Benmi beceriksizim acaba :(

Ne işi bu siz hergün gitmek zorundasınız. Eşiniz bazen tek gitse olmuyor mu?
Çalışma saatleriniz çok yoğun. Bide eve gel o kadar işle uğraş yetişmez yani.
Esnafız biz günlük işimiz oluyor yazları daha da uzayabiliyor saatler ve pazar günlerinde gittiğimiz oluyor. Eşim patron ben çalışan o bilmez muhasebe tarafını. Günlük takip yapılması gerekiyor allahtan işyerine bi yardımcı muhasebeci aldım o Allah razı olsun hafifletti işimi ama bu seferde onun bütün yaptıklarını kontrol etmek zorundayım. Kendi işi gibi tutmuyor ki kimse ben 1 yıl önceki müşterileri bile isminden hemen hatırlarım siparişini sorununu stoklar aklımda veresiyeler hepsi aklımda bişey olurda sorarlar diye hafızada depoluyorum herşeyi

İnsan neden çalışır ? Hayat standartlarını yükseltmek için.. ee siz eziyet ediyorsunuz kendiniZe.. yardımcı birini tutmak bukadar zor mu ? Eve gel,yemeğini ye ve dinlen. Diğerlerini başkası yapsın. Bu sayede kazandığınız parayla başka birine iş imkanı vermiş olursunuz.

İş yerinde mutfak var mı varsa akşam yemeklerini orada yiyin eve gelince evle ilgilenirsiniz,mutfak yoksada boş bir oda var ise küçük tüp,bir tencere koyup yemek yaparsınız saat 9 da eve gelince hem yemek hem ev işi zor olur bence yemek işini iş yerinde halledin.
Bazen acaba çocuk yapsam mı diye düşünmüyor değilim ama eşimde diyor ki yapalım işyerine bi oda yaparız çocuk için :) düşün artık. Bazen dediğiniz gibi yapıyorum akşam yemeğini geç yediriyorum işyerinde eve gelince yemek istemesin diye bu seferde saat 10-11 gibi acıkıyor ben anlamadım ki nasıl bi yemek aşkıdır

İnsan neden çalışır ? Hayat standartlarını yükseltmek için.. ee siz eziyet ediyorsunuz kendiniZe.. yardımcı birini tutmak bukadar zor mu ? Eve gel,yemeğini ye ve dinlen. Diğerlerini başkası yapsın. Bu sayede kazandığınız parayla başka birine iş imkanı vermiş olursunuz.
Bir kaç kere oldu denedim yardımcı hanım almak ama hepsi hüsranla sonuçlandı ama arıyorum yani bulsam affetmiycem kaç para derse alıcam ama yok koskoca Eskişehir de yok

Bazen acaba çocuk yapsam mı diye düşünmüyor değilim ama eşimde diyor ki yapalım işyerine bi oda yaparız çocuk için :) düşün artık. Bazen dediğiniz gibi yapıyorum akşam yemeğini geç yediriyorum işyerinde eve gelince yemek istemesin diye bu seferde saat 10-11 gibi acıkıyor ben anlamadım ki nasıl bi yemek aşkıdır
Saat kaçta yiyor mesela saat 3-4 te yiyorsa acıkabilir ben de saat 4 yersem acıkırım saat 11 de mesela tabi o saatte yemek yemem kolay kolay :) ama işyerinde saat 6-7 gibi yeseniz yine acıkır mı.

Bir kaç kere oldu denedim yardımcı hanım almak ama hepsi hüsranla sonuçlandı ama arıyorum yani bulsam affetmiycem kaç para derse alıcam ama yok koskoca Eskişehir de yok
Şirketler vardır,oralarla iletişime geç. Deneye deneye gönlüne göre olanı bulursun. Eziyet etmek kendine ne gerek var. Ütüleride sabah işe giderken kuru temizlemeye veriyorsun akşam alıyorsun çok rahat oluyor :)))

Sabah 9-10 gibi kahvaltı yapıyoruz işyerinde kahvaltı dediğimde simit peynir :) öyle olunca 3-4 gibi acıkıyor. Beni bıraksanız tek öğünle tüm gün yaşarım ama erkek işte acıkıyor.

Inan aynı saatlerde bende çalışıyorum ama esim elim ayagimdir bi tane oglusum var aksam yemeği yeni yedik be günlük yapıyorum yemeğimi .. hergun düzenli is yaparım hepsi haftasonu na kalmasin diye h.sonu da dip kose girerim eve belli bir rutin olunca zor olmuyor ki oğlum uyuduktan sonra da komşuya kahveye giderim :) yatmam 1 2. Sabah 6 da ayaktaim he bakıcimiz var ama o sedece çocuğa bakıyor

özendim valla size. o kadar uyku yetiyor mu. bana 8 saat bile yetmiyor. herşeyim yarım

Ev işleri sana bakiyorsa 2 saat erkenden cika bilirsin, hem kendi iş yerinizmiş.. Niye erkenden ciktin diyen olmaz herhalde?

Yemek isteyen kalkip yapsin, ne demek hem aksama kadar calisip hem de evde tum sorumlulugu almak...
Benimki de acikiyor aksamlari ama kalkip bişeyler hazirlayip yiyor, yani eli ayağı tutan adam bir tost yapmaktan aciz olmamali.

Kaynanaya taş geldi :))
Hamarat olmadığınızı düşünmüyorum biz ona vakitsizlik diyelim.. annenizin yardımıyla buzluğu doldurursanız, yemek sorunu büyük ölçüde ortadan kalkar :KK66:
:) kaynanayı anlatsam gelin dramı okursunuz saatlerce burda :) ben onu öbür tarafa bıraktım orda hesaplaşacağız. Anlatıp günahı alarak cennetlik edemem onu hiç :)) ayda 3-4-5-6-7 günlüğüne felan gelir bazen unutur gitmeyi felan idare ediyorum artık :)

Taşının o zaman işyerine yürüme mesafesi bir yere. Ara ara gider hem iş yapar hem dinlenirsiniz.

Yemek isteyen kalkip yapsin, ne demek hem aksama kadar calisip hem de evde tum sorumlulugu almak...
Benimki de acikiyor aksamlari ama kalkip bişeyler hazirlayip yiyor, yani eli ayağı tutan adam bir tost yapmaktan aciz olmamali.
Yanıla yıkıla kıramayacagımız aile dostu felan olurda pazar günü dışarı çıkarsam açlıktan ölür ama gidip bişey yemez beni bekler sırtımda buzdolabımı götürüyorum çünkü ben. 5 kızdan sonra en ufak erkek çocuk olunca nerdeyse tuvalete bile göndermeyip tuvaleti ayağına getireceklermiş. Erkek annelerine büyük sorumluluk düşüyor erkek çocuk yetiştirirken aslında ama yapılmıyor işte.ben artık aştım onları bide mutfağı dağıttırıp temizleyemem :)

Ne pratikligi?
Zamanınız yokki sizin hiç.
Eşinizle aynı durumdasınız ama o dinlenirken sizin kendinize ait hiç zamanınız yok.yemek ve temizlik işini yaptıracak birini bulun acil olarak

Adamı adam edin.degismez diye düşünmeyin.azcik emminizi eteğinizi çekim işlerden anlar anlamalı.beceriksizfalan değilsiniz bu arada ben okurken yoruldum.gencliginize yazık etmeyin o yoğunlukta

Yanıla yıkıla kıramayacagımız aile dostu felan olurda pazar günü dışarı çıkarsam açlıktan ölür ama gidip bişey yemez beni bekler sırtımda buzdolabımı götürüyorum çünkü ben. 5 kızdan sonra en ufak erkek çocuk olunca nerdeyse tuvalete bile göndermeyip tuvaleti ayağına getireceklermiş. Erkek annelerine büyük sorumluluk düşüyor erkek çocuk yetiştirirken aslında ama yapılmıyor işte.ben artık aştım onları bide mutfağı dağıttırıp temizleyemem :)

benim eşim de annesinin tek cocugu. odun bile kırdırmamış hep önüne getirmiş. ama ben erkek de ev işi yapmalı düiüncesinde olduğumm için alıştı. çocuk olunca çok zorlanırsın

Taşının o zaman işyerine yürüme mesafesi bir yere. Ara ara gider hem iş yapar hem dinlenirsiniz.
Bende sizin gibi düşünerek işyerine yürüme mesafesinde ev aldırdım ama inşaatta daha 2-3 ayı var bitmesine. O bitmeden ben bitmem inşallah evimi görmeden yakınlığın tadını çıkartmadan :)

özendim valla size. o kadar uyku yetiyor mu. bana 8 saat bile yetmiyor. herşeyim yarım
Çalıştığım yere bekârken basladim ben 14 yıldır aynı rutin 10 yillik ta evliyim çocuktan önce 8 de paydos eve gelmem 9.30 10 du inan .. oğlumdan sonra 7 de cikmaya basladim cumartesi de 1 de paydos ..
Benim ilk isim evi sadelestirmek oldu esim Mobilya sektörün de muhasebe ben tekstilde muhasebe . Kullanisli temizliği kolay eşyalar tercihim aksesuar vs pek sevmem ... temizlik benim için kolay oluyor tullerim ütüye gerek yok camlarim ice dogru açılır gece bile silerim tulde yikarim gece vakti ben usenmem pek mutfakta da temizlikte hep misafir ağırlayacak gibi hazırım ... utu isi esimim o pek sever ütüyü. Yazdan difrizimi full doldururum konservemi vs yaparim .. onu fa bir gunde degil mlzem alirim bir hafta boyunca hergun parça parça hem yorulmam da oyle yapınca .
Bizim duzen de mesela bugun yemeği ben yaptım esim mutfağı topluyor yarin tam tersi ... banyo hergun temizlenir simdi balkonu mutfağı silmek benim isim yarin esim silecek . Ben evde ne yapabiliyorsam esimde yapar ... ikimizde çalışıyiruz paylasim olmak zorunda he isi olmayan oğlumla ilgilenir . Esim pek hizmet beklemez. Nevresim değişimi bile sirayla . :)

Siz beceriksiz değilsiniz, eşiniz bencil ve anlayışsız ..
Bazı erkekler "hayat müşterektir " sözünü, kadının çalışarak eşine müşterek kılması olduğu şeklinde anlıyor galiba ..

Ben yargilamak istemiyorum fakat karisinin yoruldugunu gören ve ona ragmen bir bardak suyu bile kendisi almayan biri ile nasil beraber yasiyorsun? Nasil hizmet ediyorsun? Nasil seviyorsun?

Yani ben cidden anlamakta güclük cekiyorum. Aksam pestilin cikmis halde nasil halen cay meyve servisi bir yandan, ev temizleme bir yandan yapiyorsun? Buna niye kendini mecbur görüyorsun? Kadin olmak kendini kullandirmak degil, cidden degil.

Ki hersey senin elinde. Esin umitsiz vaka felan degil. Benim esimde bekarken evde hicbir is yapmazdi, bende yapmazdim ve esim simdi benden daha fazla is yapiyor. Sen nasil alistirirsan öyle gider.

Simdi iyi es, iyi gelin olma adina yaptiklarini kimse görmez, kimse madalya takmaz. Bunu sanirim bir 5-10 yil sonra yorgunlugun dibine vurdugunda anlarsin.

Back
X