu sonunda.

Evet haklisiniz.sanirim ara vermeliyim.sizi anliyorum.sabir gosteriyoruz ama sinirlarimiz zorlaninca insan biranlik kiziyor. Rabbim sizede kolaylik versin ins. Siz hamile misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…