Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben aptamilin sütlü pirinçli ek gıdasını veriyorum bir de meyve filesine şeftali ya da armut koyup veriyorum. bunun dışında bebeğim çok kustuğu için aptamilin ar mamasını kullanıyoruz. alırsa da arada anne sütü ama çok az sütümHavuc puresi ile basladim.( suya degmeden buharda pismis)
Ikigun sonra seftali puresi ile devam ettim..
Yavas yavas alistiriyorum..
Biraz arastirdim peynir, pekmez,yogurt,corba vs onlar sonra ki asamalar
Kendin yapsan pureyi daha iyi olur bence.. fileye koymadim da pure seklinde verince daha guzel doyurucu oluyo bence.. tarifler var videolarla bakmani tavsiye ederim. Sutun az madem onlardan dene.ben aptamilin sütlü pirinçli ek gıdasını veriyorum bir de meyve filesine şeftali ya da armut koyup veriyorum. bunun dışında bebeğim çok kustuğu için aptamilin ar mamasını kullanıyoruz. alırsa da arada anne sütü ama çok az sütüm![]()
Selam anneler :) benim de 7 buçuk aylık bebeğim var tarifler istemişsiniz sanırım :) okuya okuya genel olarak epey birikimim oldu .yukarda zuzu arkadaşımız da yazmış tariflerim hemen hemen aynı :)
Ama yine de yazayım sonuçta bebek mamaları olduğu için aynı olması normal :)
Ben tarifleri yazacağım ama önce azar azar vermek ve üç gün kuralına uymayı siz unutmayın .
Kahvaltılarda
İyi haşlanmış yumurta
tahin - pekmez
3 tane bebe bisküvisini devam sütüyle ıslatıp yediriyom ya da
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği ni bi su bardağı su da muhallebi yapıp içine bi kaşık pekmez ve ceviz koyuyorum yiyor bebeğim .
Öğlen ;
1 tatlı kaşığı irmiği
1 çay bardağı su da haşlıyorum.
içine ya muz ya şeftali rendeliyorum .
ya da bi elmayı ya da armudu rendeleyip biraz suda haşlıyorum irmik le karıştırıp biraz da pekmez koyuyorum
İkindi
yoğurt un içine
ekmek içi ya da
1 tane bebe bisküvi si ya da
hurmayı su da haşlayıp rondolayıp katıp yediriyorum.
Akşam
Patates,kabak ,havuç,kapya biber ,yeşil biber, çok az sarımsak ,soğan ,ıspanak ,fasulye ,bezelye gibi sebzelerden evde ne varsa 4 sebzeyi buluşturup içine pirinç ya da bulgur ya da mercimek koyuyor, üstünü geçecek kadar su koyup haşlıyorum.rondolayıp zeytin yağı ekleyip yediriyorum.
Bazen içine bir yemek kaşığı kıymayı rengi değişene kadar kavurup içine koyuyorum.
Bazen de tavuk suyunda arpa şehriye haşlıyorum pilav gibi veriyorum kızım çok seviyo.
Bugünlerde boncuk makarnayı haşlayıp yoğurtluyorum.( makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek gerek,)
Bi de bi blog dan aldığım kimyonlu bebek pilavı var onu da kızım çok seviyo
1 yemek.kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan rendesi
1 sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Kimyon zeytin yağı
Bu malzemeleri kaynayan suya atıyoruz aşure kıvamında pişirip üzerine 1 kaşık zeytin yağı ekleyip yediriyoruz bebişlere.
Bazende pirinç ununu suyla muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum.
Bunları dönüşümlü olarak yediriyorum.
bebeğim in kilo alımı yavaş olduğu için hep kalorili şeyler hazırlamaya çalışıyorum biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabildim :)
Bebişlere afiyet olsun
Evet yedirdim ama dönüşümlü olarak yazdım canım görmedin sanırım .yani 6 aylıkken yedirmediğim tarifler var içinde ama şu an 7 buçuk aylık ve bunların hepsini tarif olarak yiyo ama hepsini bi günde yemiyo tabikimerhaba
bu tarifleri 6 aylık bebeğine mi yedirdin?
Selam anneler :) benim de 7 buçuk aylık bebeğim var tarifler istemişsiniz sanırım :) okuya okuya genel olarak epey birikimim oldu .yukarda zuzu arkadaşımız da yazmış tariflerim hemen hemen aynı :)
Ama yine de yazayım sonuçta bebek mamaları olduğu için aynı olması normal :)
Ben tarifleri yazacağım ama önce azar azar vermek ve üç gün kuralına uymayı siz unutmayın .
Kahvaltılarda
İyi haşlanmış yumurta
tahin - pekmez
3 tane bebe bisküvisini devam sütüyle ıslatıp yediriyom ya da
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği ni bi su bardağı su da muhallebi yapıp içine bi kaşık pekmez ve ceviz koyuyorum yiyor bebeğim .
Öğlen ;
1 tatlı kaşığı irmiği
1 çay bardağı su da haşlıyorum.
içine ya muz ya şeftali rendeliyorum .
ya da bi elmayı ya da armudu rendeleyip biraz suda haşlıyorum irmik le karıştırıp biraz da pekmez koyuyorum
İkindi
yoğurt un içine
ekmek içi ya da
1 tane bebe bisküvi si ya da
hurmayı su da haşlayıp rondolayıp katıp yediriyorum.
Akşam
Patates,kabak ,havuç,kapya biber ,yeşil biber, çok az sarımsak ,soğan ,ıspanak ,fasulye ,bezelye gibi sebzelerden evde ne varsa 4 sebzeyi buluşturup içine pirinç ya da bulgur ya da mercimek koyuyor, üstünü geçecek kadar su koyup haşlıyorum.rondolayıp zeytin yağı ekleyip yediriyorum.
Bazen içine bir yemek kaşığı kıymayı rengi değişene kadar kavurup içine koyuyorum.
Bazen de tavuk suyunda arpa şehriye haşlıyorum pilav gibi veriyorum kızım çok seviyo.
Bugünlerde boncuk makarnayı haşlayıp yoğurtluyorum.( makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek gerek,)
Bi de bi blog dan aldığım kimyonlu bebek pilavı var onu da kızım çok seviyo
1 yemek.kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan rendesi
1 sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Kimyon zeytin yağı
Bu malzemeleri kaynayan suya atıyoruz aşure kıvamında pişirip üzerine 1 kaşık zeytin yağı ekleyip yediriyoruz bebişlere.
Bazende pirinç ununu suyla muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum.
Bunları dönüşümlü olarak yediriyorum.
bebeğim in kilo alımı yavaş olduğu için hep kalorili şeyler hazırlamaya çalışıyorum biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabildim :)
Bebişlere afiyet olsun
Afiyet olsun beyza ya :)Zeynep'in annesi aldım tarifleri![]()
Maşallah örnek bi annesine canım yaa ben bu kadar çok çeşit yapamadım daha bazen bizim yediklerimizden veriyorum ver diyolar doğru mu yapıyorum bilmem.