Evet mutlu olması dokundu, ben ilahi adalet tecelli eder diye düşünüyordum.
yani mesela ne olur diye düşünüyordunuz?
adamı çökmüş, bıkmış, dağılmış, Tülaaay geri dööön der halde mi bulmak istiyordunuz siz?
ya bakın siz eşiniz ev işi yapmıyordu, kaynananız evliliğin içindeydi de eşiniz laf geçiremiyordu ne biliyim eşiniz kumar oynuyordu gibi şeylerden boşanmıyorsunuz. böyle şeyler yapanların egosu ezilebiliyor. ağlayıp zırlayan çok oluyor.
adam eskortlara binlerce mesaj ve binlerce lira filan atmış birisi...bu adamın şu anda tek derdi şey olabilir "sonrakinde eskortlara mesaj atacağım telefonu karıya yakalatmayayım, orada salaklık ettim"
evi-iş-statüsü var hemen yeni birini bulur. belki bulmuştur.
çok rahat bulur, ortalık evlenme delisi kadın dolu. ha normalde evlenmese ne olacak sanki aile kurumuna çok mu inanıyor, sevmeyi çok mu biliyor? yooo.
ama bu tipler illa evlenir, zira yanında vitrin, etiket lazım + yaşı 40'tır en az artık çocuk yapması lazım, yapmayanı erkekten saymıyorlar.
böyle.
valla nasıl olur da ilahi adalet tecelli eder diye bir beklentiniz var şaşkınım.
ha eder, bu dünyanın öbür dünyası var, inançlıysanız öyle düşünebilirsiniz elbette ama eşiniz gibi adamlar salt kötü. ve de bu düzen onlara çalışıyor....
kötüye bişey olsa ülke/dünya şu halde olmazdı ya, ne adaleti ne tecellisi Allah aşkına? çoluk çocuğun başına neler geliyor.
valla kimse kusura kalmasın da
3-4 sene davaya git gel
annen kardeşin gibi mahkeme yüzü görmemiş kişileri duruşma salonlarının kapılarında beklet, adam karşında sırıta sırıta seyretsin
siz memursunuzdur da özelde olsa bir de sürekli bunun izniyle filan uğraş
avukat parası ver, dosya topla, kafanda çevir çevir dur olanları sürekli
niye. adam 50 tane eskortla aldattı diye tazminat verecekmiş.
kaç lira verecek tazminat?
50 bin lira mı? 100 bin lira mı? avukatın parasına yetiyor mu bari?
eşiniz gibi adamlara bişey olmaz
o yüzden artık bu ilahi adalet filan gibi şeylerden medet ummayı bırakın. onu hala sevdiğinizi sanmıyorum ama olayı kabullenememekten içinizde bitiremiyorsunuz sanıyorum.
evet, bu adama inanmış, güvenmişsiniz
evet, başka bir adam seçseydiniz (muhtemelen başka adaylar olmuştur) belki şimdiye çocuğunuz vardı, evliliğiniz devam ediyordu
evet, bir adam nasıl bu kadar leş olabilir ve evet, sizi nasıl bu kadar yıpratabilir, tüm bunlar nasıl oldu da oldu....sizin ne suçunuz vardı ki!
evet. çok haklısınız.
haklısınız da...bu kadar yani, yapabilecek başka birşey yok. olan oldu. telafi edecek de bir mekanizma yok. bazı yanlış tercihlerin bedeli çok büyük oluyor. çok can yakıyor. evet, maalesef.
1 sene 2 sene daha uğraşacaksınız. işte bir miktar tazminat, ortak malları filan alacaksınız. sanki o zaman adalet mi olacak? telafi mi olacak? yine olmayacak
ama bunu yapmak, sürecin sonuna kadar gitmek zorunda hissediyorsunuz, büyük ihtimalle de mecbursunuz gerçekten. tamam süreç bitsin de
yine de telafi olmayacak, yine de adalet olmayacak. yine de pişman olmayacak. olmayacak yani... beklemeyin öyle bişey.