- 23 Ağustos 2010
- 1.661
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
Arkadaşlar bakıyorsun kimine 3 4 bin maaş var ortada birşey yok,başkasına bakıyorsun asgari ücret ama evini arabasını herşeyini almış..Ben nedense bereket konusuna çok inanıyorum, insan tutumlu olsa bile hastalık beklenmedik bir arıza kırılan telefon vs vs çıkıyor elinde olan parada gidebiliyor..Ama az kazanan biriktiriyor mesela altın aldı , altın çıkıyor 2 3 katlıyor parasını bir mekan ev araba sahibi oluyor..Yani mücadele edilmeli ama bazı şeyler bizim elimizde değil gerçekten Allah ın takdiri...Hani diyoruz ya kredisiz birşey olmuyor, nasipte varsa olur diyorum bende böyle birşey yaşayan var mı aranızda? Maddiyatla ilgili o kadar konu açılıyor ki insanları anlamak mümkün değil eger çalışıyorsa az yada çok evine bakıyorsa içkisi kumarı yoksa elbet Allah verir..Amir olmuş memur olmuş ama israf yapıyorsa içki kumar varsa yetmez..Çevremde de o kadar çok ki sıkılıyorum artık insanlar önce meslek ve maaşa bakıyor, fabrikada işçi ise anne babalar kızım sana o maaşla ile bakamaz diyorlar..Biz nereye gidiyoruz böyle toplum olarak..Yüksek maaşlı biriyle evleniyor bakıyorsun 3 gün sonra boşanmış neden kişiliğine bakmadı çünkü direk mutluluğunu maaddiyatla ilintiledi..Siz neler düşünüyorsunuz ?