Merhaba...o kadar şaşırdım ki konunu okuyunca..meslekler, ülkeler farklı olmasa ben mi yazdım da hatırlamıyorum diye şüpheleneceğim kendimden..
Benim de 2 yıldır süren bir ilişkim var..o subay ve haliyle tayinleri oluyor..ilk aylar ben de senin gibiydim(evliliği uzun süre istemediğim halde) çaktırmadan ağzını arıyordum..bir gün gideceksen diye başladığım cümleleri aynen şöyle devam ederdi benim nereye gideceğim belli değil, bir kadını peşimden sürükleyemem, hem zaten 35 ime kadar evlenmeyi düşünmüyorum..ama eğer bir gün evlenmeyi istersem kesinlikle sen olmanı isterim diyordu..bende ayrıldım sonra barıştık dayanamadım ama her zaman acaba hata mı yapıyorum? Ya ilerde o giderken cok üzülürsem, canım çok yanarsa! tıpkı senin de dediğin gibi evlenmesekte(bunun garantisi yok zaten evlenelim dersin bir bakarsın sen istemezsin) niyet önemli bu amaçla devam edip etmediğimiz önemli derdim...diye diye böyle 2 sene geçti çok da güzel geçti..sonralarda ben evlenip napıcam-ne kadar geç mutsuz olursam o kadar iyi diye cümleler kurduğum da sen böyle değildin ne oldu sana sen evliliğe masum bakardın-evlilik teklifi etsem kabul etmeyeceksin gibi sanki falan demeye başladı..şimdilerde yine ne kadar geç olursa o kadar iyi desekte en azından gelecek için konuşabiliyoruz..yani zaman geçtikçe fikirler değişiyor, evlenebileceğin kişi olup olmadığını anlayabiliyorsun..bu arada benimkide annesine çok düşkün:) anne kıymetini bilen eş kıymetini de bilir :)
Devam etmene sevindim..ne olacağını bilmeden geçireceğin güzel günleri heba etme..bakarsın zaman gelir sen istemezsin canın yanmaz..ya da ikinizde çok istersiniz ve evlenirsiniz:)
Kendi yasadiklarimi cocugum veya esime hayatta yasatmak istemem demiş..bunu da göz ardı etme bence çok mantıklı ve düşünceli biri gibi geldi..hayatını, düzenini kurmadan, birilerine(ailesine) karşı gelerek üç kuruş parayla o anki aşkın gazına gelip apar topar evlenerek mutsuz olan çok insan var..
umarım herşey güzel olur..
Aramızda geçen yeni konuşmaları yazıyorum, artık ne olması gerektiği belli gibi :/
BEN: ilişkinin hiçbişeyi normal değilken devam etmek için bi sebep yok hala neden süründürülüyo gerçekten anlam veremiyorum
SEVGİLİM: birbirimizi sevdigimiz icin devam ediyor
BEN: sevmek biyere kadar. Sevmekten öte şeylerde var malesef.
SEVGİLİM: ayrilik olayini hazmedene kadar mahvolucam biliyorum. Mesela bu sabah çok kötüydüm, seninle 2 dakika konuştum hiçbir şeyim kalmadı. Bunlara adapte olana kadar çok zor olacak.
BEN: Öyle... Aslında hiç konuşmasak artık daha kolay olur belki.
SEVGİLİM: seninle tum baglari koparmaya nedense hic razi edemiyorum kendimi
BEN: ben de öyle ama..bu şekilde olmicakki, sürünerek devam edecek tüm sorunlar havada kalmş şekilde
SEVGİLİM: sen ne sekilde daha az aci cekiceksen oyle yapalim en azindan kendi kendime dusundugumde sevgilim bu sekilde daha az aci cekiyor diyerek kendimi teselli ederim belki
BEN: daha azı çoğu yokki bunun, her şekilde acı çekicem, her şekilde hayata küsücem.. Keşke hiç tanışmasaydık, o zaman bunları yaşamazdık..
SEVGİLİM: Ben pişman değilim, seninle yasadigim hicbir seyden pisman degilim
BEN: senin pişman olman için bi neden yok zaten
SEVGİLİM: aslinda aramizda bi mantikli engel olsaydi biz omur boyu arkadas kalirdik huylarimiz cok benzer ne biliyim mesela yas engeli, ben kucuk olsaydim birbirimize yaklasmazdik
BEN: hiçbişey yapmak istemiyorum, hiçbişeye karşı isteğim kalmadı.
SEVGİLİM: uzgunum. senden hoslandigimda bunlari yasayacagimiz aklima hic gelmedi. zaman gectikce sevgimiz kat kat artti ve bunlarla beyinimiz arasinda buyuk bi engel olustu
BEN: kimin aklına gelirdiki. bazen bütün sorunları unutup, hayatımdaki tek gerçeğin herşeye rağmen sadece seninle olmak olmasını istiyorum ama daha sonra üzüleceğimi biliyorum sonra kendi kendimle çelişiyorum, duygularımla mantığım arasında sıkışıp kalıyorum. çoğu şeyi unutmak istiyorum, bilinç altıma atsam bile bigün yine su yüzüne çıkıcak ve ben yine çok üzülücem bunu biliyorum. napıcağımı bilmiyorum kafam çok karışık, çok sinirliyim, çok üzgünüm duygularım çok karışık
SEVGİLİM: bende bi tek bunu dusunerek gelecekten korkuyorum yoksa baska korkucak bi sey yok. devam etsek sonucta ya türkiye ya iran olucak ortada kalmicak sonuna kadar. Ama İran olursa resmen hayatımız değişir. benimki degimese bile seninki kesin degisir
BEN: Biter yani.. ve o kadar zaman daha bağladıktan sonra bitmesi çok üzücü olur
SEVGİLİM: beni korkutan sey bu sadece.. yillarca bu iliski devam etse ve bi gun ayrilsak...
BEN: temel sorun bu zaten
SEVGİLİM: napalım canım, bi yol göster
BEN: ne diyebilirimki... sen geleceğini belirlemeden hiçbişey yapamayız bu konuda. sana geleceğini belirle hadi deme hakkımda yok. günün birinde karar verdiğin zaman ne yapacağına
ararsın beni.. belki yeniden başlarız
SEVGİLİM: bunu soylemek gozlerimden yas akitiyor dusunmek de oyle ama benim yuzumden sanslarini kacirma. degerlendir sanslarini, biz birbirimizin kaderinde var olsak kesin kavusucaz
BEN: ne şansı?
SEVGLİM: herhangi bir şans. evlenme gibi
BEN: evlilik bi şans mı sence?
SEVGİLİM: sans demek yanlis olur. firsat belki
BEN: fırsat mı?
SEVGİLİM: bilmiyorum beyinim calismiyo bunu dusununce
BEN: ben evliliğe hiç bu şekilde bakmamıştım. evlilik benim için, sevdiğim, aşık olduğum kişiyle ölene kadar beraber yaşamak, bütün hayatıma onu sığdırmak ve sadece mutlu olmak.. ben hiç şans ya da fırsat olarak bakmamıştım
SEVGİLİM: demek istedigim bu degildi, soylemek istedigimi kendim bile dogru duzgun dusunemiyorum
BEN: beni evlilik delisi falan sanıyosun sen dimi. o kadar evlilik lafı yaptım diye. çok yanılıyosun. zaten evlilik derken böyle algılayacağını bliyodumda, ben daha önce hiçbi sevgilime evlilik lafı yapmadım. nefret te ederim, hep onlar evlilik diye tuttururdu. hiçbirisiylede düşüncesi bile katlanılır gibi gelmedi
SEVGİLİM: hayır öyle sanmıyorum. tabiki bu yasta katlanılır gibi gelmemesi daha dogru. simdi icin soylemiyorum seneler sonradan bahsediyorum. Bu konuyu kapatalım, kötü oluyorum. olur mu?
BEN: neden kötü oldğnu anlamadm ben.. bunun bana göre yaşlada alakası yokta neyse sen bi yaş die tutturmşsn
SEVGİLİM: dusunemiyorum seni baskasi ile ondan
BEN: söylediklerinle, hayatında yapmak istediklerin örtüşmüyo. ve böyle oluncada inandırıcılığını kaybediyorsun
SEVGİLİM: ortusuyor sadece ailem ve turkiyenin durumu var isin icinde
BEN: iranın durumu çok muhteşem haklısınVirüs.. aile konusuna girmicem çnkü mantıksız geliyo bana.aşırı geliyo demem daha doğru
SEVGİLİM: asiri gelmesi gayet normal. 5-6 sene annenden uzak yasadigin zaman gelmez
BEN: aşırı gelmesi normal tabiki, çnkü senin yaptığın aşırı. gelir canım, bunun uzak yaşamakla alakası yok. ailenin yanında olmamak, onları unutmak silmek anlamına gelmiyor
SEVGİLİM: ama iran konusu, senin icin iran muhtesem olmayabilir. ama benim icin iran dogdugum buyudugum yer. memleketim
BEN: tamam güle güle memleketine
SEVGİLİM: yine sinirleneceksen konusmayalim. kapattim konuyu
BEN: kapatarak daha da sinirlendiriyosn:). yatıştırdığını sanıyosun her seferinde ama yanılıyosun
SEVGİLİM: bu durumu anlaman icin benim yerimde olman lazim.
BEN: ok anlamıyorum ve anlamicam. zaten anlamam ya da anlamamam hiçbişi değiştirmez. bir insan birini gerçekten seviyosa her türlü fedakarlıkta bulunuyo. ben bunu yaşadım ve gördüm
gerisi boşş. demekki seninle sevgimizde eşit değil çnkü ben kendimi senin yerine koyduğumdada, ailem veya ülkem beni istediğim şeyden alıkoymazdı. ne istediğimi gerçekten biliyorsam ama zaten o şeyi yeterince istemiyorsam pekte umrumda olmazdı. bu tamamen yeterince istemekle alakalı bişey
SEVGİLİM: peki benim icin gelip iranda yasarmisin ?
BEN: insan istese herşeyi yapar. ikimizin durumları aynı mı sence?. ben hayatımda irana girmişliğim yok
SEVGİLİM: hayir degil ama fedakarlik konusunu diyosun ya bu fedakarligi yaparmisin sen ?
BEN: evet yapardım ama hangi durumlarda olacağına bağlı. ama dediğim gibi bu çok farklı bi konu sen ve ben bu konuda eşit değiliz. 1.si ben kadınım sen erkek. 2.si sen zaten tr.de yaşıyosun senelerdir
SEVGİLİM: hangi durumda bunu yaparsin peki ?
BEN: tek yapabileceğim durum evlilik
SEVGİLİM: biz evlensek gelir iranda yasarmisin benim icin ?
BEN: biz evlenmeyiz. bunu unut zaten, bende unuttum. yok öle bişi . 32 yaşında evlenen kadına kız kurusu derler. beklemem seni 10 sene. 10 seneye kim öle kim kala. kim 10 sene çıktıktan sonra evlenmiş. saçmalığa bak!
SEVGİLİM: evlenmiceksek tum sorunlar cozulse bile. senin kaderinle oynamis olurum ben .bunu hic dusundun mu ? biz 6-7 sene daha sevgili kaldik ve sonra ayrildik bunu bi dusun. nolur ?
BEN: evet dimi en mantıklısı şimdidenbitirmek .bi ilişki ayrılcakmıyız ayrılmicakmıyız şeklinde yaşanmaz. ihtimaller her zaman vardır
SEVGİLİM: bi iliskide hic ayrilmadan bahsedilmez
BEN: evet ama geleceği belli olmayan birisi varsa bahsedilir
SEVGİLİM: ondada bahsedilmez. biz birbirimizi cok dusundugumuz icin bahsediyoruz. yoksa ne erkegin ne kadinin umrunda olmaz ayrilip ayrilmamak. gelecegi dusunmezler iste, simdilik anlasiyoruz ve birbirimizi seviyoruz derler
BEN: bunu genelleyemezsnki. senin çevrendekiler öyle belki ama benim çevremdeki insanlar öyle değil. hepsinin ilişkisi ciddi kimse öylesine beraber değil
SEVGİLİM: ciddi beraber olanlarda genelde gelecegi dusunmez
BEN: benim görüdklerimin hepsi düşünüyor
SEVGİLİM: sadece karsisindakinin gelecegi onemli ise dusunurler. sen genellikle kizlari goruyosun
BEN: hayır mesela kuzenlerimin sevgilileri .erkek olanlar veya erkek kuzenlerim . senin için hayatta sevgiden daha önemli şeyler var .tabiki olmalı da, bu şekilde değil. neyse ya bu konu böyle uzaaar gider , dönüp dolaşıp yine aynı yere döner .o yüzden konşmaya değmez
SEVGİLİM: gizem biz ciktigimizda. gelecek seninde mi hic aklina gelmedi ?
BEN: hayır gelmedi, seni bu kdr sevceğimi tahmn etmemştm çnkü
SEVGİLİM: bende.. 2 ay içinde nereye geldik. bayağı sevdik
ve konuşma böyle sonlanır. gördüğünüz gibi evlenmek gibi bir isteği yok. burada kalıp kalmayacağı belli değil.