Benimle böyle bir ömür geçer mi?

çözülebilecek bir sorun mu?

• Ankete Katılan
    50
Konuşacak bişey bulamıyorsanız ilgi alanınız biraz dar olabilir gibi geldi bana. Mesela ben cilt bakımı diyet spor vs konularına taktım buara sürekli okuyup bişeyler uyguluyorum deneyimlediklerimi de paylaşmaktan haz alıyorum alrkadaşlarıma tavsiyeler veriyorum falan muhabbet oluyor bi şekilde. Geçenlerde de bi arkadaşıma bebek görmeye gitmiştim öncesinde tesadüfen izlediğim ebeveyn olmakla alakalı belgeselden konu açtım ordaki farklı tespitleri aktardım kimsenin duymadığı şeylerdi herkesin hoşuna gitti yeni şeyler öğrenmek yine izlediğim bi çocuk terapistinin espirisini anlattım güldük eğlendik falan. Hayatta aynı noktada durunca konular tıkanıyor biyerde konuşkan olmakda ayrı bi mevzu yapı meselesi tabiiki. Bunları yazarken bile muhabbet ediyoruz işte demekki kendi düşüncelerimizi paylaştıkça sohbet edebiliyoruz aslında. Belki de bişeyler paylaşmaktan yeterince zevk almıyorsunuzdur o da tercih meselesi tabii ama sıkıcı birisi olursunuz o zamanda malesef ki...

Eltim böyle. Çok iyi bir kadın, çok temiz. Üstelik üniversite mezunu, akıllı bir kadın. Gelin görün ki yüklemli cümleler bile kurmuyor konuşurken. Cevapları yalın kelime. Evine davet ediyor, susuyor. Evime geliyor susuyor. Bizi davet eden bir başkasına gidiyoruz yine susuyor. Üçüncü kişiler varken bir nebze idare edebiliyorum ama yalnızken gerçekten çok geriliyorum. Ben konusturayim diyorum soru soruyorum. Yani insan kendini sıkıp bir tam cümle de mi kurmaz. İkinci bir cümle için hiç mi çaba sarf etmez.
+Abla nasılsın, neler yapıyorsun?
-İyiiii. Aynı.
+Burak(oğlu) gluten diyeti yapacaktı başladı mı, nasıl gidiyor?
-Basladı bakalım. Yaparsa artık.
+Pek dikkat edemiyor gibi anladım ama?
-Yooo. Ediyor aslında.
+Hımmm.

Yaşlı, genç, çocuk herkesle konuşabilen biriyim fakat eltimle asla konuşamıyorum. Yalnız kaldığımızda çok gerildigim için aynı ortamda bulunmaktan kaçınmaya başladım.

Anlattığım gibiyseniz gerçekten bu ciddi bir sorun. Kitap okumak özellikle bol diyalog içeren kitap okumak sizin için en kolay pratik olur. Hatta tiyatro eserleri bile okunabilir. Tek başına asamiyorsaniz destek almak da bir seçenek.

Merhaba. Yıllardır sıkıntım olan konu anlatıcak konuşucak şey bulamamak ama şu 3 yıldır falan beni çok rahatsız etmeye başladı.

İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum. En yakınım olsa bile bir şeyler anlatıp konu açamıyorum. Bu yüzden naber nasılsından öteye giden arkadaşlarım yok. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Arkadaşlarım senin nasıl sevgilin oldu çok sessizsin diyolar. Hiç kavga etmediniz mi sevgilinle . "Senle kavga da edilmez ki çok sessizsin" diyolar.

Erkek arkadaşım da konuşkan birisi. Bana "anlat bir şeyler" diyo . Anlatıcak bir şey bulamıyorum susup kalıyorum bakıyorum anca. Onunda sıkıldığını hissediyorum. Boşuna buluşuyoruz gibi oluyo sen evine git bende evime gidiyim bari falan oluyo erken ayrılıyoruz.

Esprili biri değilim,küçüklüğümden beri pek konuşmam, gün içinde yaptığımda pek bir şey yok okuldan eve evden okula yani anlatıcak olayım bile yok. Evde ailemde herkes kendi halinde teklonojik aletlere yoğunlaşmış durumdayız muhabbet çok yok gibi diğer ailelere göre.

Bir de insanlar benden sıkılıyor. muhabbetin kötü diyenler oldu. Sevgilimde benden sıkılır bununla bir ömür geçer mi konuşmuyo hiç diye düşünür mü acaba. Nasıl aşarım bu durumu sizce? çekinmem herkesten, bunu dersem ne düşünürler hakkımda diye düşünmem ama niye böyle oluyo bilmiyorum..
Aynı eşim gibisin oda boş boş bakar öyle çok sinir bozucu gerçekten neden böyle olduğunu çözemedim hala...

Hayatında olan bitenle ilgisi yok ya... İster evden işe, isten eve yaşa, ister gez dolan. İnsanın doğasında yoksa konuşmuyor. Ben de pek konuşmam. Çünkü 1. konuşmaya üşeniyorum. 😁 Yoksa geçtiğimiz yıl tek başıma trenle yaptığım 6 ülkelik Avrupa turumdan, yine tek başıma Abd'nin bir ucundan bir ucuna geze geze yaptığım 10 günlük araba turumdan, 3 ayda bir ülkenin değişik yerlerine gidip 3 ay çalıştığım geldiğim seyahatli işimden bir ton sohbet çıkar. Önümüzdeki 5 yıl ekmeğini yerim. 😁
Ama kimseye uzun uzun anlatmam. Soranı geçiştiririm. Kimsenin de yaşamını merak etmem mesela. "Benden kime ne, kimseden bana ne" kafasında yaşıyorum. Ancak çok yakınımla veya ortak nokta yakaladığım küçük azınlıkla falan çenem düşebilir.

Bazı öneriler güzelmiş. Havadan sudan konu açacaksın, ortak ilgi alanınız varsa oradan gireceksin, vs. Boş konuşsan da olur. Çok konuşanların birçoğu boş konuşuyor zaten. Boşver.

Tek taraflı düşünme bunları anlatan insanlar var sonra da diyorlar ki ben iyi konusurum sosyalim her muhabbete katilirim. Falan. Diyemiyorsun da katildigin her muhabbet(!) Ne?

Katılıyorum. Vır vır vır abuk subuk konuşup, karşı tarafın kafasını ütüleyen, sonra da kendine çok muhabbetli, hoş sohbet diyen insanlar da var. :)
Anlattıklarında kalite sıfır yav, konuşma, sus, dinle, çok daha iyi.

Ortayı bulmalı insan diye düşünüyorum.

Konuşmayan kadın her erkeğin hayalidir üzülme. Adamlar zaten hep kadınların konuşmasından şikayetçi :halay: Bence sıkılmaz işine bile gelir.

Merhaba. Yıllardır sıkıntım olan konu anlatıcak konuşucak şey bulamamak ama şu 3 yıldır falan beni çok rahatsız etmeye başladı.

İnsanlarla konuşacak konu bulamıyorum. En yakınım olsa bile bir şeyler anlatıp konu açamıyorum. Bu yüzden naber nasılsından öteye giden arkadaşlarım yok. Kendimi çok yalnız hissediyorum. Arkadaşlarım senin nasıl sevgilin oldu çok sessizsin diyolar. Hiç kavga etmediniz mi sevgilinle . "Senle kavga da edilmez ki çok sessizsin" diyolar.

Erkek arkadaşım da konuşkan birisi. Bana "anlat bir şeyler" diyo . Anlatıcak bir şey bulamıyorum susup kalıyorum bakıyorum anca. Onunda sıkıldığını hissediyorum. Boşuna buluşuyoruz gibi oluyo sen evine git bende evime gidiyim bari falan oluyo erken ayrılıyoruz.

Esprili biri değilim,küçüklüğümden beri pek konuşmam, gün içinde yaptığımda pek bir şey yok okuldan eve evden okula yani anlatıcak olayım bile yok. Evde ailemde herkes kendi halinde teklonojik aletlere yoğunlaşmış durumdayız muhabbet çok yok gibi diğer ailelere göre.

Bir de insanlar benden sıkılıyor. muhabbetin kötü diyenler oldu. Sevgilimde benden sıkılır bununla bir ömür geçer mi konuşmuyo hiç diye düşünür mü acaba. Nasıl aşarım bu durumu sizce? çekinmem herkesten, bunu dersem ne düşünürler hakkımda diye düşünmem ama niye böyle oluyo bilmiyorum..
Kitap okuyun hem de çok...film izleyin ve gündemi takip edin.

Sanki teyzemin kizini anlattiniz ))) O da konusmazdi, yaninda oldugunu bile hiss etmezdin)))
Şuan evli, bebegi var. Yavas yavas konusmaya başladi )))

Kitap okuyun gündemi takip edin hobi edinin spora başlayın

hobilerinizi genişletebilirsiniz. yeni kitaplara başlayın, yeni diziler izleyin, sinemaya tiyatroya vakit ayırın, evde spora başlayın. örneğin yeni bir diziye başladıysanız dizi ve karakterlerini anlatın. arkadaşlarınızla piknikler organize edin. el sanatlarıyla uğraşmayı seviyorsanız yeni şeyler üretin. insanın sosyal çevresi ve hobileri arttıkça konuşacak konusu da arta diye düşünüyorum.

konuyu eşim yazmış sanki
geçmiyor ömür valla adam benide kendine benzetti yanimda 2 kisi cok konusunca basim sisiyo
hadi konusalim diyorum ne konu bulda bisey konusalim diyorum bazen konu bulmaya calisirken uyuya kaliyo adam öyle bezgin öyle miskin açıl biraz lutfen eşine yazik 😁

Açıkçası ben sıkılırdım böyle bir profilden.kendim de cok konuşkan değilimdir ama sus pus da değilimdir.konuşulacak milyon tane konu var aslında.en basitinden izlediğin bir filmden bir diziden bahsetmeye başlarsın konu konuyu açar.bence şöyle yapabilirsin: sevgilinle bulusmazdan önce kafanda konuşulacak konu ya da konuları düşün hazırlık yap. şu konuyu açayım diyerek git.

Sesli kitap okuyun bol bol, vurgulara noktalama işaretlerine dikkat ederek. Kitaptaki kişiymiş ve karşınızdakine sohbet ediyormuşsunuz gibi düşünün... İşe yarıyor...

Mesela şuan seçimler konuşuluyor bu konu hakkında da mı fikriniz yok
iş çevremdekiler sürekli benimle konuşur konu açarlar ben konuya hakimimdir mutlaka her konuya yorum yaparım
araştırın kendinizi geliştirin
internetten uzak durmayın

konuşacak birşey bulamamak değil de gereksiz konuşmaktan mı korkuyorsunuz? O konuşan insanlar çok mu gerekli konuşuyor sanki bence bunu düşünün :)

Öncelikle bir kafeye gidip yüzyüze oturacağınıza o zaman farklı aktivitelere katılın. Tiyatro, sinema, doğa gezisi vb. Böylece konuşacağınız yeni konular olur. Ben de çok konuşkan birisi değilimdir. Kimisi de bir ortama girdiği zaman hemen muhabbeti kurar. Biz de öyle olmak zorunda değiliz ama en azından hayatınıza farklılıklar katıp renklendirebilirsiniz.

Bu arada size sıkıcı olduğunuzu ima eden vb. insanlara o lafı yedirmezseniz daha çok üzülürsünüz...

Bende sizin gibiyim evlenmeden önce evlendim tek konum cocuklar oldu herkes onlar hakkinda cok soru sorunca ister istemez çenem açıldı. Ortaminiz degistikce evlenince konusacak o kadar konu oluyor ki siz bile kendinize sasirirsiniz.
Diger arkadaslara katiliyorum bir filme gidersiniz bir yere gezmeye gidersiniz elinizde konusacak bir suru konu olur degisik kitaplar okuyun o kitaplar hakkinda konusabilirsiniz gerek roman gerek guncel kitaplar olmadi kişisel gelisim kitaplari vs.
Ayrica sevgillikte haklisiniz konusacak bisey bulamayinca ayrilir evlere gidilir fakat evlenince erkeklerin en sevdiği tip dirdir yapmayan kadin :)) o konuda esiniz cok sever sizi :)) ama evlenince illa konusulacak konu çıkıyor merak etmeyin

Back
X