Beta Hcg yanlış olabilir mi?

sophieee

Guru
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2011
441
83
298
İzmir
Merhaba benim her ayın sonu 28-29u gibi adetim başlar ve 4 gün sürer. 28 Eylül -2 ekim arası adet oldum. Sonra 10 ekim ve sonrasında da düzeni ilişkim oldu. Ekim sonunda adet olmayınca 10 kasımda beta hcg baktırdım 0.120 çıktı. Fakat ben hala adet olamadım, adet belirtim de yok. Sizce beta hcg hatalı olmuş olabilir mi? Her ay düzenli olurdum

Eklentiler

• 833D90E3-F34F-4CA4-9AEE-23435D2B72DB.webp
    833D90E3-F34F-4CA4-9AEE-23435D2B72DB.webp
    16,5 KB · Görüntüleme: 604
Beta hcg sadece geç döllenme olduysa yanlış çıkar. Onun dışında gebelik varlığını en kesin kanda öğrenirsiniz. Üstünden baya geçmiş tekrar bi kan testi yaptırıp sonuca göre söktürücü kullanabilirsiniz. Mevsimsel geçişten gecikme olabilir yada bi kadın doğumcuya gidin

Beta hcg sadece geç döllenme olduysa yanlış çıkar. Onun dışında gebelik varlığını en kesin kanda öğrenirsiniz. Üstünden baya geçmiş tekrar bi kan testi yaptırıp sonuca göre söktürücü kullanabilirsiniz. Mevsimsel geçişten gecikme olabilir yada bi kadın doğumcuya gidin
eğer geç döllenme olduysa, haftasını nasıl belirliyorlar acaba? Yani mesela 6 haftalık gene olup beta hcg 0.120 çıkmaz dimi?
Hamilelik şu an istemediğimden, haftasının geçmesinden korkuyorum. Birazdan da özel lab’a gidicem tekrar

6 haftalık gebelikte beta 0.120 çıkması mümkün değil. Geç dollenmede bebek son adet tarihine göre uyumlu değil de daha küçük olur mesela 6 haftalık değilde 5-4 haftalık gibi sizde muhtemelen gebelik yok ama yinede kan testini bi tekrarlayın içiniz rahat etsin

6 haftalık gebelikte beta 0.120 çıkması mümkün değil. Geç dollenmede bebek son adet tarihine göre uyumlu değil de daha küçük olur mesela 6 haftalık değilde 5-4 haftalık gibi sizde muhtemelen gebelik yok ama yinede kan testini bi tekrarlayın içiniz rahat etsin
inşallah dediğiniz gibidiiirrrr ne güzel bilgilisiniz

sanmam geçmemiştir.kan verin yoksa söktürücü alırsınız.
kan verdim şimdi yarına whatsappıma gelirmiş özel labta 200 tl bilginiz olsun

Merhaba benim her ayın sonu 28-29u gibi adetim başlar ve 4 gün sürer. 28 Eylül -2 ekim arası adet oldum. Sonra 10 ekim ve sonrasında da düzeni ilişkim oldu. Ekim sonunda adet olmayınca 10 kasımda beta hcg baktırdım 0.120 çıktı. Fakat ben hala adet olamadım, adet belirtim de yok. Sizce beta hcg hatalı olmuş olabilir mi? Her ay düzenli olurdum
son adetten 5hafta geçmiş testte sıfır çıktıysa imkansız yani. normal bi gecikmedir. tariher arası cok acık oldgu için gebelik yok maalesef

hamile değilseniz de siz bi doktora gidin ne olur ne olmaz kist vs bisey de olmuş olabilir bu kadar gecikme normal değil

Merhaba hanımlar, bilginiz var sanırım az çok anlıyorsunuz tecrübeden dolayı 🧚‍♀️ ben de en son 19-25 ekim arasinda oldum regl daha da olmadım 3 aralık oldu tık yok sadece sürekli tuvalete çıkıyorum uykumdan ediyor zaten uyuyamiyorum doğru düzgün bi süredir , sabahlari da kalkamıyorum bu yüzden 2 test yaptım 2.Çizgi silik çıktı ama 2.test tabi çok silik olduğu için kameraya yansımıyor ama 1.bu test sizce var mıdır. Eğer idrar yolu enfeksiyonu olsam 1.5 ay gecikme yapar mi ?
IMG_20221130_225241_225.webp
IMG_20221130_231248_299.webp

19 ekim sat sizin.

15 Kasım bat Max adet olmanız gereken tarihmiş. Ama olmamışsınız.

Gecikmeniz toplamda 20 günü bulmuş. 2.5 haftadır adet gecikmesi yaşıyosunuz.

Ben geç döllenme yaşadığım için adet olmayalı 50 gün olmuştu ancak hamileliğim belli oldu kanda ve idrarda çünkü rahim yerleşmesi gerçekleşmeden ne kan ne idrar sonuç verir.

Bu teste göre sizin evet idrar pozitif ama kan verdiyseniz ve negatif çıktıysa ki 1.5 aydır adet olmuyorsunuz kan doğrudur. Kan yanlış sonuç vermez. Ancak yukarıda da bahsettiğim durum geçerliyse yani geç döllenme yaşıyorsanız, bebek hala rahme tutunmamış, döllenme aşamasında olanbilir. biraz daha bekleyip öğrenmeniz gerekiyor.

Geç döllenme ile gebe kalımı adet gecikmesinin 2. Yada 3.haftasında kendini belli ediyor.

Sizin adet görememe gün sayınız 43 olmuş bugünle beraber.

Bana kalırsa bir kadın doğum uzmanına gidip gerekli enfeksiyon testleri vs artık her ne ise verin gene de bir bakılsın.

Testte bir yanlışlık olabilir, idrarınızda enfeksiyon sebebiyle hormon artışı olabilir bu yüzden idrarda pozitif görüyor olabiliriz.

Ne yazık ki bazı kadınların gebeliği bu şekilde uzun süreli olabiliyor :KK43:

Tavsiyem gene de bir doktora görünmeniz. 2.ayınızı doldurduğunuz halde hala adet olamıyorsanız araştırılması gereken bir durum vardır.

Doktorlar tabiki benden daha iyi bilirler ama tecrübeli olduğum için size de güzelce açıklamak istedim ❤️

Ben hamile olduğumdan emindim, göğüs ağrısı, beyaz akıntı, uyku halim vardı net olarak.
Merhaba hanımlar, bilginiz var sanırım az çok anlıyorsunuz tecrübeden dolayı 🧚‍♀️ ben de en son 19-25 ekim arasinda oldum regl daha da olmadım 3 aralık oldu tık yok sadece sürekli tuvalete çıkıyorum uykumdan ediyor zaten uyuyamiyorum doğru düzgün bi süredir , sabahlari da kalkamıyorum bu yüzden 2 test yaptım 2.Çizgi silik çıktı ama 2.test tabi çok silik olduğu için kameraya yansımıyor ama 1.bu test sizce var mıdır. Eğer idrar yolu enfeksiyonu olsam 1.5 ay gecikme yapar mi ?Eki Görüntüle 3170805 Eki Görüntüle 3170806

Merhaba hanımlar, bilginiz var sanırım az çok anlıyorsunuz tecrübeden dolayı 🧚‍♀️ ben de en son 19-25 ekim arasinda oldum regl daha da olmadım 3 aralık oldu tık yok sadece sürekli tuvalete çıkıyorum uykumdan ediyor zaten uyuyamiyorum doğru düzgün bi süredir , sabahlari da kalkamıyorum bu yüzden 2 test yaptım 2.Çizgi silik çıktı ama 2.test tabi çok silik olduğu için kameraya yansımıyor ama 1.bu test sizce var mıdır. Eğer idrar yolu enfeksiyonu olsam 1.5 ay gecikme yapar mi ?Eki Görüntüle 3170805 Eki Görüntüle 3170806
Kan testi verin

Back
X