Bebek Beslenmesi beslenme sorunumuz acil yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

essam_027

Guru
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2008
164
61
298
merhaba arkadaşlar 15 gün önce sezeryan ile dogum yaptım sütüm çok geç geldi hatta diyebilirimki o ilk sarı süt agız dedikleri neredeyse 5 gün sonra geldi şimdide hem anne sütü hemde ek olarak mama veriyorum ama şöyle bir sorunum var bebegim silikon ile emiyor anne gögsünü daha alıştıramadık hatta bazen sagıp veriyorum peki ben bebegime anne sütünün yeterli gelip gelmediğini nasıl anlarım. bu konuda tecrübeli annelerden yardım bekliyorum

Eğer yeterli besleniyorsa bezini en az 7 ila 8 kez kirletmeli.2 saati geçirme sütün azda olsa hatta hiç gelmesede meme ucunu emsin o emdikçe meme ucun belirginleşecek. sütüm az diye memeden çekme, o emdikçe prolaktin hormonu salgılanacak.zaten sana önerilen miktarda mama veriyosun sanırım.sakın moralini bozma bende sezeryan oldum bendede 4. gün geldi ve ilk zamanlar sütüm çok azdı mama veriyorum diye üzülüyordum şimdi bebeğim 5 aylık ve sadece anne sütü alıyor

genelde ilk hafta süt az gelir. doktorum az süt gelmesinin bebeğe yetmeyeceği anlamına gelmediğini söyledi. doktorumun tavsiyesiyle mamaya başlamadım. bir hafta sonra süt fışkırdı resmen. kaka altın sarısı renkte ve cıvıksa bu anne sütüyle doyuyor anlamına gelir. kiloya da bakmak lazım tabi.

Back
X