Benimde bir derdim var

Bir insanı sevip sevmediğine karar verebilmek bile en az birkaç ay sürmesi gereken bir süreç bence.Daha o insanı gerçekten sevip sevmediğini anlamadan hemen nişanlanmak veya evlenmek te mantıklı değil.

Aslında buraya farklı bir cevap yazmıştım ama aşağıda soru sahibinin durumu kabullenip ,geçici bir hevesle yazdığını öğrenince siliyorum ve sizden şu konuda özür diliyorum haklısınız ben insanların sorunlarının çok ciddi olduğunda kendim yaşıyormuşçasına üzülür yardım etmek isterim ama hata ! soru sahibi o kadar önemsemiyor durumunu ben niye önemsiyorum ki..

Ek olarak bahsettiğim pskiloji kuramı psikanaliz birincil güdürlerdir araştırın araştırmadan psikoloji bilgim hakkında yorum yapmayın.Benim yorumum hoşunuza gitmiyor olabilir ama freud gibi bir uzmanın kuramına hakaret etmek belden aşağı vurmaktır iyi günler..

Sizler psikoloji tartışmaları içine girdiğinize göre bayağı psikolojiden anlıyorsunuz sanırım. Fakat insanların her duyguyu, her an aynı yoğunlukta yaşamadığını niye anlayamıyorsunuz anlamadım.

Hayat kabullenmeyi ve alışmayı öğretiyor demiştim zamanla. Yeri geliyor insan tek kalınca kendini dinliyor. Benim yazdığım zamanda öyle bir zamandı. Ben sorunumu önemsemiyorum demedimki. KABULLENDİM, HAYAT, İSTEMESENİZDE ŞARTLAR KARŞISINDA KABULLENMEK ZORUNDA BIRAKIYOR yada KABULLENDİĞİNİ SANIYORSUN demek istedim.Sadece arada duygu yoğunluğundan çıkmaza giriyor insan.

Arkadaşlar evlenmemiş arkadaşlara sesleniyorum özellikle. Lütfen biriyle görücü usulü veya kendiniz tanıştığınız veya tanıştırıldığınız zaman hemencecik nişanlanmayın. Önce en az birkaç ay arkadaşlık edin birbirinizi tanıyın flört edin. Bu ayıp değildir hayatta mutlu olma ihtimalinizi artırmanın yoludur. Birkaç ay hatta birkaç yıl beklenir insanlar birbirini tanır peşinizden atlı koşturmuyor ya 50 sene mutsuz olmak yerine 1 sene birbirinizi tanımış olursunuz. Baktınız karşınızdaki kişiyle ortak yönleriniz yok sevemediniz veya size değer vermiyor o zaman nişan bile yapılmadan yollarınızı medeni bir şekilde ayırırsınız.Tanışıp 1 ay sonra nişan 2 ay sonra da düğün e hadi o zaman sevgi nerede? Anlaşmak nerede? 2 kere sohbet etmekle bir ömür beraber yaşayacağın insan hakkında nasıl karar verebilirsin?

tanımak .evet çok doğru. ama bu evlilikte en önemli sorun. penis boyutu. bu yüzdende cinsellikki,evlilikte en önemli şeylerden biri. peki flört ederken adama bu nasıl sorıulur ki. kaç cm seninki diye. iş şansa kalıyor işte. evlenmeden önce cinsellik olmadığında bu şansa bırakıldığında böyle şeylerle karşılaşmayıda göze almak gerekiyor işte.

şimdi de şu yazında şunu merak ettim..nişanlandım ama adet gelenek görenek ayrılamadım diyorsun da ,peki aklından nasıl boşanmayı geçiriyorsun ve keşke boşansak diyorsun..boşanmak nişanlı iken ayrılmaktan daha zor..ailen nişanı atmana izin vermiyorsa boşanmana hayli hayli izin vermez
keşke nişanlı iken atsa idin nişanı..sonuçta nişanın bir amacı vardır..iki taraf birbirini tanır ve kararını verir..ailelerin de sanki evlenmişler gibi nişanlandın artık geri dönüşün yok demeleri çok saçma
benima rkadaşımın kardeşi de nişanlandı ,pişman oldu...ayrılmak istedi ama masraf yapılmış ,gelenek ,laf olur falan diye ayrılamadı..daha ilk gece kayınvalidesi bardak fırlatmış artık ne oldu ise,,kaynanası üst katta oturuyordu..gece tel açıp siz hala yatmadınız mı falan demiş..bir sürü şey..1 ay sonra çıktı gitti...şimdi arkadaşımın yanında yani ablasının yanında çalışıyor..boşanmak istiyor..2 yıl oldu boşanamamış..kocası askere mi ne gitmiş..belki aileler girdi araya bilmiyorum ama ayrılar ve dönmek istemiyor...eee bu hikayede saçma değilmi? nişanı atmaya çekinen kız boşanmaya karar veriyor...)

Çok garip ama ben şunu farkettim. Evlendikten sonra kadınların kendine daha çok güveni geliyor hele de maddi özgürlüğü varsa. İnanın ben şuan kendime güvendiğim kadar bekarken kendime güvenmiyordum.

Ve geçmiş o zamanın şartları ile değerlendirilmelidir. İnsanın 1 seneki düşünce ve yaşam sitili ile bir sonraki biribirinden çok farklı olabiliyor.

Tüm arkadaşlara teşekkür ederim yorumları için.

tanımak .evet çok doğru. ama bu evlilikte en önemli sorun. penis boyutu. bu yüzdende cinsellikki,evlilikte en önemli şeylerden biri. peki flört ederken adama bu nasıl sorıulur ki. kaç cm seninki diye. iş şansa kalıyor işte. evlenmeden önce cinsellik olmadığında bu şansa bırakıldığında böyle şeylerle karşılaşmayıda göze almak gerekiyor işte.

gerçekten çok doğru bir yorum

penis boyutu meselesi bence saçma..sonuçta bir kadının vajinası zaten 7-8 cm..dolayısı ile 8-9-10 cm bile olsa penis sorun olmazki..ama insanlar işlevine değil büyüklüğüne tkıldığı müddetçe sorun olur gibime geliyor ki sonuçta konu sahibi arkadaş orgazm olabiliyormuş..demekki o kadar da büyütülecek bir sorun değil

Evlenmeden önce birliktelik ne kadar tabuysa toplumumuzda,işte o kadar da cinsel problemleriyle evliliğini yürütmeye çalışan insan var:delphin:
Sağlılklı cinsel hayat sağlıklı ilişki karşındakini tanımaktan geçer..
Evlendikten sonra tanımak,gelin ata binmiş yaaa nasip demiş... atasözünü hatırlattı bana nedense

Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 25 yaşındayım eşim 30.Bir türlü çözüm bulamıyorum. Fikrinize ihtiyacım var.Belki çok büyütülmeyecek bir problem, belkide çok büyük bir problem bilmiyorum.
Evlendiğim günden beri hiç evliliğim içime sinmedi. Bunda bir çok faktör var.Cinsel hayatımız, eşimle aramda olan karakter farklılığı ve eşimin ailesi.

Dışarıdan çok saygılı, kendi halinde, sessiz, beyefendi, fazla konuşmayan, evcimen, aileme saygılı, ev işlerimde bana yardım eden, beni kısıtlamayan,bensiz bir yere gitmeyen fakat bi o kadarda paraya düşkün, beni bir yere gitttiğimde merak etmeyen, arayıp sormayan, kıskançlık nedir bilmeyen, sahiplenme duygusunun olmadığı,bir eşim var.

Başka bir boyuttan bakarsak cinsellikten hiç birşey anlamıyorum. 4 senelik evliyim. Orgazm oluyorum ilişkide ama benim bulduğum bir takım metodlarla.Çünkü eşimin cinsel organı ilişkiye boyut olarak pek musait değil. Bana doğum yapmadığım halde vajinan çok genişlemiş bir şey anlamıyorum diyor. Ama biliyorum ki sorun onda.Ama bunu ona diyemiyorum.Bu sorun hep kafama takılıyor. Bu zamana kadar kimseye bişey diyemedim.Klasik pozisyon dışında bir ilişki yaşayamıyoruz.Bende gencim...
Herşeyin üstüne Birde çocuğumuz olmuyor.Ben doktora gittim bende bir problem yok. Ben evlilik hiç içime yatmadığı için üstüne düşmüyorum bu sorunun. Çünkü biliyorum ki bir gün ayrılırsak çocuk bana sorun olabilir. Yada ondan bir çocuk sahibi olmak istemiyorum. Ama tam olarak sebebini kestiremedim. İnanın çok iyi biri. Ama karakterlerimiz çok ters.sahiplenme duygusunun olmamasıda beni mahvediyor. Hiç kendimi evli gibi hissetmiyorum.Bi problem oldumu hemen resti çekiyorum. Belki boşanırız sebep olur diye.

Hep sanki kötü bir olay olsada ama ondan yana,boşansak diye bakıyorum. Ama bazen bu düşüncemede kızıyorum. Daha kötüsü çıkarsa ya diye. Ya pişman olursam diye.
Bana bir akıl verin. Napıcam ben ya...Acaba sorun bendemi....

Siz böyle bir konu açtınız bu konuda akıl istediniz ne yapmalıyım diyerek kararlı bir tavır sergilediniz gün içinde bu kararınız kabullenme ile sonuçlandı üzgünüm ama siz bu kadar kararsızsanız suçu bana bulmayın.Sizin hayatınız beni hiç ilgilendirmez siz mutluysanız bana söz düşmez.

Size hayatta başarılar dilerim.

merhaba
bende 4 yıllık evliyim benim eşimde beni hiçççç kıskanmaz nerde olduğum ne yaptığım aklına gelirse sorar
4 yıllık evliliğimde daha bana bir ihtiyacın varmı dememiştir hiç bir özel günü hatırlamaz ben hediye falan beklemiyorum artık ama bir kuu söz oda yok maalesef ben ilk senemizde onun doğum gününde özel hazırlanır yemek yapar alımlı giyinir onu beklerdim okta mutlu olurdu ama şimdi karşılık göremeyince bende umursamaz davranmaya başladım
ben hiçbirşeyi içimde tutamam bir sorun varsa hemen konuşmalıyım eşimlede öyle yaparım o gün bir konuda atışdıysak ben uyku uyuyamam illaki konuşmama gerek o ise çok rahat yatıp uyuyabilir ben konuşduğumda ise hiç bir zaman sorunu kendinde görmez hep beni hatalı çıkarır
hoşuna gitmeyen bişey söylediğimde bağırır
mesela bugün dışarı çıktık alışveriş yapacagız ben işten ayrıldım kuruş param yok biliyor bunu oooo çokmu paran var dedi bende bilşyorsun hiç param olmadığını dedim babanın bayram için verdiği harçlık var istersen onuda sana vereyim dedim
ne dese beğenirsinşz biliyorum senin züürt olduğunu dedi benim çok zoruma gitti
ben bekliyorumki canım bir ihtiyacın varmı istediğin bişey varmı ama nerde

eşimin alışverişe hiç tahammülü yoktur üstüne bide bana patlar kavga eder döneriz eve
evde derseniz işten gelir alır pc kucagına açar tv yi ben varmıyım yokmuyum arada sorar ne yapıyon askım iyimisin bu kadar

cinselliğe gelince aramızda ten uyumu var sanırım yatakta oda bende mutlu oluyoruz ve evliliğimiz bu yüzden devam ediyor sanırım çünkü cinsel mutluluk bir çok şeyi unutturuyor

işte böyle kızlar bende içimi dökeyim dedim

ramazanda her akşam kv yemege gidiyoruz
bugünde yemegi yedik iki küçük bebeğim var biraz kv idare etti yedim yemeğimi sonra sofra topla çay servisii tatlı servisi bu arada bebeler altına yapar onları değiştir sürekli ayagımın altında dolanırlar halimi düşünün yani

neyse tatlıları servis ettim kız dedesinin kucağında dedesi tatlı veriyor baba verme alışmasın dedim eşimde al o zaman kızı dedi bende gittim kızı aldım neyse eşim tatlısını yedi al kızı dedim bende tatlımı yiyeyim 5 dk geçti hadi gidelim dedi daha lokma ağzımda eşim kapıda
geçen günde sofraya oturduk kız ayagımın dibinde haliyle açıktım kız mız mız biraz hızlı olabilir ucagıma aldım ayagı masaya çarptı eşim sen neyapıyorsun diye bağırarak bir hışımla kızı aldı kucagımdan

bende bugün konuşmak istedim eşimle başkalarının yanında bana saygısızlık ediyorsun dedim ama öyle değilmi damatlarıda var onların yanında bana bağırıyor ne hakla tamam bebeelr durmuyor ozaman gitmeyelim hiçbiryere dedim tamam gitmeyelim dedi
neymiş akşama kadar yoruluyormuş ya tek çalıan erkek benimkimi her erkek aynımı yapıyor kafası şişiyormuş bir an önce eve gidelmde bebeler uyusunmuş ya be adam zaten çocuklarını akşamdan akşama görüyorsun 1 saat onlarla vakit geçirsene ama ama yok

anlıcanız onunla konuşmayı denedim ama ne kaprisini çekemezmiş ben iç konuşmayacakmışım kendne bak önce gibi laflar
ya dedim benim içn ne yapıyorsun senin içn değerli olduğumu hissettirecek
sen ne yapıyorsun diyo bana daha ne yapayım 2 bebene bakıyorum tüm kadınlık görevlerimi yapıyorum

ha bide ben onunla konuşmaya çalışıyorum beyefendi uzanmış elin de pc hiç rahatını bozmuyor beni dinliyormu dinlemiyormu belli değil
bende o zaman birdaha hiçbiryere gitmiyorum baramda dahil dedim tamam gitmeyelim diyor
şimdi ben bu adama nasıl davranayım neyapayım bir akıl verin ne olur

ramazanda her akşam kv yemege gidiyoruz
bugünde yemegi yedik iki küçük bebeğim var biraz kv idare etti yedim yemeğimi sonra sofra topla çay servisii tatlı servisi bu arada bebeler altına yapar onları değiştir sürekli ayagımın altında dolanırlar halimi düşünün yani

neyse tatlıları servis ettim kız dedesinin kucağında dedesi tatlı veriyor baba verme alışmasın dedim eşimde al o zaman kızı dedi bende gittim kızı aldım neyse eşim tatlısını yedi al kızı dedim bende tatlımı yiyeyim 5 dk geçti hadi gidelim dedi daha lokma ağzımda eşim kapıda
geçen günde sofraya oturduk kız ayagımın dibinde haliyle açıktım kız mız mız biraz hızlı olabilir ucagıma aldım ayagı masaya çarptı eşim sen neyapıyorsun diye bağırarak bir hışımla kızı aldı kucagımdan

bende bugün konuşmak istedim eşimle başkalarının yanında bana saygısızlık ediyorsun dedim ama öyle değilmi damatlarıda var onların yanında bana bağırıyor ne hakla tamam bebeelr durmuyor ozaman gitmeyelim hiçbiryere dedim tamam gitmeyelim dedi
neymiş akşama kadar yoruluyormuş ya tek çalıan erkek benimkimi her erkek aynımı yapıyor kafası şişiyormuş bir an önce eve gidelmde bebeler uyusunmuş ya be adam zaten çocuklarını akşamdan akşama görüyorsun 1 saat onlarla vakit geçirsene ama ama yok

anlıcanız onunla konuşmayı denedim ama ne kaprisini çekemezmiş ben iç konuşmayacakmışım kendne bak önce gibi laflar
ya dedim benim içn ne yapıyorsun senin içn değerli olduğumu hissettirecek
sen ne yapıyorsun diyo bana daha ne yapayım 2 bebene bakıyorum tüm kadınlık görevlerimi yapıyorum

ha bide ben onunla konuşmaya çalışıyorum beyefendi uzanmış elin de pc hiç rahatını bozmuyor beni dinliyormu dinlemiyormu belli değil
bende o zaman birdaha hiçbiryere gitmiyorum baramda dahil dedim tamam gitmeyelim diyor
şimdi ben bu adama nasıl davranayım neyapayım bir akıl verin ne olur
4yıllık konuyu nerden buldunuz yenı konu açın sızın için daha faydalı olur

ben hiç zevk almıyorum sen gene iyi 3 senedir galiba bende depresyondayım.bide hiç anlayış yok bizde hiç uyuşmuyoruz o yüzden çocuk yapmadım.gerçi olacağıda meçhul-tatlicadiarzu-

Off off ayni dert :( biz bir birimizi seviyoru er seyi dolu dolu yasiyoruz ama cinsellikte bizdede sikinti var ön sevisme sifir basla ve bit misali :( hemen hemen cok monoton pozisyonlar :( birsey diyemiyorum bende desem bile hemen konu degistirmek ostiyor sevmiyor konusmal bu konular hakkknda. Ayni esimde arkadasin dedigi gibi genis hissetmiyorum felan demisti posikolojimi cok bozmustu simdi iliskiye girince bile aklima geliyor hoc konstentre olamiyorum ne yapicam ben :((

Back
X