benkardesine bakmak zorundamiyim ya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

guneslihava

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
273
33
118
35
selam kizlar

zihinsel hasta kaynim var 23 yasinda bizde kaliyo ne kadar kalicagida belli degil. esim sabah cikiyo gece 00 anca eve geliyo. butun sorumluluk bende. gerci esime bak ben sorumluluk alamam dedim bisey basina gelse ben suclu olucam neymis efendim ben suclu olmasmisim. bu arada daha yedi aylik evliyiz daha bir aylik evliyken geldi bi bucuk ay kaldi. sifona basmaz kaynim copunu cope atmaz yedi tabagi kaldirmaz ben bunlari yapmal zorundamiyim ben onun dilinden anlamam. kaynanamlarda kendini camdan asagi attigina sahit oldum. az once disari ciktim esim bana tavir yapiyo kaynimida cikarmadigim icin.

Kayınvalide niz neden bakmıyor yanı annesi yokmu onu demek istedim

anlamadığım neden evinde kalmıor kv.niye bakmıyorda sende niye kalıyor sen niye bakıyorsun birde 7 aylık evliyken..! evlenmeden önce konuşulmuşmuydu böyle bişey?

Böyle bir sorumluluğu almak zorunda değilsiniz elbette ancak bunu eşinize daha kibar ve onu da kırmadan dökmeden ikna etmeniz daha iyi olur kanımca.

çok zor bi durum, ben de sanırım kaldıramam böyle bi durumu,istemem ama eğer
eşim ve kv anlamıyorsa ve mecbursam sanırım biraz daha farklı pencereden bakmayı deneyebilirim
ama biraz da olsan içini rahatlatmak için olaya manevi açıdan bakmayı dene
bi sınav olduğunu sana büyük mükafatla döneceğini düşün
belki biraz da olsa sabırın güçlü olur

onu eğitmeyi dene, muhakkak sana cevp verecektir

sinirden patlicam disari cikarmadihim icin tavir yapiyo esim. kv sag bakacak durumda. keyfi olarak burda.

Bu yükü taşımak, o derece hasta birinin sorumluluğunu almak gerçekten zor. Eşinin seni buna mecbur bırakması çok üzücü. Bakımı için birileri tutulabilir; ama belli ki işi bedavaya getirmek istemiş eşinin ailesi. Acilen bir çözüm bulun, allah onun da sizin de yardımcınız olsun..

Ben anlamadım kaynanan dururken tüm gün neden sende kalıyor mantıksız geldi bana sanırım kaynananla yakınsınız arada sana bırakıyorlar tüm gün yeni geline bırakılır mı hiç ve daha önce çıkarken bu konuyu konuşmadınız mı?

Birşey söyliyim mi, ben cidden seni anlamıyorum. Bu kocayla kalman için hiç bir sebebin yok, birbirinizden hoşlanmıyorsunuz, beğenmiyorsunuz, psikolojik şiddete uğruyorsun, özgüvenin bitik vaziyette, kocan çalışman için baskı yapıyor, bir de engelli kayın çıktı başına. Cidden niye çekiyorsun bunları? Sürekli sorun yaşamaktan zevk almıyorsan bir sebebi olmalı. Hepte aynı konular, biz okumaktan bunaldık sen yaşamaktan bunalmadın. Kendine kastın mı var ne istiyorsun kendinden?

Anlattıklarınız bana diğer konularınızı görünce inandırıcı gelmedi o konularda engelli kaynınızdan sizdee kaldığından hiç sözetmemişsiniz sürekli yeni evli olmanıza rağmen şikayet etmişsiniz. Kaynanamlar kaynımlar düğün için gelecekler yemek yapmayı bilmiyorum istemiyorum, yok işte yabancı ülkeden geldim ailemin yanına geldim ziyarete dönmek istemiyorum Türkiye'ye pişman oldum evlendiğime falan hep evli olmaktan yakınmışsınız. Kaynım evleniyor demişsiniz ama bu kaynından hiç konu açmamışsın. Sem daha kendini idare edemiyorsun yemek bilmiyorsun evliliği benimsemişsin sana o kaynını hiç emanet ederler mi.

Eski konularında var, belki başlıklarda yoktur da ilerleyen sayfalarda da kalmış olabilir.

bu engelli kayınla ilgili ikinci konusu

Eşinizin sizi sevdiğinden emin misiniz?
İnsan sevdiğine değer verir..
Kırmaz, kıyamaz..
Size yaşattığı hayata bir bakın..
Eğer ruh sağlığınızdan olmak istemiyorsanız ya kararınız dinlensin ya da boşanın..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…