Beraber Yaşamak

:)) Evlendiğimizde eşime demiştim ki" Milletin gözü aydın, belediye sevişmemize izin verdi." :))

Ben de o gözle bakıyorum; cinselliğin resmileştirilmesi. Ankara gibi bir yerde sevişmenin onaylanması pek manidar oluyor :)

beraber yaşamk en çok erkeğin işine yarar ohyemeği hazır giysiler temiz canı istedınde yanında kadında var istemediğindeyse o kadını hiç bağlantısı yok istediğiyle takılır beraber yaşayan kadınlarınsa evlı kadınlardan hiç bi farkı olmaz onun için terk erkek vardr ya bıde mutluysan nıye burya sorup kafanı soru işaretiyle dolduruyosunkı

bu sefer gerçekten merak ettim böyle bir açıklama yapınca. neden evlenmiyorsunuz acaba ?

ben hoş karsılamıyorum şahsen bu durumu neden evlenmek istemıyorsunuz yoksa sevgilizin evlenme taraftarı degıl mı,evet beraberliğimizi beledıyeye onaylatıyoruz ama kanun önünde bir hakkımız olması için ,adam seninle birlikteyken başka birinide seçebilir''birlikte yaşamak '' için

ve böyle bir durumda hiç bir hak iddia edemezsin

Son düzenleme:
Bizim ülkemizin örfü adeti aile yapısı belli. Önünde sonunda nikahla bittiği icin o ilişkiler biraz sıkıntılı olabiliyor. Hamile kalındıysa maalesef kürtaj olabiliyor ya da sırf bebek icin evlilik merasimi öne cekilebiliyor.

E bi de tüketime dayalı bir toplum olduğumuz icin birlikte yaşamaya baslar baslamaz büyük bir hızla karı koca moduna giriliyor ve bu yüzden ilişkiler cabuk bitiyor.

Herkesin bakış açısı farklı olacaktır olaya..

Ama bence her şey olması gerektiği şekilde olmalı..

Tabir yerindeyse taş 'yerinde' ağırdır..

Sevgili iken sevgililiği yaşadım..

Sözlü iken yüzüğe alışmayı..

Nişanlı iken düğüne hazırlığı..

Resmi nikah ve dini nikah heyecanını yaşadım.. Ailelerimizin de onayını alarak hayatlarımızı birleştirmeye ' evet ' dedik .. Çok şükür

Tüm formaliteler ayrı ayrı tatlı telaştı benim için..

Herşeyi çabuk tüketen bir toplum olmamız beni üzüyor..

Ödümü kopardın Pat diye geldin

Erkekten başka güvencesi olmayan kadınlar için kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta evet.

ben evlenmeden bu konuya cok katı bakardım,evlendıkten sonra evlılıgı kavradıktan sonra bakıs acım degıstı.Egerkı beraber yasadıgınız ınsan sızı mutlu edıyorsa, sızı uzmuyorsa, degerınızı bılıyorsa, sıze deger verıyosa cok guzel olabılır bereber yasamak,sadece bır kagıt uzerınde atılan ımzanın anlamı yok benım ıcınne evlılıkler goruyoruz cok mutsuzlar, bırbırlerıne ne sevgılerı, nede saygıları kalmıs,ınsan sırf evlı oldukları ıcın aynı evde resmen kendılerıne ıskence cektırerek yasamaya devam edıyolar.

Öncelikle teşekkür ederim, sebepleriniz çok doğru inanın içten söylüyorum :)

Benim babam işinde akla gelen ilk isimdir ve aynen sizin babanız gibi tanınan, çevresi geniş ve inanılmaz baskın bir insandır... Ama bana ve kardeşime etraftan gelecek laflardan daha önemli olduğumuzu hep hissettirir... Tabiki aldığımız kararları onaylayıp onaylamadığını da oldukça açık bir dille söyler... Bana daha önce sorsalar hayatta babam bunu onaylamaz derdim ama babam beni şaşırttı :)

Dilerim çocuklarınız istediğiniz gibi davranırlar. Sevgiler

Ödümü kopardın Pat diye geldin

evet öyle oldu sanırım kaç gundur temızlıkle ugrasıyorum neyse konu dısı mesajdan kazencım kızmasın yıne

Erkekten başka güvencesi olmayan kadınlar için kesinlikle atlanmaması gereken bir nokta evet.

güvenecegı baska biri olsun olmasın fark etmez de şöyle söyliyim,bazı erkekler bu durumu kullanıp daha başı boş davranabılır en azından evlı oldukları zaman evlılık sorumlulugu altına giriyorlar ha istisnalar var tabıkı ama genel olarak erkeklerın bu durumu fazlasıyla kullanabılecegı görüşündeyım

'belediyeye onaylatmak' alaycı bir tabirde olsa çok şeyin önünü alabiliyor kadının mağdur olması gibi vs vs,,,
neler oluyor sonra görüyoruz
bence erkek birlikte olduğu kadını düşünmeli, benle beraber yaşıyor ama benmle evlenmiyor ben rahatsız olurum

bence gayet normal ... evlililik çok gzl bambaşka bişiii ama beraber yaşamaya da '' aa cık cık smdi bnlar birlikte de yatıyodur '' gözüyle bakmıyorum :) isteyen evlenr isteyen nikahsız yaşar bnce hiç anormal değil... ben 15 aylık evliyim onun öncesinde 5 yıllk brlikteliğimz vardı ve üniversiteyi brlikte okuduğmz için aynı evde yaşama imkanımz da oldu okul bittikten snra herkes ailesiyle yaşamaya devam etti ama benm aileme bu durum ters olmasaydı evlenene kadar birlikte yaşardım yne yani bnce gayet norml...
ben aynı evde yaşayıp ta evlenince bazı şeylerin tükendiği klişesine inanmıorum aksine her halini bildiğin için dağınıklığına, huyuna alışmış oluyosun evlenince sadece keyfini çıkarmak kalıyooooo ) biz çok çok çok mutluyz darısı herkeseeee

Görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim öncelikle :)

Ben mutluyum evet, dediğim gibi sadece sizlerin bakış açılarını ve nedenlerini merak ettim...Sevgiler

Ters geliyor bana birlikte yaşamak,düşünsenize kavga ettiniz ayrıldınızz belkide yıllarınızı verdiniz o adama ne olacak peki evliyken böyle değil ama hır gıürde çıksa evde kolay olmuyor yuvayı bozmak..

birde madem birlikte yaşanılabiliyorsa yanı konu sahıbı dısındakı böyle durumda olanlar içinde söylüyorum evlenmemek için ortada bir sebep yok ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…