Beraber oturmayi istememek suç mu

BEnim kocamın evi yok, 😬( müge anlı daki replik gibi oldu )
kvalide zaten bu lafı son zamanlarda hep söylüyordu
bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

(Kayınpeder emekli maası (1400tl) alıyor)

5 yıllık evlıyız, kaynanamların evi var,bize

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"
Dedi. ben de eşyalar ne olacak dedim?

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
Ee bizim de esyalarımz var sonuçta.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.
Ben yenı evlenırken bu teklifi sunmadı şimdi sunuyorrrrr 🤮

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.

Hem aynı evde iki kadın olmaz bence.
Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Ben bana özellikle mutfakta karışılmasını hiç sevmem,
Annem veya eşim bile karışsa kızarım
Örneğin Ben acı yemem,o yer, ben tavuk severim alırım pişiririm, o sevmez,
Ben tatlısız yapamam , o hiç sevmez .
Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız. 🤮Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani bugun kv eşime diyor ki "beraber oturmak istemiyorsunuz, "
Yani ben suçlu oldum
Aynı evde kv ıle oturmuyorum die.?

Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.
Annemin bakmasını ve bende çalışmayı isterdim ama annemle evimiz uzak yani otobüsle falan gidilebiliyor

Ki zaten şunu söyleyeyım hamilelikten önce çalışıyordum

Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi

Ziraat katılım, Vakıf katılım bankacılığı ile ev alan var mı?
Aklına yatmayan kısmı ne ?

Kaynana ile yaşamak konusu değil de şu asgari ücretle ev alma mevzusuna çok takıldım.
Yemeseniz, icmeseniz bile asgari ücretle ev almanın yolunu öğretsin biri bana.

Kaynana ile yaşamak konusu değil de şu asgari ücretle ev alma mevzusuna çok takıldım.
Yemeseniz, icmeseniz bile asgari ücretle ev almanın yolunu öğretsin biri bana.
Kimse öğretemez cnm. Cünkü 65 yaşında dışardaki hayatı bilmeyen hayatında hiç çalışmamış, sadece tv izleyen yaşlı br kadının "Beraber oturalım ev alın" demesi normal "ben cahilliğine veriyorum "

uyanık açıkgöz okuyan dışardaki hayatı bilen çağdaş modern biri bunu demezdi

bugün bizdeydiler bugün yine teklif etti beraber oturalim para biriktirirsiniz ev alırsınız dedi

"beraber oturalım.,elalem kaynana gelin beraber oturuyor,para biriktiriyor,ev alıyor, siz anneyi kaynanayı istemiyonuz"

Sonuçta kv nin buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,koltukları,dolapları vs var.
buzdolabım,ç. Makine, bulaşık makine, kanepelerim, televizyon, napçaz atıcaz mı? Yada o mu atıcak?
Çokkk saçma.

Ayrıca sürekli torunları,kızları, diğer oğlulları geliyor kalmaya , ben kaynanayla oturursam onun misafirlerine hizmet mi edicem,geleni gideni çok oluyor. Kalabalıklar sülale olarak.
Ben valla kalabalık hiç sevmem kafam karışır kalabalıkta, alışmışım sakin ortama.

Kv çok bilmiş kadındır, aslında çok bilgili değildir ama kendii bilgiçlik taslar.

Kaçak çay içer ben türk çayı içerim kaçak çay sevmem içmem asla anlaşamayız. 🤮Kısacası zevklerimiz uyuşmaz. Yemekleri lezzetsiz olur. Kokar. Kaldığı ev bile kokar, banyo sık yapmadıgı için olabılır ama teni de kokuyor ya, rahatsız oluyorum
Ben 1 gun bile tahammül edemiyorum. Sürekli yaşamak mı? Asla? İstemem. Allah göstermesin.

Yani ben suçlu oldum

Eşim de asgari ücretli bi çalışan, benim küçk çocugum var zaten çalışamam, kımseye de güvenemem,.
Annemin bakmasını ve bende çalışmayı isterdim ama annemle evimiz uzak yani otobüsle falan gidilebiliyor

Katilim bankacılığı ile ev almayı düşündük ama eşim gıttı görustu bankayla yok kafama yatmadı dedi

Ben 9 ay kayınvalide ile yaşadım.Gelin olarak onların evine gittim. Burnumdan geldi.Ne kavgalar, ne laf sokmalar. O zamanlar bana en çok söylenen cümleyi yazacağım."Dağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmaz." Olmuyormuş. Kesinlikle sakın gitme. Çok pişman olursun. Sonra buraya kv laf soktu, yok şunuma karıştı bunuma karıştı diye konu açarsın.Zaten yeterince dertli konu var birde buna sıkmayayım canımı. :KK20:

Bankayla ilgili olan sorunu bilmiyorum bilenler yardimci olur da, neden kayinvalidenin direkt cevabını verip susturmuyosunuz da "esyalar nolacak" falan diyorsunuz ki?

Isterse esyalara da çözüm bulsun ne işin var ayni evde? Direkt söyleyin "kusura bakmayın ben kocamla cocugumla basbasa yasayamadiktan sonra ne diye evlendim ki, sürekli anneyle babayla yaşamak isteseydim evlenmez kendi anne babamla yasamaya devam ederdim" de. "Herkes oturuyor para biriktiriyor" dediği zaman da "ben cevremde hic gormedim kv ile oturan, sizin cevrenizdekiler garipmis oyle evlilik mi olur cümbür cemaat? Nasil rahat edebiliyorlar anlamıyorum insanin kendi evi gibisi var mi" de. Esya nolacak falan oyle seyler deme direkt susturacak cevabı ver.

Ev almak zorunda da değilsiniz acele etmeyin herkesin evi mi var sanki. Çocuğunuz büyüsün siz de bi işe girersiniz o zaman para da biriktirirsiniz ev de alırsınız.
Hahaha cümbür cemaat evlilik 🤮🤮🤮🤮

Bir dünya bahane sunmuşsunuz ama bunların hiçbirine gerek yok.
10 kişi yaşamak istemek zorunda değilsiniz.

Kayınpeder 1400 liralık maaşıyla 10 kişiyi nasıl geçindirecek de siz para biriktirip ev alacaksınız?
Çocuk kandırıyorlar sanki.
O eve girerseniz 20 sene çıkamazsınız.

Ben olsam "Siz anneyi, kaynanayı istemiyorsunuz" dediğinde "E herhalde. 10 kişilik evde, başımda bir anneyle yaşayacak olsam hiç evlenmez kendi ailemle otururdum" derim.

yasadiginiz sehir neresi bilmiyorum, ama anladigim kadariyla bir araya gecseniz bile eve giren toplam fiyat 4 bin civari olacak. benim yasadigim sehirde 4 binlira aclik sinirinda yasayamazsiniz bile bir de ustune ev icin birikim beklentiniz olsun.... siz de bir ise girip calismadiginiz surece ev birikimi ya imkansiz ya da ben para ve birikim konusunda bi cacik bilmiuorum.

benim matematigim yetmedi yani soylediginiz hesaba...

hayat sartlari cok zor, ailede yasayan sayisi arttikca aylik gider artacagi icin bu hesabin size bir artisi olacagina ihtimal veremedim. tek yol sizin de bir ise girip kari koca calisip birikim yapmaniz olabilir ki turkiye sartlarinda asgari ucret fiyatlarini dusunursek bu bile cok zor ve uzun vade gerektiriyor.

dikkat edin kv bir arada yasamaya baslarsaniz yasayacaginiz psikolojik sikintilardan bahsetmedim bile. boyle bir delilige evet demek icin sizin aylik 4-5 bin geliriniz olmali, birlikte yasadiginiz surece maasiniz oldugu gibi birikmeli ki 1-2 yilda 100-120 bin birikim ihtimali olmali ki goze alinabilsin. (ki bence yine de goze alinmamali)

Bir dünya bahane sunmuşsunuz ama bunların hiçbirine gerek yok.
10 kişi yaşamak istemek zorunda değilsiniz.

Kayınpeder 1400 liralık maaşıyla 10 kişiyi nasıl geçindirecek de siz para biriktirip ev alacaksınız?
Çocuk kandırıyorlar sanki.
O eve girerseniz 20 sene çıkamazsınız.

Ben olsam "Siz anneyi, kaynanayı istemiyorsunuz" dediğinde "E herhalde. 10 kişilik evde, başımda bir anneyle yaşayacak olsam hiç evlenmez kendi ailemle otururdum" derim.
Valla eşimin amcası gelin almış 36 yıldır aynı evde yaşıyorlar 7 kişi aynı evde. 3 çocugu var. Kaynanası öldü kadının bir kayınpederi yaşıyor. ev alamadılar. 😉

Çokkk saçma.

Yani ben suçlu oldum

Ben aldım.Katılım bankası önce evi almış oluyor sonra size satmış oluyor faiZe girmemiş oluyormuşuz böylece 😂Bence farkeden bişey yok aynı parayı ödüyorsunuz .Adı faiz değil de kar payı gibi bişey

yasadiginiz sehir neresi bilmiyorum, ama anladigim kadariyla bir araya gecseniz bile eve giren toplam fiyat 4 bin civari olacak. benim yasadigim sehirde 4 binlira aclik sinirinda yasayamazsiniz bile bir de ustune ev icin birikim beklentiniz olsun.... siz de bir ise girip calismadiginiz surece ev birikimi ya imkansiz ya da ben para ve birikim konusunda bi cacik bilmiuorum.

benim matematigim yetmedi yani soylediginiz hesaba...

hayat sartlari cok zor, ailede yasayan sayisi arttikca aylik gider artacagi icin bu hesabin size bir artisi olacagina ihtimal veremedim. tek yol sizin de bir ise girip kari koca calisip birikim yapmaniz olabilir ki turkiye sartlarinda asgari ucret fiyatlarini dusunursek bu bile cok zor ve uzun vade gerektiriyor.

dikkat edin kv bir arada yasamaya baslarsaniz yasayacaginiz psikolojik sikintilardan bahsetmedim bile. boyle bir delilige evet demek icin sizin aylik 4-5 bin geliriniz olmali, birlikte yasadiginiz surece maasiniz oldugu gibi birikmeli ki 1-2 yilda 100-120 bin birikim ihtimali olmali ki goze alinabilsin. (ki bence yine de goze alinmamali)
inanır mısın bu ara bende bu insanlara taktım eşimin maaşı şükür çorba kaynatiyor ben öğretmenim ama bu ara çalışmıyorum kredi ödüyoruz ve ne kadar zorlanıyoruz.
Tanıdığım tokiye baş vurmuş ve altinlariyla eşinin asgari ücretli maaşı var 20 yıl ayda 1000 odiyceklermis çıkarsa tabii... İnsanlar hiç mi yemeyiz düşünüyorlar? 2 çocukları var ! Belki adam işten çıkarılacak..... Bilemiyorum acaba eşim mi çok pirpiri 🤔

Ben aldım.Katılım bankası önce evi almış oluyor sonra size satmış oluyor faiZe girmemiş oluyormuşuz böylece 😂Bence farkeden bişey yok aynı parayı ödüyorsunuz .Adı faiz değil de kar payı gibi bişey
Faizden insan neden kaçar dinen caiz değil diye!!

Din ne diyor borç aldığın kişi borçtan kar ediyorsa bu faizdir. Olmaz! Lafı evirip, ceviriyorlar faiz işte kardeş faizz

Hadi birlikte oturmayı kabul ettiniz diyelim. Evin fiyatı da en az 200 bin olsun. Eşinin asgari ücreti ve kayınpeder maaşıyla ayda kaç para atacaksınız kenara. Maksimum 1000-1500 olsun o da. Kaç ayda birikir o para 13 ya da 20 yılda. Ee sen 20 yıl birlik mi oturacaksın bir ev almak için... Siz kenara her ay ayırabildiğiniz kadar ayırın altın alın. En kötü eşinin emekli parasıyla ilerleyen zamanda alırsınız. Çok takmayın bunu...

Yine bir atasözü paylaşasım geldi.
"Dağ dağ üstüne olur, ev ev üstüne olmaz "

Yeterince açık olmuştur herhalde. 😉
Teşekkürler zaten kaynanamın akrabalarını oturmaya çağırmıstım kaynanamı çağırmamıştım.

Kaynanam beni neden çağırmadın die çok kızdı. Cahilliğine veriyom dedi.

Yani bana CaHİL dedi. 👿

Asıl o cahil yani sürekli evde tv izleyen birisi,dışarıdaki hayatları bilmeyen,eski kafalı bi insan .

Neyse kısacası CAHİL olmadığım için kaynanamla oturmayı kabul etmiyorum 😉🙂

Çokkk saçma.

Yani ben suçlu oldum

Asgari ücretle ev kredisi alamazsınız, alsanız dahi nasıl ödeyeceksiniz?

Teşekkürler zaten kaynanamın akrabalarını oturmaya çağırmıstım kaynanamı çağırmamıştım.

Kaynanam beni neden çağırmadın die çok kızdı. Cahilliğine veriyom dedi.

Yani bana CaHİL dedi. 👿

Asıl o cahil yani sürekli evde tv izleyen birisi,dışarıdaki hayatları bilmeyen,eski kafalı bi insan .

Neyse kısacası CAHİL olmadığım için kaynanamla oturmayı kabul etmiyorum 😉🙂

bizde kötu anlamda kullanılmaz o, gençliğine veriyorum anlamında kullanılır haberin olsun da.
bir de seni kvden den ayıran özellikler ne sen atom mu parçalıyosun? dışardaki hayattan kastın da instagramdır kesin?

inanır mısın bu ara bende bu insanlara taktım eşimin maaşı şükür çorba kaynatiyor ben öğretmenim ama bu ara çalışmıyorum kredi ödüyoruz ve ne kadar zorlanıyoruz.
Tanıdığım tokiye baş vurmuş ve altinlariyla eşinin asgari ücretli maaşı var 20 yıl ayda 1000 odiyceklermis çıkarsa tabii... İnsanlar hiç mi yemeyiz düşünüyorlar? 2 çocukları var ! Belki adam işten çıkarılacak..... Bilemiyorum acaba eşim mi çok pirpiri 🤔
ayda binlira kira odemektense kredi odemek tabiki mantikli ama, garip olan kalan 1300 lirayla nasil yasadiklari? ben suan ne yazikki calismiyorum, esimin maasi da asgari ucretin en az uc katidir yine de krediyi dus faturalari dus cocugun ihtiyaclarini dus maas yattigi gun bitiyor... tek kisinin calistigi ile hele ki asgari ucretle ben ayakta alkisliyorum yasayabilenleri...

Back
X