Benimde bir derdim var

Bahane yaratmaya çalışmsnıza gerek yok. Çok geçerli bir bahaneniz var. Kocanızı sevmiyorsunuz.. Bu kadar basit...

Size inanamıyorum şaka gibisiniz sevde henüz 25 yaşında gencecik bir kadın bu kadın ileride anne olmak istemez mi ?Bu kadın mutlu bir cinsellik istemez mi?Bu adam bu kadının kocası mı kardeşi mi sorarım size nasıl bir evlilik bu ve siz sevdeyi suçluyorsunuz.

İnsan hayatında 4 temel ihtiyaç vardır psiklojide

1-)Açlık
2-)Susuzluk
3-)Cinsellik
4-)Annelik

siz bu kadına en temel iki ihtiyacına bay bay de diyorsunuz
.Ben bekarım deneyim falan bilmiyorum ama bir evlilikte cinsel hayat bitmişse o evlilik bitmiştir.Hele ki çocukta olmuyorsa ..
Hiçbirimiz ne zaman menopoza gireceğimizi bilmiyoruz ya erken yaşta menopoza girerse boşansa bile yeniden evlense bile çocuğuda olmaz.Kimsenin yuvası yıkılmasın ama gerçekler bunlar.İyi düşün sevde hayatının ileriki dönemlerin olabilecek tüm durumları gözden geçir ve hayatını buna göre planla

canım aslında anlattıkların sorun değilmiş gibi gözükse de büyük sorunlara yol açabilir çünkü bayanlar için cinsellik sevdiğin insanla paylaşılabilecek bir durum diye düşünüyorum ben. kıskançlık konusunu lütfen dert etme benim eşim kıskançtır çok fazla deil ama kıskançlık sorun olabilir ben de hep Allahtan benim eşim kıskanç olsun diye isterdim Allah kalbime göre verdi ama kıskançlığın çok da iyi olduğunu düşünmüyorum seni anlıyorum sahiplenilmek istiyosun bu çok doğal ama inan eşin kıskansaydı bu sefer de keşke kıskanç olmasa derdin. Eşini seviyor musun bunu anlamadın eğer seviyorsan ve başka sorunlarınız yoksa bu konuları halledebilirsiniz o da belki bu konuda kendini çok kötü hissediyor o yüzden seninle konuşmuyor olabilir bu konuyu konuşmak çok kırıcı da olabilir o yüzden ne söylesem boş bence bi aile danışmanından önce sen destek al eşinle nasıl konuşabileeğini sor ondan sonra gerekirse eşinle birlikte gidersiniz. ama diyorsan ki ben bu insanı asla sevmiyorum sevmem de o zaman hiç bişeyi düşünme derim ben gerekirse ayrıl. ama yuva yıkmak kolay değil Fakat söylediğim bi şey aklımı karıştırdı daha iyisini mi bulacağım demişsin bence ayrılmayı gerçekten düşünüyorsan seni bu ilişki bıktırdıysa o dereceye gelince insan o an evliliği kesinlikle düşünmez. o yüzden belki de bi umut vardır belki de inşallah ilişkiniz düzelebilecek derecededir

denizaslım o psikolojideki 4 temel madde var ya o maddelerden biri mesela anneliği hiç yasamadan ölenler var o nedenle o 4 kuralı gecelim
diğeride arkadasımızın kafasında evlilik bitmiş o nedenle artık hersey batacaktır ne desek bos zaten ne dememizi bekliyor ben anlamıs değilim ayrıl diyen arkadasımıza ne deyip ayrılacagım demiş
peki evliliğinin problemleri ayrılmak için yeterli değilse neden evliliğinden memnun değil biraz mücadele etmek gerekir her defasında böyle konulara yazıyorum ayrılmadan önce tedavi görün mutlaka tedavi görün coksey değişiyor denemekle ne kaybedersiniz?

eşinle olan cinsel sorunların aşılmayacak bir konu degil çünkü artık tıpta herşeyin çaresi var.belki senin bilmedigin bir sebepten dolayı iyi bir cinsel hayat yaşayamıyorsunuzdur..bunu bir kenara atarsak ki bence bu boşanma sebebi degil benim açımdan...diger sahiplenmeme duygusu olayı beni daha çok düşündürdü.
keşke daha yakından tanıyıp evlenseymişsin.eger evliligin içine sinmiyorsa bun eşinle açık açık konuşmalısın..ne kendini üzmüş olursun bu şekilde,ne de hiçbirşeyden haberi olmayan eşini.

Size inanamıyorum şaka gibisiniz sevde henüz 25 yaşında gencecik bir kadın bu kadın ileride anne olmak istemez mi ?Bu kadın mutlu bir cinsellik istemez mi?Bu adam bu kadının kocası mı kardeşi mi sorarım size nasıl bir evlilik bu ve siz sevdeyi suçluyorsunuz.

İnsan hayatında 4 temel ihtiyaç vardır psiklojide

1-)Açlık
2-)Susuzluk
3-)Cinsellik
4-)Annelik

siz bu kadına en temel iki ihtiyacına bay bay de diyorsunuz
.Ben bekarım deneyim falan bilmiyorum ama bir evlilikte cinsel hayat bitmişse o evlilik bitmiştir.Hele ki çocukta olmuyorsa ..
Hiçbirimiz ne zaman menopoza gireceğimizi bilmiyoruz ya erken yaşta menopoza girerse boşansa bile yeniden evlense bile çocuğuda olmaz.Kimsenin yuvası yıkılmasın ama gerçekler bunlar.İyi düşün sevde hayatının ileriki dönemlerin olabilecek tüm durumları gözden geçir ve hayatını buna göre planla

Pardon ama benim şaka oluşuım gerçek oluşumun değerlendirmesini lütfen siz yapmayın....
Benim yazdığımdan nasıl sevdeyi suçladığım anlamını çıkardınız onu da anlayamadım ama neyse...
Sevde demişki mesajında çoğu zaman kapris yapıyorum terslaflar ediyorum ki bahane olsun boşanalım diye.... Gene başka bir mesajında ne diye boşanalım diycem, aileme ne derim falan demiş...
Ben de kendi mesajımda bahane yaratmana gerekyok. Kocanı sevmiyorsun, bu kadar basit dedim.. Yani kocasını sevmemesi zaten boşanmak için yeterli bir sebep başka bahane aramana gerek yok demek istedim....

Konuyla alakasız ama psikolojide temel ihtiyaçlar teoremleri olduğu doğru falkat elirttiğiniz gibi değil.. Psikoloji falan gibi konularda büyük laflar edecekseniz önce bir internete,kitaplara bakmanızı tavsiye ederim. Buyrun temel ihtiyaç hiyererşisi. (en çok kabul gören ve literatüre giren Maslow hiyerarşisidir.
Maslow,güdüleri mertebeli bir yapı içinde görür ve insanların alt basamaktaki gereksinmeleri giderilir giderilmez üst basamaktakileri doyurmaya yöneleceğini kabul eder.Bu basamaklar şunlardır:[/b

1. Fizyolojik ihtiyaçlar:Yeme,içme,barınma vs.

2. Güvenlik ihtiyaçları: Kendini güven ve emniyet içinde ve tehlikeden uzak hissetmek

3. Ait olma ve sevgi ihtiyaçları: Başkaları ile ilişki kurmak,kabul edilmek ve bir yere ait olmak

4. Değer ihtiyaçları: Prestij,başarı,yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak

5. Kendini gerçekleştirme ihtiyaçları : Kişinin amacını gerçekleştirmesi ve potansiyelini ortaya çıkarması,kişisel tatmin,kişisel başarı,bilimsel buluşlar

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 25 yaşındayım eşim 30.Bir türlü çözüm bulamıyorum. Fikrinize ihtiyacım var.Belki çok büyütülmeyecek bir problem, belkide çok büyük bir problem bilmiyorum.
Evlendiğim günden beri hiç evliliğim içime sinmedi. Bunda bir çok faktör var.Cinsel hayatımız, eşimle aramda olan karakter farklılığı ve eşimin ailesi.

Dışarıdan çok saygılı, kendi halinde, sessiz, beyefendi, fazla konuşmayan, evcimen, aileme saygılı, ev işlerimde bana yardım eden, beni kısıtlamayan,bensiz bir yere gitmeyen fakat bi o kadarda paraya düşkün, beni bir yere gitttiğimde merak etmeyen, arayıp sormayan, kıskançlık nedir bilmeyen, sahiplenme duygusunun olmadığı,bir eşim var.

Başka bir boyuttan bakarsak cinsellikten hiç birşey anlamıyorum. 4 senelik evliyim. Orgazm oluyorum ilişkide ama benim bulduğum bir takım metodlarla.Çünkü eşimin cinsel organı ilişkiye boyut olarak pek musait değil. Bana doğum yapmadığım halde vajinan çok genişlemiş bir şey anlamıyorum diyor. Ama biliyorum ki sorun onda.Ama bunu ona diyemiyorum.Bu sorun hep kafama takılıyor. Bu zamana kadar kimseye bişey diyemedim.Klasik pozisyon dışında bir ilişki yaşayamıyoruz.Bende gencim...
Herşeyin üstüne Birde çocuğumuz olmuyor.Ben doktora gittim bende bir problem yok. Ben evlilik hiç içime yatmadığı için üstüne düşmüyorum bu sorunun. Çünkü biliyorum ki bir gün ayrılırsak çocuk bana sorun olabilir. Yada ondan bir çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama tam olarak sebebini kestiremedim. İnanın çok iyi biri. Ama karakterlerimiz çok ters.sahiplenme duygusunun olmamasıda beni mahvediyor. Hiç kendimi evli gibi hissetmiyorum.Bi problem oldumu hemen resti çekiyorum. Belki boşanırız sebep olur diye.

Hep sanki kötü bir olay olsada ama ondan yana,boşansak diye bakıyorum. Ama bazen bu düşüncemede kızıyorum. Daha kötüsü çıkarsa ya diye. Ya pişman olursam diye.
Bana bir akıl verin. Napıcam ben ya...Acaba sorun bendemi....

Canım ya sanki kendi yazdıklarımı okurmuş gibi oldum. Okurken defalarca yazan kim diye baktım. yaşadıklarının ne denli zor olduğunu çok iyi biliyorum, çünkü bende yaşıyorum ve açıkçası bunun bir çaresininde olmadığını düşünüyorum. Okadar çok çaba harcadımki düzeltebilmek için.... Ama elimde koca bir hiç var....
Başka da hiç bişey yok...

Senin ne sıkıntın var tatlım.
ınan insan artık kanıksıyor sıkıntıları. Bu konuyu açtığım gün sıkılmıştım paylaşmak sitedim.Şimdi tekrar normale döndüm.
Herşeyin hayırlısı.
Senin sıkıntınıda dinlemek isterim.

Canım ya sanki kendi yazdıklarımı okurmuş gibi oldum. Okurken defalarca yazan kim diye baktım. yaşadıklarının ne denli zor olduğunu çok iyi biliyorum, çünkü bende yaşıyorum ve açıkçası bunun bir çaresininde olmadığını düşünüyorum. Okadar çok çaba harcadımki düzeltebilmek için.... Ama elimde koca bir hiç var....
Başka da hiç bişey yok...[/QUOTE

Aynı sıkıntıyı yaşayanların olması çök kötü ama bir yöndende mutlu edici. Beni anlayanlar var .

benım senden farklı olarak bı cocugum var ama hıc ıstemedım.esın benım esımın kopyası yemınle ha benı sıksın hayatı bana zından etsın demıyorum ama bende bı kadınım goruntu olarak alımlıyım azda olsa degerlı hıssetmek ıstıyorummafoldumbenmafoldumben

sevde ıkı yldır evlıyım ve bende ıkı ay nısanlı kaldım esım ıyı bırı ama ben sevemıyorum elımde degıl oncelerı senın gıbı bahanelere bakıyodum ama sonra bosanmanın care olmadıgını anladım kabullendım gorevımı yapıp kenarı cıkıyoum benımde esım bana vaj.genıs demıstı.nısanlıyken gece 23 te caddenın ortasında kendı otobusu son dıye bıraktı gıttı benı sarjım yok yol kapkaranlık oyle uzuldumkı suna bak dedım ben bunun neyıyım?snra yetmedı evlendık ata erkıl bı toplumuz dıyerekten aılesı olmadık seyı yaptılar 21 yasındayım senden daha gencım ne cınsellık ne sevgı:((

Pardon ama benim şaka oluşuım gerçek oluşumun değerlendirmesini lütfen siz yapmayın....
Benim yazdığımdan nasıl sevdeyi suçladığım anlamını çıkardınız onu da anlayamadım ama neyse...
Sevde demişki mesajında çoğu zaman kapris yapıyorum terslaflar ediyorum ki bahane olsun boşanalım diye.... Gene başka bir mesajında ne diye boşanalım diycem, aileme ne derim falan demiş...
Ben de kendi mesajımda bahane yaratmana gerekyok. Kocanı sevmiyorsun, bu kadar basit dedim.. Yani kocasını sevmemesi zaten boşanmak için yeterli bir sebep başka bahane aramana gerek yok demek istedim....

Konuyla alakasız ama psikolojide temel ihtiyaçlar teoremleri olduğu doğru falkat elirttiğiniz gibi değil.. Psikoloji falan gibi konularda büyük laflar edecekseniz önce bir internete,kitaplara bakmanızı tavsiye ederim. Buyrun temel ihtiyaç hiyererşisi. (en çok kabul gören ve literatüre giren Maslow hiyerarşisidir.
Maslow,güdüleri mertebeli bir yapı içinde görür ve insanların alt basamaktaki gereksinmeleri giderilir giderilmez üst basamaktakileri doyurmaya yöneleceğini kabul eder.Bu basamaklar şunlardır:[/b

1. Fizyolojik ihtiyaçlar:Yeme,içme,barınma vs.

2. Güvenlik ihtiyaçları: Kendini güven ve emniyet içinde ve tehlikeden uzak hissetmek

3. Ait olma ve sevgi ihtiyaçları: Başkaları ile ilişki kurmak,kabul edilmek ve bir yere ait olmak

4. Değer ihtiyaçları: Prestij,başarı,yeterli olmak ve başkalarınca benimsenip tanınmak

5. Kendini gerçekleştirme ihtiyaçları : Kişinin amacını gerçekleştirmesi ve potansiyelini ortaya çıkarması,kişisel tatmin,kişisel başarı,bilimsel buluşlar

Aslında buraya farklı bir cevap yazmıştım ama aşağıda soru sahibinin durumu kabullenip ,geçici bir hevesle yazdığını öğrenince siliyorum ve sizden şu konuda özür diliyorum haklısınız ben insanların sorunlarının çok ciddi olduğunda kendim yaşıyormuşçasına üzülür yardım etmek isterim ama hata ! soru sahibi o kadar önemsemiyor durumunu ben niye önemsiyorum ki..

Ek olarak bahsettiğim pskiloji kuramı psikanaliz birincil güdürlerdir araştırın araştırmadan psikoloji bilgim hakkında yorum yapmayın.Benim yorumum hoşunuza gitmiyor olabilir ama freud gibi bir uzmanın kuramına hakaret etmek belden aşağı vurmaktır iyi günler..

Son düzenleme:
güzelim sana eşinle nasıl evlendin dedim ama bişi yazmadın
sen eşinle nasıl evlendim? evlendiğinde sevmiyormuydun? seviyorsan ne değişti?
mantık evliliği miydi? eğer öyle ise o zaman bazı yakınmaları yapmaman lazım
ee madem adamı sevmiyorsun nasıl aynı yatağa giriyorsun ? ne biliyim birisini sevmeden aynı yatağa girmek bana imkansız geliyor ama ..........

Başka da hiç bişey yok...

Tatlım senin sıkıntın ne? Demekki tek değilmişiz değil mi?

güzelim sana eşinle nasıl evlendin dedim ama bişi yazmadın
sen eşinle nasıl evlendim? evlendiğinde sevmiyormuydun? seviyorsan ne değişti?
mantık evliliği miydi? eğer öyle ise o zaman bazı yakınmaları yapmaman lazım
ee madem adamı sevmiyorsun nasıl aynı yatağa giriyorsun ? ne biliyim birisini sevmeden aynı yatağa girmek bana imkansız geliyor ama ..........

Sevdiğimi sanarak tanımadan evlendim.Nişanlandığımda artık karakterlerimizin farklı olduğunu hissettim ama örf adet muhabbetine geri dönemedim. İlk zamanlar çok bunalıma girdim. Bağıra bağıra çok ağladığımı bilirim. Ama hayat insana alışmayı öğretiyor. Alıştım....eşimede alıştım dile kolay 4 sene. Alışkanlıklar bağlıyor insanı zaten birde aile ve çevre....

Dün bi boşluğuma geldi bunalmıştım bu konuyu açtım.,Yoksa ben çoktan kabullendim bu durumu. Ha arada gelip gidiyor işte dün olduğu gibi....

Sevdiğimi sanarak tanımadan evlendim.Nişanlandığımda artık karakterlerimizin farklı olduğunu hissettim ama örf adet muhabbetine geri dönemedim. İlk zamanlar çok bunalıma girdim. Bağıra bağıra çok ağladığımı bilirim. Ama hayat insana alışmayı öğretiyor. Alıştım....eşimede alıştım dile kolay 4 sene. Alışkanlıklar bağlıyor insanı zaten birde aile ve çevre....

Dün bi boşluğuma geldi bunalmıştım bu konuyu açtım.,Yoksa ben çoktan kabullendim bu durumu. Ha arada gelip gidiyor işte dün olduğu gibi....

şimdi de şu yazında şunu merak ettim..nişanlandım ama adet gelenek görenek ayrılamadım diyorsun da ,peki aklından nasıl boşanmayı geçiriyorsun ve keşke boşansak diyorsun..boşanmak nişanlı iken ayrılmaktan daha zor..ailen nişanı atmana izin vermiyorsa boşanmana hayli hayli izin vermez
keşke nişanlı iken atsa idin nişanı..sonuçta nişanın bir amacı vardır..iki taraf birbirini tanır ve kararını verir..ailelerin de sanki evlenmişler gibi nişanlandın artık geri dönüşün yok demeleri çok saçma
benima rkadaşımın kardeşi de nişanlandı ,pişman oldu...ayrılmak istedi ama masraf yapılmış ,gelenek ,laf olur falan diye ayrılamadı..daha ilk gece kayınvalidesi bardak fırlatmış artık ne oldu ise,,kaynanası üst katta oturuyordu..gece tel açıp siz hala yatmadınız mı falan demiş..bir sürü şey..1 ay sonra çıktı gitti...şimdi arkadaşımın yanında yani ablasının yanında çalışıyor..boşanmak istiyor..2 yıl oldu boşanamamış..kocası askere mi ne gitmiş..belki aileler girdi araya bilmiyorum ama ayrılar ve dönmek istemiyor...eee bu hikayede saçma değilmi? nişanı atmaya çekinen kız boşanmaya karar veriyor...)

Aslında buraya farklı bir cevap yazmıştım ama aşağıda soru sahibinin durumu kabullenip ,geçici bir hevesle yazdığını öğrenince siliyorum ve sizden şu konuda özür diliyorum haklısınız ben insanların sorunlarının çok ciddi olduğunda kendim yaşıyormuşçasına üzülür yardım etmek isterim ama hata ! soru sahibi o kadar önemsemiyor durumunu ben niye önemsiyorum ki..

Ek olarak bahsettiğim pskiloji kuramı psikanaliz birincil güdürlerdir araştırın araştırmadan psikoloji bilgim hakkında yorum yapmayın.Benim yorumum hoşunuza gitmiyor olabilir ama freud gibi bir uzmanın kuramına hakaret etmek belden aşağı vurmaktır iyi günler..

Burada ikili atışmaya girmeye gerekyok, zaten konu sahibi de öylesine açmış bu konuyu....
Birincil güdüler deseydiniz size bu karşılığı yazmazdım, temel ihtiyaçlar dediğiniz için bu karşılığı verdim...

Ayrıca diğer sorumda hala ısrarlıyım arkadaşı suçladığımı yada yargıladığımı hangi kelimemden çıkardınız anlayamadım.. Ne söylemek istediğimi daha açık birşekilde belirttim...
Birbirimizi daha fazla kırmanın da gereği yok sanırım.... Sevgiler...

Konuya devam etmeyi planlamıyordum ama madem birçok kişi aynı sorunu yaşıyor.

Ve maalesef yorumlara bakılırsa birçok kişi sorunun doktorla çözüleceğini zannediyor.Prof.dr Kutlu Sevin'in ... boyu uzatma ve kalınlaştırma ile ilgili yazısının özetini ilave ediyorum.

Normal bir penis boyu 10-12 cm dir (ereksiyon halinde) bu değerden 3-4 cm eksik olan penis boyları kısadır ve bir kadının vajinasının arka bölümüne sperm ulaşabilmesi için bu boy en az 10 cm olmalıdır.Penis uzatma ameliyatlarına gelince max 4 cm uzama sağlanabilir fakat çoğu zaman hasta için tatmin edilebilir boyuta ulaşılamayabilir.Ayrıca bu ameliyatlar oldukça zor ve risklidir.Prof dr Kutlu SEVİN yazısını bu tür ameliyatları yapmadığını belirterek sonlandırmıştır.Özetle çok çok riskli bir ameliyatı sonuç alamadan tamamlama ihtimaliniz çok yüksek yani doktora gitmek şimdilik kesin sonuç değil..Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır

Arkadaşlar evlenmemiş arkadaşlara sesleniyorum özellikle. Lütfen biriyle görücü usulü veya kendiniz tanıştığınız veya tanıştırıldığınız zaman hemencecik nişanlanmayın. Önce en az birkaç ay arkadaşlık edin birbirinizi tanıyın flört edin. Bu ayıp değildir hayatta mutlu olma ihtimalinizi artırmanın yoludur. Birkaç ay hatta birkaç yıl beklenir insanlar birbirini tanır peşinizden atlı koşturmuyor ya 50 sene mutsuz olmak yerine 1 sene birbirinizi tanımış olursunuz. Baktınız karşınızdaki kişiyle ortak yönleriniz yok sevemediniz veya size değer vermiyor o zaman nişan bile yapılmadan yollarınızı medeni bir şekilde ayırırsınız.Tanışıp 1 ay sonra nişan 2 ay sonra da düğün e hadi o zaman sevgi nerede? Anlaşmak nerede? 2 kere sohbet etmekle bir ömür beraber yaşayacağın insan hakkında nasıl karar verebilirsin?

Son düzenleme:
Back
X