Size inanamıyorum şaka gibisiniz sevde henüz 25 yaşında gencecik bir kadın bu kadın ileride anne olmak istemez mi ?Bu kadın mutlu bir cinsellik istemez mi?Bu adam bu kadının kocası mı kardeşi mi sorarım size nasıl bir evlilik bu ve siz sevdeyi suçluyorsunuz.
İnsan hayatında 4 temel ihtiyaç vardır psiklojide
1-)Açlık
2-)Susuzluk
3-)Cinsellik
4-)Annelik
siz bu kadına en temel iki ihtiyacına bay bay de diyorsunuz
.Ben bekarım deneyim falan bilmiyorum ama bir evlilikte cinsel hayat bitmişse o evlilik bitmiştir.Hele ki çocukta olmuyorsa ..
Hiçbirimiz ne zaman menopoza gireceğimizi bilmiyoruz ya erken yaşta menopoza girerse boşansa bile yeniden evlense bile çocuğuda olmaz.Kimsenin yuvası yıkılmasın ama gerçekler bunlar.İyi düşün sevde hayatının ileriki dönemlerin olabilecek tüm durumları gözden geçir ve hayatını buna göre planla
Pardon ama benim şaka oluşuım gerçek oluşumun değerlendirmesini lütfen siz yapmayın....
Benim yazdığımdan nasıl sevdeyi suçladığım anlamını çıkardınız onu da anlayamadım ama neyse...
Sevde demişki mesajında çoğu zaman kapris yapıyorum terslaflar ediyorum ki bahane olsun boşanalım diye.... Gene başka bir mesajında ne diye boşanalım diycem, aileme ne derim falan demiş...
Ben de kendi mesajımda bahane yaratmana gerekyok. Kocanı sevmiyorsun, bu kadar basit dedim.. Yani kocasını sevmemesi zaten boşanmak için yeterli bir sebep başka bahane aramana gerek yok demek istedim....
Konuyla alakasız ama psikolojide temel ihtiyaçlar teoremleri olduğu doğru falkat elirttiğiniz gibi değil.. Psikoloji falan gibi konularda büyük laflar edecekseniz önce bir internete,kitaplara bakmanızı tavsiye ederim. Buyrun temel ihtiyaç hiyererşisi. (en çok kabul gören ve literatüre giren Maslow hiyerarşisidir.
Maslow,güdüleri mertebeli bir yapı içinde görür ve insanların alt basamaktaki gereksinmeleri giderilir giderilmez üst basamaktakileri doyurmaya yöneleceğini kabul eder.Bu basamaklar şunlardır:[/b
1. Fizyolojik ihtiyaçlar:Yeme,içme,barınma vs.
2. Güvenlik ihtiyaçları: Kendini güven ve emniyet içinde ve tehlikeden uzak hissetmek
3. Ait olma ve sevgi ihtiyaçları: Başkaları ile ilişki kurmak,kabul edilmek ve bir yere ait olmak
4. Değer ihtiyaçları: Prestij,başarı,yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak
5. Kendini gerçekleştirme ihtiyaçları : Kişinin amacını gerçekleştirmesi ve potansiyelini ortaya çıkarması,kişisel tatmin,kişisel başarı,bilimsel buluşlar