Doğuma Hazırlık Berfin mi,Zümra mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
çokkkkkk hoşuma giden bir isim ama eltim koymayı düşünüyo yanlış anlaşılmasını istemiyorum onun tarafından...

bu tür isimler varsa aklınızda paylaşırsanız çok sevinirim...

Esra olabilir.
Esra: 1. Peygamberimizin miraç gecesinin, yani Allah'la buluşmasının ilk kademesi 2. Kuran-ı-Kerim’in 17. suresi

Canım, yeni isimlerin internette yazan anlamları çoğu zaman doğru olmuyor.. Dikkat et kesinlikle!
Mesela Tusem cennete esen ilk rüzgar falan değil..

evet arkadaşlar çoğu isim ne yazık ki uydurma.. arapça kökenlerini iyi araştırmak lazım.. kimden duysam tuhaf tuhaf isimlerin anlamları hep cennetle ilgili bişey nedense... Tusemde "Cennette esen ilk rüzgar" öyle mi.. Maşaallah ne kadar ilmi geniş bizim memleketimizin.. ben çok cahil kalmışım Allahım affetsin..

ayrıca bir isim arapça olarak Kur'an-ı Kerimde, Hadislerde, yada her hangi bir arapça metinde geçiyorsa, mutlaka tercümesinde manası ifade ediliyordur.. şimdi ne güzel internetten iyice araştırabilmekte mümkün.. bebeklerimiz için bunu yapmalıyız doğru karar vermeliyiz.

sedacım kızın için gerçek mana taşıyan bir isim düşünüyorsan sana " Yüsra" ismini tavsiye ediyorum canım..
biliyorsun ki ınşirah suresinde iki kez tekrarlanıyor..
Feinne meal usri yüsra, inne meal usri yüsra. "Şüphesiz her zorlukla beraber bir kolaylık vardır"
Yüsra: Kolaylık, Ferahlık, Sıkıntıdan kurtuluş, Eman bulma.
a.s.

ben hazal ismini cok seviyorum kizim olursa adi hazal olucak insallah

zümra deil de zümre daha hoş geliyor klağa ama onun da anlamı manasız.

berfin i ben hiç beğenmiyorum, duymakbile hoşuma gitmiyor

başka bişey düşüşn bence

ecrin:Allah’ın hediyesi anlamını taşımaktadır.

söylenişi biraz zor ama anlamı çok güzelmiş düşünebilirsin bu ismi de

arkadaşlar fikirleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim hepinizin önerdiği isimler güzel anlamlarıda ama hala işte bu diyeceğim bi isim çıkmadı kaç aydır böyle sonunda birini seçecem bakalım hayırlıısı...

ahsen çok güzelmiş bende çok beğendim kısmetse çarşamba bebişimizin cinsiyetini öğrenicez eğer kızsa yavrum ahseni isim adayları arasına alıcam.

Berra: Doğru sözlü, hayır işleyen kimse
Eylül.
Berrin: En yüksek, çok yüce, soylu.
a.s.

ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYı NASıP ETSıN ıNŞALLAH
:Saruboceq:

Berra: Doğru sözlü, hayır işleyen kimse
Eylül.
Berrin: En yüksek, çok yüce, soylu.
a.s.
ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTMEYİ NASİP ETSİN İNŞALLAH
:Saruboceq:
berra ismini düşünüyorum güzel dilekleriniz için teşekkür ederim...a.s.

bence berfin.zümranın telafuzu hoş değil

berran benim ismim hem berra yarım kalmış gibi gelir.berran arapça keskin kesici demek.berr kökü Allahın sıfatlarından ama berre de peygamber efendimizin anneanesinin ismi

arkadaşımın kızının adıda zümra. duyunca çok beğenmiştim. bence zümra koyabilirsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…