Benimde derdim var :(

Yaşınız cok kücük. Almorun demek istediği bu, görmüş geçirmiş bir kadın evindeki misafiri kovmazdı. uygun bir dille gelebileceğini fakat yatıya vs kalmasının uygun olmayacağını söylerdi. bir gün önce güle oynaya tabu oyna ertesi gün evden kov. Bunu kim yapar? Ben söyleyeyim hayat tecrübesi olmayan gencler.

Ben hayatmda kimseyi kovmamış insanım . O çocuk ordayken eşim bana git yarın dedi. baya tartıştık ondan sonra ben siz gidin dedim . Görümcem bile burdaydı beni haklı buldu. Ben bunu yapmasaydım kovmasaydım eşim hayatta konuşmazdı. Çok kez söyledim kalmasının sakıncalı olduğunu . Benim babam yok . Dayımda konuştu . Olmaz dedi. Anlamadılar. Son olarak bana onun yanında o şekilde davranınca bende gitmeleriini söyledim . Çnkü yanlarında 3 tane fln bira vardı. İyikide kovmuşum. Artk kmse bize gelmiyor ben çağırmadıkça. Allaha şükür başbaşa kalıyoruz bi kaç akşamdır.

Benim kayınvalidem çok görmüş geçirmiş Misafir 100 kerede gelir diyor bumu tecrübe olgunluk ? Ben yine gelse yine iyi davranacağım eğer kalırsa yine kovacağım . Herşeyi detayıyla anlatmıyorum . Anlatamıyorum .

katılıyorum..

bak benim yaşım 19 nişanlım la bazen beraber kalırız hafta 3-5 gün neysse , onun bir arkadaşı var onun çocukluğundan beri arkadaşı oda nişanlıydı evlendi şimdi ama neysse, bize gelirdi sabaha kadar ps oynarlardı, bizimde öğrenci hayatımız yada evimiz yok gayet aile gibi yaşıyoruz , bizde 1gün tamam 2gün eh tamam 3-gun 4gün 5gün höh artık zaten kaç gün kalıyurm şurda, çektim hakanı odaya , dedimki hayatım 1 saatin var evden gödermen için arkadaşını yoksa olacaklardan sorumlu değil ama nasıl alaycı tavırdayım, oda hiçç sesi çıkmadan gitti yarım saat sonra gitit arkadaşı dedim ki o adam birdaha ben varken gelirse bozuşuruz, dedim bak ogun bugündür evlendi sadece bize yemeğe geldiler karısıyla ..

Biraz yol yordam bilmelisin.. çok ayıp etmesin ben olsam sana dengessizsin derdim, dün gülüştük bgün evden kovdun...
:19:

konuyu okurmusun önce. orda ilk gün uyardığım 2. gün aynısını yapınca olaylar koptu dedim .

Ben hayatmda kimseyi kovmamış insanım . O çocuk ordayken eşim bana git yarın dedi. baya tartıştık ondan sonra ben siz gidin dedim . Görümcem bile burdaydı beni haklı buldu. Ben bunu yapmasaydım kovmasaydım eşim hayatta konuşmazdı. Çok kez söyledim kalmasının sakıncalı olduğunu . Benim babam yok . Dayımda konuştu . Olmaz dedi. Anlamadılar. Son olarak bana onun yanında o şekilde davranınca bende gitmeleriini söyledim . Çnkü yanlarında 3 tane fln bira vardı. İyikide kovmuşum. Artk kmse bize gelmiyor ben çağırmadıkça. Allaha şükür başbaşa kalıyoruz bi kaç akşamdır.

Benim kayınvalidem çok görmüş geçirmiş Misafir 100 kerede gelir diyor bumu tecrübe olgunluk ? Ben yine gelse yine iyi davranacağım eğer kalırsa yine kovacağım . Herşeyi detayıyla anlatmıyorum . Anlatamıyorum .

Herşeyi detayıyla anlatmazsanız biz de eksik yorumlarız.

Eşinizin söyledikleri, sizin davranışlarınız falan hep etcrübe eksikliği işte.

Gelmesin tabi, gelen de adabıyla gelip gitsin ama tarzınızı değiştirin.

Benm eşim için demiyorum ama gayet olgun insanlar tanıdım ben. Bu şekilde söyleseydin baştan bende alınmamış olurdum . Ben zaten şikayetçi olduğumu söylüyorum . Allaha şükür şu anda gelen giden yok zaten . Düzeliyoruz sanırım . Biz erken yaşta birçok sorumluluk aldık . Bunun farkındayız. Ama buna birçok sebep vardı . Benim eşimin herkesten daha olgun yanlarıda vardır belkide. Sadece dertleşeyim dedim . Ama bana kmse çoluk çocuk diyemez . Saygısızlık alırım . Ben mutsuz değilim sadece hataları oluyor. bende dertleşiyorum .

19 yaşında kim evlenirse evlensin ben ona çocuk derim,hayatı tanımadan bilmeden yapılan evliliklerden çok fazla birşey beklemem ..

19 yaşında kim evlenirse evlensin ben ona çocuk derim,hayatı tanımadan bilmeden yapılan evliliklerden çok fazla birşey beklemem ..

Konu sahibesini uzmeseniz.. Kendimi onun yerine koydum, yasitiz nerdeyse, bana biyle yorum yapilsa cok uzulurum.. Evlenmisler, yuva kurmuslar, bu saatten sonra erken evlenmisiniz diye kizmak fayda degil ki :50:

Evlenme rüştüne sahip, evlenmiş, bi derdini paylaşmış..

Ben bu forumda çok gördüm 30-35 yaşında bilgisayar başından kalkmayan, saatlerce oyun oynayan eşleri.. Yaşları 30-35 ama hâla ergen gibi pc oyunu oynamıyorlar mı?

Yine bu forumda çok gördüm 30.-35 yaşında adamlar, arkadaşlarıyla tatile gitmek istiyorlar, eve arkadaşlarını getiriyorlar ustune ustun karısından hizmet bekliyorlar..

Konu yaşla değil, olgunlukla alakalı değil mi..

Yine bu forumda çok gordum 30-35 yaşında annesinin ağzına bakan erkekleri..

Konu sahibesinin ve eşinin yaşını tartışmak bize ne kazandırır ki? :50:

Konu sahibesini uzmeseniz.. Kendimi onun yerine koydum, yasitiz nerdeyse, bana biyle yorum yapilsa cok uzulurum.. Evlenmisler, yuva kurmuslar, bu saatten sonra erken evlenmisiniz diye kizmak fayda degil ki :50:

Evlenme rüştüne sahip, evlenmiş, bi derdini paylaşmış..

Ben bu forumda çok gördüm 30-35 yaşında bilgisayar başından kalkmayan, saatlerce oyun oynayan eşleri.. Yaşları 30-35 ama hâla ergen gibi pc oyunu oynamıyorlar mı?

Yine bu forumda çok gördüm 30.-35 yaşında adamlar, arkadaşlarıyla tatile gitmek istiyorlar, eve arkadaşlarını getiriyorlar ustune ustun karısından hizmet bekliyorlar..

Konu yaşla değil, olgunlukla alakalı değil mi..

Yine bu forumda çok gordum 30-35 yaşında annesinin ağzına bakan erkekleri..

Konu sahibesinin ve eşinin yaşını tartışmak bize ne kazandırır ki? :50:

Genç kardeşimizi üzmek gibi bir niyetim asla olamaz,benim söylemek istediğim erken yaşta yapılan evlililkler içindi..
Benimde bir evladım var hemde sizlerden yaşça büyük,eğer evlenmek gibi bir istekle karşımıza çıkmış olsaydı o yaşlarda aynı tepkiyi verirdim kızımada.
Ben bir anneyim sizler gibi genç kızlarımızada yardımcı olmak,onlara doğru yolu gösterip anlatmak bizim görevimizdir..
Dediğim gibi erken yapılan bir evliliğe her zaman karşıyımdır..

Genç kardeşimizi üzmek gibi bir niyetim asla olamaz,benim söylemek istediğim erken yaşta yapılan evlililkler içindi..
Benimde bir evladım var hemde sizlerden yaşça büyük,eğer evlenmek gibi bir istekle karşımıza çıkmış olsaydı o yaşlarda aynı tepkiyi verirdim kızımada.
Ben bir anneyim sizler gibi genç kızlarımızada yardımcı olmak,onlara doğru yolu gösterip anlatmak bizim görevimizdir..
Dediğim gibi erken yapılan bir evliliğe her zaman karşıyımdır..

Anladım ne demek istediğinizi ancak;

Bu arkadaş evlenmiş ve 1 yıldır evli..

Hani konu açsa dese ki: 20 yaşındayım evlenmek istiyorum

O zaman bunları söyleyin, olmaz deyin, erken deyin.. Ama artık evlenmiş, yuvasını kurmuş, şimdi onu pişman ettirmeyelim.. Hayırlısı böyleymiş demek, nasibi böyleymiş, ona mutluluklar dileyelim, onun için dua edelim :16:

Kalp kırmayalım lütfen, çevrimdışı oldu konu sahibesi..

Erkek ya da kız arkadaşların misafirliğe gelmesi çok normal.Bizimde çok arkadaşımız gelir çoğuda erkektir ve eşimin değil benim arkadaşım olan sonrasında eşimle arkadaş olmuş insanlardır.
Ama hepsi de evli insanların evine geldiğinin bilincindedir ve saatinde giderler.
Evli insanın evinde bekar erkek ya da kadının kalmasını bende doğru bulmuyorum.
Eşin hala biraz annesinin kontrolünde sanırım. Arkadaşı da düşüncesiz belli.
Ama doğru olan senin yaptığın.Eşinde zamanla bunu anlar umarım canım.

Anladım ne demek istediğinizi ancak;

Bu arkadaş evlenmiş ve 1 yıldır evli..

Hani konu açsa dese ki: 20 yaşındayım evlenmek istiyorum

O zaman bunları söyleyin, olmaz deyin, erken deyin.. Ama artık evlenmiş, yuvasını kurmuş, şimdi onu pişman ettirmeyelim.. Hayırlısı böyleymiş demek, nasibi böyleymiş, ona mutluluklar dileyelim, onun için dua edelim :16:

Kalp kırmayalım lütfen, çevrimdışı oldu konu sahibesi..

Mutluluk dileriim tabiki,neden dilemeyim ki,kim birisinin mutsuz olmasını isterki..
Bu kalp kırmak değil,kardeşimiz demiş ki bana kimse çoluk çocuk diyemez.
Eve ben derim dedim,sonuna kadar da lafımın arkasındayım..
Onu kıracak yada incitecek bir laf söylediğimi hatırlamıyorum,söylemem de zaten üzülür kırılır..

Mutluluk dileriim tabiki,neden dilemeyim ki,kim birisinin mutsuz olmasını isterki..
Bu kalp kırmak değil,kardeşimiz demiş ki bana kimse çoluk çocuk diyemez.
Eve ben derim dedim,sonuna kadar da lafımın arkasındayım..
Onu kıracak yada incitecek bir laf söylediğimi hatırlamıyorum,söylemem de zaten üzülür kırılır..

Çoluk çocuk demeyelim ya, ben de 20.5 yaşındayım, ben de üzerime alındım.. Hem kanunen de çocuk değiliz, biyolojik olarak da çocuk değiliz :16:

Çoluk çocuk demeyelim, tecrübesiz diyelim, genç diyelim, delikanlı diyelim :16:

Ben bu yorumları yapana cevap dahi vermeyeceğim bu konuda. Sorun benim yaşım olamaz. Ben bir olayımı anlattım . Belki ilerleyen zamanlarda daha detaylı şeyler bile anlatabilirim . Belkide çok farklı nedenlerden evlendik bilemezsiniz. + Çocuk yaşta evlenmişsiniz hiç diyemezsiniz. Siz bnm hayatımda ne kdr bilgiye sahipsiniz ki bunu sorguluyorsunuz. Öyle yada böyle biz evlendik sorunlarımız oluyor.bende akıl almak istedim. Konu bundan ibaret .

(-Sen bir annesin . Çocuğun bizden büyük . Ama torunun olur . torununda bu olay olur. olmaz deme olur. Allah verir sanada. Senin bu yaptığını umarım torununa yaparlar. Dünyanın binbir türlü hali var. Bende bunlardan biriyim ) .

Son yorumumdur yaş konusuna.

sizde kız arkadaşlarınızı çağırın . kalsınlar . bir kere değil. bakalım ne yapacak.
ha bu arada ben evli arkadaşlarımda kalırım..onlarda gelip bende kaldılar.. bunda bir gariplik görmüyorum ben
samimiyetle alakalı. birde güvenle sanırım. ha rahatsızlık vermedikçe vede abartmadıkça.

Çoluk çocuk demeyelim ya, ben de 20.5 yaşındayım, ben de üzerime alındım.. Hem kanunen de çocuk değiliz, biyolojik olarak da çocuk değiliz :16:

Çoluk çocuk demeyelim, tecrübesiz diyelim, genç diyelim, delikanlı diyelim :16:

Bu ifadeyi ben kullanmadım ki,kardeşimiz demiş bende söylemek istediğimi söyledim zaten..

Ben bu yorumları yapana cevap dahi vermeyeceğim bu konuda. Sorun benim yaşım olamaz. Ben bir olayımı anlattım . Belki ilerleyen zamanlarda daha detaylı şeyler bile anlatabilirim . Belkide çok farklı nedenlerden evlendik bilemezsiniz. + Çocuk yaşta evlenmişsiniz hiç diyemezsiniz. Siz bnm hayatımda ne kdr bilgiye sahipsiniz ki bunu sorguluyorsunuz. Öyle yada böyle biz evlendik sorunlarımız oluyor.bende akıl almak istedim. Konu bundan ibaret .

(-Sen bir annesin . Çocuğun bizden büyük . Ama torunun olur . torununda bu olay olur. olmaz deme olur. Allah verir sanada. Senin bu yaptığını umarım torununa yaparlar. Dünyanın binbir türlü hali var. Bende bunlardan biriyim ) .

Son yorumumdur yaş konusuna.

Haddini aşıyorsun ona göre,senin karşında annen yaşında birisi var..
Önce saygılı konuşmayı öğren sonra bana cevap ver olurmu..

konuyu basından berı takıp edıyorum...yorumlara acık degılsen buraya akıl almak ıcın yazı yazma oyleyse konu sahıbesi...
nasıl dersın sen ınsalah bana yapılanı senın torununa yaparlar dıye....

cocuk oldugun burdan bellii....

Bu sorun dahil başka sorunlar yaşadığınızı ve sorunlarınızın hepsinin ısrarla kayınvalidenize ve başkalarına aksettirilerek sizin fikriniz alınmadan çözüldüğünü söylemişsiniz.
Sizi o kadar saymıyor o kadar saymıyor ki, ev sorunlarını bile dışarıya danışarak çözüyor.
Kusura bakmayın ama bu tasvir ettiğiniz durum ufak bir sorun değil...
Bütün ömür çekeceğiniz bir durum... :31:
Çünkü evliliğin iki kişilik bir kurum olduğunu idrak edemeden evlenmişsiniz...

Himm tamam anladim ben de aslinda tamamen size yonelik degil de genel olarak konusmustum, ortam gerilmesin istedim :)

Konunun maksadı zaten aştı,iş bedduaya kadar geldi..

konuyu basından berı takıp edıyorum...yorumlara acık degılsen buraya akıl almak ıcın yazı yazma oyleyse konu sahıbesi...
nasıl dersın sen ınsalah bana yapılanı senın torununa yaparlar dıye....

cocuk oldugun burdan bellii....

Boşver hayatım aldı cevabını zaten çocukluğuna ve saygısızlığına veriyorum söylediği sözleri..

Back
X