Bebek Beslenmesi Besleyici Mama tarifleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

_ela_nur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2015
3
0
1
30
Sevgili anneler bebeğim 6 aylık ek gıdalara başladık her anne gibi benim de endiselerim var ne kadar doğru besliyorum bilemiyorum tecrübesi olan tüm anneler bildiğimiz mama tariflerini paylaşıp bebek büyütürken birbirimize yardımcı olalım :KK46:

canım benim benim kızımda 4.5 aylık anne sütü çok yetersiz biz de bu hafta ek gıdalara başladık. aynı şekilde benim de tavsiyelere ihtiyacım var. tecrübeli anneler duyun bizi.

Havuc puresi ile basladim.( suya degmeden buharda pismis)
Ikigun sonra seftali puresi ile devam ettim..
Yavas yavas alistiriyorum..
Biraz arastirdim peynir, pekmez,yogurt,corba vs onlar sonra ki asamalar

Havuc puresi ile basladim.( suya degmeden buharda pismis)
Ikigun sonra seftali puresi ile devam ettim..
Yavas yavas alistiriyorum..
Biraz arastirdim peynir, pekmez,yogurt,corba vs onlar sonra ki asamalar
ben aptamilin sütlü pirinçli ek gıdasını veriyorum bir de meyve filesine şeftali ya da armut koyup veriyorum. bunun dışında bebeğim çok kustuğu için aptamilin ar mamasını kullanıyoruz. alırsa da arada anne sütü ama çok az sütüm:(

ben aptamilin sütlü pirinçli ek gıdasını veriyorum bir de meyve filesine şeftali ya da armut koyup veriyorum. bunun dışında bebeğim çok kustuğu için aptamilin ar mamasını kullanıyoruz. alırsa da arada anne sütü ama çok az sütüm:KK43:
Kendin yapsan pureyi daha iyi olur bence.. fileye koymadim da pure seklinde verince daha guzel doyurucu oluyo bence.. tarifler var videolarla bakmani tavsiye ederim. Sutun az madem onlardan dene.

6aylıkken kayısı ile başlamıştım.cam rende ile rendeleyip verdim.dr'a sormuştum püre şeklinde mi vereyim diye.taze taze rendele ver demişti.3gün aynı meyveyi denedik sonra yenisine geçtik.3gün alerjisi var mı kontrol amaçlı idi.sonra yavaş yavaş çorbaya geçtik.
Önce 1havuç,1kabak,1patates ve bir yemek kaşığı pirinci iyice pişirip rondodan geçirdikten sonra 2yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip verdim.her üçgünde yeni bir malzeme ekledim,sırası ile ince bulgur,irmik,mercimek,çift çekilmiş kıyma.çorbaları iki günden fazla vermedim.
100cc su,1tatlı kaşığı pirinç unu,3 ölçek formul mamayı muhallebi yaptım bebeğim pek sevmedi.içine armut,muz,pekmez vs de katılabiliyor ama bebeğim sevmedi iki kez denedim yemeyince vermedim.
Günlük sütle yoğurt mayaladım iki günde bir.azar azar alıştırdım.pek sevmedi gibi.ben de 3 tane günkurusu kayısıyı cezvede haşladım rondodan geçirip yoğurduna kattım ek gıdadan sonra oluşan kabızlığa çok iyi geldi.
Kasaptan aldığım kemikleri düdüklüde iyice kaynattım,et suyunu soğuduktan sonra küçük buzdolabı poşetlerine koydum sonra derindondurucuya attım.kızımın çorbalarına bu et suyunı katıyorum.aynı şeyi tavuk suyu ile de yaptım.
Çok fazla hazır ürün kullanmadım.herşeyin olabildiğince doğalını vermeye çalıştım.

Selam anneler :) benim de 7 buçuk aylık bebeğim var tarifler istemişsiniz sanırım :) okuya okuya genel olarak epey birikimim oldu .yukarda zuzu arkadaşımız da yazmış tariflerim hemen hemen aynı :)

Ama yine de yazayım sonuçta bebek mamaları olduğu için aynı olması normal :)
Ben tarifleri yazacağım ama önce azar azar vermek ve üç gün kuralına uymayı siz unutmayın .
Kahvaltılarda
İyi haşlanmış yumurta
tahin - pekmez
3 tane bebe bisküvisini devam sütüyle ıslatıp yediriyom ya da
1 tatlı kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği ni bi su bardağı su da muhallebi yapıp içine bi kaşık pekmez ve ceviz koyuyorum yiyor bebeğim .

Öğlen ;
1 tatlı kaşığı irmiği
1 çay bardağı su da haşlıyorum.
içine ya muz ya şeftali rendeliyorum .
ya da bi elmayı ya da armudu rendeleyip biraz suda haşlıyorum irmik le karıştırıp biraz da pekmez koyuyorum

İkindi
yoğurt un içine
ekmek içi ya da
1 tane bebe bisküvi si ya da
hurmayı su da haşlayıp rondolayıp katıp yediriyorum.

Akşam
Patates,kabak ,havuç,kapya biber ,yeşil biber, çok az sarımsak ,soğan ,ıspanak ,fasulye ,bezelye gibi sebzelerden evde ne varsa 4 sebzeyi buluşturup içine pirinç ya da bulgur ya da mercimek koyuyor, üstünü geçecek kadar su koyup haşlıyorum.rondolayıp zeytin yağı ekleyip yediriyorum.

Bazen içine bir yemek kaşığı kıymayı rengi değişene kadar kavurup içine koyuyorum.

Bazen de tavuk suyunda arpa şehriye haşlıyorum pilav gibi veriyorum kızım çok seviyo.

Bugünlerde boncuk makarnayı haşlayıp yoğurtluyorum.( makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek gerek,)

Bi de bi blog dan aldığım kimyonlu bebek pilavı var onu da kızım çok seviyo

1 yemek.kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan rendesi
1 sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Kimyon zeytin yağı

Bu malzemeleri kaynayan suya atıyoruz aşure kıvamında pişirip üzerine 1 kaşık zeytin yağı ekleyip yediriyoruz bebişlere.

Bazende pirinç ununu suyla muhallebi yapıp içine meyve rendeliyorum.

Bunları dönüşümlü olarak yediriyorum.
bebeğim in kilo alımı yavaş olduğu için hep kalorili şeyler hazırlamaya çalışıyorum biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabildim :)
Bebişlere afiyet olsun

ben sevdiğimiz çorbamız semiz otu çorbası oldu :) semiz otunda büyüme hormonu olduğunu biliyorum hem besleyici hem büyütücü çorbamızın tarifine gelince içme suyuna bi kaç dal doğranmış semizotu biraz hakiki zeytinyağ çokçok az tuz biraz kimyon hepsi bir arada kaynayınca el kesmesi erişte makarna hepsi kaynayınca bebek ekmeği ile birlikte hepsini rondodan geçirip bebeğime veriyorum :) inşallah sizinkilerde beğenir

İki gündür de balkabağı yediriyorum kızıma .6 aydan büyük her bebek yiyebilir.
balkabağını temizleyip dilimleyip üstünü geçecek kadar su ekleyip haşlıyoruz .yumuşayınca haşlanmış irmik le birleştirip yediriyoruz :)

Sebze çorbasınn içine koyulabilir.

(Konu sahibi arkadaş ta yok ama biz yine de yazalım :)

Selam anneler :) benim de 7 buçuk aylık bebeğim var tarifler istemişsiniz sanırım :) okuya okuya genel olarak epey birikimim oldu .yukarda zuzu arkadaşımız da yazmış tariflerim hemen hemen aynı :)

Ben tarifleri yazacağım ama önce azar azar vermek ve üç gün kuralına uymayı siz unutmayın .
Kahvaltılarda
İyi haşlanmış yumurta
tahin - pekmez
1 tatlı kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı yulaf kepeği ni bi su bardağı su da muhallebi yapıp içine bi kaşık pekmez ve ceviz koyuyorum yiyor bebeğim .

Öğlen ;
1 tatlı kaşığı irmiği
ya da bi elmayı ya da armudu rendeleyip biraz suda haşlıyorum irmik le karıştırıp biraz da pekmez koyuyorum

İkindi
yoğurt un içine
ekmek içi ya da

Akşam
Patates,kabak ,havuç,kapya biber ,yeşil biber, çok az sarımsak ,soğan ,ıspanak ,fasulye ,bezelye gibi sebzelerden evde ne varsa 4 sebzeyi buluşturup içine pirinç ya da bulgur ya da mercimek koyuyor, üstünü geçecek kadar su koyup haşlıyorum.rondolayıp zeytin yağı ekleyip yediriyorum.

Bazen içine bir yemek kaşığı kıymayı rengi değişene kadar kavurup içine koyuyorum.

Bazen de tavuk suyunda arpa şehriye haşlıyorum pilav gibi veriyorum kızım çok seviyo.

Bugünlerde boncuk makarnayı haşlayıp yoğurtluyorum.( makarnayı pilav gibi suyunu çektirerek pişirmek gerek,)

1 yemek.kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan rendesi
1 sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Kimyon zeytin yağı

Bu malzemeleri kaynayan suya atıyoruz aşure kıvamında pişirip üzerine 1 kaşık zeytin yağı ekleyip yediriyoruz bebişlere.

bebeğim in kilo alımı yavaş olduğu için hep kalorili şeyler hazırlamaya çalışıyorum biraz uzun oldu ama inşallah yardımcı olabildim :)
Bebişlere afiyet olsun

merhaba

bu tarifleri 6 aylık bebeğine mi yedirdin?

merhaba

bu tarifleri 6 aylık bebeğine mi yedirdin?
Evet yedirdim ama dönüşümlü olarak yazdım canım görmedin sanırım .yani 6 aylıkken yedirmediğim tarifler var içinde ama şu an 7 buçuk aylık ve bunların hepsini tarif olarak yiyo ama hepsini bi günde yemiyo tabiki

Kahvaltılarda
İyi haşlanmış yumurta
tahin - pekmez
1 tatlı kaşığı irmik

Öğlen ;
1 tatlı kaşığı irmiği

İkindi
yoğurt un içine
ekmek içi ya da

Akşam

1 yemek.kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 soğan rendesi
1 sarımsak rendesi
2 su bardağı su
Kimyon zeytin yağı

Bebişlere afiyet olsun

Zeynep'in annesi aldım tarifleri :KK66:

Maşallah örnek bi annesine canım yaa ben bu kadar çok çeşit yapamadım daha bazen bizim yediklerimizden veriyorum ver diyolar doğru mu yapıyorum bilmem.

Arkadaşlar Ispanak çorbası da oldukça faydalı ben çalıştığım için ıspanakları çorbalık şekilde doğrayıp buzluğa atıyorum ihtiyaç oldukça çıkartıp pişiriyorum .çorbanın tarifi tencereye ıspanakları ve bir ufak patatesi yemeklik olarak doğrayıp suyu ilave ediyoruz biraz tuz zeytinyağı ile biraz bulguru hep birlikte kaynatıyoruz gaz yapmaması için yine biraz da kimyon koyarak pişiririrseniz iyi olur.hepsi pişince rondodan geçiriyoruz.çorbamız hazır bunu yedi aylıltan beri bebeğime veriyorum

Back
X