Beraber Yaşamak

beraber yaşamaya soğuk bakmıyorum ama büyükşehir dışındaki yerlerde bu imkansız...

ve ben mahalle baskısından çok çekiniyorum...

tahammül edemeyebilirim

imza atmadan da aile olabilirsiniz imza atanlarıda görüyoruz nihayetinde her türlü pislik yaşansa da imzaları her şeyi örtbas edebiliyor

sonra gelip beraber yaşayana mutlu olana laf söylerler.

zengin olsan iyi muhitte olsan ünlü olsan kimse ağzını açamaz ama küçük mahalle işi bitirir

Herkezin deger yargilarina gore degisir bu sorunun cevabi.
Bunu bize sormak yerine ailenize danismalisiniz.
Fikrimi soylemek gerekirse mantikli bulmuyorum. Birlikte yasamanin evli hayatindan bir farki yok. Aksine hic bir hakkinizda yok.
Evliliginde bir ozeli olmasi gerektigi dusunenlerdenim

Doğrudur, o noktada da aşkın âmâlık durumuna kapılmamakta fayda var elbette. Kiminle aynı evi paylaşmaya karar vermek kolay alınacak bir karar olmamalı.
Açıkçası evliliği öyle kutsal bir kurum olarak düşünmedim hiç.
Hatta hiç niyetimiz de yoktu.Bence buralarda takıla takıla iyice öcüleştiriyoruz erkekleri.
İnsan arkadaş seçerken bile çok dikkatli olmalı, kaldı ki sevgiliden bahsediyoruz.
Ancak dediğim gibi eşinden başka güvencesi olmayan kadınlar için nikah gerekli evet.

:)) Evlendiğimizde eşime demiştim ki" Milletin gözü aydın, belediye sevişmemize izin verdi." :))

sen bunu söyleyince aklıma birşey geldi..anlatmam lazım :) bizim toplumumuzda evlilik önemlidir ve aile temel kavramlardan biridir...yani nikah olmazsa olmazlarımızı arasında :) bir de bu evlilik sonrasında çok garip geleneklerimiz vardır,belki nikahta bir gelenek..

şimdi eşimin memlektinde düğün gecesinin sabahında gelin ve damat bir koca tepsi baklava yaptırıp kız evine giderler..bunu ilk duyduğumda şok oldum..nasıl yani dedimöğrendim ki olay şu imiş,onu duyunca daha da bi kendimden geçtim..erkek tarafı kız tafarına biz kızınızın tatlısını yedik bu de biizm tatlımız demek isteniyormuş

işte nikahtan sonra sevişmenin diğer bir ıspatı,"tatlının yenmesi"

bu sefer gerçekten merak ettim böyle bir açıklama yapınca. neden evlenmiyorsunuz acaba ?

Benim ailem güneyde onunkiler ve biz İstanbul'dayız.İşimiz var ama başka iş planlarımız da yok değil :) Ve tabii düğün olayımız çok karışık, ben düğün istemiyorum, onlar istiyor falan... Onun ailesi toplasanız 20 kişi benim yakın akrabalarım 500 üzeri... Ee düğüm erkek tarafının memleketinde olur, 20 kişi için 500 kişi getirmek falan filan... Çözülemeyecek şeyler değil elbette, ama temel sorun benden kaynaklanıyor diyebiliriz... Onu seviyorum, onunla mutluyum, üstüme titremesi hoşuma gidiyor ama 20li yaşların başında evli olmak da bi o derece garip geliyor:44:

Beşeri düzenin bu husustaki fikirlerini önemsediğiniz kadar Allah ın emrini de önemseniz mesela

Herkesin fikrine saygım var ama bende herşeyin geleneklere göre yapılması taraftarıyım.

Batılılaşma diye bangır bangır bağıranlar nedense hep kendilerine kolay gelen yönlerini alıyorlar Avrupanın.

Herkesin yaşayışı kendine güzel gelirmiş bende tam tersi resmi ve dini nikahtan sonra aynı çatı altında kalmayı seçenlerdenim

oooo daha çok küçüksün gerçi bende pek büyük sayılmam ama konunu görünce 26 27 yaşındasın falan sandım ben. düğün yapmayın ozaman direk nikah yapın dicem ama nasıl mutluysanız öyle olmalı bence

şaka yapıyorsun yaaaa

Bizde ve eşimin tarafında böyle bir adet yoktu Allah'tan

Ama peki tatlı önceden yenmişse, nikahtan sonra ne ikram ediliyo

Son düzenleme:
aslında ne tuhaf
o çok baskıcı babalarımız dedelerimiz eskilerde 2 3 kadınla evleniyolarmış
e tabi biri resmi nikah diğerleri birlikte yaşamak
dediğim gibi ben hoş karşılamıyorum
hatta yaşlı olsam kafa hafif bulanmış olsa bende cık cık cık çocuklarımın başına gelmesin derdim:)
ama eskilerden beri olan bir durum dimi:44:
mesela konu sahibi arkadaşım
evlenmeyi, sizde onaylamaya karşı olduğunuzdan mı istemiyosunuz
yoksa birbrirmizi tanıyalım diye mi ?

birde madem birlikte yaşanılabiliyorsa yanı konu sahıbı dısındakı böyle durumda olanlar içinde söylüyorum evlenmemek için ortada bir sebep yok ki

Artılarına eksilerine bakmak lazım bu noktada. Mesela evet nikah kadına ekonomik manada güvence sağlar, hayatını evine adamış bir kadının ayrılık durumunda mağdur olmamasını sağlamaya çalışır ama günümüzde çalışan bir kadının buna ihtiyacı olmayabilir. Aynı zamanda evlilik ortalama bir Türk ailesinde, iki tarafında ailesini çok fazla işin içine sokmayı gerektirebilir, nişan, düğün merasimleri hem çok fazla emek ve para harcanması gereken hem de gelin ve damada hiç çekici gelmeyen aktiviteler olabilir. Karı koca etiketi altına girmek istemiyor olabilirler. Ya da sadece beraber vakit geçirmeyi seviyor, bir aile kurmak istemiyor olabilirler. Bence böyle bir durumda çocuk düşünene kadar evliliği ertelemek daha mantıklı ve daha az korkutucu geliyor insana.

Ne güldüm.
Yok artık.:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…