Benmi beceriksizim acaba :(

benim eşim de annesinin tek cocugu. odun bile kırdırmamış hep önüne getirmiş. ama ben erkek de ev işi yapmalı düiüncesinde olduğumm için alıştı. çocuk olunca çok zorlanırsın
O yüzdendir ki çocuk yapıp bu tarz erkeklerin üreyip çoğalmasını istemiyorum :)

Madem kendı işiniz sız esınızden biraz daha erken çıksanız ? Yardımcı bırını bulana kadar belkı senı bı derece rahatlatır

Bence tam da konu eşin :) 1-ya yardımcı birini alın 2-ya eşin bi zahmet yardım etsin. 3- ya sen daha erken gel eve 4-ya da daha geç git.

Ben yargilamak istemiyorum fakat karisinin yoruldugunu gören ve ona ragmen bir bardak suyu bile kendisi almayan biri ile nasil beraber yasiyorsun? Nasil hizmet ediyorsun? Nasil seviyorsun?

Yani ben cidden anlamakta güclük cekiyorum. Aksam pestilin cikmis halde nasil halen cay meyve servisi bir yandan, ev temizleme bir yandan yapiyorsun? Buna niye kendini mecbur görüyorsun? Kadin olmak kendini kullandirmak degil, cidden degil.

Ki hersey senin elinde. Esin umitsiz vaka felan degil. Benim esimde bekarken evde hicbir is yapmazdi, bende yapmazdim ve esim simdi benden daha fazla is yapiyor. Sen nasil alistirirsan öyle gider.

Simdi iyi es, iyi gelin olma adina yaptiklarini kimse görmez, kimse madalya takmaz. Bunu sanirim bir 5-10 yil sonra yorgunlugun dibine vurdugunda anlarsin.

Alıştırma konusunda sonuna kadar haklısınız. Evliliğimin ilk 6 ayı bekarken çalıştığım yerde devam ettim saatleri iyiydi.sabah 8 akşam 6 cumartesi pazar tatildi orda tabi kafam burdaki kadar yorulmuyordu.Çok rahattı o gelmeden sofrayı hazırlardım cumartesi temizliğimi yapar pazar onunla dinlenirdim ama istifa edip kendi işyerime geçince kafa yorgunluğu arttı saatler arttı o saatten sonrada uğraştım ama yok bu seferde evde huzursuzluk çıkıyor.
Şu nasıl birlikte olursun nasıl seversin konusunda da haklısın diyemem.Birlikte yaşamasam ne olacak ki başka birisi daha mı iyi olacak. Yada sevdiğim insan varken tek başıma mı yaşlanayım.iş yapmıyor diye bırakayım mı. dövme sövme alkol sigara kumar yok bensiz dışarı adım atmaz ne alacaksa benden habersiz almaz her güzelin bir kusuru olur benimde var ben öyle iyi bir gelin değilim.iyi bi eşde değilim inanın buna kimse de 4 /4 lük değildir.

Bence tam da konu eşin :) 1-ya yardımcı birini alın 2-ya eşin bi zahmet yardım etsin. 3- ya sen daha erken gel eve 4-ya da daha geç git.
1. İçin uğraşıyorum bulucam inşallah. 2. Olacak iş değil:) 3-4 inşallah dükkana yakın yürüme mesafesindeki evime geçince olacak inşallah.

Madem eşinle kendi işyeriniz sensiz idare edebiliyorsa sen 5 gibi çık.O gelene kadar işlerini bitirirsin.O gelince direk yemek faslına geçersiniz.Bide çocuk yok galiba.Eğer olsaydı wc de bu mesajı yazıcak vaktin bile olmazdı:KK53:

Madem eşinle kendi işyeriniz sensiz idare edebiliyorsa sen 5 gibi çık.O gelene kadar işlerini bitirirsin.O gelince direk yemek faslına geçersiniz.Bide çocuk yok galiba.Eğer olsaydı wc de bu mesajı yazıcak vaktin bile olmazdı:KK53:
Sanırım sizin çocuğunuz var ve benim hallerimi görmüş geçirmiş birisisiniz:) Eşim olmadan oluyorda ben olmadan olmuyor aslında olurda ufacık bile bi hata olsa ben uzaktan müdahale edemeyip kendi kendimi yiyiyorum nasıl bir psikopatlıksa benimki de :)

Herkese teşekkür ederim güzel cevaplar geldi ve güzel sohbet oldu. bulaşık makinasını boşaltıp kirlileri yerleştirdim. Herkesi çayladım kayınvalidemi yatırdım ütümde az kaldı sayılır kalanı yarına artık. Dürdüğüm çamaşırları da dolaba kaldırdım mı Yarım kalan işlerimle günü tamamlayıp yatmaya hazırlanıcam artık.

Alıştırma konusunda sonuna kadar haklısınız. Evliliğimin ilk 6 ayı bekarken çalıştığım yerde devam ettim saatleri iyiydi.sabah 8 akşam 6 cumartesi pazar tatildi orda tabi kafam burdaki kadar yorulmuyordu.Çok rahattı o gelmeden sofrayı hazırlardım cumartesi temizliğimi yapar pazar onunla dinlenirdim ama istifa edip kendi işyerime geçince kafa yorgunluğu arttı saatler arttı o saatten sonrada uğraştım ama yok bu seferde evde huzursuzluk çıkıyor.
Şu nasıl birlikte olursun nasıl seversin konusunda da haklısın diyemem.Birlikte yaşamasam ne olacak ki başka birisi daha mı iyi olacak. Yada sevdiğim insan varken tek başıma mı yaşlanayım.iş yapmıyor diye bırakayım mı. dövme sövme alkol sigara kumar yok bensiz dışarı adım atmaz ne alacaksa benden habersiz almaz her güzelin bir kusuru olur benimde var ben öyle iyi bir gelin değilim.iyi bi eşde değilim inanın buna kimse de 4 /4 lük değildir.

Eh kumar alkol bagimlisi olmamasi zaten asgari seyler. Sükür edilmesi gereken seyler degil. Benim icin en önemlisi vicdan ve merhamet duygusu. Senin o kadar zorlandigini görüyor ve bir parmak bile kaldirmiyor.

Varsin huzursuzluk olsun ama evde bir degerin olsun. Yarin birgün fiziksel ve psikolojik sorunlar yasadiginda ki eninde sonunda olacak bu, özelikle cocuk olursa, o esin rahatlikla "sen ne yaptin ki" der. Iste o zaman senin böyle cirpinmanin degeri olmadigini anlarsin.

Sen onun hizmetci degil, esisin. Yemek saatinden sonra acikiyorsa gitsin mutfakta tost yapsin, makarna yapsin. Eli ayagi tutuyor. Caymi istiyor? Bi seferde o cayi yapsin yada o meyve servisi yapsin. Hayat müsterek demenin anlami budur. Paylasimdir. Mutfagi dagitiyorsa tekrar kendisi toplasin. Ha ilk basta süper yapmaz ama yavas yavas ögrenir. Hic yapmamaktan daha iyidir.

Bak ben bunu esini yermek icin demiyorum, seni hemcinsimden olarak korumak amaci ile diyorum. Etrafimda bu kadar eslerine hizmet eden kadinlar hic bir zaman cidden deger görmemislerdir. Tam aksine yapanlar hem es hem kayin aile tarafindan daha cok deger görüyor.

Ben temizlik işini nasıl yapabilirsiniz bilmiyorum ama yemek için bir iki öneri verebilirim.
Ben pazardan dönünce ıspanak, brokoli, maydonoz, roka gibi şeyleri pişirmeye hazır hale getirip öyle koyuyorum dolaba. Bir akşam çok yoruluyorum ama sonra bir hafta kolay ve rahat oluyor. Tüm sebzeleri ve yeşillikleri farklı kaplarda iyice yıkayıp sirkeli suda bekletiyorum. Sonra ıspanakların küçüklerini salata yapmak için büyüklerini de yemeklik ayırıp doğrayıp buzdolabı poşetlerine koyup pipetle vakumluyorum.
Brokoliyi de temizleyip salata kurutucuda kurutuyorum. Porsiyonlayıp, yanına soyulup, bölünmüş havuçlarla buzdolabı poşetine koyup onu da aynı şekilde pipetle vakum yapıp dolaba koyuyorum.
Maydanozları ve rokayı da kurutup peçeteye sarıp yemeye ve kullanmaya hazır koyuyorum. Baya bir işimi kolaylaştırıyor. 15 dakika bile sürmüyor ocağa yemek koymam.
Hatta soğanları bile yemeklik doğrayıp pet şişede(buzdolabı poşetinde çok kötü kokuyor, eşim neredeyse evi terkedecekti:) derin dondurucuya koyabilirsiniz.

merhaba hanımlar.benimki çok dert değil de siz nasıl yapıyorsunuz tavsiye almak.
Bizim kendi işyerimiz var sabah 7-8 gibi eşimle çıkarız akşam 8-9 gibi eve geliriz. Tabi gelince yemek hazırla, herzaman olmasa da çamaşır, ütü vs. Birazda tabi dinlenmek istiyorum oturuyorum felan yatasıya gece 12-1 oluyor. Saolsun eşimde yanında ki sürahiden su doldurup içmez benden ister ve hiç doymaz evde tek diyaloğumuz ne yiycez, çay içmiyormuyuz,meyve,Mısır,çekirdek,soğuk bişeyler, kahve vs.vs. (evin en küçük çocuğu ve 5 ablası var ). Neyse konu eşimde değil o ümitsiz vakka :) hal böyle olunca hem işim yarım oluyor hem evimin işi yarım oluyor.şuan bile işten geldik yemek yedik bulaşık makinam boşalacak bulaşıklar yerleşece, dün yıkadığım çamaşırlar ütülenecek toplanacak haa bide bi ara biraz oturup dinlenmem lazım malum havalar yağışlı yumuşak doku romatizmam var çok ağrılı geçiyor. Mesajı da tuvalette yazdım :))))
Üzgünüm ama konu eşin. Fazla sorumluluk yüklenmişsin. Sende onla beraber ise gitme öyleyse. Ya da sen geç git erken gel. Ama sen çamaşır asıyorsan o bulaşık makinesini boşaltabilir atla deve degil.

Çalıştığım yere bekârken basladim ben 14 yıldır aynı rutin 10 yillik ta evliyim çocuktan önce 8 de paydos eve gelmem 9.30 10 du inan .. oğlumdan sonra 7 de cikmaya basladim cumartesi de 1 de paydos ..
Benim ilk isim evi sadelestirmek oldu esim Mobilya sektörün de muhasebe ben tekstilde muhasebe . Kullanisli temizliği kolay eşyalar tercihim aksesuar vs pek sevmem ... temizlik benim için kolay oluyor tullerim ütüye gerek yok camlarim ice dogru açılır gece bile silerim tulde yikarim gece vakti ben usenmem pek mutfakta da temizlikte hep misafir ağırlayacak gibi hazırım ... utu isi esimim o pek sever ütüyü. Yazdan difrizimi full doldururum konservemi vs yaparim .. onu fa bir gunde degil mlzem alirim bir hafta boyunca hergun parça parça hem yorulmam da oyle yapınca .
Bizim duzen de mesela bugun yemeği ben yaptım esim mutfağı topluyor yarin tam tersi ... banyo hergun temizlenir simdi balkonu mutfağı silmek benim isim yarin esim silecek . Ben evde ne yapabiliyorsam esimde yapar ... ikimizde çalışıyiruz paylasim olmak zorunda he isi olmayan oğlumla ilgilenir . Esim pek hizmet beklemez. Nevresim değişimi bile sirayla . :)
duzeninize cok ozendim gercekten. benim esimde yardim eder ama pek becerikli degil. illa yap demem gerekir. cocuk baiiminda yardimcidir altini alir uyutur vs onlari yapar. ama ev isinde ona soylerken daha cok yoruldugumdan cok mecnur olmadikca yapmamasi daha iyi oluyor. normal sartlarda ben de sizink gibi sirali olsun cok isterdim

Resmen köle olmuşsunuz. Bu nedir ya! Valla benim erkek kardeşimin de evinde 5 kiz kardeşi vardi. Az önce tuvaleti temizledi şimdi sıra banyoda. Kimse boş durmuyorsa o da duramaz. Eşinzi hizaya getirmeden sakın çocuk yapmayin
Hadi kendinize acimiyorsunuz bari zaruri olarak ilgisiz buyuyecek o cocuga aciyin. tursucuk tursucuk

Siz eşinizi o şekilde kabul etmişsiniz ama asıl problem eşinizde. Siz beceriksiz falan değilsiniz beceriksiz olan eşiniz..
Oldu canım kadın hem dışarıda çalışsın hem eve gelsin her halta koşsun. Beyzade totosunu büyütsün.. Siz ne ara dinleneceksiniz hiç isyan etmiyor musunuz?
Ben çoktan o sürahiyi bir yerlere fırlatmıştım. Bazı kadınlar ne kadar pasif..
Bence çocuk için sakın acele etmeyin. Yoksa hepten bitersiniz.. Çocuk meselesi açılırsa "sen hiç yardımcı değilsin istemiyorum" deyin..

Dün akşam eşim sürekli "hiç bir şey yapasım yok" dedi durdu. Bulaşığı kastediyor. İşyerinde yoruldu biliyorum ama ben de çalışıyorum..
Hiç yüzlemedim "ayağa kalkınca yaparsın" dedim. Çocuğu uyutmaya giriyorum en az 1 saat.
Baktım mutfaktan sesler geliyor. Bizde iş bölümü bu mesela. Eşim yapmasaydı ben çocuğu uyutup 11 den sonra mutfak toplamaya girişecektim. Benimki can değil mi?

Kendi işinizmiş arada gitmeyin halledin işlerinizi. Her işe dört dörtlük yetişemezsiniz süpermen değilsiniz
Arkadaşım var sizin gibi eşiyle çalışıyor mağaza işletiyor. Kız yemeğini işini gücünü hallediyor işe öyle gidiyor.

Ben çoktan o sürahiyi bir yerlere fırlatmıştım. Bazı kadınlar ne kadar pasif..

Bazı kadınlar pasif derken :)
Eşimin iş yapmamasını sorun etmediğim için mi pasifim :)

Hani derler ya her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır diye işte o bahsettikleri kadın benim.ben herşeyimi kendim yaptım hem okudum hem çalıştım iyi yerlere geldim bu yüzdendir ki ailem ve eşimde dahil hiç kimse hayatımda söz sahibi değildir. Herşey ben istersem benim izin verdiğim şekilde olur.

İllaki Benim de eksiklerim var eşiminde var herkesin vardır. Eş ne demek bi elmanın yarısı değilmi birinin eksiğini birinin kapatması pasiflikmidir. Evet o huyu iyi olmayabilir ama diğer huyları onu tolere ediyor ve iyi ki onunla evlenmişim.

Kariyer odaklı biri olduğum içinde şimdiye kadar hiç çocuk düşünmedim bekarken de çocuk hayallerim olmadı ama eşim çocuklara çok düşkün ölür çocuk yoluna arada der bi çocuğumuz olsa felan diye ama ben istemediğim içinde sesini çıkartmaz.

Çağımız ne kadar tahammülsüz oldu ( şiddet-aldatma gibi konuları tamamen dışarda tutuyorum o vuran elleri Kırarım çünkü şiddetin ve aldatmanın hiç bir açıklaması yoktur) pire için yorgan yakar olduk.

Sanırım yanlış anlaşılmışım. Haklısınız aslında beni tanımadan sadece yazdıklarımdan bu sonuç çıkabilir.

Evet ben sorun etmiyorum çünkü eşim yardım etmeyipte herşeyi sen yapacaksın demez bencil değil yorulduğumun farkında ve eve yardımcı almama işyerinde personele iş yaptırmamama kızar durur.

Burdaki arkadaşlarla konuştuktan sonra bende niye bu kadar yoruyorum ben kontrol etmezsem de olur herşey dedim.(sanırım sürekli herşeyin kontrolüm altında olmasını istemek kimsenin yaptığını beğenmemek psikolojik bir sorunum çocukluğumdan beri vardır bu huy bende. benim kontrolüm dışında gerçekleşen şeylerden süprizlerden felan hiç hoşlanmam)

Neyse konuyu dağıtmadan dün bi akrabam ben geleyim evine yardıma Dedi eşimde haftada 3-4 gün gelsin hatta yiyebilirsen (başkasının yaptığı yemeği yiyemiyorum kendi annemde dahil buna) yemeğimizide yapar Dedi. çamaşırlarıda kuru temizlemeye vermeye başladım bugün.Yeni eve taşınınca da geç gelir erken çıkarım diye konuştuk. Ne kadar sürdürebilirim bu şekilde bilmiyorum ama sıkacağım dişimi biraz daha uzaktan kontrol etmeye çalışağım herşeyi.

merhaba hanımlar.benimki çok dert değil de siz nasıl yapıyorsunuz tavsiye almak.
Bizim kendi işyerimiz var sabah 7-8 gibi eşimle çıkarız akşam 8-9 gibi eve geliriz. Tabi gelince yemek hazırla, herzaman olmasa da çamaşır, ütü vs. Birazda tabi dinlenmek istiyorum oturuyorum felan yatasıya gece 12-1 oluyor. Saolsun eşimde yanında ki sürahiden su doldurup içmez benden ister ve hiç doymaz evde tek diyaloğumuz ne yiycez, çay içmiyormuyuz,meyve,Mısır,çekirdek,soğuk bişeyler, kahve vs.vs. (evin en küçük çocuğu ve 5 ablası var ). Neyse konu eşimde değil o ümitsiz vakka :) hal böyle olunca hem işim yarım oluyor hem evimin işi yarım oluyor.şuan bile işten geldik yemek yedik bulaşık makinam boşalacak bulaşıklar yerleşece, dün yıkadığım çamaşırlar ütülenecek toplanacak haa bide bi ara biraz oturup dinlenmem lazım malum havalar yağışlı yumuşak doku romatizmam var çok ağrılı geçiyor. Mesajı da tuvalette yazdım :))))
benim eşim boğa burcu
yemeğe düşkündür , yemekten sonra çay faslı olur
çayın yanında illa birseyler ister
sonra meyve yer , kuruyemiş yer

bizde durum şu
ikimiz de aksam 6-7 arası evde oluruz.

eve erken giden mutfaga girer, evde hazırda yemek varsa onu ııstır diğeri gelene kadar hazır eder
buı bazen eşim olur bazen ben.

yemek yapma işi bende ise eşim sofrayı kurar, bulasık makınasını kontrol eder doluysa muhakkak bosaltır.
boşsa corba yapar salataya yardım eder falan
yemek yoksa ya da yapamayacak durumda isem makarna yaparız güzel soslu tv karsısında koca tabak elimşze alır yeriz
ya da eşim tost yapar çay yapar onu yeriz
kasan bir çift değiliz

yemek yedıkten snr da bırlıkte toplarız
eşim bulasıkları sudan geçirir ben makınaya koyarım.
sonra eşim çay suyunu koyar çay hazır olunca getirir.

yanında bırsey yıyecekse kendısı alır
meyve yenecekse ya kendısı soyar, ya da ben soyarım
salonda bulasık tabak vs ıkımız de bırakmazyız ,mutfakta da aynı sekılde

kirlenen sey makınaya konur

hafta içi ben hiç iş yapmam
sadece hsonu yaparım
hafta içi koltuga gecer dinlenirim , eşimle film izleriz
ya da hafta içi bir aksam sinemaya gıderız .
yarısma programlarını ızlerız , netten videolar falan izleriz

hafta içi neden iş yapayım ki ne kendime halim olur ne de eşime

haftasonu cumadan tüm çamasırlarımı yıkarım ki haftasonuna kurusun ütü işini halledeyim derim.
haftasonu ben silerim eşim önden süpürür
iki banyonun temizliği eşime aittir duşları wc lavobo herseyı o temızler
bizde işler ortaklasa yani

siz de kendınızı paralamayın ev işi için
ütünüz kaldı ise bırakın haftasonu ütülersiniz
ne olacak sanki?

Kendi işinizmiş arada gitmeyin halledin işlerinizi. Her işe dört dörtlük yetişemezsiniz süpermen değilsiniz
Arkadaşım var sizin gibi eşiyle çalışıyor mağaza işletiyor. Kız yemeğini işini gücünü hallediyor işe öyle gidiyor.
ben de kendi işimde calıısyorum
arada gitmemek asla olmuyor
insanın kendi işi daha zor
8 senedir bir gün yıllık izin kullanamadım .
müşteri kazanmak için aylarca ugrasıyoruz, kendi işinde müşteri seni birkere iki kere bulamasın anında siler seni
seni silmesi demek kayıp demek , cebine giren paranın nazalması ya da yok olması demek.

öncesinde uluslararası bir şirkette kalite uzmanıydım.
yıllık izinlerimi kulllanırdım her sene az ya da çok
hasta olsam en azından bir gun rapor alırdım
kendi işin arada gitme olmuyor
yemege kosa kosa cıkıp işimize dönüyorum
arac kullanırken whatsapptan musterılere yanıt verıyorum
ya da aracımı yol kenarına cekıp sistemde teklif hazırlıyorum.

kendi işin öyle kolay olmuyor yani:)
ben ikisini de yasadım
insanın maaslı bir firmada calısması daha kolay

Bazen acaba çocuk yapsam mı diye düşünmüyor değilim ama eşimde diyor ki yapalım işyerine bi oda yaparız çocuk için :) düşün artık. Bazen dediğiniz gibi yapıyorum akşam yemeğini geç yediriyorum işyerinde eve gelince yemek istemesin diye bu seferde saat 10-11 gibi acıkıyor ben anlamadım ki nasıl bi yemek aşkıdır
benim eşim de acıkır o saatte
acıktıysa kalkar kendısıne tost falan yapar
sandviç hazırlar
sen eşini çok kötü alıstırmıssın

sana yazık değil mi?

Back
X