benzer duygulari yasayanlari duymak isterim.

Esim askere gidecek bedelli.kv gelir burda kalirsin dedi.yok rahat edemem dedim .niye dedi ayaklari uzatip oturamam filan dedim.nolacak otur diyor .e rahat edemem iste allahalllaah ustelemenin manasi var mi vicik vicik olmak zorunda miyim illa.(demedim tabi oyle.)aksamlari yemekte bulusurz ozamn diyor ,yab ben belki istemiyorum seninle olmak surekli vakit gecirmek , bir sey icin bukadr yonlendirme ne ya ,ben napacagimi bilirim nezamn gelecegi gelmeyecegimi sanane sana mi soracam (bunlarida diyemedim maalesef) yengede diyor ki rahat edemem deyince iyi sen salonda oturursun valla cok komikmis yaa cok guldum espiri olsa gerek buda . Kp yatan hasta onu yatirip kaldirmaya akraba cocuklari gelecek ,ufaklar daha yalniz birakmamaya gelecekler daha cok heralde bide burda degerlendiecekler tatillerini.yani tamam hastan var ihtiyacin var adama da, lakin cok dedim yanina biri bulunsun diye yardimci,kendi kizi sehir disinda calisirken yaninda yokken ben napivereyim,kendi kizi olmasa hadi neyse .izin alsin o kalsin ben napayim.neymiste tek evde mi kalacakmisim ,kalirim tekte kalirim kendi annemde kalirim ablamda kalirim buna karar verecek benim.normalde evden giderken vedalasirken el sallasiriz bu sefer kapiyida erkenden carpti.kimse bukadr itici gelmemisti bu zamana kadr.sevmeyince sevilmiyor napivereyim itici geliyor laflariyla davranislariyla bir anne potansiyelinde degil bana gore.cunku kendi annem boyle degil .bu kadin bencil kendini dusunenin teki.
Eşim görevi gereği 21 gün erzuruma gitti.annemlerin ve kayınvalidemlerin evi çok yakın birbirine.ben çoğunlukla kayınvalidemlerin evinde kaldım.istenmyen gelin olmak istemem.kendimi sevdirmek için uğraşırım.saygımı da her zaman korumuşumdur.ben 5 yıldır sürekli her gittiğimizde önce kayınvalidemlerin gönlünü alırım.kendi ailem zaten anlayışlı.evimiz zaten ayrı.zaten o hayatı hep yaşıyoruz.onların istediği şeyleri yapmaya inatlaşmak araya soğukluktan başka birşey sokmaz.

Aynen kayinvalidem yatalak hasta ayda 1 hafta gelir kalirim gorumcem nefes alsin diye bu arada laf da sokardi onceden burnumdanda getirdi bundan once de oglum kcuck kayinvalidem hastanedeyken ilk hastalandigi siralar evinde kaldim kaynim kaynimin kizi kucucuk bebegim esim yanimda yok butun isler bana bakti 5 ay evimden ayri kaldim esimde benim ailem icin hic dusunmeden ayni fedakarligi yapardi cunku .bugun de yoldan geldim orucum evini dip bucak temizledim Allah rizasi icin esimin annesine saygi duyuyorum cunku...

Bakalim bi o zaman gelsinde her zaman kalmak olmaz arada ugrarim deyip konuyu kapatsaydiniz. Hem sizi de rahatsiz etmeyeyim tarzinda bir konusma gecseydi mesela... Bence sizin tavrinizda yanlis.

Eski konularınıza bakınca hatırladım sizi.

Burada neden konu açıyorsunuz? Madem çok eminsiniz kendinizden, haklılığınızdan, bizden ne bekliyorsunuz?
9 sayfa herkes haksız olduğunuzu söylemiş. 1-2 kişi hak verdi diye rahatladı mı içiniz?

Ben kendimi bencil biri olarak tanımlarım. Kimsenin keyfi için de rahatımdan ödün vermem. Ama bunun bir sınırı vardır.
Sizin sınırınız neresi?
Normalde eşiniz bakıyor babasına. Şimdi 20 gün yardım edemeyecek, gözü arkada kalacak.
Bunu bile mi düşünmüyorsunuz? Aynı yatağa girdiğiniz adamın hiç mi hatırı yok?
Eğer yoksa boşanın, o da kurtulsun siz de kurtulun. Sonra anasız babasız bir kedi sahiplenip rahat edin.

Bdv ye konu açmışsınız ama ben ortada bir dert göremedim aksine kv.nizin başında büyük bir dert var gibi..
Kadını 80 yaşındaki kv.sinden yardım istemekle suçlamışsınız ama bu kadın gencecik oğlundan gelininden yardım beklediği içinde suçlu oluyor.. Allah aşkına şu dünyada kimseye el uzatamasın mı.. ahh pardon işten izin alıp gelmeyen kızı vardı değil mi..
Eşiniz sizin ailenize birgün emrivaki yapıyorlar diye yardım etmek istemezse konu açmadan önce bu konunuzu hatırlarsınız inşallah..
Dipnot: rahat rahat ayaklarınızı uzatıp dinlenirken cevap yazamazsınız diye muhtemelen banada vereceğiniz cevabı alıntılayıverdim..
Merak etmeyin bende de vicdan merhamet var ,ama etkiye tepki denen bir şey de var bilir misiniz bilmem .belki hic usteleyici sekilde kalmami soylemese ben zaten uzerime duseni yapacagim istekli lafini etmeden. lakin bir cok erkek anneleri muthis egolu benlik taslayici oluyor buda onlardan biri .merak etmeyin hasta bile baksa kendi hayatindan geri kalan biri degil her ay gezisinede gider ,kendi kv si gelip ogluna bakmiyor diye 80 kusur yasindaki kadindan oglunun basinda oturmasini da bekler ,kalmiyor basinda diye afra tafra da yapar. taniyan bilir tanimayana uzaktan atip tutmasi gercekten ne kolaymis .tek benim yazdiklarim odakli ne guzel yerin dibine sokmus bir cogu.ama icimi Allah biliyor ya sizlerin anlamaya calismayan halinize bir sey demiyorum .

Birkaç cümleden sonrasını okuyamadım, gözlerim kanamaya başladı. Bu üslup ve konuşma tarzını sonuna kadar okuyup bir de üstüne idrak ederek yorum yapabilen herkesi tebrik ediyorum, yetenek sizsiniz. :KK9:

Biri birşey diyor arkasından on kişi aynı şeyi diyor, istemiyor arkadaş belli sevmiyor oda belli sana kalmış arkadaşım madem sevmiyorsun hiç görüşme

Sizin gibi gelinlere ne yapılsa yaranilmiyor.Allah eşinin ailesine sabır versin.

Biri birşey diyor arkasından on kişi aynı şeyi diyor, istemiyor arkadaş belli sevmiyor oda belli sana kalmış arkadaşım madem sevmiyorsun hiç görüşme
10 kişi olmasada sizin yazdığınıza benzer şeylerde yazıldı onların arkasından mı böyle diyorsunuz..

Suan agzim acik okudum yazdiginiz şeyide bu kadar olmaz dedim.. sizin bahsettiğiniz kisiler esinizin ailesi.. sizinde anneniz babaniz var biraz empati kurun ona gore hareket edin o kayinpederinizin yerinde ALLAH kimseyi o duruma düşürmesin ama babaniz olsaydı bir dakika ayirmazdiniz yanınızdan.. cidden çok vicdansizsiniz... benim ablamın eşi de gitti 20 gün askerlik yaptı ablam kendisi gitti kaynvalidesin de kaldı biraz orda biraz da annemlerde.. diyecek birşey bulamıyorum size ALLAH akıl vicdan versin bu mübarek günde...🤲🏻🤲🏻

Cok merhametsiz geldin bana bencede kalma orda surat asip milletin bogazina dizme ,ne var kalsan alttari bedelli kac gun sanki normalde kalma haklisin derim ama yatalak hasta varken onlarin trip atmasi gereken seye senin atman ne itici!! Eline yapismaz merak etne sevap alirsin

Esim askere gidecek bedelli.kv gelir burda kalirsin dedi.yok rahat edemem dedim .niye dedi ayaklari uzatip oturamam filan dedim.nolacak otur diyor .e rahat edemem iste allahalllaah ustelemenin manasi var mi vicik vicik olmak zorunda miyim illa.(demedim tabi oyle.)aksamlari yemekte bulusurz ozamn diyor ,yab ben belki istemiyorum seninle olmak surekli vakit gecirmek , bir sey icin bukadr yonlendirme ne ya ,ben napacagimi bilirim nezamn gelecegi gelmeyecegimi sanane sana mi soracam (bunlarida diyemedim maalesef) yengede diyor ki rahat edemem deyince iyi sen salonda oturursun valla cok komikmis yaa cok guldum espiri olsa gerek buda . Kp yatan hasta onu yatirip kaldirmaya akraba cocuklari gelecek ,ufaklar daha yalniz birakmamaya gelecekler daha cok heralde bide burda degerlendiecekler tatillerini.yani tamam hastan var ihtiyacin var adama da, lakin cok dedim yanina biri bulunsun diye yardimci,kendi kizi sehir disinda calisirken yaninda yokken ben napivereyim,kendi kizi olmasa hadi neyse .izin alsin o kalsin ben napayim.neymiste tek evde mi kalacakmisim ,kalirim tekte kalirim kendi annemde kalirim ablamda kalirim buna karar verecek benim.normalde evden giderken vedalasirken el sallasiriz bu sefer kapiyida erkenden carpti.kimse bukadr itici gelmemisti bu zamana kadr.sevmeyince sevilmiyor napivereyim itici geliyor laflariyla davranislariyla bir anne potansiyelinde degil bana gore.cunku kendi annem boyle degil .bu kadin bencil kendini dusunenin teki.
Canin nasil istiyosa oyle yap onlarin dedigini yapip kendini sinir edeceğine birak senin istedigin olsun nasilsa dediklerine gitsende seni sevmicekler gitmesende

Ya anlıyorum kimse kimseye bakmak zorunda degıl kendınıze göre de haklısınız ama uslubunuz çok itici gerçekten eşinizin ailesi yani hiç yoktan ve evet vicdani bir durum da kayınvalideniz uslubunuzun böyle olduğunu bilse kendisi istemez zaten

Ha bir de bedelli parası umarım kv ve kp yardımıyla olmamıstır o zaman durum daha vahim

Şimdi ben de insanlıktan vicdandan girecektim.

Sonra kendi kpim geldi aklıma.
Söz konusu kendi kpim yatalak olsaydı ne yapardım diye..

Ben de bakmak da yanında bir gün kalmak da istemem onun.
Bu kadar sene çok yaktı canımı.
Çok doluyum.
Hatta eşime benden bir bardak su beklemesin artık demişliğim var..

Sizin kv nasıl biridir, yaşanmışlığınız ne bilmeden vicdanınıza laf etmek istemedim bu yüzden.

İnşallah sadece şımarıklık hisleriniz değildir bunlar..

Back
X