Betahcg ve progesteron değerleri???

• Konu Sahibi Konu Sahibi 1gece
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

1gece

Guru
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2012
238
111
303
Herkese merhaba:anneadayı: Geçtiğimiz hafta hamile olduğumu öğrendim, şükürler olsun, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :KK200: Şu an 5 haftalık hamileyim. (5+4)

İlk yaptırdığım testte Betahcg değerim 2808 çıktı. İki gün sonra yapılan testte de 5405 çıktı ve progesteron değerim 13,62.
İkinci testin yapıldığı günün sabahında çok az kanamam oldu, hatta belli belirsiz bir renk değişimi vardı, çok hafif pembemsiydi. Onun dışında başka bir sıkıntı olmadı. Doktorum ultrasonda kesenin göründüğünü, rahim duvarının kalınlaştığını ama bir şey söylemek için çok erken olduğunu söyledi ve 'bizim için gebelikte her kanama düşük riskidir' dedi. Progestan verdi ama çok endişeliyim, günlerdir doğru dürüst uyuyamıyorum. Eşimle sevincimiz havada asılı kaldı, doktora riskli bi durumum varsa söyleyin dedim ama ne iyiye ne kötüye hazırlayın kendinizi dedi.
İlk hamileliğim ve çok tecrübesizim bu testler ve yapılması gerekenler konusunda. Poliskistik over'im var her iki tarafta da ancak yıllardır adet sancısı dışında bi sıkıntı yaşamadım adet düzensizliği vb. Sizce değerlerim sıkıntılı mı, 10 gün sonra kalp atışı dinlemeye çağırdı ama zaman geçmek bilmiyor çok endişeliyim :KK17:

Son düzenleme:
Herkese merhaba:anneadayı: Geçtiğimiz hafta hamile olduğumu öğrendim, şükürler olsun, Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah :KK200: Şu an 5 haftalık hamileyim. (5+4)

İlk yaptırdığım testte Betahcg değerim 2808 çıktı. İki gün sonra yapılan testte de 5405 çıktı ve progesteron değerim 13,62.
İkinci testin yapıldığı günün sabahında çok az kanamam oldu, hatta belli belirsiz bir renk değişimi vardı, çok hafif pembemsiydi. Onun dışında başka bir sıkıntı olmadı. Doktorum ultrasonda kesenin göründüğünü, rahim duvarının kalınlaştığını ama bir şey söylemek için çok erken olduğunu söyledi ve 'bizim için gebelikte her kanama düşük riskidir' dedi. Progestan verdi ama çok endişeliyim, günlerdir doğru dürüst uyuyamıyorum. Eşimle sevincimiz havada asılı kaldı, doktora riskli bi durumum varsa söyleyin dedim ama ne iyiye ne kötüye hazırlayın kendinizi dedi.
İlk hamileliğim ve çok tecrübesizim bu testler ve yapılması gerekenler konusunda. Poliskistik over'im var her iki tarafta da ancak yıllardır adet sancısı dışında bi sıkıntı yaşamadım adet düzensizliği vb. Sizce değerlerim sıkıntılı mı, 10 gün sonra kalp atışı dinlemeye çağırdı ama zaman geçmek bilmiyor çok endişeliyim :KK17:
Merak etme canım kan değerlerin düzenli artış gostermis. Aktif kanaman olmadığı müddetçe korkulacak bir durum yok. Kesede görünmüş. İnşallah kalp atışlarında duyarsin.:)

kokrma tatlım lütfen panik ve streste vücudu olumsuz etkiler.değerlerin gayet iyi sakin ol.doktorun şunu demek istemiştir.12.haftaya kadar düşük riski kanama olsada olmadasa oldukça yüksektir.12.haftadan sonra bu risk önemli ölçüde azalır.Lekelenmede normaldir benim kız kardeşimde şuan hamile onunda 5 haftalık iken lekelenmesi oldu pregestero fitil verdi.Onada 12.haftayı atlatana kadar düşük riski var dikkat et hareketlerine demiş.ama genek olarak düşüğün senle bir aakası yok.sadece şunu söyleyeyim bir bebek düşecekse hiçbir müdehale onu durdurmuyor.çünkü bu gebeliğin sağlıksız olduğu anlamına geliyor.Sağlıksız gebeliğide sonuç olarak vücut dışarı atıyor bir şekilde...

arkadaşlar çok teşekkür ederim, açıklamalarınız beni çok çok rahatlattı. bundan sonrası dikkat, sabır, dua. inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi :KK46::nazar:

arkadaşlar çok teşekkür ederim, açıklamalarınız beni çok çok rahatlattı. bundan sonrası dikkat, sabır, dua. inşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi :emir_bebek::nazar:
Bebeğinizi aldınız mı acaba kucağınıza

Back
X