Benimde bir derdim var.

Zilan-87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2011
40
0
36
Diyarbakır
Merhaba herkese...

Kendimi çok kötü hissediyorum çünkü artik ne yapicagimi bilmiyorum. 5 aydir nisanliyim. Ben yurtdisindayim nisanlim Tr'de. Onun yanindayken bana iyi davraniyor. Normal davraniyor, yani deli divane asik degil, sanirim fazla sevmiyorda, ama bir görev olaraktir diye gibi davraniyor. Biz apar topar nisanlandik, babam cok karsi cikti. Onun karsi cikmasina ragmen ben nisanlandim. Halada kabul etmiyor. . Suan pisman olmadim degil, cunku o kendisi yanimda, ama ruhu ve akli sanki baska bir yerde.

Bir kiz arkadasi varmis. Ama hic bir zaman bana anlatmadi. Var oldugunuda ailesinden biliyorum. Onlar anlatmisti.
Cok cabuk karar verdik ve nisanlandik. Suan dusunuyorum, neden bukadar cabuk ettim.

Neden bu aptaligi yaptim. Akil edemiyorum. Ama bir defa olmus...

Ve sanirim oda böyle dusununuyor.
Zaten olmus diye.. benim onu terk edemeyecegimi dusunuyor. Ve hic bir sekilde ilgi göstermiyor. Ben aramasam o hic aramiyor. 5 ay boyunca ben hep aradim, ben hep mesaj attim, mail attim. O kendiliginen hic yapmaz. Telefon actigimdada sanki onu rahatsiz ediyormussum gibi kendimi öyle hissediyorum. Ne birsey anlatiyor. Ne birsey söyliyor. Bos bos konulardan bahs ediyor.
Bazen onu 10 defa arka arkaya aramissim telefonu bile kaldirmiyor olmustur.

Bende simdi son 2 haftadir, ondan sogumussum. Bende artik aramiyorum. Mesaj göndermiyorum. Bazen facede karsilasirsak nasilsin falan'dan baska birsey yok. Ama sanirim onun umrusunda bile degil. Yani ben bunu görmüyorum.

Ama düsünüyorumda .... acaba ben mi yalnisim? Ben mi abartiyorum? Kafam cok karisik... Iki defa agir bu konuyu tartistik, ve abartigimi söyliyor... bende kendimle terredüt ediyorum.. acaba dogrumu?

Ve bu konuyu sizinle danismak istedim. Ben 23 yasindayim.. Univ. de okuyorum Ilac. biliminde. Lütfen sizin düsünceleriniz almak istiyorum. Siz ne yapardiniz bu durumda?

Simdiden cok tesekkür ederim!

Canım senle birlikte olmadan önce mi bir kız arkadaşı varmış?
Onunla nişanlı olmak zorunda hissetme kendini. Sana böyle davranmaya hakkı yok sonuçta sen herhangi biri değilsin. Nişanlısısın. Soğudum demişsin sende. Eğer gerçekten üzülmeyeceğini düşünüyorsan ayrıl böylesi daha iyi olur. Madem ki sana karşı soğuk arayıp sormuyor, sende onu arayıp sorma. Hiç üzme kendini boşu boşuna. Kendi kaybeder. Sen ona bunca zaman değer vermişsin çabalamışsın mesajlar atmışsın. Ama o hala bir şey yapmıyorsa sende ayrıl derim ben. O zaman görsün sensizlik nasıl olacakmış onun için.

anne babalar her zaman haklı çıkıyor
ben hep söylüyorum onlar istemiyorlarsa mutlaka haklı bi nedenleri vardır
çünkü onların olayları tüm gerçekliğiyle algılama yetenekleri var
senin durumunda da böyle olmuş

anne babalarınızı bi dinleseniz
onların düşüncelerini önemseseniz böyle hayal kırıklığı yaşamazsınız büyük ihtimal
sağlık olsun
olmuyorsa zorlama bırak ailende istemiyo nasıl olsa

bugdaytanesi82 arkadaşıma katılıyorum anne ve babanın rızası yoksa gerçekten belli bir noktadan sonra ipler kopmaya başlıyo onlar bizim gibi bakmıyo çünkü olaylara biz hep pembe gözlüğümüzle bakarken onlar tüm çıplaklığıyla görebiliyor neyin nasıl olacağını. Bence seni şimdiden umursamayan biriyle aynı yolda yürümek çok akıllıca değil evlendikten sonra boşanmaktansa yol yakınken bazı şeyleri netleştirip kararvermek daha iyi. Bence herşeyi konuşabildiğin kadar detaylıca konuş baktın sana karşı adım atmaya niyeti yok ailenlede konuşup yollarını ayır derim sana.Allah yardımcın olsun.

insan sevdiğinin sesini duymak ister dayanamaz arar. aşk elbette bitcek saygımız olsun yeter diyosan devam et veya mesele mesafeler mesafeler bitince birbirmizi işte o zaman sevmeye baişlıcaz diosanda devam et . ama şu anki hali canını sıkıyosa sevgisizliğe tahammülüm yok diyosan aboşver gitsin . bizim kızlarımıza oğlan mı yok :)

nişanlanırken yanlış karar vermiş olabilirsin ama ayrılabilirsin değil mi?
normal davranışlar değil bence?
bir süre daha sen arama aynı devam ederse....

evlenince daha iyi mi olacak böyle insan ?
iyice sevdiğinden emin olmadan evlenme bence
Allah hakkında hayırlısını versin

böyle sevgi nişanlılıkmı olur.daha başındayken ii düşün iyi karar ver.aşk olmzsa olmaz canım.çünkü yıllarca aynı insanla aynı evde yaşicaksın.evlendiğinde bide çocuğun olur çook sıkıntı çekersin.seni aramıyor sormuyor ilgi yok alaka yok.sanki normal arkadaşmışınız gibi anlattın.inan ben eşimle bulaşık yıkarken bile konuşurdum.polisti çalışıyodu ama 24saat sesimizi duyardık.telefonun bi ucunda uyuya kalırdı bazı zaman.
seni sevecek heran özlicek sesini duymadan uyuyamicak bi eş olması gerekken buz dolabını napıcan.

Çok tesekkür ederim güzel düsünceleriniz için. Hepinizi teker teker. Yalnis düsündügümü saniyordum.. Ama öyle degilmis. Bende sevginin nasil oldugunu biliyorum. Insanin eli kanda bile olsa.. ve sevdigi ariyorsa.. telefonu açar. Kendimden utaniyorum. Onun icin herkesi karsima aldim. Ve onun yaptigina bakiyorum... inanin ne diyecegimi bilmiyorum. Saskin bir durumdayim. Annemle konustum, annem bosver gitsin diyor. Ama ne yapicagimi bilmiyorum... Off ya.. Nedir bu basima gelenler. Bir insan nekadar aptal olabilir. Sabir Yarrabim.

amedlimmm
sorunu büyütmeden çözüme kavuşturrr

benim nişanlım beni aramadan uyumaz ve uyandığındada mutlaka mesaj atar
bir gün sektirdi dünyayı yıktım başına unuttun beni diye
binlerce kez özür dilediii

arkadaşları çok erken gelip uyandırmışlar ve kahvaltıya götürmüşler bu yüzden mesaj atamamış mışşşşşşşş

bitirdim onu vallaa burnundan getirdim

yok ilgi göstermiyorsa sevmiyor demektir
uzaklaşmak yararınadır

Allah yardımcın olsun hakkında hayırlısını nasip etsin, sen bence en kısa zamanda ayrılmak istediğini ilet ona uzattıkça daha çok acı çekersin , sonuna kadar haklısın içini rahat tut sen , doğru insanı bulman dileğiyle

aslında şanslısın verilmiş sadakan varmış.baştan göstermiş gerçek yüzünü.yurtdışı sevdasıda olabilir.sonra diicek sen beni böle kabul ettin.yol yakınken dön bence.böyle devam etmez.

cnm bak burdaki herkesin dedigi gibi:bu iliski hic saglikli degil..bu senle hic ciddi degil seni yeterince sevmiyo...yoksa insan ne olursa olsun arar sorar ,ask sözleri havada ucusmasi lazimdi... bak babani bile karsina almissin...degmeyen birisi icin...yolun basindayken vazgec..simdi böyle olan ilerde nasil olur sence??ünide de okuyormussun....hic yakma geleceginni böyle birisi icin

ii işte annende destekçi babanda istemiyor o yönden sıkıntın yok.ondan ayrıldığında numaranı değiştiririsin façeden silersin ondan sonra yeni sayfa açarsın.bi süre acı çekersin belki ama zaman ilaçtır.balkide hayatının aşkı seni bekliyordur boşverrr

ilgisizliği sevgisizliğinden mi;odunluğundan mı bilmiyorum ama;sebep ne olursa olsun;normal bir durum değil;kaç kurtul derim ben.Benim eski eşim(görücü usulü) ilgisizdi;Ben bundan rahatsızdım.Dediki ayrılırken bana;''kendini ağırdan sat'';(ben karısıydım yaa;kız arkadaşı olsam neyse;beni vurduğu yere bak)Ahh..sonuç boşanma....Sonra bir sevdiğim oldu;ilk önceleri öbürüne kıyasla ilgisi fena değildi;ben de bu beraberlikte mutlu olacağımı düşünürek içime bir heves gelmişti.,;sonra ilgisizleşti(yurtdışı macerası çıkınca)..Veda konuşmamızda bana dediki;''Baştan beri neden hep sen arıyorsun ;ben aramıyorum fazla ''(ne alaka)...Dedim ki;benim bedava dakikam var;senin ters hat kontörün ;sana kıyamıyordum.Ve senin huyunun bu olduğunu (odun yani)düşünüyordum ''Ahh..(Beni vurduğu yere bakarmısın?)..Beni sevmiyormuş meğer;ondanmış Bunu bana birbuçuk yıl sonra söyledi;sırtıma bir hançer sokar gibi....Sonuç ayrılık..
Sen eğer ilgiyi seviyorsan ;bu yönde beklentilerin;doyrulmamış boşlukların varsa ve hep böyle devam edecekse önce bir konuş;bir şans tanı;baktın değişmiyor; duyarsızın teki;kaçabiliyorsan kaç.Zorla güzellik olmadığı gibi zorla da ilgi olmayabilir..Sen onu bu yönde doyrulmamış boşlukların yüzünden; mecburen zorladığında ise boğulabilir(eski eşimde olduğu gibi)..
Yok benle ilgilenmesinden ziyade güvenilir olsun;başımda dursun istiyorsan;fazla bir beklentin yoksa devam et;senin onu kaldırabilme kapasitene bağlı yani..

Son düzenleme:
Biraz aile meselemiz var sanirim. Fazla anlasmiyorlar. Teyzemin ogludur. Aramizda ask falan yoktu. Daha dogrusu fazla tanimiyordum bile. Küçükken onu birkac defa gördüm. Nisanlandiktan sonra ona asik oldum.. sevdigim.. cok fedakarlikta yaptim. Ama olmadi. Sanirim ona fazla geldi.. degerini bilmedi. Bende artik biraktim. Yani söyle söyleyim size.. tabiki benim kötülügümü istemez.. ve yani iyi olmami ister, mutlu olmami ister. Bana dedi çünkü nasil istiyorsan öyle yap dedi.. Ben cok gerizekaliyim, yine onun arkasindan kostum. Suan bakiyorumda.. nekadar salakmissim, nekadar aptalmissim. Inanmiyorum kendime ya.
Affedersiniz arkadaslar.. konusacagim hic kimse yok. Çünkü herkes karsi çikti. Ailemin içinde rezil oldum. Simdiyse...offf yaaa nekadar zor bir durumdayim.... Biriyle konusmak istiyorum... Benimle konusmak isteyen bir arkadas varmi? Arkadaslik kurmak istiyorum (

Allah hic kimseyi bu duruma koymassin YARRABIM.
Tekrar cevaplariniz icin tesekkür ederim. En azindan insanin yalniz olmadigini bilse... bu bile güzeldir.

Ya cogulari odun bu erkeklerin ararsin derler niye fazla ararsin,aramazsin derler ne oldu.

Ayyyy

canım ben arkadaşların yorumlarını okumadan direkt kendi yorumumu yazmak istedim.Bence sen de arama sabredebiliyorsan 1-2 hafta bakalım 1 adım atacak mı?atarsa bir şeyleri düzeltmeye çalışırsa güzel olur yoksa belki sevmiyordu eski sevgilisni unutmak için nişanlanmış olabilir .Bir kere oldu diye bir şey yok sevmiyorsan ya da o sevmiyorsa ayrılın gözün görmez kulağın duymaz kötülğükleri zaten yurt dışındasın sağlam bir ilişkiye benzemiyor bitanem

kimse alınmasın ama ben yurtdışındaki vatandaşlarımızın türkiyeden damat ihraç etmesini sağlıklı bulmuyorum. zaten iyi giden çok az böyle evlilik tanıyorum. kullandığım tabirler için de kusura bakmayın. eğer durum sandığım gibi yurtdışında doğup büyümüş kız ile tr'de doğup büyümüş genç değil ise yine kusura bakmayın ama yazmak istiyorum.

siz yurtdışında belli bir eğitim görgü görüyorsunuz. o şekilde yetişiyorsunuz. sözüm ona aynı memleket insanı da olsak türkiyede yetişen adamın kültürüyle bildiğiyle sizinki çok farlı oluyor. siz türkiyede doğup yaşayan biriyle çok zor yaparsınız. yapamıyorsunuz da. siz ancak sizin gibi yurtdışında büyüyen bir tük genci ile anlaşabilirsiniz. bakın benim samimi arkadaşlarım var, onlardan öğrendiğim şeyler bunlar. etrafıma baktığımda da ne kadar haklı olduklarını görüyorum. buranın yani tr'nin adamı (tamam çoğu) kadir kıymet bilmeeeez, en azından elin seven avrupalısı gibi değil. siz yurtdışındaki türkler hem akrabalarınıza hem de oradaki yurttdaşlara sıkı sıkıya bağlısınız ve sevgi bağlarınız çok güçlü gurbette olduğunuz için. ben candan sevmeyen gurbetçi tanımadım ve buna bağlıyorum. ama buranın erkeğinin kimseye mihneti yoktur bacım. bu çocuk abuk sabuk kıskançlıklar artizlikler yapacak ve sen bunları anlamayacaksın görmediğin için hiç. kendini yetiştiren / yetiştirmek zorunda olan erkek çok az burda. 30 yaşına gelir yumurta kıramazlar, beceriksizdirler. hep etraflarındaki kadına dayanmışlardır. ve bunun gibi bissürü şey.

bi de genel olarak böyle ilişkilerde kızın tarafı iyi oluyor, damat yurtdışına gidiyor işler iyice karışıyor. yani bence baştan uzak durmakta fayda var. eminim annen baban da böyle düşündüğü için bu kadar karşı çıkmışlardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…