- Konu Sahibi naznaznaznaz
-
Bizde ve eşimin tarafında böyle bir adet yoktu Allah'tan
Ama peki tatlı önceden yenmişse, nikahtan sonra ne ikram ediliyo
lahana turşusu
Benim ailem güneyde onunkiler ve biz İstanbul'dayız.İşimiz var ama başka iş planlarımız da yok değil :) Ve tabii düğün olayımız çok karışık, ben düğün istemiyorum, onlar istiyor falan... Onun ailesi toplasanız 20 kişi benim yakın akrabalarım 500 üzeri... Ee düğüm erkek tarafının memleketinde olur, 20 kişi için 500 kişi getirmek falan filan... Çözülemeyecek şeyler değil elbette, ama temel sorun benden kaynaklanıyor diyebiliriz... Onu seviyorum, onunla mutluyum, üstüme titremesi hoşuma gidiyor ama 20li yaşların başında evli olmak da bi o derece garip geliyor:44:
hayır gayet ciddiyim maalesef :)
bende ilk duyduğumda bu tepkiyi vermiştim.
Artılarına eksilerine bakmak lazım bu noktada. Mesela evet nikah kadına ekonomik manada güvence sağlar, hayatını evine adamış bir kadının ayrılık durumunda mağdur olmamasını sağlamaya çalışır ama günümüzde çalışan bir kadının buna ihtiyacı olmayabilir. Aynı zamanda evlilik ortalama bir Türk ailesinde, iki tarafında ailesini çok fazla işin içine sokmayı gerektirebilir, nişan, düğün merasimleri hem çok fazla emek ve para harcanması gereken hem de gelin ve damada hiç çekici gelmeyen aktiviteler olabilir. Karı koca etiketi altına girmek istemiyor olabilirler. Ya da sadece beraber vakit geçirmeyi seviyor, bir aile kurmak istemiyor olabilirler. Bence böyle bir durumda çocuk düşünene kadar evliliği ertelemek daha mantıklı ve daha az korkutucu geliyor insana.
sen bunu söyleyince aklıma birşey geldi..anlatmam lazım :) bizim toplumumuzda evlilik önemlidir ve aile temel kavramlardan biridir...yani nikah olmazsa olmazlarımızı arasında :) bir de bu evlilik sonrasında çok garip geleneklerimiz vardır,belki nikahta bir gelenek..
şimdi eşimin memlektinde düğün gecesinin sabahında gelin ve damat bir koca tepsi baklava yaptırıp kız evine giderler..bunu ilk duyduğumda şok oldum..nasıl yani dedimöğrendim ki olay şu imiş,onu duyunca daha da bi kendimden geçtim..erkek tarafı kız tafarına biz kızınızın tatlısını yedik bu de biizm tatlımız demek isteniyormuş
işte nikahtan sonra sevişmenin diğer bir ıspatı,"tatlının yenmesi"
Sevgili ebushhh,Evli hayati yasayacak kadar buyumussun.
Bence nikah kadinin kalitesini arttirir.
Kim kime götürüyor bilmiyorum ama Bursa'da da bir tavuk götürme adeti var. Hiç düşünmemiştim bir manası olduğunu ama şimdi tatlı götürmeyi duyunca aklıma takıldı. Tavukla ne demeye çalışıyorlar ki acaba?
Evli hayati yasayacak kadar buyumussun.
Bence nikah kadinin kalitesini arttirir.
bizim buradada aşiret gibi bi aile vardı kızın o geceki çarşafını balkona asmışlardı. rezillik resmen. eminim kız çok utanmıştır. yenge de sabaha kadar yan odada çarşaf için beklemiş.[/QUOT
pes yaaa daha neler insanlar çıldırmış resmennnn
bizim buradada aşiret gibi bi aile vardı kızın o geceki çarşafını balkona asmışlardı. rezillik resmen. eminim kız çok utanmıştır. yenge de sabaha kadar yan odada çarşaf için beklemiş.[/QUOT
pes yaaa daha neler insanlar çıldırmış resmennnn
evet aynen öyle. hadi kendilerini düşünmüyorlar. o kızın ne günahı var.
Kim kime götürüyor bilmiyorum ama Bursa'da da bir tavuk götürme adeti var. Hiç düşünmemiştim bir manası olduğunu ama şimdi tatlı götürmeyi duyunca aklıma takıldı. Tavukla ne demeye çalışıyorlar ki acaba?
bizim buradada aşiret gibi bi aile vardı kızın o geceki çarşafını balkona asmışlardı. rezillik resmen. eminim kız çok utanmıştır. yenge de sabaha kadar yan odada çarşaf için beklemiş.
ben kar$iyim,
erkek milletine güvenilmez diye dü$ünüyorum, ve beraber ya$ayanlar neticede arkada$ gibi oluyorlar ve erkek veya kadin istedigi zaman evi terk edip gidebiliyor, çünkü evli degiller bo$anma mahkeme gibi $eylerle ugra$madan elini kolunu sallaya sallaya çekip gider, ama evli olunca insanlar daha çok baglandigi için evi terk etmek daha zor oluyor.
ben $unu dü$ündüm birde, hadi 3-4 yil beraber ya$adiniz sonra evlenmeye karar verdiniz, dügününüz sizi o kadar heyecanlandirirmi? zaten beraber oturuyorsunuz, dügünden sonra hayatinizda ne degi$ecekki? o beyaz gelinlik bile anlamini yitirir netice sevdigine kavu$mayacaksinki sadece aile cüzdaniniz olacak...
kadesa bizde de tatlı adeti var
ama kız tarafı düğünden sonraki gün erkek tarafına götürür
ayıp manası yok bizim kinin
tatlı tatlı geçinin gelininizle manasında
çok masumuz biz çok minnoşuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?