• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bereket...

farahnihal

pamuk kızımm
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
1.661
276
198
Arkadaşlar bakıyorsun kimine 3 4 bin maaş var ortada birşey yok,başkasına bakıyorsun asgari ücret ama evini arabasını herşeyini almış..Ben nedense bereket konusuna çok inanıyorum, insan tutumlu olsa bile hastalık beklenmedik bir arıza kırılan telefon vs vs çıkıyor elinde olan parada gidebiliyor..Ama az kazanan biriktiriyor mesela altın aldı , altın çıkıyor 2 3 katlıyor parasını bir mekan ev araba sahibi oluyor..Yani mücadele edilmeli ama bazı şeyler bizim elimizde değil gerçekten Allah ın takdiri...Hani diyoruz ya kredisiz birşey olmuyor, nasipte varsa olur diyorum bende böyle birşey yaşayan var mı aranızda? Maddiyatla ilgili o kadar konu açılıyor ki insanları anlamak mümkün değil eger çalışıyorsa az yada çok evine bakıyorsa içkisi kumarı yoksa elbet Allah verir..Amir olmuş memur olmuş ama israf yapıyorsa içki kumar varsa yetmez..Çevremde de o kadar çok ki sıkılıyorum artık insanlar önce meslek ve maaşa bakıyor, fabrikada işçi ise anne babalar kızım sana o maaşla ile bakamaz diyorlar..Biz nereye gidiyoruz böyle toplum olarak..Yüksek maaşlı biriyle evleniyor bakıyorsun 3 gün sonra boşanmış neden kişiliğine bakmadı çünkü direk mutluluğunu maaddiyatla ilintiledi..Siz neler düşünüyorsunuz ?

Bende bazen böyle düşüncelere katılıyorum. Bazen aylık eve giren paraya bakıyorum birde birikimlerime ..Paramızın hiç bereketi yok diyorum.Sanırım paylaşmak çok önemli ..Yani o kazandığımız parada başkalarının da hakkı var. (sadaka olsun zekat olsun gibi ) Dediğin gibi sadece tutumluluk değil bereket de önemli ama onun sırrı nedir bende bilmiyorum açıkcası..

Eğer bir eve tek bir kişi bakıyor ve asgari ücret alıyorsa istediği kadar sıksın hanımefendi kredisiz ev araba alması ancak hayal olur. Ben asgari ücret alıyorum eşim kimya mühendisi. Ben anneme yardım ediyorum kira gönderiyorum kendi evimiz var zaten. 650 gönderiyorum düşünün bu parayı krediye ya da kiraya verdiğinizi ne kalıyor geriye asgariliye gelen zam ise yılın ilk yarısı için 50, 2. yarısı için 50. Ola ola 975 olacak söyleyin nasıl geçinsin hadi hanımı da çalışsın diyelim. Kışın ortasındayız doğalgaz hiç yakmasan bile 300 geliyor, diğer faturalar, mutfak, yol parası, çocuk varsa giderleri, kredi ya da kirayı çıktıktan sonra ne kalır ya da biriktireyim de öyle ev alayım dese ne koyabilir kenara. Ayrıca her iyi maaş alan da içki kumar gibi alışkanlıklar yok. O kazanan insanların da bir şekilde giderleri var kendilerine göre. Gayatte biriktirip evlerini arabalarını da alıyorlar eşimin çevresindeki insanlar çok nadir har vurup harman savuran bu zamanda herkes çocuğunun geleceği için yatırım yapıyor. Yani fazla maaş alıyor sa bereketsiz filan gibi birşey yok. Haa helal kazanılan para vardır haram vardır. Annem tek başına çalışırdı bize bakardı ama o zaman paranın yine de bir değeri vardı. Şimdi üni de çalışıyorum profesör bile herşeyden kısıyor. Çünkü ona göre bir evde oturuyor kredisi yüksek, çocuğunu özel okula gönderiyor yemiyor içmiyor giymiyor içki kumar yok.

Bende bazen böyle düşüncelere katılıyorum. Bazen aylık eve giren paraya bakıyorum birde birikimlerime ..Paramızın hiç bereketi yok diyorum.Sanırım paylaşmak çok önemli ..Yani o kazandığımız parada başkalarının da hakkı var. (sadaka olsun zekat olsun gibi ) Dediğin gibi sadece tutumluluk değil bereket de önemli ama onun sırrı nedir bende bilmiyorum açıkcası..

Sadaka verdiğim ay bolluk bereket oluyor vermediğim ay para çoğalmıyor sanki, ve de en önemlisi Allah a teslimiyet şükür..

Tabi ki bereket söz konusu ama bir de gerçekler var. Ne kadar kazanırsan o kadar da harcaman artıyor. Ben şu an aldığım maaşın yarısını aldığımda da aynı şekilde geçiniyordum hiç farkı yok. Bereketi olmadığından mı değil. Harcamam ona göre arttı.

Aynı şekilde, asgari ücret alan birisi haliyle dışarıda yemek yemeyi, sinemaya gitmeyi ne bileyim parfüm almayı lüks olarak görüp harcamıyor. Maaşı fazla olan birinin bunlar gözüne gelmiyor. Harcıyor ve elinde para kalmıyor.

Kısaca tercih meselesine bağlı diyorum bu. Az gezersin, sosyal yaşamını asgariye indirirsin, alışverişi kısarsın ve para biriktirirsin ya da harcarsın, yaşarsın o parayla ama biriktiremezsin.

Aynen katılıyorum. 4 bin 5 bin para giriyor eve bi de bakmissin hiç birikim yok. Tabi sadaka, zekat bunları ihmal etmemek şart

Hem onları hemde şükrümüzü ihmal etmemeli...artık herkes geçinememekten şikayetçi yeri geliyor kendimde yapıyorum ama yanlış yapıyoruz..

İçki -çok maaş -az maaşla bu işi kısıtlayamazsınız.
Her gelirin kendine göre gideri var.
Bu matematiksel bir hesap.
Gelirin harcadığından fazlaysa yatırımda yaparsın ,birikimde.
Eğer harcadığın gelirinle aynı ise sadece yaşarsın.
Gelirin giderinden az ise vay haline.

Elbette paylaşmak çok önemli .Dua alırsın...Onu ancak RAB bilir...,

herkes gelirine göre harcama yapar.eğer bir insan tuttumlu değilse çok da alsa yine çok harcar.bir insan tutumluysa eğer ne kadar gelir getirdiğinin bir önemi yok,o yine yoktan veya zorluktan birşey var edebilir

Arkadaşlar bakıyorsun kimine 3 4 bin maaş var ortada birşey yok,başkasına bakıyorsun asgari ücret ama evini arabasını herşeyini almış..Ben nedense bereket konusuna çok inanıyorum, insan tutumlu olsa bile hastalık beklenmedik bir arıza kırılan telefon vs vs çıkıyor elinde olan parada gidebiliyor..Ama az kazanan biriktiriyor mesela altın aldı , altın çıkıyor 2 3 katlıyor parasını bir mekan ev araba sahibi oluyor..Yani mücadele edilmeli ama bazı şeyler bizim elimizde değil gerçekten Allah ın takdiri...Hani diyoruz ya kredisiz birşey olmuyor, nasipte varsa olur diyorum bende böyle birşey yaşayan var mı aranızda? Maddiyatla ilgili o kadar konu açılıyor ki insanları anlamak mümkün değil eger çalışıyorsa az yada çok evine bakıyorsa içkisi kumarı yoksa elbet Allah verir..Amir olmuş memur olmuş ama israf yapıyorsa içki kumar varsa yetmez..Çevremde de o kadar çok ki sıkılıyorum artık insanlar önce meslek ve maaşa bakıyor, fabrikada işçi ise anne babalar kızım sana o maaşla ile bakamaz diyorlar..Biz nereye gidiyoruz böyle toplum olarak..Yüksek maaşlı biriyle evleniyor bakıyorsun 3 gün sonra boşanmış neden kişiliğine bakmadı çünkü direk mutluluğunu maaddiyatla ilintiledi..Siz neler düşünüyorsunuz ?
Çok fazla iyimser bir yazı ama doğru tarafları var.
Şu ülkede kimse asgari ücretle geçinirken durup durduk yerde ev sahibi araba sahibi olamaz. Ne kadar ki asgari ücret Allah aşkına 1000 TL bile olmayan asgari ücretle ev ve araba..
Onların ana babadan kalan ufak tefek bir şeyleri vardır.
15 yılını doldurana tazminat hakkı doğunca bizim fabrikadaki bir çok işçi aldı tazminatını. Adamın biri dedi ki: 18 bin tl tazminat aldım. Biraz da kredi çeksem ev alsam. Sonra dedim otur oturduğun yerde 3 tane çocuk var, okulları var bilmem neleri var...
Hayatın gerçek yüzü bu işte.
Bir de nasip olayı var tabi.
Zaten parası olan değil nasibi olan alır evi de.. Cebine istediğin kadar para koy çık dolaş sokak sokak, nasipte yoksa mümkün değil almak.
Ama şu yaşıma kadar altının falan 2-3 katına çıktığına şahit olmadım.

Eğer bir eve tek bir kişi bakıyor ve asgari ücret alıyorsa istediği kadar sıksın hanımefendi kredisiz ev araba alması ancak hayal olur. Ben asgari ücret alıyorum eşim kimya mühendisi. Ben anneme yardım ediyorum kira gönderiyorum kendi evimiz var zaten. 650 gönderiyorum düşünün bu parayı krediye ya da kiraya verdiğinizi ne kalıyor geriye asgariliye gelen zam ise yılın ilk yarısı için 50, 2. yarısı için 50. Ola ola 975 olacak söyleyin nasıl geçinsin hadi hanımı da çalışsın diyelim. Kışın ortasındayız doğalgaz hiç yakmasan bile 300 geliyor, diğer faturalar, mutfak, yol parası, çocuk varsa giderleri, kredi ya da kirayı çıktıktan sonra ne kalır ya da biriktireyim de öyle ev alayım dese ne koyabilir kenara. Ayrıca her iyi maaş alan da içki kumar gibi alışkanlıklar yok. O kazanan insanların da bir şekilde giderleri var kendilerine göre. Gayatte biriktirip evlerini arabalarını da alıyorlar eşimin çevresindeki insanlar çok nadir har vurup harman savuran bu zamanda herkes çocuğunun geleceği için yatırım yapıyor. Yani fazla maaş alıyor sa bereketsiz filan gibi birşey yok. Haa helal kazanılan para vardır haram vardır. Annem tek başına çalışırdı bize bakardı ama o zaman paranın yine de bir değeri vardı. Şimdi üni de çalışıyorum profesör bile herşeyden kısıyor. Çünkü ona göre bir evde oturuyor kredisi yüksek, çocuğunu özel okula gönderiyor yemiyor içmiyor giymiyor içki kumar yok.

Ben yüksek maaşlı alan herkesin kötü özelliği var demiyorum..Herkes öylesini istiyor artık ama kendinde çalışıp destek olayım ikimizde bazı şeyleri birlikte başaralım mantığı yok artık kimsede..ben bunu anlamıyorum..

Çok fazla iyimser bir yazı ama doğru tarafları var.
Şu ülkede kimse asgari ücretle geçinirken durup durduk yerde ev sahibi araba sahibi olamaz. Ne kadar ki asgari ücret Allah aşkına 1000 TL bile olmayan asgari ücretle ev ve araba..
Onların ana babadan kalan ufak tefek bir şeyleri vardır.
15 yılını doldurana tazminat hakkı doğunca bizim fabrikadaki bir çok işçi aldı tazminatını. Adamın biri dedi ki: 18 bin tl tazminat aldım. Biraz da kredi çeksem ev alsam. Sonra dedim otur oturduğun yerde 3 tane çocuk var, okulları var bilmem neleri var...
Hayatın gerçek yüzü bu işte.
Bir de nasip olayı var tabi.
Zaten parası olan değil nasibi olan alır evi de.. Cebine istediğin kadar para koy çık dolaş sokak sokak, nasipte yoksa mümkün değil almak.
Ama şu yaşıma kadar altının falan 2-3 katına çıktığına şahit olmadım.

Benim başıma geldi şahsen şuan hayal edemeyeceğim kadar güzel bir evde oturuyorum...Düğünden önce deseler inanmazdım Herkes nasıl aldın diye soruyor tamamen Allah nasip etti diyorum...he benimle evlenen arkadaş digeri hemen bozdurdu araba aldı ..hem nasip hem irade meselesi..

Biz suandaki evimizi kredisiz aldik. Sirf kredi cekmemek icin burayi aldik. Hos ev cok kullanisli kocaman filan ama tek sorun semt istemedigim bir yerdi. Razi oldum kredi cekmemek icin elhamdulilllah odedik ve bitirdik. Suan ev aldigimiz fiyatin yani 3 sene oncesinin 2.5 kati degerlendi. Sonu ne olur hayirli olur mu bilmem ama simdilik biz nimetini goruyoruz. Allah rizasini gozetince mutlaka hayirli seyler cikiykr karsina. Ama evet bereket konusunda dikkat edilecek seyler var tabi. Biz de boyle bir nimeti yasadik ama yine de paramiz cok berekei diyemem. En basiti evin icinde kirinti ve kul olmasi ya da aksamdan bulasik kalmasi vs. Bunlar bile bereketi etkilermis. Okuyanlar lutfen sacma ya da kocakari uydurmasi demesinler hadisler var. Peygamberimiz bizi hrr alanda uyarmis yonlendirmis elh. Yanlis hatirlamiyorsam yemekten once ve sonra el yikama da evin bereketini etkileyen biseydi

Bence de insanlar bazen çok tamahkar oluyor. Yok dedikçe yok olur. Var dedikçe var olur. Azla yetinmesini bilen insana, çalışana, çabalayana Allah gerçekten veriyor. Paylaşmak da çok önemli, ne kadar sakınırsan, az harcayım dersen o kadar çabuk bitiyor para. Sadakanın da parayı arttırdığını düşünüyorum. Mutluluğu maddiyata bağlamamak lazım, tabii Allah kimseyi gördüğünden geri koymasın ama ne bileyim maddiyat bir yerden sonra ailelerin temel problemi haline geliyor. Çok üzücü bir durum. Paranın saadet getirmediğini özellikle ünlülerde çok net görebiliriz, uzun yıllar evliliğini sürdürebilen ünlü insan sayısı o kadar az ki. Bir çoğu eşini aldatıyor, mutluluğu evinde değil dışarıda arıyor. Allah kimseyi o durumlara düşürmesin...

Buna ben de inanıyorum. Hayatında hiç trafik cezası ödememiş eşim bu sene tam 3 tane ödedi. Düğünü kredi ile yapmak durumunda kaldık, altın inanılmaz değer kaybetti. Şimdi elde altınlar çıkmasını bekliyoruz. Krediler bitmek üzere şimdiden bir beeket geldi. Artık o yüzden ev için kredi çekmek istemiyorum. 10 yıl çok uzun geliyor.

Bunun bereketle nealakası var ?
Harcamaya ihtiyaca yaşanan yere göre değişir bu.

Ayda bin lira kazanan adam 2bin birikim yapabilir mi nasıl çoğalacak?

Kandırmayın kendinizi.

Bende diyorum ki 3 bin maaşı vardır heray 2 bin para kenara atmıştır velevki bi hastalık çıktı, elindeki parada gidiyor ben teslimiyetin önemine inanıyorum...nasipe kısmete...

Benim başıma geldi şahsen şuan hayal edemeyeceğim kadar güzel bir evde oturuyorum...Düğünden önce deseler inanmazdım Herkes nasıl aldın diye soruyor tamamen Allah nasip etti diyorum...he benimle evlenen arkadaş digeri hemen bozdurdu araba aldı ..hem nasip hem irade meselesi..
hayal edemeyeceğim kadar derken?
Güzellik göreceli bir şey..
Biri 80 bin TL lik eve sahip olur hayalleri gerçek olur. Birinin hedefi de X sempte ev sahibi almaktır.
Ankara'da birini tanıyorum. Orta halli semtlerden birinde 2 evi var. tanesini 250 bine satışa çıkardı. Üstüne de 50 bin tl koyup Balgat'tan ev alacakmış. Bunun gibi yani..
Hayal edemeyeceğim kadar derken bence yanlış bir tanımlama. Piyangodan para çıkmadı ya, demek ödeme gücün var.

Buna ben de inanıyorum. Hayatında hiç trafik cezası ödememiş eşim bu sene tam 3 tane ödedi. Düğünü kredi ile yapmak durumunda kaldık, altın inanılmaz değer kaybetti. Şimdi elde altınlar çıkmasını bekliyoruz. Krediler bitmek üzere şimdiden bir beeket geldi. Artık o yüzden ev için kredi çekmek istemiyorum. 10 yıl çok uzun geliyor.

Krediye bulaşma canım bulaşsan da 10 yıl olmasın bu..

Back
X