Benim yuvam dağıldı bunlar nasıl bu kadar rahat

Ona buna suç aramanıza gerek yok iki taraf birbirini isteseydi hiç kimse bir şey yapamazdı kadının helalık istemesi de öylesine yapılmış bir eylem sırtınızda taşımadınız herhalde..ayrıca bedua etmeyin sizi bulur.

Sonuna kadar hem yazdıklarını, hem de diğer arkadaşlarımızın yorumlarını okudum.

Öncelikle verilmiş sadakan varmış, kurtulmuşsun.
Şu an içine düştüğün acıdan dolayı böyle hissetmiyor olabilirsin ama zamanla ne demek istediğimi anlayacaksın.
İlk evliliğimde eski eşimin ailesi tam da senin eski eşinin ailesi gibiydi. Üstelik biz aynı binada yaşamamamıza rağmen tüm sülale koloni halinde karar veriyor, aslında fırsat bulduklarında birbirlerini sokuyor ama senin canını yaktıkları gibi bir fırsat bulunca benim de canımı yakmaktan geri kalmıyorlardı.
Seni tek hatalı gördüğüm nokta evini defalarca terketmişsin... Bu evliliğinde olan olmuş, gençsin ve şu an farketmesen de bilemesen de yeniden evleneceksin. Dilerim karşına adam gibi bir adam çıkar gelecek sefer, ancak sen de bir daha sürekli baba evine gelmezsin her kavgada anlaşmazlıkta...

Evlilik 2 kişiliktir, bunu kavrayamamış biriyle bir ömür geçirmektense kurtulduğuna sevin... Biz kullar aciziz, bazen hayır olan şeyleri o an için şer sanabiliyoruz ama uzun vadede Allah’ın en hayırlısını verdiğini görüyoruz.

İlk evliliğimde mutlu olduğunu sanıyordum, oysa kişiliksiz bir adamla evlenmiş olduğumu, hatta içerisinde bir psikopat olduğunu boşanıp zaman geçtikten sonra gördüm... yani o zaman için şer olduğunu sandığım şey hayırmış aslında.
Sonrasında şimdiki eşimle tanıştım. Ve aynı sizin bahsettiğiniz gibi evlilikle ilgili hevesimi alamadığımı düşündüğüm her şeyin en güzelini yaşadım ve yaşıyorum. Sizin için de böyle olacak...

Sizden ricam, lütfen kendi kendinizi değersizleştirmeyin, mesela dul ve çocuklu kadın demeyin kendinize... durumu açıklamak için söylediğinizi biliyorum ama saçma sapan dul kelimesi aşağılamak için kullanılıyor bunu da anlamıyorum... Siz hala Allah’ın özene bezene yarattığı, kıymetli bir cansınız, kadınsınız, annesiniz... Her şeyin en güzelİne layıksınız... Yaralarınızı sardığımızda Allah doğru kişiyi çıkartacak karşınıza, o sebeple geçmişi geçmişte bırakıp yaralarınızı sarıp hayatın güzelliklerine uzanın...

Ve sakın zor olduğunu düşünmeyin, önünüze bakın. Zor olsa ne ben, ne de başarmış onlarca kadın yapamazdık...

O çok bilmiş teyze ve diğerlerine gelince... Ben eski eşim ve ailesinden herkesle irtibatı kestim, size de aynısını tavsiye ediyorum. İyileşme sürecinİzi hızlandıracak... Hakka hukuka gelirsek de, Allah bilir deyin geçin bir daha yolunuzu keserlerse...
Şahsen ben Ahirette önce öğrenmek istiyorum mesela bana attıkları çamurları... ahahaha...

Kv bağırdığında gittim baba evine.çünkü yine eşim sen haklısın diyecek birşey olmamış gibi devam edecektik.birde en son boşanmadan evvel geldim.
Teşekkür ederim bu güzel yorumunuz için

Allah tüm sıkıntılarınızdan kurtarsın.ne kadar kötü plan yapmış eşiniz

kari koca arasını sizin olayda olduğu gibi aile oldgunu kabül etmeyen akil yoksunu kadın ya da erkek bozar. Kadın ver erkek karşılıklı olarak biribirini sevse ve birbirlerinin arkasında olsa bunların hicbiri olmaz.

O kadın kocasının arkasında durup ses çıkarmamış kocaya itaat etmiştir şimdi ramazanda hak hukuk aklına gelmiştir
Kadınlarımızın genel durumu
Aynı şeyler yaşasaydı olaylara farklı müdahale ederdi

Son sayfaya kadar okudum anladığım kadarıyla bunlar sülalece seni sindirip hizmetçi köle gelin yapmaya çalışmışlar çocuk var boşanamaz kafasıyla çirkinleşmişler ve tabii ki işin sonu boşanmaya varınca ortalık durulunca gürültüler bitince vicdanın sesi duyulmaya başlar... O hesap işte kendi bencillikleri başka bir şey değil ... Allahım iyi merhametli insanları yoldaş etsin inşallah...

Amin sağolun

koca suçlu gene.
bakmasın kimsenin ağzına. yani kafasına silah dayayıp mı malları bizim üzerimize yap dediler hayır. paşa paşa gidip yapmış.
ha bir de aklı pek basmıyormuş doğru. keşke boşanma davasını açsaymışsınız. mal kaçırdı diye de belirtirdiniz araştırılırdı.. böyle anne-baba-kardeşe verilince o satış bozuluyor.
şimdi üstünden zamanda geçmiş bozulur mu satış bilemem.

terbiyesizler..
neyse bence sen boşuna üzülüyorsun. ne karalar bağlıyorsun artık bak hayatına. bunlardan resmen kurtulmuşsun. o adamdan da ne köy olur ne kasaba.
kızınla kendine güzel bir dünya yap. onları ve olanları sil hafızandan.

Kesinlikle aynı fikirdeyim size Katılıyorum .
Konu sahibi teyze vicdan yapmış olabilir kendince o Yüzden Konuşmak istemiş olabilir ama artık Görüşmek istemiyorsan hepsine karsı net bir duruşun olsun . Üzme kendini

Yok zaten yapamadı öyle birşey düşünceyle kaldı sonra ben bosanmak istediğimi hiç bir hak talep etmedigimi söyledim
Çünkü ev zaten borçlu borçlu evi ne yapayım yaşım genç ailemin durumu çok iyi sonra pişman oldu asker eşim 1 yıldır görevde ne yapacağımı bilemedim dedi
Bende çok ağır söz söylemiştim hata elbetteki bende de var ama bu kadarını hiç haketmedim
Beni gerçekten çok sevdiğine eminim pervane olur benim için ama hep mantıksız hareket eder
Eşimin ailesindeki erkeklerin genetigin de var bu çünkü

ne diyim Allah akıl versin ona o zaman.

Bir ilişkiyi, ilişki içindeki iki kişi istemedikçe hiçkimse bozamaz.... Ne adamlar var yahu, hiçbir sorun yaşamadığı halde huzurumuzu bozmasınlar diye ailesiyle karısı arasında dağ gibi duran.. Hele ki laf ettirecek, akıl verdirecek?.

Valla bu adamlar nerede gören bilen varsa oraya gidelim
Ben hiç görmedim de
Buralarda mı bi sorun var acaba

Her insanın iyi kötü her türlü huyu vardır
Hepimiz insaniz yanlışlarda bizim için
Ben demiyorum ki biz kadinlar hatasiziz hep erkeklerde ailelerde sorun ama kimi erkek aileleri var ki oğlan bizim kız bizim hep biz hep biz yani
Ve yetsitirilis tarzıda bu olunca erkeklerde anne babacı oluyor
Benim evlilik cağında kardeşim var onu hep tembihlerim önce karin sonra anne baba sonra biz ablalar diye
Evlilikleri çocuk oyuncağı yapanları Allah ıslah etsin ne diyeyim herkesin yaşam tarzı anlayışı farkli

Valla bu adamlar nerede gören bilen varsa oraya gidelim
Ben hiç görmedim de
Buralarda mı bi sorun var acaba
Öğretme akıllılara adam demiyorum şahsen, bence evrimlerini tamamlayamamış beyinler onlar. Sorunuza gelince; bizim ailenin erkekleri böyle, nişanlım böyle, kardeşimin sevgilisi de. Sayıları az olabilir ama yok da değiller. Arayan bulur. Ya da daha doğrusu; aramayınca onlar gelip buluyor

İşte biz gibilerin sayısı artsa, sorun azalacak. Ama okadar az ki oğluna, kardeşine, etrafındaki erkeklere bu öğüdü veren kişi sayısı.. herkesde bir hep ben hep ben ...

Ne güzel sizin adınıza sevindim rabbim musmustlu etsin inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…