• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimde Altınlarım gitti ...

Bugünkü konulardan şunu anladım altının varsa kocana bile emanet etme ..
Bakıyorum şuanda altını gramı 391 te leee
Vayyy arkadaş bileydim altınlarımı gömerdim...

Bugünkü konulardan şunu anladım altının varsa kocana bile emanet etme ..
Bakıyorum şuanda altını gramı 391 te leee
Vayyy arkadaş bileydim altınlarımı gömerdim...
Nereye gomecektin cok güldüm 😁😁 ben valla kasaya koydum o kadar hikaye dinledim ki bu altin meselesine ve okudum ki kocama bile vermedim valla şimdi istese yine vermem😁

Alacaklarına adım gibi eminim ama benden izinsiz yapmaları ağrıma gitti ki vermezdim orasida öyle ama çok kötü oldum ben akrabayim zaten eltim alıyorlar ama annenden korktukları için dedi annem biraz sinirli bir kadındır bir yanlış gördü mü affetmez her yere bu hatalarını anlatır bunuda biliyorlar rezil olmamak için alıyorlar kara kasım kara gözüm için değil ilk evlendigimde çok sakindim ses etmezdim vur enseye al lokmayı tarzi biriydim şimdi onların tutumuna göre çok agresif biri oldum onlara karşı ve bu altınlar yüzünden yuvamin dagilacagini çok iyi biliyorlar bu konuda yuva bozan taraf olmamak icin alıyorlar yada almışlar eltimle henüz bu konuyu konuşmadım..
Neyi almışlar? Harcadıkları altınları yerine mi alıyorlar alıyorlarsa ses etme tamamlayıp verecekler o zaman sana

Alacaklarına çok eminsiniz ama lütfen bundan emin olmayın. İnanın hiç bilemezsiniz, o yüzden bir an önce olayın gün yüzüne çıkmasını sağlayın. Ve bir daha da asla böyle bir şey yapmayın.
(Ve rica ediyorum her şeyi dine bağlamayın, kusacağım geliyor bu ayrıntıları verdiklerinde artık :kusmuk: çok namaz kılıyorlar, çok dindarlar vs.. Hayır, gerçekten hakkiyla namaz kılıyor olsalar böyle bir şey yapamazlardı, Allahtan korkarlardı zaten. Onlar sadece dindar olduğunu sanıyorlar. Buraya değinmeden geçemedim.)

Ay o kadar altını bırakıp nasıl gidebildiniz ya, altın hesabı diye bir şey var, kasalar var. Bu devirde altını evde tutmak ona buna emanet etmek nasıl bir kafa? Vallahi böyle konuları okurken konu sahiplerinden daha fazla geriliyorum sizin yerinizde olsam onlara dar ederim orayı. Benim birikimimi alıp borsda batıracak he mi. Onların dinleri imanları batsın hiç kusura bakmayın. Böyle insanlar gerçek Müslüman falan değil tamamen gösterme. Geçmiş olsun üzerine bir bardak su için. Borsada elalemin parasını yiyen insan o parayı asla ama asla geri ödemez.

Hep bu aralar altın çalma vakası oldu. İş güç durdu millet çekinmese parmağı kesip alyansı alacak. Bu konuda ne yapılır bilemiyorum. Diyeceğim dişli olun hakkınızı savunun. Mümkün olacak kadar fazla mercilere şikayet edin. Böyle bir eşten de boşanın bence.
Buradan bunu okuyan bacılarıma sesleniyorum. "Saklayacaksanız kasaya,altın hesabına falan koyun,eve peşinat yapın,tarla alın."

Arkadaşlar ben sabir edip pusuda yatmak istiyorum. Nedeni altınlarım mümkünatı yok alınacak "Bu kadar Allah Allah diyen bir insan ben yuva bozan kaynana kayın olmak istiyorum ortalıkta mehir yiyen aile olmak istiyorum haram yiyen aile olmak istiyorum diyorlarsa benim için hava güzel giderim önce bakarım altınlarım alınmış mı tamami eksiksiz sonra annemgilin kuyumcuya götürürüm bakarım gram fazlaysa mesela 35 değil 40 sa hiç muhatap olmak alır geri gönderirim ailemin yanıdayken benim brebir gram altınım değilse boşanırım net yani eksik gelsede aynı yaparim sonra altınlarımı ben getirticem orda kalmasına musade etmiyecem. Haram yiyorlar sonra niye borsa kazandırmadı e kazanç yapayim derken batarsınız ...

Bunlar hep iyi gelin olmaktan oluyor.Siz iyi olayım diye altınları verdiniz sonra emanet altın taktınız hiç ses etmediniz.Kesin gelinimiz çok iyi diyorlardır.Altininizi direk banka kasasına koyacaktınız evet yıllık kira parası var ama bu miktarda ki bir altın için de bunu yapmak gerek.Suan tüm aile sizin arkanızdan iş çeviriyor.Eltinizi söylemenize gerek yok sorun eşinize altınları kem küm ederse ortalığı yıkın.
Aslında çok paracı bir insan da değilim ama insanlar bu kadar altın kaybedince nasıl sakin kalabiliyor.Gecen konuda ki adama da çok şaşırmıştım.
Bazı şeyler kimseye emanet edilmez güvenilmez.Hala anneme vereceğim o kuyumcuya götürsün diyorsunuz.Siz deki şu insanlara güvenme olayına da hayran kaldım.Hadi anneniz o kadar altını çaldırdı o kadına bu kadar yük yazık değil mi?Yada kuyumcuya emanet etme ne ya?Adam battı diyelim yâda sizin gibileri dolandırdı kaçtı o zaman ne olacak?

allah aşkına, allahın emaneti gibi bir sözle birine - kim olursa olsun - değerli bir eşya emanet etmek doğru mu ? illa bırakacaksanız kendi ailenize bıraksaydınız bari. insan bazen de kendisi yaratıyor başka insanlara fırsatı.
ayrıca neden götüremediniz yurtdışına ? bizim bir akrabamız neredeyse her sene 100er bin tl lik altın alıyor almanya'dan tatile geldiğinde, hepsini de götürüyor yanında.

Ama kaynanamgil benim Altınlarımı bekar kaynima vermişler o borsaya yatırıp daha çok kazanmak için benim altınlarım üzerinden faizcilik yapmış..Güya makul çok dindar aileler bir görseniz bana inanmazsınız bu kadar oruç tutan kuran okuyan namaz kılan insanlar mehrin çok büyük haram olduğunu faizin çok büyük haram olduğunu bilirler iftira atma dersiniz ama malesef yaptılar..

Borsa faizcilik değildir. Kimse sana paranı alırken belirlenmiş süre sonunda belirlenmiş bir oran üzerinden paranı çoğaltacağını vaad etmez. Paranı bir işe yatırıp kaybetmekten farkı yoktur. Ha ama kurtlar sofrasıdır o ayrı.
Bilmeden yanlış algı oluşturmayalım.

Bunlar hep iyi gelin olmaktan oluyor.Siz iyi olayım diye altınları verdiniz sonra emanet altın taktınız hiç ses etmediniz.Kesin gelinimiz çok iyi diyorlardır.Altininizi direk banka kasasına koyacaktınız evet yıllık kira parası var ama bu miktarda ki bir altın için de bunu yapmak gerek.Suan tüm aile sizin arkanızdan iş çeviriyor.Eltinizi söylemenize gerek yok sorun eşinize altınları kem küm ederse ortalığı yıkın.
Aslında çok paracı bir insan da değilim ama insanlar bu kadar altın kaybedince nasıl sakin kalabiliyor.Gecen konuda ki adama da çok şaşırmıştım.
Bazı şeyler kimseye emanet edilmez güvenilmez.Hala anneme vereceğim o kuyumcuya götürsün diyorsunuz.Siz deki şu insanlara güvenme olayına da hayran kaldım.Hadi anneniz o kadar altını çaldırdı o kadına bu kadar yük yazık değil mi?Yada kuyumcuya emanet etme ne ya?Adam battı diyelim yâda sizin gibileri dolandırdı kaçtı o zaman ne olacak?
yanlış anlaşıldım cnm annemgile gideceğim zaman beraber götürecem anneme zaten o konuda bırakamam kadın korkuyor böyle şeylerden bir şey olur falan diye.ha iyi gelin mi asla değilim aksine 3 elti de çok kötüyüz çok fenayizdir😂ona hiç deginmeyeyim bile

yanlış anlaşıldım cnm annemgile gideceğim zaman beraber götürecem anneme zaten o konuda bırakamam kadın korkuyor böyle şeylerden bir şey olur falan diye.ha iyi gelin mi asla değilim aksine 3 elti de çok kötüyüz çok fenayizdir😂ona hiç deginmeyeyim bile
Ben banka harici başka bir yere altın emanet edilmez diyorum.Kuyumcu tarafından o kadar dolandırılan insan var.

Iyi de eşinin ne sucu var ki? Ben mi anlamadim yoksa kaynı ve kaynanası halletmiş altınları 🙄🤔

Konunun aşağıdaki bölümünden ben öyle anladım.

Eve geldik eşime dedim koskoca kuyumcuda 35 gram 8 tane bilerzik nasıl olmaz dedim söyledi saçma şeyler hatırlamıyorum bile üstünde durmadım ses etmedim...

Konu sahibi de sonradan eşinin haberdar olduğunu düşündüğünü yazmış zaten.

Bence borsaya yatirdiklarinda haberi yoktu ama gittiğimizde mutlaka haberi olmuştur ki benide kandırmaya çalışıyor

Bana kalırsa ailesinin eşine en baştan söylemiş olmaları bile mümkün. Sormadan yapmazlardı gibi geliyor. En azından annesi sorardı.

Hoş önceden ya da sonradan öğrenmesi fark etmez. Kadını kandırmaya çalışması güveni zedeler.

Back
X