• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beşi Bir Yerde Zayıflama Çayı Deneyimlerimiz

D-E-M-E-T
merhabalar...mesajını okuduğumda aramızdaki benzerlik beni çok şaşirttı. Şöyle ki;kilo konusunda geçirdiğin tüm evreleri aynı kilo ile ben de geçirdim.75 kiloyum ve boyum 158 1,5 senelik te evliyim.Adet düzensizliğim var ve yumurtlamam tam olmuyor. sebebi de erkeklik hormonumun fazla olması.tabii kine çocuk ta olmuyor.bu kadar benzer taraflarımızın olması çok sevimli geldi bana..
Sevgiler

MERHABA ergulus
şimdi sana bir fark söyleyeyim beeen 74.5 olmuşum:sm_cool:birazdan doktora gideceğim.bakalım ne diyecek.ay muayene yapmasa bari bu durumdayken iğrenç olur bence bööööög.bu çayı kullanan arkadaşlara tavsiyem devam etsinler ben faydasını görüyorum.

kızlar bende iki gündür içiyrum ama bana çok fazla gaz sancısı yaptı,görseniz karnım beş aylık gibi şişti ve bana çok sıkıntı veriyor.İki gün içmeyeceğim bakalım eğer düzelirsem demeki çaydanmış,düzelmesem başka birşeydir.

Bende nihayet 5i biryerdenin 2 elemanını bu gün tmmladım içicem artık
Yanlız bi sorum var
Tv de bi uzman bitki çaylarının demlendikten sonra suyun içinde 10 dan fazla bekleitlmemesi gerektiğini söyledi
Süzüyormusunuz hemen
Belki çarpıntı başdönmesi gib sorunları bu ayrıntıda yapabilir
Çünkü bekleyince almamamız gereken maddeleri ortaya çıkıyormuş

bitkileri demlerkene herzaman buna çok dikkat ederim 3-5 dakikayı asla geçirmem zaten 5 dakikayı geçtimi rengi koyulaşır kıvamı daha koyumsu olur tabi tadıda değişir . CADIARZU

zaten günde iki kupayı geçirmem onuda sabah ve akşam içmeyi düşünüyorum ayrıca karışımı çok az koyuyorum nolur ne olmaz diye . taze içem en iyisi tad ı kokusu değişmiyo . ona rağmen bende hafif çarpıntım hala devam ediyo sersemlik var birazda .CADIARZU

kızlar ben cumartesi tartıldım 1 kilo vermişim:dance:ama hafta sonu öyle yedimki geri almışımdır:çok üzgünüm::roflol:şu boğazımızı tutsak hiç bir şey olmayacakta işte yapamıyoruz..:icecream:ya bu arada ben birine tavsiye etmiştim bunu onda baş dönmesi yapmış demek ki bünyeye göre değişiyor..
ben memnunum sıkılaştığımı hissediyorum..ben bide içine limon sıkıyorum bendeki tarifte öyle tadı daha güzel oluyor bilginizeyerimseniben

Bu tariftede zaten limon sıkılıp içilir diyor
Ben şimdi demledim içiyorum
İçimi rahat neyseki yoksa devam etmek zor olurdu

O başdönmesi olan arkadaşın belki o uzmanın dediği püf noktaya dikkat etmiyordur

Proğramda günkü konukta içtiği bitki çayının (hangisini söylemişti hatırlamıyorum)
Baş dönmesi yaptığını uzun süre demli kalmasının etkis olabilirliğini sordu
Uzmanda kesinlikel dikkat edilmesi bi nokta olduğunu belirtti ve "5 bilemedin 10 dk daha fazlası bekletilememeli" dedi

kızlar az önce babamla konuştum.ameliyat olacak bacağından doktor kilo vereceksin demiş.buda ekmeği falan azalttı ve yediklerine dikkat ediyordu 2 haftadan beri .ayrıca 2 haftadır bu çayı içiyor.5 kilo vermiş..:dance::teytey:kesinlikle etkisi oldu diyor..bacağı yüzünden egzersiz yürüyüşteyapamıyor...sadece yediklerine dikkat ederek ve bu çaydan içerek verdi.gerçi onun kilosuda fazla bize oranla vermesi daha kolay 95 kiloydu 90 olmuş..

darısı bizim başımıza intallah ,camila83 babanada gemiş olsun bu arada allah şifa versin.. hade içelim güselleşelim ..

başlangı. kilom:75.8
boy:160
kilom :62.6
hedef şimdilik:50
intallah hepimizin yağları cayır cayır yanar beşibiyrdeyle

75 den 62 ye ne kadar sürede düştünüüz
Ben evde 59 başka biyerde 61 geldim
Boy 1.67
HEdefim 3-5 yıl önce yine bu kilolardan düştüğüm 51 fln :bbo:
Hiç olmadı 54ede razıyım :kahve:

Kaç kilo verdin diyen arkadaşlar epeyce fazla önce belirteyim zaten diyetteyim birgünlük menümü belirteyim önce sabah çavdar ekmeğine sarelle sürer yerim kahvaltım bu öğlen bir tabak sulu yemek ne varsa bir dilim çavdarla akşamda aynı şekilde ama 18:30'dan sonra yemiyorum ara kaçamaklarım çayla birlikte tamamen kalktı ve 3 günde 400gr verdim arkadaşlar artık ne kadarı çaydan bilemiyorum

Zaten böyle diyet yapmadan yani boğaza sahip çıkmadan hiç bir mucize beklememeli
Bu anlamda bu çayda mucizeler çıkaracak değil
Her ne olursa olsun spor ve porsiyon azaltma desteğine muhtaç

Ama ben kendimi çok kısıtlayan diyetler yapmak istemem
Ekmeği azaltrım Çok fazla doymadan yemeği bırakmaya çalışırım
Zaten beni bu kiloya ulaştıran hamur işleri oldu
Onları ice azaltsam daha çabuk sonuç alırım mutlaka
Tabi yanında hareket (yürüyüş) ve 5i 1 terde ile birlikte
Eski inceliğimi özledim been

Bu tariftede zaten limon sıkılıp içilir diyor
Ben şimdi demledim içiyorum
İçimi rahat neyseki yoksa devam etmek zor olurdu

O başdönmesi olan arkadaşın belki o uzmanın dediği püf noktaya dikkat etmiyordur

Proğramda günkü konukta içtiği bitki çayının (hangisini söylemişti hatırlamıyorum)
Baş dönmesi yaptığını uzun süre demli kalmasının etkis olabilirliğini sordu
Uzmanda kesinlikel dikkat edilmesi bi nokta olduğunu belirtti ve "5 bilemedin 10 dk daha fazlası bekletilememeli" dedi

bende bu çayı sabah demliyorum aksama kadar içiyorum. ama demledigim gibi duruyo içiçeğim zaman süzdürüyorum. acaba baş ağrılarım ondanmı dersin? 15dk sonra süzdürüp ayrı kabamı alayım 1kg çayı bütün gün tüketmek için?

kıslarrrrr 4.günüm ve sabah tartıldğımda 1 kilo 100 gr gitmiş bileee
başlamadan önce 94 tüm bu sabah 92,9 çıktım yaşasınnnnn

bende bu çayı sabah demliyorum aksama kadar içiyorum. ama demledigim gibi duruyo içiçeğim zaman süzdürüyorum. acaba baş ağrılarım ondanmı dersin? 15dk sonra süzdürüp ayrı kabamı alayım 1kg çayı bütün gün tüketmek için?

Evet bence kesinlikle süz
Ben süzüyorum sonraları içeceğimde hafif ısıtıyorum

muhakkak ondandır bende fazla bekletirsem bile bendede baş ağrısı yapıyo 10 dakika beklet ve sonra süz canıma.s.

meraba arkadaşlar bende 2haftadır içiyorum ekmek yok şekeri kestim zaten az yiyen biriyim aktardan alıp hepsini karıştırdım acaba nerde yanlış yapıyorum 1 gram vermedim yardımcı olursanız sevinirim

Belki bir faydası olur kafalarımızdaki sorulara
ALINTIDIR--------------------------------------------------------------------------------

Yağ Yakan Bitkisel Çay Mate
Yararları
Mate içerdiği antioksidanlar ile birlikte vücuda yararlı birçok vitamin ve minerali de bünyesinde barındırıyor. Bu bitki hakkındaki araştırmalar, Mate'nin 196 değişik etken madde içerdiğini gösteriyor. Mate'nin etken maddesi olan "matein", kafein benzeri özelliklere sahip olmasına karşın, vücut üzerindeki canlandırıcı etkisi çok daha farklı. Matein, enerjiye ihtiyacı olan bünyeyi, kafeinin yarattığı sinirlilik halini yaratmadan uyararak canlandırmakta, daha uzun süreli ve kalıcı olan bu etki sayesinde de zihinsel ve bedensel aktiviteyi artırmakta. Bu yönüyle Mate, hareketli bir yaşam süren kişiler için, sağlıklarını riske etmeden tüketebilecekleri doğal bir enerji kaynağı. Sadece Mate bitkisinde bulunan theophylline ve kakaodaki gibi kasları hareketlendiren theobromine içerdiğinden, cinsel arzuyu artırıyor, enerji veriyor. Üstelik insanı rahatlatan hoş aromasının yanında, açlık hissini azaltan bir etkiye de sahip.

Mate ve Özellikleri
Mate, Güney Amerika’da yetişen “Ilex Paraguayensis” isimli bitkinin yeşil yapraklarıdır.
İlk kullanıcıları Güney Amerika yerlileri olup, sonraları Cizvit rahipleri tarafından düzenli olarak üretilmiş ve uyarıcı etkisi nedeni ile çay ve kahve yerine tüketilen günlük bir içecek olarak kullanılagelmiştir.
Uyarıcı ve enerji verici özelliğinin yanı sıra çağdaş bilimin ışığında bugün bilinen en önemli özelliklerinden biri, içerdiği saponinler ve kafeine bağlı olarak vücutta yağ emilimini engellemesi ve aynı zamanda yağların hızlı yakılmasını sağlamasıdır. Bu nedenle, dünyada giderek önemli bir sağlık sorunu haline gelen obezite tedavisinde ve zayıflama rejimlerinde yardımcı olarak kullanımı giderek hız kazanmaktadır. Ayrıca yüksek oranlardaki vitamin ve mineral içeriği de bu alandaki işlevselliğini artırmaktadır.
Zayıflamaya yardımcı olduğu bilinen 12 bitki ile insanlar üzerinde yapılan bir araştırma, Mate’nin önemli bir enerji kaynağı olma özelliğinin yanı sıra yağların yakılma hızındaki performansına bağlı olarak, bu bitkiyi ön plana çıkarmıştır.
Özellikleri:
İçerdiği triterpen saponinler sayesinde, vücuttaki yağ parçalayıcı enzimlerin aktivitesini engelleyerek yağların emilimini azaltır.
Yüksek oranda içerdiği caffeoylquinic asite bağlı olarak antioksidan özellik taşır. Bu sayede dokuları zararlı dış etkenlere karşı korur.
Sindirim kolaylaştırıcı ve bağırsak çalıştırıcı etkiye sahiptir.
İçerdiği caffeoylquinic asitin kafeinle bir kompleks oluşturması sayesinde, kafeinin emilimini geciktirir ve bu sayede kafeine bağlı uyarıcı etkinin daha dengeli ve uzun süreli olmasını sağlar.
Merkezi sinir sistemini uyarıcı etkisi nedeniyle dokularda yağ ve glikozun mobilizasyonunu ve hızlı yakılmasını sağlar.
İçerdiği Theobromin isimli madde sayesinde kalp adalesinin çalışmasını hızlandırarak vücuttan su atılımını kolaylaştırır, diüretik etkiye sahiptir. Bu ödem giderici etkisi ile de özellikle karbonhidrat kısıtlı zayıflama rejimlerine olumlu katkı sağlar.
Vitamin ve mineral yapısı, içeriği ve miktarları bakımından üst düzeyde bir fiziksel performans sağlayacak en uygun yapıdadır. Açlık duygusu ve aşırı iştahı engeller.
Açlık duygusu ve aşırı iştahı engeller.
Mate, özellikle spor yapan ve ağır bedensel aktivite gösteren kişiler için mükemmel bir enerji kaynağıdır. Vücudun ve zihnin erken yorulmasını engeller.
Metabolik prosesi aktive edip kan akışını hızlandırarak, vücudun yaşamsal öneme sahip besinlerden optimum düzeyde yararlanmasını sağlar. Böylece zihinsel aktivitenin artmasına katkıda bulunur.
Kahve Yerine Mate
Aslında Mate’nin içindeki canlandırıcı maddeye biz matein diyoruz; matein aynı zamanda kafein de içeren bir madde. Aynı kafein gibi özelliklere sahip olmasına rağmen, vücut üzerindeki canlandırıcı etkisi daha farklı ortaya çıkıyor. Matein, kafein gibi sinirlilik hali de yaratmıyor ve aynı zamanda denge yarattığı söyleniyor. Yani sinirli hali yatıştırdığı gibi, enerjiye ihtiyacı olan bünyeyi de uyararak canlandırıyor. Ancak içindeki vitamin ve mineraller, onu çok daha özel bir bitki yapıyor. Mate, metabolizması yavaş işleyen kimselere tavsiye edilen ve yorgun hissedildiğinde tüketilmesi öngörülen kafein miktarını da karşılayabilecek bir bitki.
İşte bütün bu nedenlerle Mate, “tanrıların içeceği” olarak biliniyor Güney Amerika ülkelerinde. Asırlardır Güney Amerika yerlileri tarafından güç ve şifa kaynağı olarak tüketilen Mate çayı, bu özellikleri ile kıtanın milli içeceği! Mate Çayı, en çok Paraguay’da yetişen tropikal bir bitkiden (Ilex paraguayensis) elde edildiği için Paraguay Çayı olarak da biliniyor.

meraba arkadaşlar bende 2haftadır içiyorum ekmek yok şekeri kestim zaten az yiyen biriyim aktardan alıp hepsini karıştırdım acaba nerde yanlış yapıyorum 1 gram vermedim yardımcı olursanız sevinirim

sabırlı ol canım ben 3 haftada 3 kilo verdim ama diyet ve yürüşüme bağlıyorum çayın etkisi olduğunu sanmıyorum.sürekli düzenli kullanım sonunda etki edeceğini umuyorum.bünyeden bünyeye fark eder.hemen bir mucize olması zaten abes olura.s.

arkadaşlar bu arada ben bu çayı 2 gündür işlerimin yoğunluğundan unuttum ve akşam üstü içtim..sizce faydası olurmu.sizler nasıl hangi zaman aralıklarında içiyorsunuz

sabırlı ol canım ben 3 haftada 3 kilo verdim ama diyet ve yürüşüme bağlıyorum çayın etkisi olduğunu sanmıyorum.sürekli düzenli kullanım sonunda etki edeceğini umuyorum.bünyeden bünyeye fark eder.hemen bir mucize olması zaten abes olura.s.

arkadaşlar bu arada ben bu çayı 2 gündür işlerimin yoğunluğundan unuttum ve akşam üstü içtim..sizce faydası olurmu.sizler nasıl hangi zaman aralıklarında içiyorsunuz

teşekkür ederim zaten mucize beklemiyorum ama veren arkadaşların nasıl uyguladıklarınıda merak ediyorum

Back
X