Benmi beceriksizim acaba :(

tursucuk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2012
521
472
103
merhaba hanımlar.benimki çok dert değil de siz nasıl yapıyorsunuz tavsiye almak.
Bizim kendi işyerimiz var sabah 7-8 gibi eşimle çıkarız akşam 8-9 gibi eve geliriz. Tabi gelince yemek hazırla, herzaman olmasa da çamaşır, ütü vs. Birazda tabi dinlenmek istiyorum oturuyorum felan yatasıya gece 12-1 oluyor. Saolsun eşimde yanında ki sürahiden su doldurup içmez benden ister ve hiç doymaz evde tek diyaloğumuz ne yiycez, çay içmiyormuyuz,meyve,Mısır,çekirdek,soğuk bişeyler, kahve vs.vs. (evin en küçük çocuğu ve 5 ablası var ). Neyse konu eşimde değil o ümitsiz vakka :) hal böyle olunca hem işim yarım oluyor hem evimin işi yarım oluyor.şuan bile işten geldik yemek yedik bulaşık makinam boşalacak bulaşıklar yerleşece, dün yıkadığım çamaşırlar ütülenecek toplanacak haa bide bi ara biraz oturup dinlenmem lazım malum havalar yağışlı yumuşak doku romatizmam var çok ağrılı geçiyor. Mesajı da tuvalette yazdım :))))

Ne için çalışıyoruz arkadaşım? Hem eve hem işe yetişmek için kendimizi mi paralayacağız Allah aşkına? Daha rahat yaşamak için çalışmıyor muyuz?

Ben de çalışıyorum ve her ay düzenli yardımcı alıyorum. En azından ağır temizlik yapmıyorum. Sana da tavsiye ederim.

bi ara aldım saolsun ev işinde rahatlattı biraz ama oda gitti fabrikaya işe girdi. Eskişehir’de bi iki temizlik şirketi aracılığıyla çağırdım bi kaç kişi ama başında kimse olmayınca yarım yamalak yapıp gidiyorlar bir keresinde kendi annemi başında durdurdum hırsızlık yapmaya kalktılar daha sonra 2 kişi aldım tam gün dolap içlerini felan silsinler diye dedilerki biz yapmayız boşuna verdiğim paraya yandım sonra :) çevremde yok öyle yardımcı alan kimse Yok referans verecek tanıdık birileri bulabilsem hemen alıcam haftada 1 istiyorum ama onuda bulamıyorum

Inan aynı saatlerde bende çalışıyorum ama esim elim ayagimdir bi tane oglusum var aksam yemeği yeni yedik be günlük yapıyorum yemeğimi .. hergun düzenli is yaparım hepsi haftasonu na kalmasin diye h.sonu da dip kose girerim eve belli bir rutin olunca zor olmuyor ki oğlum uyuduktan sonra da komşuya kahveye giderim :) yatmam 1 2. Sabah 6 da ayaktaim he bakıcimiz var ama o sedece çocuğa bakıyor

İşten erken çık. Hizmetçiliği de azalt.
Ah keşke öyle bi şansım olsa işyerimiz evimizden uzakta. işyerinde ki herşey üzerimde sürekli bişeyler sorarlar bide kendi işyerin olunca farklı oluyor önceden başka yerde çalışırken iyiydi herşey. Yapamıyorum bi şekilde yetişemiyorum 2 yıl oldu evleneli hala bi düzen oturtamadım. Çok özenirim pratik eli çabuk hanımlara ben bi türlü öyle olamıyorum ama bu işleri çözen hanımlar vardır bir iki tavsiye verebilirler belki

Bakliyatları çok çok haşlayın poşetlere bölüp dondurucuya atın..keza köfte gibi şeyleri de aynı şekilde yapın en azından yemek olayı bir nebze hafifler ama ütü ve ev işi için yardımcı tutmak sizi rahatlatır.

eşiniz size niye yardim etmiyor ...meyve istiyorsa kalksın getirsin yada yardimci alın ...
Dedim ya o ümitsiz vakka yanında ki sürahiden su doldurup içmez o yüzden onu hiç katmıyorum bile sıkıntımın içine. Yardımcı bulamıyorum oda ayrı bi sıkıntı

bi ara aldım saolsun ev işinde rahatlattı biraz ama oda gitti fabrikaya işe girdi. Eskişehir’de bi iki temizlik şirketi aracılığıyla çağırdım bi kaç kişi ama başında kimse olmayınca yarım yamalak yapıp gidiyorlar bir keresinde kendi annemi başında durdurdum hırsızlık yapmaya kalktılar daha sonra 2 kişi aldım tam gün dolap içlerini felan silsinler diye dedilerki biz yapmayız boşuna verdiğim paraya yandım sonra :) çevremde yok öyle yardımcı alan kimse Yok referans verecek tanıdık birileri bulabilsem hemen alıcam haftada 1 istiyorum ama onuda bulamıyorum

Ah ah kimse Serap Teyze'm gibi olamadı. Eğer Çorum'a olsa idiniz aracılık yapardım ama maalesef :( ergenliğe girdim gireli temizliğe gelir. Şimdiye kadar tek bir eksiğini görmedim. Yeri gelir annemin dertlerini dahi dinlerdi.

Inan aynı saatlerde bende çalışıyorum ama esim elim ayagimdir bi tane oglusum var aksam yemeği yeni yedik be günlük yapıyorum yemeğimi .. hergun düzenli is yaparım hepsi haftasonu na kalmasin diye h.sonu da dip kose girerim eve belli bir rutin olunca zor olmuyor ki oğlum uyuduktan sonra da komşuya kahveye giderim :) yatmam 1 2. Sabah 6 da ayaktaim he bakıcimiz var ama o sedece çocuğa bakıyor
Nasıl yapıyorsun peki bi gün çamaşır günü bi gün ütü günü felan mı ayarlıyorsun. Bende günlük yapmaya çalışıyorum ama olmuyor :( biryere kahveye gitmek mi aman allahım hayali bile güzel :) evim tanıdıklara çok uzak komşularımı da tanımıyorum

Ah keşke öyle bi şansım olsa işyerimiz evimizden uzakta. işyerinde ki herşey üzerimde sürekli bişeyler sorarlar bide kendi işyerin olunca farklı oluyor önceden başka yerde çalışırken iyiydi herşey. Yapamıyorum bi şekilde yetişemiyorum 2 yıl oldu evleneli hala bi düzen oturtamadım. Çok özenirim pratik eli çabuk hanımlara ben bi türlü öyle olamıyorum ama bu işleri çözen hanımlar vardır bir iki tavsiye verebilirler belki

Bunun eli pratik olma ile alakası yok ki. İşlerinizin yetişmesi için bir günün 35 saat olması sizin de iki insana yetecek kadar enerjiniz olması lazım. Ama bu imkansız.

Ne işi bu siz hergün gitmek zorundasınız. Eşiniz bazen tek gitse olmuyor mu?
Çalışma saatleriniz çok yoğun. Bide eve gel o kadar işle uğraş yetişmez yani.

Bakliyatları çok çok haşlayın poşetlere bölüp dondurucuya atın..keza köfte gibi şeyleri de aynı şekilde yapın en azından yemek olayı bir nebze hafifler ama ütü ve ev işi için yardımcı tutmak sizi rahatlatır.
Daha o kadar hamarat biri olamadım ben ama annemleri felan toplayıp dediğiniz gibi buzluğa hazır yemek atabilirim yardımcı olurlar. Ailemde gelmez hiç yazık Bunlar geç geliyo yorgundurlar rahatsız etmeyelim diye tabi ki benim ailem düşünür bunu sadece :)

Daha o kadar hamarat biri olamadım ben ama annemleri felan toplayıp dediğiniz gibi buzluğa hazır yemek atabilirim yardımcı olurlar. Ailemde gelmez hiç yazık Bunlar geç geliyo yorgundurlar rahatsız etmeyelim diye tabi ki benim ailem düşünür bunu sadece :)

Kaynanaya taş geldi :))
Hamarat olmadığınızı düşünmüyorum biz ona vakitsizlik diyelim.. annenizin yardımıyla buzluğu doldurursanız, yemek sorunu büyük ölçüde ortadan kalkar :KK66:

Nasıl yapıyorsun peki bi gün çamaşır günü bi gün ütü günü felan mı ayarlıyorsun. Bende günlük yapmaya çalışıyorum ama olmuyor :KK43: biryere kahveye gitmek mi aman allahım hayali bile güzel :) evim tanıdıklara çok uzak komşularımı da tanımıyorum
İş yerinde mutfak var mı varsa akşam yemeklerini orada yiyin eve gelince evle ilgilenirsiniz,mutfak yoksada boş bir oda var ise küçük tüp,bir tencere koyup yemek yaparsınız saat 9 da eve gelince hem yemek hem ev işi zor olur bence yemek işini iş yerinde halledin.

Back
X