cok gencken, hayatimda kimse yokken de "niye evleniyorum diye oncesinden eksiksiz ceyiz dizeyim sanki eve girince alisveris hakkim elimden mi aliniyor, niye yeni gelin evi diye illa yeni pahali esyalar mi almaliyim kiralik eve ne sacma, hayatta bir gelinlige bir asgari ucret vermem, o parayi makyoze verecek kadar cirkin degilim, söz nişan kına düğün neden ayri ayri etkinlik yapayim da milletin her pazarını kitleyeyim insanlara ne, dugun fotografi ne sacma ya ona o parati verene kadar baska ulkeye gider gelinligimle tripidla resim cekinirim"
gibi tonla fikrim vardi. herkes "en basta oyle söylenir ama aileler isin icine girince görürüz" derdi. sonucta tam istediğim gibi yaptim, gelin evimizi ikinci el uygun fiyata dizdik, ceyiz almadim aldiklarimi da esime verdim evlenmeden once tasininca o kullandi, nişanlıgi gelinligi icime sinen sekilde dolaptan aldim, makyajimi gratiste yaptirdim, anneme tek düğün hakki verdim herseyi icinde neye heves ediyorsa yapti baska da hicbir sey yapmadik her tören sadece çekirdek aileyle yapildi, fotografci vs tutmadım, balayina otele gitmedim kamp yaptik

cocuk olunca da az oyuncakla yasar bence. sonucta reklama maruz kalmayan cocuk bilmedigi seyleri istemiyor (yegenim de asla reklam izlemeden bu günlere geldi, reklama maruz kalmadığı icin ve tadini bilmediği icin markete girince asla birsey istemez mesela, neredeyse genc kiz olacak hala öyle)
tonla plastigi odasina doldurmaya gerek yok. ama iste cocuk baska bir dünya . piyangodan sansina ne cikacagi belli olmaz. benim anneme cekerse mesela maymun iştahlı olur herseyi ister ister hevesi kacar birakir

bilemezsin
ama simdilik niyetim o yönde
insallah birkac seneye doğar da bakariz kkcak :)