Beslenmeme

Kendini böyle iyi hissediyorsan sorun yok
Ama evet oldukça az gerçi kilo dağılımı da cok önemli
Ben mesela165/50 kg ama beni rahat bi 60 paklar Çünkü kiloyu zor gosternlerdenim
Üstelik ben yiyip yiyip kg alamayanlardandim ve nasıl biliyormusun gecem gündüzum yok her an herseyi yiyebilenlerdenim zar zor yapışıyor o kilocuklar ,hafif spor ve bir b12 vitaminiyle çözdüm işi 😁 ama herhangi bir b12 değil,özellikle sinir hasarına karşı yani bir doktora git danış
antidepresandan iyidir bence,en azından yediklerin yarasın
Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum zaten. Bunu özellikle soracağım teşekkür ederim 🌸

Bende 170 boy 52 kilo olarak etrafımda hep zayıf zayıf diye eleştirildim . Ama şu da bir gerçek hiç bir zaman çok yiyen birisi olamadım. Yemek yapmayı da yemeyi de sevmiyorum. benim sorunum daha büyük sıkıntı şuan çok şükür 57 kilo oldum ama 7 aylık hamileyim bebeğim için gerçekten zorluyorum ama asla hala çok yiyemiyorum bence bu tamamen alışkanlık..
Yani istemediğim halde yemeye çalışınca midem bulanıyor benim, eminim sizinde öyledir. Aslında gebelik için çok kilo iyi değil, eğer bebek sağlıklıysan hiç problem yok, varın az kilo alın ama minik iyi olsun. Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden. :)

goruntunuzde sızı mutsuz eden bır durum varsa profosyonel spor salonları bu sorunu cozuyor o bolgede kas kutlenızı calıstırmanıza yardımcı olarak
ama saglık sıkıntınız yoksa en guzelı bence
bobrek ustu bezınız fazla calısıyor olabılır
troidiniz fazla calısıyor olabılır
bırcok kısınınn ısteyıp sahıp olamadıgı sey bu
kısır borek falan da zaten tok tutar :)
sabah geleneksel bır kahvaltı aksam proteın ve lıften olusan yemek ıle gunu kapatmanız yeter
gunde 2 ögün yıyorum ben cok ve sık yemek dogru degıl dengelı yemek onemlı yemek ıcın once hazırlık kısmına zaman harcamak gerekır saglıklı beslendıkten sonra tartıdakı kıloya cok da takılmamak gerekır bence
Görüntü olarak rahatsız oluyorum biraz özellikle şuan. 43.5 kilo aşırı az olduğu için yüzüm çöktü haliyle. Birazda bunun için kilo almaya çalışıyorum,sağlık konusunda bir problem yok. Önce kilo alımına başlayayım, ondan sonra sizin yaptığınız gibi 2 3 öğün yapacağım. 🙏

Kilo herkese lazım değil ama sağlık herkese lazım..2 gün yediklerine bakarsak çoğu karbonhidrat ve ucuz şeker.Bu şekilde beslenirsen vitamin/mineral eksikliği yaşarsın.

Yeme düzenini değiştirmelisin.Hani 21 günlük şekersis yaşam gibi değişik challengelar var..Onlar dahi bir alışkanlığın kazanılması için en az 21 günü zorunlu kılarken senin 1 haftada mucizeler beklemen saçma.

Yıllarca karbonhidrat ağırlıklı beslenip morbid obezlikten dönen biri olarak dengeli beslenmeye alışmam yıllarımı aldı ki hala az biraz zorlanıorum bazı şeyleri sevmekte.Kilo ve görüntü ekseninden uzaklaşarak bedeninin sağlığı için protein/sebze/meyve/karbonhidrat/kaliteli yağ/süt ürünü içeren bir beslenme tarzına ufaktan başlaman gerek.Zaman geçtikçe alışacaksın ama biraz sabır ve inanç gerekiyor. Kendine bunu borçlusun ve eminim başarabilirsin🙏

Yani istemediğim halde yemeye çalışınca midem bulanıyor benim, eminim sizinde öyledir. Aslında gebelik için çok kilo iyi değil, eğer bebek sağlıklıysan hiç problem yok, varın az kilo alın ama minik iyi olsun. Sağlıklı doğumlar dilerim şimdiden. :)
Teşekkür ederim :) Açıkcası çok şükür ilk aylarda çok zorluk çektim ama şuan çok daha iyi gidiyor inşallah gebeliğim sağlıkla ilerler.. Yemek konusunda da hala az yiyorum sık sık yemeyi de beceremiyorum ama vitaminlerle destekliyorum sürekli belki o toparlıyordur beni..

Sana tavsiye olarakda vitamin kullanmanı önerebilirim iştah açıyor az da olsa bi fark oluyor gerçekten. doktora danışarak vitamin kullanmayı denebilirsin hem böylelikle orantısız kiloda almamış olursun.

cok tesekkur ederim, iyiyim herhangi bir sorun yok. 🥰
kendine bir kilo alma buddy bulabilir misin? 😂
burada diyet gruplari var ya onun kilo alma icin olanlari da var mi bilmiyorum ama yoksa da biriyle birlikte yapabilsen guzel olur cidden.

ben ilk ameliyat oldugumda hastanede bir kizla tanismistim turk falan degildi, sonra hep iletisimde kaldik iste o mesela 36 kiloya falan dusmustu. ikimizin de beslenme uzmani ayniydi ama listelerimiz falan farkliydi tabi. birbirimizle konusurduk surekli iddiaya falan girerdik. iste bu hafta listeyi aksatmadan yaparsan sana su kazagi alacagim, ben de sana su ayakkabiyi alacagim falan gibi. tabi bizimki biraz da hastalik psikolojisiydi. boyle yaninda sana destek olacak birini bulabilsen iyi olur aslinda. cunku aslinda sen de sorunun farkindasin ve cozmek istiyorsun, tek eksik motivasyon.

spor icin lilly sabri tavsiye ederim bu arada pandemiden dolayi turkiyede spora gidemedigimde ben de hep onun videolarini yapiyorum, yurt disindayken reformer.
Ahaha motivasyon kaynağı tam olarak yanımda kız kardeşim. O 38'den 44'e çıktı ve düzenli bir şekilde yemek yiyor, çok özeniyorum tabi o motivasyon ben tartıya çıkınca gidiyor çünkü kilo almadığımı görüp bırakıyorum. Kendime böyle hedefler koyabilirim aslında, zira tam bir alışveriş delisiyim. Şu kiloya ulaştığımda şu elbiseyi alacağım, kayağa gideceğim diyerek kendimi ödüllendirebilirim. Aklıma hiç gelmemişti,teşekkür ederim.

Lilly'nin hesabına baktım çeşitli programları var, sonuç alanlar da çok. Uyku düzenimi düzene koyduktan sonra düzenli olarak bir probram seçip başlarım. Teşekkür ederim çok yardımcı oldun. 🌸 Bu arada iyi ve neşeli olmana sevindim birkaç yorumunda zor bir dönemden geçtiğini söylemiştin, umarım herşey yolundadır. 🙏

Kilo herkese lazım değil ama sağlık herkese lazım..2 gün yediklerine bakarsak çoğu karbonhidrat ve ucuz şeker.Bu şekilde beslenirsen vitamin/mineral eksikliği yaşarsın.

Yeme düzenini değiştirmelisin.Hani 21 günlük şekersis yaşam gibi değişik challengelar var..Onlar dahi bir alışkanlığın kazanılması için en az 21 günü zorunlu kılarken senin 1 haftada mucizeler beklemen saçma.

Yıllarca karbonhidrat ağırlıklı beslenip morbid obezlikten dönen biri olarak dengeli beslenmeye alışmam yıllarımı aldı ki hala az biraz zorlanıorum bazı şeyleri sevmekte.Kilo ve görüntü ekseninden uzaklaşarak bedeninin sağlığı için protein/sebze/meyve/karbonhidrat/kaliteli yağ/süt ürünü içeren bir beslenme tarzına ufaktan başlaman gerek.Zaman geçtikçe alışacaksın ama biraz sabır ve inanç gerekiyor. Kendine bunu borçlusun ve eminim başarabilirsin🙏
Motivasyon için çok teşekkür ederim, evet sağlıksız bir beslenme düzenim var. Umarım düzeltebilirim desteğinizle. 🌸

Teşekkür ederim :) Açıkcası çok şükür ilk aylarda çok zorluk çektim ama şuan çok daha iyi gidiyor inşallah gebeliğim sağlıkla ilerler.. Yemek konusunda da hala az yiyorum sık sık yemeyi de beceremiyorum ama vitaminlerle destekliyorum sürekli belki o toparlıyordur beni..

Sana tavsiye olarakda vitamin kullanmanı önerebilirim iştah açıyor az da olsa bi fark oluyor gerçekten. doktora danışarak vitamin kullanmayı denebilirsin hem böylelikle orantısız kiloda almamış olursun.
Olabilir aslında. Ben supradyn kullanmayı düşünüyordum ama diğer vitaminleri de sorarım doktora. Teşekkür ederim. 🌼

Bu b12yi genellikle dişçiler veriyor ve reçetesiz de alınabiliyor,aile hekimine danışabilirsin yani en yakın zamanda
ay bu arada konu sahibinden cok ozur dileyerek bir sey sorucam yanlis hatirlamiyorum dimi tibet egzersizlerini sen yapiyodun? bende neden hicbir degisiklik olmadi ya herkes vaovv falan olmus hayat kaliteleri artmis ben hala ayniyim 😂 eger dogru hatirladiysam yani sen yapiyorsan bir ara yazayim ozelden olur mu

ay bu arada konu sahibinden cok ozur dileyerek bir sey sorucam yanlis hatirlamiyorum dimi tibet egzersizlerini sen yapiyodun? bende neden hicbir degisiklik olmadi ya herkes vaovv falan olmus hayat kaliteleri artmis ben hala ayniyim 😂 eger dogru hatirladiysam yani sen yapiyorsan bir ara yazayim ozelden olur mu
Istediğin zaman yaz tabi ki 😊
Kaç tekrara kadar geldin peki? Iyi kötü bir etki olmadı mi hic? Ruhsal fiziksel 😁

Aşırı sağlıklı beslenme konusunu okuyunca benimde rahatsız olduğum bir konu gün yüzüne çıktı.
Ama bu aşırı sağlıklı beslenme takıntısı değil direkt olarak beslenememe.
Pandemi süreci hayatıma girdiğinden beri yani okul var iken gayet normal olan (ama kilo alamadığım) beslenme düzenim tamamen mahfoldu.
Hiçbirşey yiyemiyorum abartmadan söylüyorum ki en son suyu ne zaman içtiğimi bilmiyorum.
Günlerdir açlık sınırında yaşıyorum, bunu söylerken şaka yapmıyorum. Dün sadece sarma, dondurma ve biraz börek yedim.
Bugün ise sadece kısır, börek ve çok az ekmek yedim. 2 bardakta elma suyu.
Bunlar beni aşırı derecede tok tutuyor, asla yeme ihtiyacı hissetmiyorum.
Önceden 49 kiloya kadar çıkmıştım, giydiğimi de kendime yakıştırıyordum. Şuan hiçbirşey yakışmıyor, en küçük pantolonu bile daraltmak zorunda kalıyorum. Alışveriş delisiyim, trend parçaların çoğu bende var ama bazılarını giyince emanet gibi duruyor. Etek, elbise artık giyemiyorum bile. Doktora gittim, bütün tahlilleri yaptırdım. Diyetisyene gittim, hem özel hem devlet. Bana özel hazırlanan diyet programına bile uyma sürem max 1 hafta. 1 hafta sonunda tartıda kilo almadığımı görünce bırakıyorum herşeyi, motivasyonum düşüyor.
Merak ediyorum, benim gibi olan var mı? Bu ruh halini yenen var mı? Acaba herkes kilo almak zorunda mı? Kilo herkese gerekli değil mi? Ciddi anlamda özgüvenimi düşürüyor bu problem.
Ben de bir ara aşırı zayiftim. Universite de falan 43 kilo civarındaydim boyum 1.70 içime kat kat çorap giyerdim yaz kış. Tam bir kabustu. Burada kilo almak isteyenlerin paylaşım alanı diye bir topik vardı oradaki kızlarla birbirimizi motive ederek kilo almıştım hayatımda ilk kez. Motivasyon çok önemli. Kilo alamayan biri için kilo almak normale göre çok zor. Bazı insanlarda da tam tersi su içse yariyor veremiyor. Metabolizman hızlı çalışıyor muhtemelen.

Biz o dönem balık yağı, b vitamini bir de prakten diye bir şurup kullandık tüm topik. Sonra bir de gece yatarken bebe bisküvisi yedik koca bir tabak. 1 ayda fark etti. Çok zayıf değilsin bence 3 kilo alsan kendini çok iyi hissedersin eminim. Ayrıca tetkiklerin temiz çıkmış, önemli olan sağlık biliyorsun. Seren serengil güzel olmak için neler yaptı, çok da güzel olmuş ama sağlığım gitti şimdi olsa asla yapmam diyor. O yüzden sağlıklı bir şekilde adım adım ilerle. Önemli olan motivasyon. Kalori hesabı yapan uygulamalar var, bir tanesini ben kullanıyorum my fitness pall diye bir şey onu indir. Kilonu ve ulaşmak istediğin kiloyu yaz. O otomatik olarak günlük alman gereken kaloriyi hesaplıyor. Hiç aksatmadan her gün yediğini içtiğini oraya gir. Eksik kalırsa mutlaka tamamla. Ama sağlıksız beslenme bunu yaparken. Kilo verirken az ama sık yenir kilo alırken de aksine öğünleri azaltıp yediğin miktarı çoğaltirsan Metabolizman daha yavaş çalışır.

Benim bir arkadaşım spor salonunda kilo almıştı hem spor yapıyordu hem de makarnayı bile ekmekle yiyordu ama düzenli kalori hesabı yapıyordu bunu yaparken. Protein karbonhidrat dengesini sağlıyordu. 1 hafta pes etmek için aşırı kısa bir süre. Diyete başladığın gün kendine 1 ay tartilmama sözü ver. Tarihi not et. 1 ay dediğim gibi doktorunun da verdiği diyete istikrarlı bir şekilde uy ve 1 ayının sonunda çık tartıya en az 1 kilo alacaksın eminim

Ay onu ben de istiyorum ya bana da yazın özelden. Hatta topigi falan varsa orada motive olalım yoksa açalım birbirimizi gazlayalim lütfen 😄

Kendini böyle iyi hissediyorsan sorun yok
Ama evet oldukça az gerçi kilo dağılımı da cok önemli
Ben mesela165/50 kg ama beni rahat bi 60 paklar Çünkü kiloyu zor gosternlerdenim
Üstelik ben yiyip yiyip kg alamayanlardandim ve nasıl biliyormusun gecem gündüzum yok her an herseyi yiyebilenlerdenim zar zor yapışıyor o kilocuklar ,hafif spor ve bir b12 vitaminiyle çözdüm işi 😁 ama herhangi bir b12 değil,özellikle sinir hasarına karşı yani bir doktora git danış
antidepresandan iyidir bence,en azından yediklerin yarasın
Kilo almaya çalışırken ben de b12 kullandım, benexol bir de apikopaldi sanırım. Bu ara yine düştü b vitaminim pandemiden hastaneye gidip baktiramadim. Hatta pandemi öncesi de b ve demir düşüktü ama midemi bozdu bıraktım. Hangi b vitaminin kullanıyorsunuz siz?

Ay onu ben de istiyorum ya bana da yazın özelden. Hatta topigi falan varsa orada motive olalım yoksa açalım birbirimizi gazlayalim lütfen 😄
bilgi aliyim da bi acaba neyi yanlis yaptim😂 herkes cok etkisini gormus bende tik yok 9 tekrara cikmistim en son. haftaya tekrar okula donecegim ya orda baslarim duzgun yapabilme taktiklerini aldiktan sonra sana da yaziyim hadi basliyoruz diye🥳

bilgi aliyim da bi acaba neyi yanlis yaptim😂 herkes cok etkisini gormus bende tik yok 9 tekrara cikmistim en son. haftaya tekrar okula donecegim ya orda baslarim duzgun yapabilme taktiklerini aldiktan sonra sana da yaziyim hadi basliyoruz diye🥳
Nasıl etkiler görmüşler? Sıkılasma anlamında mı mental mi? Hoş gerçi ikisinde de ihtiyacım var. Bir ara kilo alıcam diye yedim yedim şimdi de Sıkılasma derdindeyim🤦🏻‍♀️ 60 kiloyum ama kurabiye gibiyim maşallah. Giyinikken Ay senin nerene diyet diyorlar ama göbek ve kollar lokum gibi oldu. Duruş bozukluğum da var söyle bi combo yaparız güzel olur yaz gelmeden 😇 mesajını sabırsızlıkla bekliyor olacağım 🌺

Ben de bir ara aşırı zayiftim. Universite de falan 43 kilo civarındaydim boyum 1.70 içime kat kat çorap giyerdim yaz kış. Tam bir kabustu. Burada kilo almak isteyenlerin paylaşım alanı diye bir topik vardı oradaki kızlarla birbirimizi motive ederek kilo almıştım hayatımda ilk kez. Motivasyon çok önemli. Kilo alamayan biri için kilo almak normale göre çok zor. Bazı insanlarda da tam tersi su içse yariyor veremiyor. Metabolizman hızlı çalışıyor muhtemelen.

Biz o dönem balık yağı, b vitamini bir de prakten diye bir şurup kullandık tüm topik. Sonra bir de gece yatarken bebe bisküvisi yedik koca bir tabak. 1 ayda fark etti. Çok zayıf değilsin bence 3 kilo alsan kendini çok iyi hissedersin eminim. Ayrıca tetkiklerin temiz çıkmış, önemli olan sağlık biliyorsun. Seren serengil güzel olmak için neler yaptı, çok da güzel olmuş ama sağlığım gitti şimdi olsa asla yapmam diyor. O yüzden sağlıklı bir şekilde adım adım ilerle. Önemli olan motivasyon. Kalori hesabı yapan uygulamalar var, bir tanesini ben kullanıyorum my fitness pall diye bir şey onu indir. Kilonu ve ulaşmak istediğin kiloyu yaz. O otomatik olarak günlük alman gereken kaloriyi hesaplıyor. Hiç aksatmadan her gün yediğini içtiğini oraya gir. Eksik kalırsa mutlaka tamamla. Ama sağlıksız beslenme bunu yaparken. Kilo verirken az ama sık yenir kilo alırken de aksine öğünleri azaltıp yediğin miktarı çoğaltirsan Metabolizman daha yavaş çalışır.

Benim bir arkadaşım spor salonunda kilo almıştı hem spor yapıyordu hem de makarnayı bile ekmekle yiyordu ama düzenli kalori hesabı yapıyordu bunu yaparken. Protein karbonhidrat dengesini sağlıyordu. 1 hafta pes etmek için aşırı kısa bir süre. Diyete başladığın gün kendine 1 ay tartilmama sözü ver. Tarihi not et. 1 ay dediğim gibi doktorunun da verdiği diyete istikrarlı bir şekilde uy ve 1 ayının sonunda çık tartıya en az 1 kilo alacaksın eminim
Teşekkür ederim.
Malesef benim en büyük eksiğim ekmek yemek, ekmeği ağzıma çok nadir sürerim nedendir bilmiyorum.
Şuan 170e 43.5 kiloyum. Bugün birşeyler başlama sözü verdim kendime. Umarım istikrarlı bir şekilde devam edebilirim. Sizin söylediklerinizi ss aldım, 1 ay sonra kilo alırsam editleyeceğim söz :) 🌸

Ben varım ama ben sizin kilolu halinizim😂
Açlık sınırında yaşamak elbette çok sağlıksız bir durum ama değerleriniz normal ise asla kiloyu dert etmeyin.
Siz görüntüsünüzden memnunsanız ve herhangi bir olumsuzluk yaşamıyorsanız nasıl görüneceğinize sadece kendiniz karar verirsiniz.

Back
X