Benim yuzumden mi verem oldu?

Aman acıyıp yanına teselliye felan gitmeyin de aktif dönemdeyse size de bulaşır mulaşır.
Başınıza iş almayın.

Olmaz falan diyoruz ama. Konuyu okuyunca araştırdım da sıkını, stres de neden olabiliyormuş 😳😳😳 diyelim ki çocukken veya yıllar önce bu mikrobu aldı ama bağışklık mikrobu baskılıyor sonra stres ve sıkıntı anında tetiklenip ortaya çıkabiliyormuş 😳😳

Olmaz falan diyoruz ama. Konuyu okuyunca araştırdım da sıkını, stres de neden olabiliyormuş 😳😳😳 diyelim ki çocukken veya yıllar önce bu mikrobu aldı ama bağışklık mikrobu baskılıyor sonra stres ve sıkıntı anında tetiklenip ortaya çıkabiliyormuş 😳😳

aşılı kişilerde görülebiliyor mu hastalık? Bu adamın max 30 yaşında olduğunu düşünürsek aşısı olmaması imkansız.
annemin dayısı verem olup sanatoryuma yatırılmış gençliğinde. istemediği kadınla evlendi diye. Başka sevdiği varmış vermemişler falan klasik hikaye. Ama bir gecelik üzüntüden olmamış. Evlendikten 2 yıl sonra sinsi sinsi çıkmış hastalık. Üzüntü, iştahsızlık, sigara, alkol derken bağışıklık zayıflamış ve verem olmuş. bu adamın ayrıldıkları gece çat diye verem olması :)

aşılı kişilerde görülebiliyor mu hastalık? Bu adamın max 30 yaşında olduğunu düşünürsek aşısı olmaması imkansız.
annemin dayısı verem olup sanatoryuma yatırılmış gençliğinde. istemediği kadınla evlendi diye. Başka sevdiği varmış vermemişler falan klasik hikaye. Ama bir gecelik üzüntüden olmamış. Evlendikten 2 yıl sonra sinsi sinsi çıkmış hastalık. Üzüntü, iştahsızlık, sigara, alkol derken bağışıklık zayıflamış ve verem olmuş. bu adamın ayrıldıkları gece çat diye verem olması :)
Ben orasını bilmiyorum ki 😂 belki anası aşı karşıtıydı yaptrmadı 😝 bazıları bulaşması lazm böyle türk filmlernde olur falan yazmş ona istinaden yazdm öyle 😀

1 senedir birlikteydik benim çok skintilarimla aglamalarimla uğraştı sonrasında başka bir sebepten olmayacağını anlayıp ayrıldık.2 ay oldu.tam da o dönem çıkmış.ben dün öğrendim.benimle yaşadığı skintilardan mi böyle oldu bilmiyorum
Verem bı anda olmaz. İnsan vücuduna tüberküloz mikrobunu alır. Yıllarca bu mikropla gezebilir. Vücut direnci düştüğü zaman ise mu mikroba yenik düşer. Tüberküloz ortaya çıkar. Yani beyefendiyi verem eden siz değilsiniz. 🤣

aşılılarda da olabilir.

Ben orasını bilmiyorum ki 😂 belki anası aşı karşıtıydı yaptrmadı 😝 bazıları bulaşması lazm böyle türk filmlernde olur falan yazmş ona istinaden yazdm öyle 😀

evet önce bulaşması lazım.
Şu an verem salgını olmadığı için ve verem bulaşıcılığı zor bi hastalık olduğu için o mikrobu almış olması düşük ihtimal. aldı diyelim yıllardır kuluçkada. Bir gecelik üzüntüyle çıkmaz ama. Sinsi ve yavaş ilerler :) yine türk filmi hikayesi yani.
Bence korona oldu 😂

evet önce bulaşması lazım.
Şu an verem salgını olmadığı için ve verem bulaşıcılığı zor bi hastalık olduğu için o mikrobu almış olması düşük ihtimal. aldı diyelim yıllardır kuluçkada. Bir gecelik üzüntüyle çıkmaz ama. Sinsi ve yavaş ilerler :) yine türk filmi hikayesi yani.
Bence korona oldu 😂
Hahaha orasını bilemicem artık 😝

Neden doğru olabileceğini düşünmüyorsunuz. Doğruysa siz olsanız üzülmez miydinuz

Bilim diye bir şeyden haberiniz var mı? Bizim haberimiz olduğu için doğru olabileceğini düşünmüyoruz.
Kimse 1 gecede verem olmaz.

Türkiye'de görülme sıklığı da yüz binde 14'müş. Yaklaşık 12 bin verem hastasından bir tanesi sizin hasretinizden hasta olmamıştır merak etmeyin.

siz nerede yaşıyorsunuz ya :-) öyle hemen ayrılık acısına pat diye verem olmak.. bir insanı üzüntüm ve aşkımla verem ettim diye ağlamak.. kusura bakmayın biraz güldüm.

Aşısı tutmamış olabilir.
Tam emin değilim ama bildiğim kadarıyla deri altına yapılıyor verem aşısı.
Kas içine yapmışsa hemşire tutmadı belki.
Belki yeterli miktar sıvıyı veremedi deriye.
Belki onemsemediler yaptirmadilar.
Yani aşı günü okula gitmediyse pesine dusmediler belki.

:işsiz::işsiz:

hayır efendim, tüberküloz basili yüzünden verem olunur.

elinize basili alıp adamın akciğerlerine tıkmadınız ya. :işsiz::olamaz:

öyle ayrılık acısından da immün sistem o kadar zayıflamaz.

eskilerin ince hastalığı durumu günümüzde pek geçerli değil yani.

boş yapmış biraz arkadaşınız, duygusallık katmak istemiş herhalde.
Kemancilarin vereme yakalanma riskinin yüksek olduğunu duymuştum içli müzikten dolayı. O da mı yalanmış 😂

Back
X