Beta Yalnız Balık

M e g

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2008
72.780
118.855
Yalnız Balık Beta

Çok balıklı akvaryumlarda kavgacılığından dolayı beslenemeyen ve genellikle tek başına beslenen balıklardan olan beta balığının genel özelliklerinden bahsedeceğiz ve beta balığı hakkında bilgi vereceğiz.

Latince Adı: Betta splendens

Habitatı ve Anavatanı: Tayland

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Aşırı Saldırgan

Yüzme Seviyesi: Yüzey

Cinsiyet Ayrımı: Erkekler daha renklidir ve daha uzun yüzgeçlere sahiptir.

Üreme: Erkek suyun üstüne köpükten yuva yapar, erkek ve dişi yumurtlarken baba yumurtlararı bu köpüklere taşır ve yumurtalara bekçilik eder.

Sıcaklık: 26 °C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 7 cm

En Az Akvaryum Hacmi: 30 lt

Su Sertliği: Orta

pH: 6-9

Genel Yorum: Ülkemizde genelde fanuslarda ve bardaklarda satılan bu balıklar yaşatılma şekli açısından hak etikleri yeri bulamamış ticari kaygılar yüzünden üstün körü yaşatılmaya çalışılan narin ve asil balıklardır. Beta, Cennet balığı, Gurami gibi türler Labirentliler olarak adlandırılır bunun nedeni bulundukları sudaki oksijen miktarı çok düştüğünde hayatta kalmalarını sağlayan labirent adı verilen ek solunum organlarınada sahip olmalarıdır, doğrudan havadan oksijen temin edebilirler. Fanuslarda satılmalarının nedeni Labirent olarak adlandırılan bir solunum sistemlerine daha sahip olmalarıdır. Labirentliler grubuna giren Güney Doğu Asya’nın bu kavgacı balığı genelde fanuslarda bakılmalarına rağmen en az 30 litrelik akvaryumlarda bakılmalıdır. Davranış biçimleri gereği iki erkeği aynı ortamda yaşatamazsınız, sonuç mutlaka bir balığın kaybedilmesi olacaktır. Bunu erkek betanıza ayna tutarak test edebilirsiniz. Beslenmelerinde seçiçi davranmazlar, kaliteleli kuru yemler, canlı yemler ve dondurulmuş yemlerle beslenebilirler. Aynı akvaryumda dişi beta beslenebilir ama dişi beta bulmak hem zordur hemde dişi betanın erkeğin darbelerinden korunmak için formda olması ve akvaryumun büyük ayrıca bol bitkilendirilmiş olması gerekir. Üremeleri su yüzeyinde erkek betanın yaptığı köpük yuvada gerçekleşir, erkek yere düşen yumurtaları yuveya taşır. Mümkünse dişi ile erkek ayrı akvaryumlarda bakılıp kondüsyon kazandırılmalıdır.

images

images

133443-bigthumbnail.jpg

images

images

images

763px-Betta_Half_Moon.jpg

Bitanecigimin kuyruğu çok uzamisti zor taşıyordu dün kuyruğunun yirtildigini gördüm :KK43:üstelik takilabilecegi hiç bişey yok araştırdım olabilen Bişey mis suyunu 2 günde bir değişip proteinli yem kurutulmuş kan kurdu aldım ona inşallah iyileşir düzelir kuyruğu çok bozuk moralim :KK43:

Bitanecigimin kuyruğu çok uzamisti zor taşıyordu dün kuyruğunun yirtildigini gördüm :KK43:üstelik takilabilecegi hiç bişey yok araştırdım olabilen Bişey mis suyunu 2 günde bir değişip proteinli yem kurutulmuş kan kurdu aldım ona inşallah iyileşir düzelir kuyruğu çok bozuk moralim :KK43:
Merhaba, bahsettiginiz yirtilma muhtemelen mantardir. Bunun icin petshoplarda mavi bir solusyon satiliyor. Bir de sanki suyunu cok sik degistiyorsunuz gibi geldi bana. Haftada 1 yeterli oluyor. Sik su degistirmek de mantara sebep olabiliyor. Dinlendirilmis su tercih edin. Ve suyunu degistirdiginiz zaman bir miktar eski suyundan da katin. Baliginizin Degisimden kaynaklanan stresini azaltir.

Merhaba, bahsettiginiz yirtilma muhtemelen mantardir. Bunun icin petshoplarda mavi bir solusyon satiliyor. Bir de sanki suyunu cok sik degistiyorsunuz gibi geldi bana. Haftada 1 yeterli oluyor. Sik su degistirmek de mantara sebep olabiliyor. Dinlendirilmis su tercih edin. Ve suyunu degistirdiginiz zaman bir miktar eski suyundan da katin. Baliginizin Degisimden kaynaklanan stresini azaltir.
Petshopcum suyunu sık degis kirli kalmasın dedi bide o söylediğim yemi verdi.banada mantar gibi geldi çünkü solungaclarinin alt kısımları biraz beyaz gibi görünüyor :KK43:

Petshopcum suyunu sık degis kirli kalmasın dedi bide o söylediğim yemi verdi.banada mantar gibi geldi çünkü solungaclarinin alt kısımları biraz beyaz gibi görünüyor :KK43:
Uzun zamandir beta beslemiyorum ama mantarda erimeye basliyordu kuyruk. Delikler aciliyordu once, sonra giderek buyuyordu. Su degisimini sik onermemislerdi bana. 2 gunde bir cok fazla geldi acikcasi. Bilemedim hangisi daha iyi.

Nerdeyse 2 yıldır bizimle eşim nisanliyken almıştı 1 yıldır evliyim çok seviyorum baligimi beni tanıyor ama petshop iyi yaşamış yaşlamis artık belki ordandir dedi

Kuyruğu toparliyo kendini çok az kaldı yırtık kısmı :) yemlerinide yemeye başladı 2 gündür iyileşiyor galiba

Betalar çok temiz suyu pek sevmezler..
Bence haftada bir ve %50 oranında su değişimi iyi olacaktır..

Son düzenleme:
Bende öyle yapıyordum ama iyilesene kadar bu şekilde yapmamı söyledi petshop ve ise yaradı kuyruğu toparladı hareketlendi baligim yeniden

Bende öyle yapıyordum ama iyilesene kadar bu şekilde yapmamı söyledi petshop ve ise yaradı kuyruğu toparladı hareketlendi baligim yeniden
Peki.. Ben de iyileştikten sonrası için demiştim..Genel bilgi olarak..
Çok sevindim iyileşmesine..

Peki.. Ben de iyileştikten sonrası için demiştim..Genel bilgi olarak..
Çok sevindim iyileşmesine..
Bende çok sevindim ama şimdi tekrar büyük akvaryuma koymaya korkuyorum küçük akvaryumda iyileştirdim

Bende çok sevindim ama şimdi tekrar büyük akvaryuma koymaya korkuyorum küçük akvaryumda iyileştirdim
Garip ama çok büyük alan sevmiyorlar galiba..:KK64:
Yani benim şahsi tecrübem de o yönde..

Evet bende öyle karar kıldım çünkü büyügüne geçirdiğim de 1 hafta da kuyruğu yirtildi yem yemedi galiba stres oldu ama burda şimdi çok mutlu yine.ona geniş alan olsun diye değişmiştim hasta olunca kendimi çok suçlu hissettim.

Bencede 2 günde bir su degistirmen cok geldi. Suyun 3 / 1 ini degistirmen baliklarin icin daha saglikli olacaktir.
Yani dogal dengeyi bozmamak lazim. Balik besleyenlerin hep yanlis yaptigi sey, yeterince dogal dengeyi koruyamamak.

benimde öyle balığım fanusta resmen mutluluğunu hissedebiliyorum saçma gelebilir ama :KK70: canlı haraketli kuyruklarını koca koca acarak dolanıyor ortalıkta fotosunuda ekledim Adonisimin :) koca akvaryumlarda kuyruğu kapalı hareket etmeyen betalar gördüm hep hiç mutlu görünmüyordu belkide yanılıyorum bilemiyorum

Eklentiler

• IMG_20151115_020037.jpg
    IMG_20151115_020037.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 85
benimde öyle balığım fanusta resmen mutluluğunu hissedebiliyorum saçma gelebilir ama :KK70: canlı haraketli kuyruklarını koca koca acarak dolanıyor ortalıkta fotosunuda ekledim Adonisimin :) koca akvaryumlarda kuyruğu kapalı hareket etmeyen betalar gördüm hep hiç mutlu görünmüyordu belkide yanılıyorum bilemiyorum
Maşallah nazar değmesin harika görünüyor:nazar::KK68:

Çok sağlıklı görünüyor, iyi bakmışsın ufaklığa...

X